NUPO Harjavallan esiaste

SensuuriEiAuta

Nyt kun käsitellään Harjavallan sairaalan vääryyksiä, otetaan esille myös saraalan esiaste NUPO. Tuossa laitoksessa nuorista tekemällä tehdään SAIRAITA jotka sittemmin siirretään Harjavaltaan. Henkilökunnan toiminta on täysin epäpätevää ja ala-arvoista. Nuorten ihmisarvo ja itsetunto murretaan täysin epäpätevien "hoitajien" ja "lääkärien" toiminnalla. Moni lupaava nuori on pilattu tuossa paikassa - ja sensuuri iskee heti kun siitä yrittää puhua!

Kun nuoret on pilattu hourulan esiasteella, heidät siirretään vaivihkaa Harjavaltaan koekaniineiksi.

21

241

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • paskapaikka

      Samaa roskaa kaikki porilaiset

    • kyykkypaska

      Paikka on aivan karsea, täysin totta. Nuoria alistetaan urakalla ja heidän vanhemmilleen valehdellaan ties mitä ja tyhmät vanhemmat tottakai uskoo kaiken mitä nämä "asiantuntijat" sanovat. Ja potilaallahan ei ole minkäänlaista sanavaltaa tai muutakaan oikeuksia tuossa paikassa. Kaikki yksityisyys viedään. Jopa vessassa käyntejä valvotaan tarkasti ja sitä mitä syöt, milloin ja paljonko. Jos sanoo tyrannimaiselle hoitajalle vastaan, joutuu arestiin eli täysin eristyksiin lukittuun huoneeseen.

      Oma nuoruuteni meni pilalle jouduttuani tuonne. Lopputuloksena minusta tulikin epäsosiaalinen, alkoholisoitunut ja syrjäytynyt. Kiitos hyvän" hoidon"!

      • samanlaista

        Siellä on siis samanlaiset "asiantuntijat" kuin aikuisten puolellakin, ja niistähän on omia keskusteluja tällä palstalla.


      • samaasettii
        samanlaista kirjoitti:

        Siellä on siis samanlaiset "asiantuntijat" kuin aikuisten puolellakin, ja niistähän on omia keskusteluja tällä palstalla.

        Samaa porukkaahan noissa molemmissa on, taitavat olla ihan samaa yksikköäkin.


      • kansipäälle

        Ei sinne joudu ellei ole jo valmiiksi pilalla.
        Sinne pitäisi kaivaa helvetin syvä kaivo johon ongelmatapaukset voi heittää.


    • tsemppiä

      Tuokaa julki kaikki kokemuksenne jos luulette että lakia rikotaan.

      • totuus.esiinn

        Nuorisopsykiatrian osastoista tulee välillä julki rajujakin kokemuksia, etenkin tytöiltä mieshoitajista. Ihan iltapäivälehdissä välillä näitä juttuja, valitettavasti murrosikäiset alistetaan näissä "hoitopaikoissa" niin pahasti että harva uskaltaa mitään kertoa.


    • Lakilak

      Samaa sairasta ihmisten vapaudenriistoa nämä NUPO ja Harjavalta. Rikkurit vastuuseen teoistaan!

      • kannattaapuhua

        Olisi suotavaa ja tärkeääkin jos vääryyttä kokeneet kirjoittaisi avoimesti mitä on tapahtunut ja kenen toimesta. Älkää vaietko. Vaikenemisella annatte vain mahdollisuuksia toiminnan jatkumiselle.


      • rikollistatoimintaa
        kannattaapuhua kirjoitti:

        Olisi suotavaa ja tärkeääkin jos vääryyttä kokeneet kirjoittaisi avoimesti mitä on tapahtunut ja kenen toimesta. Älkää vaietko. Vaikenemisella annatte vain mahdollisuuksia toiminnan jatkumiselle.

        Vaientaminen olisi oikea termi. Potilaita ei uskota koska hehän ovat "sairaita ja vainoharhaisia". Potilaan sanomisia ei oteta vakavasti, ne laitetaan keksityn "lääkkeiden sivuoireiden" tai muun tekaistun syyn piikkiin.

        Eikö muuten ole erikoista, että Harjavallassa (ja NUPOlla) aivan KAIKILLE potilaille määrätään joku lääkekuuri vaikkei sellaiselle olisikaan tarvetta?


      • toiminnasta

    • turvallisuuttako

      Älä yhtään pelkää kertoa. Kyllä sinua uskotaan, kun puhut totta.
      Harjavallan sairaalassa oli viime vuonna potilaan raiskaustapaus, Kuinkahan moni tietää. Veikkaan että asia on salatttu.
      Harjavallan sairaalassa huoneiden ovet ovat auki ja öisin on osastoilla vähintään kaksi yövalvojaa huolehtimassa turvallisuudesta. Todellisuudessa he nukkuvat työvuoron aikana yöllä ja valvontaa ei silloin ole.

      • epäilyttävää

        NUPOlla sama homma. Yöllä yöhoitajat hiippailevat potilaiden huoneisiin tarkastamaan, nukkuuko nuoret(?!). Hoitajat myös penkovat huioneita ja potilaiden tavaroita ilman lupaa. Puhelimet yms. takavarikoidaan yöksi ja niitä tutkitaan (salaa) jos mahdollista. Kaikki yksityisyys siis viedään. Ja mitähän muuta mahtavat öisin tarkastaa, ken tietää...


    • Pepepepepep
    • nuppo

      Kun on henkisesti sairas, niin on SAIRAS ja sairauksia usein hoidetaan lääkkeillä. Ehkäpä juuri siksi useimmilla nupon asiakkailla on lääkitys. Ei siellä terveet käy.
      Itsemääräysoikeuttakin vaan on usein pakko rajoittaa asiakkaan oman terveyden vuoksi. On täysin perusteltua, että syömishäiriöisen nuoren syömisiä valvotaan ja itsetuhoisesti ja itseään vahingoittavasti käyttäytyvän nuoren jokaista liikettä (myös wc-käyntejä) valvotaan. Kun ollaan sairaita, niin oikeasti luullaan kaikkien haluavan vain pahaa ja yrittävän kiusata. Nämä keinot eivät paranna ketään, mutta estävät pahempaa tapahtumasta ja auttaa akuuteimman vaiheen yli jotta kuntoutuminen pääsee käyntiin.

      • Sairaslaitos

        Tuo oli työntekijän kommentti. Myönnä pois vaan. Mieshoitajat ahdistelevat tyttöjä seksuaalisesti. Röyhkeää että jopa psykiatrit ehdottelevat potilailleen seksiä.


    • 423468743

      Nyt #metoo -kampanjan aikaan olisi hyvä, jos ahdistelua kokeneet nuoret uskaltaisivat kertoa kokemuksistaan NUPO:lta.

    • varmastihyvääteki

      Eräs mieshoitaja oli käynyt erään potilaan vaimoa hoitelemassa tämän sairaalajakson aikana. Että tällaista hoitolaitosta.

      • vain.vanha.riimu

        Tuota väitettä tarjottiin myös Harjavallan sairaalan henkilökunnan päälle. Siksi väite taitaa olla kaupunkilegendaa.


      • Varmaankinnäin

        Taitaa olla kyse samasta asiasta, harjavallan sairaalan henkilökunnasta.


    • apuakinsaa

      Olen itse ollut sekä Nupon, että muiden porilaisten klinikoiden asiakkaana sekä Harjavallassa ja kahdessa muussa sairaalassa hoidossa. Tunnen tätä kautta useita kymmeniä eri-ikäisiä mt-hoidossa olleita, joiden kokemuksia olen kuullut. Minusta on todella vastuutonta kirjoittaa valheita siitä, että mieshoitajat ahdistelisivat nuoria tyttöjä tai potilaita kidutettaisiin. Voi tietysti olla että näinkin on käynyt, kuulostaa hirvittävältä ja sellaisesta tulisi kyllä valittaa aivan muualla kuin täällä. Monet vanhemmat ovat pelosta ja häpeästä laittamatta apua tarvitsevia lapsiaan hoitoon, ennen kuin on aivan liian myöhäistä, ja tällainen juoruilu vain lisää näitä tapauksia.

      Se on kyllä totta, että tietyntyyppisiä lääkkeitä kirjoitetaan joka pulmaan.
      Terapiaa ei voi Porissa saada julkisella, eli saa olla sikarikas (Kela-korvauksienkin jälkeen kk-hinta yli 100€ kuussa, työttömältä eläkeläiseltä, ja terapiaa saa haettua vain 3 vuodeksi).

      Hoito on max. kerran viikossa keskustelu vaihtelevasti ammattitaitoisen sairaanhoitajan kanssa, lääkehoito ja sitten Harjavaltaan, jos kotona ei voi enää olla ja osastopaikkoja on vapaana. 4 sairasta ihmistä samassa 2 hengen huoneessa ei ole tavatonta, ja joitain on lähetetty kotiin "pahempien tapausten tieltä", paikat vähenee vuosi vuodelta. Valloissa kohtelee osa henkilökunnasta hyvin, osa kuin sirkuseläintä, lähinnä lääkärit. Hoitajissa on ammattitaitoisiakin. Nuorten osastosta ei oo mulla kokemusta. Periaatteessa sairaalahoidossa tarkkaillaan lääkeiden vaikutusta, mitään keskusteluapua ei ole siellä saatavilla, mutta siivojat juttelee kivasti.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      137
      1916
    2. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      27
      1908
    3. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      23
      1858
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      85
      1640
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      62
      1448
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      20
      1266
    7. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      37
      1163
    8. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      38
      1160
    9. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      11
      1148
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      10
      1137
    Aihe