Laskutettiinko minua laittomasti?

VäärinLaskutettu

Homman nimi on tämä. Sain tänään huoltoyhtiöltä 54,63€ laskun, jossa minua laskutetaan siitä, että huoltomies kävi asunnossa tekemättä käytännössä mitään.

Laskun selityksessä lukee näin:
"Asunnossa palohälytin piippailee. Ottaneet hälyttimen irti katosta, jolloin hälytys siirtynyt alataululle. Nyt hälytin takaisin paikallaan. Kaapissa oli palovaroitin, joka hälytti. Otettu paristo pois."

Asun palvelutalossa ja eräänä päivänä alkoi palohälytin piippailla. Menin sanomaan asiasta hoitajalle, joka neuvoi minua ottamaan hälyttimen irti katosta. Tein näin ja pian asuntooni tuli toinen hoitaja joka kysyi, että mitä oikein olen tehnyt että ei noin saisi tehdä.

Laitoimme hälyttimen paikalleen. Piippailu kuitenkin jatkui ja pian tuli huoltomies. Komerosta löytyi palohälytin, josta minä itse poistin pariston. Huoltomies ei siis loppujen lopuksi tehnyt yhtään mitään muuta paitsi havaitsi sen mistä hälytys tulee.

Onko siis oikein laskuttaa minua näin? Kukaan ei ensinnäkään sanonut mitään, että tästä tulee tämän hintainen lasku. En edes tiennyt, että laskua tulee, koska huoltomies on aikaisemminkin käynyt tekemässä asunnossani pieniä huoltotöitä. Toiseksi minä en tällä kertaa edes pyytänyt mitään huoltomiestä asuntooni. Silti laskussa lukee tilaajana minun nimeni.

Ketä tästä siis pitäisi oikeasti laskuttaa?

5

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ok_lasku

      Jos asunnossa piippaa jatkuvasti palohälytin, on tietysti ihan asiallista, että huoltomies käy katsomassa, mikä hätänä. Oliko nyt niin, että otit itse katosta pois hälyttimen, joka ei piippaillut ja huoltomies löysi sitten komerosta sen piippaavan laitteen? Eihän se huoltomiehen käynti siis ihan turha ollut. Ja yhdentekevää, kumpi teistä sen pariston loppujen lopuksi poisti. Enpä minä tuossa laskutuksessa suurempaa vääryyttä näe.

    • Minun.mielestäni

      On kahdenlaisia töitä joita huoltomies tekee. Taloyhtiön tilaamia töitä ja asukkaan tilaamia töitä. Jälkimmäisen maksaa asiakas itse.

      Tässä tapauksessa sinulle tarjottiin huoltomiestä ja hyväksyit sen. Et ymmärtänyt joutuvasi itse maksamaan käynnin, joten sinulle ei kyllä tarpeeksi selvästi kerrottu käynnin olevan maksullinen. Lasku sinänsä on aiheellinen.

      Kannattaa huomauttaa sille taholle joka huoltomiehen lähetti ja huoltoyhtiölle että jatkossa kertoisivat selvästi mitä palvelu maksaa.

    • 4efwds

      Eli siis sinun asunnossasi oli kaapissa piippaillut palovaroitin, minkä johdosta olit katosta irrottanut taloyhtiön järjestelmään kytketyn ilmaisimen? Ja kun sen ilmaisimen irttottamisen johdosta hälytys siirtyi järjestelmässä eteenpäin, niin huoltomies luonnollisesti pyydetään paikalle. Huoltomies tarvittiin paikalle tarkistamaan sinun käpälöimäsi ilmaisin, ja lisäksi etsimään se oikeasti kaapissa piippaillut ilmaisin.

      Kenelle luulet maksun kuuluvan?

      • erk-ki

        Kukaan kolmesta aiemmin vastanneesta ei näy huomanneen tätä oleellista seikkaa:

        Ap:
        "Asun palvelutalossa ja eräänä päivänä alkoi palohälytin piippailla. Menin sanomaan asiasta hoitajalle, joka neuvoi minua ottamaan hälyttimen irti katosta."

        Kenellehän maksu kuuluisi? Luultavasti palvelutalolle. Jos se asukkaalle palvelutalon yhtiöjärjestyksen/vuokrasopimuksen tms. perusteella kuuluisi, maksu 54,63 € pariston vaihdosta on joka tapauksessa kohtuuton.


      • Minun.mielestäni

        Nyt ymmärsin paremmin mistä on saattanut olla kyse.

        Jos hoitaja palvelutalon työntekijänä on kehoittanut irroittamaan katosta taloyhtiön palonilmaisinjärjestelmään kuuluvia osia niin vastuu ei silloin voi olla asukkaalla.

        Asukas on toiminut hoitajan ohjeiden mukaan joten korjaus ei voi kuulua hänen maksettavakseen. Korjaus kuuluu hoitajan tai hänen työnantajansa maksettavaksi.

        Mielestäni kannattaa jättää laskusta huomautus ja vaatia laskun perumista. Jos laskun riitauttaa niin sitä ei tarvitse maksaa ennen kuin asia on selvitetty. Tästä maksamattomuudesta ei voi tulla mitään seurauksia niin kauan kuin lasku on riitautettu.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Cynthia Woods

      😋😍😋😍😋😍😋😍😋 💋 ­­­N­­y­m­­­f­o­­m­­a­­a­­­n­i -> https://x18.fun/girl04372247#CynthiaWoods 🔞💋❤️💋❤️💋🔞�
      YIT-Yhtymä
      2
      14871
    2. Aimee Dvorak

      😍😋😍😋😍😋😍😋😍 💋 ­­N­­­y­­­m­­f­o­m­a­a­n­­­i -> https://x18.fun/girl02740429#AimeeDvorak 🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞💋💋
      0
      3069
    3. Becky Steele

      🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑 💋 ­­N­y­­­m­­f­­­o­­­m­­a­a­­­n­­i -> https://x18.fun/girl05250014#BeckySteele 🔞❤️💋❤️
      Arkkitehtuuri
      0
      3065
    4. Allison Queen

      🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒 ❤️ ­N­­­y­m­­­f­­­o­­m­a­a­­­n­­­i -> https://x18.fun/girl07854217#AllisonQueen 🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞
      Vedonlyönti
      0
      3064
    5. Lakeisha Coleman

      🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑 💋 ­­N­y­­­m­f­­o­­m­a­­­a­n­­i -> https://x18.fun/girl08105348#LakeishaColeman 🔞💋❤️💋❤️💋🔞
      Synnytys
      0
      3060
    6. Stephanie Love

      😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋 ❤️ ­­N­y­­­m­f­­o­­m­­­a­a­­n­­­i -> https://x18.fun/girl01692207#StephanieLove 🔞❤️💋❤️💋❤️
      Lappi
      0
      3056
    7. Molly Graham

      😍😋😍😋😍😋😍😋😍 😍 ­­N­­­y­­m­­­f­­­o­­m­­a­a­n­i -> https://x18.fun/girl02277975#MollyGraham 🔞❤️💋❤️💋❤️🔞❤️
      Puhelimet
      0
      3055
    8. Rachelle Reynolds

      😋😍😋😍😋😍😋😍😋 🔞 ­N­­­y­­m­f­­­o­­m­­­a­­a­n­i -> https://x18.fun/girl03175674#RachelleReynolds 🔞❤️💋❤️💋❤️
      Etelä-Savo
      0
      3055
    9. Nancy Taylor

      😍😍😍😋😋😋😋😍😍😍 ❤️ ­­­N­­­y­m­­­f­o­m­­­a­­­a­n­­­i -> https://x18.fun/girl01560856#NancyTaylor 🔞💋❤️💋❤️💋
      Kauris
      0
      3054
    10. Pamela Orr

      😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋 🍒 ­­­N­y­­m­f­­o­­­m­a­­­a­­­n­­­i -> https://x18.fun/girl06055581#PamelaOrr 🔞❤️💋❤️💋❤️🔞
      Star Wars
      0
      3054
    Aihe