Ratsukievari Saarenmaa

Heppatyttö11

Tuolla jossain aiemmin oli jo ketjua näistä Viron suomalaisista ratsutalleista, mutta kerronpa minäkin kokemukseni Ratsukievari nimisestä paikasta. Olimme siellä yhtenä kesänä kaverini kanssa "harjoittelijoina" - ja en voi suositella ! Ihan on orjatyömeininkiä. Nuoria heppa-ihmisiä huiputetaan sinne työskentelemään ilmaiseksi. Mielestäni se on törkeää. Mekin lähdettiin kesken pois, kuten tuolla joku kertoi tehneensä jossain Viron suomalaistallilla myös. Maksakaa työstä palkaa, niin sitten se on ihan ok. Törkeää tuo meininki. Niin on hienot kotisivut, missä kaikkea hehkutetaan, mutta totuus on toinen.

90

3954

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Hevoshullu

      Saman tyyppisiä kokemuksia täälläkin !!!!

    • Kokemus1

      Hyvä että näistä puhutaa, mulla sama homma ja samassa paikassa vielä.

    • Ratsukievari

      Ratsukievarissa olin mäkin, ja samat kokemukset ! Komppaan teitä.

    • Asiakas1

      Samoja kokoemuksia täälläkin. Me olimme asiakkaina pari vuotta sitten. Mutta harmitti se hevosten vähäinen määrä ja valinnanvara, ja osa aika vikureja - jos ei ole paljon harrastanut. Lisäksi ruoka oli huonoa hinta-laatusuhteeltaan. Saarenmaan luonto on tietysti hienoa.

    • pup

      Olette taitaneet olla ihan väärällä asenteella liikenteessä. Ja olitte HARJOITTELIJOITA, että työntekijöitä eli olisiko tämä syy palkattomuuten?

    • hevoshullu

      Komppaan edellisiä. Tuo paikka on huono !!!!

    • z.---

      Mitä huiputusta se on, jos tietää etukäteen että homma on palkatonta? Eihän kukaan pakota menemään palkattomaan työhön.

    • hevosalaanähnytjakokenut

      Hyvin harvoista harjoitteluista maksetaan palkkaa ja itsekään en ole mistään tekemistäni harjoitteluista palkkaa saanut. Harjoittelun merkityshän on nimenomaan antaa kokemusta ja saada näyttöä tehdyistä töistä, mikä tulee auttamaan myöhemmin työnhaussa. Hevoset ovat melko vaativia alana fyysisten vaatimustensa ja sitovuutensa vuoksi, sillä hevoset eivät katso kelloa, vaan he tarvitsevat sitoutunutta huolenpitoa jatkuvasti. Alalle lähteminen vaatiikin tiettyä paloa ja intohimoa asiaan, jotta sitä jaksaa. Itse olen ollut hommissa useammassa eri hevosalan yrityksessä ja Ratsukievari nousee ehdottomasti suosikiksini niistä! Siellä hevoset elävät onnellisesti yhdessä isoilla laitumilla ja sekä ruokinta että juomissysteemi on tehty todella käteväksi. Ratsukievarin töihin kuuluu myös todella paljon ratsastusta, mikä jää usein kokonaan pois perus tallityöntekijän tehtävistä. Ratsukievarilla on mahtava työilmapiiri ja ympäröivä luonto on omiaan pitkille maastoratsastuksille, joihin siellä on keskitytty. Voin suositella paikkaa lämpimästi sekä harjoittelijoille että asiakkaille! :)

    • älyhoiäläjätä123

      Itse olen myös sitä mieltä, että jos lähdet tietoisesti työharjoitteluun josta ei ole luvattu palkkaa, niin ihan turha siitä on myöskään palkkaa odottaa, itse en ainakaan ole yhdestäkään harjoittelupaikastani palkkaa saanut.
      Itse olin Ratsukievarissa viime kesänä asiakkaana ja minulla ei ole mitään negatiivista sanottavaa paikasta, todella upeat maisemat ja mahtavat hevoset sekä työntekijöiden ilmapiiri oli todella hyvä!
      Jonkun verran juteltiin harjoittelijoiden kanssa myöskin Ratsukievarissa työskentelemisestä ja ainakin he olivat todella tyytyväisiä että olivat harjoitteluun tulleet ja heillä ei ollut mitään pahaa sanottavaa, päivät kuulemma välillä venyivät pitkiksi, mutta sitä sitten kompensoitiin hiljaisempina aikoina lyhyempinä työpäivinä, mikä kuuluu täysin hevostallin pyörittämisen luonteeseen, että työpäivien pituus vaihtelee..

    • Jemina339

      Minulla ihan samanlaisia huonoja kokemuksia tuosta Ratsukievarista. Asiakkaana siis. Ja juttelin kyllä myös siellä tuolloin olleiden harjoittelijoiden kanssa, jotka eivät viihtyneet. Hyvä, että joku tuo näitä asioita esiin.
      Omistaja varmaan itse kirjoittelee ja kehuu sitten täällä, että harjoitteluun kuuluu ratsastusta. No kai siihen jotain kivaakin sopii kuulua, sen raadannan lisäksi. Ja etenkin kun paikalla ei ole työntekijöitä pitämään heppoja kunnossa, niin sekin on vain ko. paikan etu, että hevoset eivät välillä jää ihan ilman päivän ratsastusta.

    • Jessica998

      Samoja huonoja kokemuksia meidänkin seurueella. Tosi pieni paikka ja vähän hevosiakin, jotka eivät mitenkään hyväkuntoisia. En voi suositella ainakaan. Ja jututimme myös silloisia harjoittelijoita, jotka sanoivat ihan samaa kuin tässä ketjussa muutkin. Orjatyömeininkiä. Mutta nuoret työt tietty tykkäävät puuhastella hevosten kanssa, siksi sinne aina joku erehtyy lähtemään. Omistajakin oli sellainen koppava akka, että ärsytti. Yritti kyllä niin mielistellä, kun vähän annoimme tiukkaa palautetta.

      • Hehhehhehh

        Tallinsivut: www.ratsukievari.ee

        Jouduin vedätyksen kohteeksi ja jäin palkatta, työskentelin Eestissä tallilla useita kuukausia. Talli pyörii vapaaehtoisten nuorten ja eri oppilaitosten harjoittelijoiden voimin. Itse en tiennyt olevani palkaton työntekijä. Toivoisin erityisesti eri oppilaitosten ja hevostelevien nuorten vanhempien kiinnittävän huomiota ko. tallinpitäjän toimintaan.
        Tarinan kertomiseen on useita syitä, olen vihainen ja turhautunut, mutta ennen kaikkea haluan ettei kukaan nuori joudu samanlaisen vedätyksen uhriksi kuin minä. Tiedän olleeni äärimmäisen tyhmä ja elämä antoi minulle kovan opetuksen ihmisten kaksinaamaisuudesta ja ahneudesta. Olin töissä Eestin Saarenmaalla, Lumandassa suomalaisen naisen pyörittämällä hevostallilla toukokuusta 2014 aina joulukuuhun 2015. Tein koko talven 2014-2015 töitä tallilla, sillä varauksella, että saisin Suomesta oman alani hommia, mutta töitä ei ollut.
        Sovimme toukokuussa 2014, että saan hevosen kahden vuoden työstä palkaksi. Aloin maksamaan hevosen kuluja elokuusta 2014. Maksoin rehut ja kengityksen, sekä ostelin tietysti puuttuvia tarvekaluja hevoselleni, aina 2015 vuoden joulukuuhun.

        Minulla oli ongelmia tallinpitäjän kanssa useampaan otteeseen hevostenhoidollisista kysymyksistä. Ehkä jotkin kylmäverirodut selviävät pelkällä vedellä ja heinällä ympärivuotisesti ulkona, mutta oma mielipiteeni on, että ruokinta ei ollut etenkään loppuajasta kohdallaan.
        Oli myös mielenkiintoista, että ensimmäisenä talvena oli äärimmäisen tärkeää, että hevoset saivat laadukasta väkirehua, jota pomoni silloinen mies hankki tallille. Toisena kesänä ja talvena väkirehulla ei ollut enää väliä.
        Ongelmat alkoivat kunnolla, kun lähdin Suomeen isäni ja työnhaun takia kesäksi 2015 toukokuussa. Olen virallisesti isäni omaishoitaja. Ennen lähtöä keväällä keskustelimme pomoni kanssa palkastani, en voinut nostaa palkkaa yli 350euroa, koska olin työttömänä työnhakijana, mutta mainitsin, että hevonen on minusta jo tienattu. Pääsimme yhteisymmärrykseen siitä, että pomo alkaa maksamaan minulle palkkaa siitä eteenpäin. Luojan kiitos toinen työntekijä oli todistamassa keskustelun, koska nyt pomoni kieltää, että koko keskustelua on käyty.
        Seuraavaksi yhteyttä ottaa pomoni, joka haukkuu minut. Kertoo viestissään, että sairas isäni ei ole syy olla Suomessa, vaan minulla on jokin muu syy.
        Tästäkin huolimatta palasin töihin Eestiin syyskuun alussa.

        Syyskuun alussa minua odotti kaaos, hevoset olivat kesän jäljiltä sairaanloisen lihavia ja vapaalla heinällä. Alaikäisellä harjoittelijalla ei ollut hajuakaan väkirehuista/kivennäisistä ja mm. kipeä selkäistä ponia liikutettiin ratsain. Hevoseni, jonka kengitykset maksoin, oli kengitetty välipohjallisilla ilman lupaani ja huonokavioiselle hevoselle välipohjat eivät tee hyvää. Paikalla oli siis kaksi harjoittelijaa, toinen alaikäinen. Toinen harjoittelija oli suorittamassa loppunäyttöään ja moni asia meni mönkään, laitoin viestiä pomolleni hevosten kunnosta, tilanteesta ja siitä kuinka vastuuton pomoni on. Minulle ilmoitettiin, että voin lähteä ja lopuksi vielä toiset työntekijät lähetettiin hakemaan kassalipasta etten varasta rahoja. Ilmoitin, että en voi lähteä. Harjoittelijat eivät pärjää ilman minua. Jatkoin siis töitä syyskuun loppuun. Kun näin esimieheni hänen vihdoin kotiuduttuuan sain haukut niskaani. Minua lisäksi epäiltiin valehtelijaksi ja varkaaksi.

        Päätin edelleen jäädä. Tein töitä joulukuulle 2015 pätkissä, kävin Suomessa hoitamassa isää ja Eestissä pyörittämässä tallia. Järkytyin, kun kuulin, että eläimet; hevosia on iso lauma ja koiria useita, jäivät välillä alaikäisen harjoittelijan vastuulle
        Sain luojankiitoksia työpaikan Suomesta ja jossa aloitin joulun jälkeen. Vasta silloin silmäni aukesivat, vastuullinen hevostenpito on kaukana toiminnasta, johon törmäsin Eestissä.
        Laitoin viestiä uudelle tytölle, että toivoisin hevostani ruokittavan asianmukaisesti ja että sillä ei hyppää asiakkaat.
        Kysyin myös yhdessä viestissä autosta joka oli luvattu minulle ja toiselle työntekijälle omaksi sitä vastaan, että maksoimme useita satoja euroja talvella sen korjauksia. Auto oli luvattu uudelle työntekijälle ja me emme saa mitään oli vastaus.
        Sitten pomoni laittoi minulle viestiä, että minun pitää maksaa edelleen kaikki hevoseni kulut, vaikka se on heillä asiakaskäytössä ja hän on loukkaantunut, kun kysyin meille luvatun auton perään. Kysyin myös toisen työntekijän palkkauksesta. Pomoni sanoi, että toinen työntekijä on saanut palkaksi lahjan minkä pomoni antoi työntekijän vastasyntyneelle vauvalle, kylpyläkäyntejä ja pisteen i:n päälle; oikeuden käyttää suihkua pomoni asunnossa. Pomoni oli tosin vesilaskujen tullessa vaatinut työntekijältä korvauksen suihkussa käynnistä. Loppujen lopuksi auto, josta minä en tosiaan saanut mitään oli käynyt korvaukseksi.
        Seuraavakasi pomoni tarjosi palkaksi minulle 1000e hevosesta varusteineen tai ilman. Ja sama meno jatkui..


      • Eestiläinen-ratsastaja

        Kirjottaja Heta ammatti strippari, avomies eestiläinen huumekauppias, joten lisää hevosenhoito-ohjeita Hetalta
        Aika pätevältä kuullostaa😊


    • Kkkk222

      Kehotan miettimään kahdesti Ratsukievarille harjoittelijaksi lähtemistä. Omistaja on törkeä ja itsekäs ja hevosista vain murto-osa on ratsastuskelpoisia.

      • Sanni1234567

        Aika säälittävää että ei uskalleta edes omalla nimellä haukkua. Itse olin muutama vuosi sitten samassa paikkaa harjoiteliana ja olin tosi tyytyväinen ja haluaisin mennä uudestaaan. Yleensä vielä varsoilla ei ratsasteta ja upeaa että on vielä ihmisiä jotka jaksaa hoitaa myös sairaita hevosia jotka ei tienaa mitään. Mutta on myös sinun kaltaisia ihmisiä jotka ajatelevat vaan omaa parastaan ja rahaa. Hanki keppihevonen jos olet tuomoisella asenteella.


      • NäinköhänOlisi
        Sanni1234567 kirjoitti:

        Aika säälittävää että ei uskalleta edes omalla nimellä haukkua. Itse olin muutama vuosi sitten samassa paikkaa harjoiteliana ja olin tosi tyytyväinen ja haluaisin mennä uudestaaan. Yleensä vielä varsoilla ei ratsasteta ja upeaa että on vielä ihmisiä jotka jaksaa hoitaa myös sairaita hevosia jotka ei tienaa mitään. Mutta on myös sinun kaltaisia ihmisiä jotka ajatelevat vaan omaa parastaan ja rahaa. Hanki keppihevonen jos olet tuomoisella asenteella.

        Hehheh, johan vitsin murjaisit. :)

        Milläs tavalla sinä itse yhtään vähemmän anonyyminä huutelet ja haukut? Nimimerkkisi takaa huutelu ei meinaan ole yhtään sen enempää omalla nimellä haukkumista ja siten yhtään sen vähemmän säälittävää kuin kommentoijalla, johon viittasit.

        Sinänsä jännä juttu, että olet ollut ko. paikassa harjoittelijana muutama vuosi sitten, mutta silti tiedät tarkalleen, että tällä hetkellä suurin osa hevosista ei ole ratsastettavia, koska ne ovat joko varsoja tai sairaita. Uskoisinkohan vain. :)


    • Touko321

      Samanlaisia kokemuksia täälläkin, en todellakaan voi suositella Ratsukievari nimistä paikkaa Virossa, vaikka nettisivut (jotka muuten ovat olleet vuosikausia ihan samat!!! haloo) ovatkin hienon oloisia. Todellisuus on toista. Hevosia on vähän, ja juuri niin kuin tuolla aiemmin sanottiin monessa muussakin asiassa on paljon puutteita. Ei hyvä !

    • Ykskokenut

      Juu, komppaan aiempia. Minustakin se omistaja oli tosi töykeä, ja kohteli harjoittelijoita ihan "orjatyömeiningillä". Ei kande mennä.

    • heppaloma

      Lisää kommentteja ja mielipiteitä kaivataan ja lähinnä asiakkaan kannalta. Suunnittelemme ko paikkaa kesäloma kohteeksi ja meitä olisi isompi seurue lähdössä. Toimiiko majoitus, palvelun taso, millaista ruokaa, siisteys yms ?? Ja tottakai meitä ratsastajia kiinnostaa hevosten kunto, hoito, luonne, kokemus jne. pärjääkö myös aloittelijat ko hevosilla. Kaikki kiinnostaa, koska monen ihmisen matkasta kyse. Onko muita aktiviteetteja kuin hepat, 2 x maasturi ja polkupyöriä ??

      • Tihusentila

        Kokeile Muhussa Tihusen tilaa, toimii 👌 100 varmasti ja 300 hevosta josta valita...


      • jupno

        Tihusta voin suositella 18e/h ja homma toimii..


    • Jassk

      Miksi suunnittelette Ratsukievariin menemistä näiden kommenttien jälkeen? "Asiakkaan näkökulmasta" - mitä väliä sillä kenen näkökulmasta jos asia on selvä, että osa hevosista ei edes kykenisi työtä tekemään.

    • Mikähänmättää

      Kyllä täytyy sanoa että jotain tuolla on päin helvettiä kun kommenttia poistetaan ratsukievarin sivuilta ja ei anneta edes kommentoida. Niin ja minä siis en ole tämän ketjun aloittaja enkä tunne edes häntä. Mutta jos olisin harkinnut sinne menemistä niin tämän omakohtaisen kokemuksen jälkeen en ehdottomasti mene. Kaikki paikat jotka estää kommenttia laittamasta fb sivuille on ehdottomasti no-go....

    • Ihmehommaa

      Jup erikoista jos haukutaan entistä työntekijää "henkisesti sairaaksi". Minkälaisen diagnoosin asiakas mahtaa saada 😂😂😂??

    • Papurys

      Olipas hyvä etten lähtenykkää ulkomaille harjoitteluun kesän alussa :o Tsekkaillut tallin fb sivujakin niin on noi hevoset kyllä sen olosia ettei niistä ketään hevosista motivoitunut hoida .. :)))))

    • Hevostyttöjenäiti

      Olen samaa mieltä kuin useimmat tässä ketjussa. Olimme perheen kanssa aiemmin ko. paikassa, ja myös me petyimme. Hevosia on vähän, ja meistäkin tuntui että hoitoon voisi panostaa enemmän. Kotisivut antavat meidänkin mielestämme ihan liian hyvän kuvan. Tihusta voimme mekin lämpimästi suositella, jos tuonne päin aikoo mennä. Tihusella on todella hyvä hinta-laatusuhde, ja paljon upeita hevosia.
      Ja jos tuo on vielä totta, että ko. paikan kotisivuilta poistetaan kriittiset kommentit, niin sehän on aivan alkeellista - kyllä tiedot näistä asioista kiirivät eteenpäin.
      Ja huipputörkeää on jos omistaja haukkuu jotain henkilöä mielenvikaiseksi, ei kai hän nyt mikään psykiatri ole ketään diagnosoimaan, olin ymmärtävänäni että lähinnä ns. "tallityttö" enemmänkin. Äitinä minua myös harmitti se, että tuli tosiaan tunne, että nuoria tyttöjä vähän hyväksikäytetään, juttelin paikalla olleen harjoittelijan kanssa, ja hänkin tähtäsi eläinalalle jatkossa, ja siksi tuntui surkealta että saadakseen lisäpisteitä on pakko olla toisten "piikana" Virossa, vaikka toki hevoset ovat kivoja. Liikaa vaaditaan harjoittelijoilta ja sälytetään heille liikaa hommia.

    • Yksvaan11

      Satuin tähän ketujuun sattumalta ja luin tuon Hetan kirjoituksen, ja todellakin järkytyin, toivottavasti oppilaitokset tosiaan ottavat tämän asian huomioon, eihän tuollaisiin paikkoihin voi vastuullinen oppilaitos lähettää harjoittelijoita. Satun tuntemaan tämän omistajan, ja hänellä on vaikka kuinka monta juttua riideltynä Espoon käräjäoikeudesta, alkaen lapsensa isyysasiasta..., sieltä ne saa nimellä tiedoksi haettua, että toivottavasti vaan Heta pääset asiasta eroon. Että sellainen tallinpitäjä se on.

    • Yllättynyt

      Voimia sulle Heta, hienoa että jaksat vielä tuossa tilanteessa taistella oikeuksiesi puolesta. Ja sen tallin olisi syytä pyytää anteeksi ja maksaa kaikki mitä sinulle kuuluu. Voi että kyllä harmittaa sinun puolestasi. Onneksi kuitenkin on iloisia perheuutisia luvassa. Mutta kyllä hämmästyin, että joku tallinpyörittäjä voi toimia noin törkeesti. Boikottiin vaan paikka. Eihän tuommoista kannata tukea.

    • Pentuetehtailua

      Voi hyvänen aika mitä meininkiä. Ja aikuinen ihminen haukkuu sitten FB sivuillaan, vielä yrityksen sivuilla, nuorta yrityksensä harjoittelijaa mielenvikaiseksi. Siis ei ole kaikki kotona. Tuollaiset ihmiset eivät saisi lainkaan työskennellä lasten ja nuorten parissa, eivätkä eläintenkään. Kun hoito on noin retuperällä. Sellaista se on kun täysin kouluttamattomat ihmiset vain pistävät tallin pystyyn, ei ymmärtääkseni ole mitään alan koulutusta, eikä oiken minkään alan koulutusta silläkään ihmisellä. Jos olisi edes eläintenhoitaja tms. niin sitten voisi tallia pyörittää. Voi hevosparat. Ja katsokaa nyt ihmiset hyvät mistä ostatte koirianne, samaisella tallinpyörittäjällä on kennel Bistro's Mighty, ja nytkin on koiria myynnissä. Jos ylipäätään ostaa Virosta koiran Suomeen, niin kannattaa tarkistaa taustat huolella. En ainakaan itse ostaisi koiraa tai hevosta tuollaisesta paikasta.

      • Valehtelijoidenklupi

        Kirjoittajana Anne Leinovaara opettaja AMK Turku, ei minkäänlaista käsitystä eläintenhoidosta..ja tietysti takana strippari Heta..ammattirikollisen vaimo...aika hyva yhteisö kommentoimaan...ja varsin uskottava😊😊


    • Sammahär1

      Peukutan Heta sun rohkeutta. Tosi hyvä että tuot esiin tän. Mulla itelläni samantapaiset kokemukset samasta paikasta. Mielelläni juttelisin kanssasi, mutta mitenhän mä tavoittaisin sut, kun en oo ite FB:ssä?

    • Hetantukija

      Hienoa Heta, nostan hattua, että jaksoit kertoa kokemuksesi. Tuo Ratsukievarihan on todella paska paikka. Ja hävytön on omistaja, kun nuoria tyttöjä tuolla tavoin kohtelee, ja vielä oikeusjutuilla uhkailee. Mielestäni kenenkään ei kannata moiseen paikkaan mennä, ja tuollaista toimintaa tukea. Ei asiakkaana, eikä harjoittelijana, eikä sieltä tai ko. Tuulalta mitään myöskään ostaa, ei hevosia tai koiria.

    • Lomailija12

      Tsemppiä Heta, oletpa joutunut karmean vedätyksen kohteeksi. Ottakaa ihmiset opiksi, että kaikki aina kirjallisena, vaikka kuinka menisi "harjoittelijaksi". Ja tuohon paikkaan ei tietty kenenkään kannata edes mennä. Ja oppilaitokset ottakaa nyt selvää niistä paikoista tarkoin johon nuoria harjoittelemaan lähetätte. Teillä on iso vastuu.
      Tuo samainen Ratsukievari myy koiria nimellä Bistro's Mighty Kennel. Että kannattaapa varoa.

    • Toinenlomalainen

      Heta,
      Tuo sinun kokemasi oli ihan karmeaa luettavaa. Vaadi rahojasi tiukasti! Ja ota ihmeessä yhteyttä kaikkiin oppilaitoksiin, ettei kukaan enää erehdy vastaavaan harjoitteluun ainakaan tuonne Ratsukievariin. Siis ihan hirveää!!!!!!
      Ja Heta, tuo on selvä kunnianloukkaus tuo, että se omistaja Tuula yrityksensä sivuilla nimittelee sinua. Hävytöntä aikuisen ihmisen nimitellä nuorta harjoittelijaa.
      Ilmoita kennelliittoon, Ratsastusliittoon ja Eläinsuojeluliittoon ja pyydä niitä ottamaan yhteyttä virolaisiin kollegoihinsa. Yrittäjä on kuitenkin suomalainen, että varmasti suomalaiset instanssit kiinnostuvat myös tuosta menosta. Eihän eläimiä ja ihmisiä voi noin kohdella.

    • komppaaja

      Siis eihän kukaan voi olla noin pimeä, että haukkuu nuorta harjoittelijaa "mielenvikaiseksi" oman yrityksensä sivuilla. Huh, huh. Ratsukievari boikoittiin oli hyvä vinkki tuolla ylempänä.

    • Nohätä1

      Jos se akka todellakin tekee rikosilmoituksen Heta, niin ei sulla ole hätää. Suomessa on sananvapaus, ja sinä olet ihan avoimesti omalla nimelläsi kertonut omista kokemuksistasi, ja perännyt omia oikeutettuja oikeuksiasi. Kyllä sinun pitää palkkasi saada. Luulenpa, että poliisi nauraa tuollaiset rikosilmoitukset ihan huumoriksi, onhan niillä oikeitakin tehtäviä, ja sananvapaus tosiaan on olemassa. Sinulla on vieläpä todistajia meistä muista harjoittelijoista. Että ei hätää.

    • Meik1

      Juu, sellaista se on kun tuollaiset Halpahalli-Miinat, joilla ei ole mitään koulutusta, ei eläinalan eikä oikein muutakaan, perustavat tallin. Kyllä sen tietää mitä siitä tulee. Siellä kärsivät eläimet ja ihmiset.

    • Törkeämeno

      Tuommoista vedätystä ei pidä sallia! TÖRKEÄÄ MEININKIÄ SIELLÄ RATSUKIEVARISSA.

    • Tihunenrules

      Meidän porukka oli myös pettynyt tuolla Ratsukievarissa käydessämme. Samaa mieltä kuin täällä useampi muukin, eli liian vähän oli hevosia eikä tarpeeksi valinnanvaraa jne. Mutta tuo Hetan kertomus on todella hurja, että jos olisimme sen tienneet, niin emme olisi koko paikkaan koskaan menneetkään.
      Tihusesta on hyviä kokemuksia, eli sinne suuntaamme seuraavaksi, ensi kesänä, kun on lomat.

    • Kiitostäst

      Kiitti, että kerrotte näitä, eipä tule tehtyä virheliikettä vaan voi valita paikan valistuneesti.

    • RatsuReima

      Kiitos sulle Heta ja muutkin kokemuksia jakaneet. Me ei ainkaan tuonne Ratsukievariin mennä ja tuollaista toimintaa tueta. Toivottavasti Heta saat vielä rahasi, vaikka vaikealta varmaan tuntuu. Tee ihmeessä rikosilmoitus tai tutkintapyyntö jos ei asia etene.

      • Asialinjaa

        Minkä takia se Hetan viesti on poistettu? Siinähän hän ihan asiallisesti omalla nimellään kirjoitti kaameista kokemuksista tuolla Ratsukievarissa ja sen omistajasta Tuula Makkosesta. Jos joku kirjoittaa ihan omalla nimellään, ihan asiallisesti, niin mielestäni ei pitäisi sellaisia viestejä poistaa. Se on eri asia jos kirjoittaa törkeyksiä, mutta asiateksti on asiatekstiä. Jos paikassa tapahtuu ikäviä juttuja, on ihan oikein, että niistä voi kertoa ja varoittaa muita.


    • Komppaan

      Satuinpa minäkin nyt tähän ketjuun, ja harmittaa, etten sattunut aikaisemmin. Meillä on ihan samoja huonoja kokemuksia tuosta Viron Ratsukievarista ja siitä omistaja Tuula Makkosesta. Harmi, ettei luettu tätä ketjua aiemmin. Toivottavasti sinä Heta sait lopulta rahasi, olisi kiva kuulla miten se juttu oikein eteni.

    • Kopukka3

      Meillä oli kanssa todella huonoja kokemuksia viime kesänä juuri tuolla Viron Ratsukievarissa. Seuraavaksi menemme kyllä Tihuseen, se on hyvä paikka. Pöyristyin suorastaan kun kuulin ja luin miten se Ratsukievarin omistaja Tuula Makkonen on kohdellut harjoittelijoita ja etenkin Hetaa. Ja vielä FBssä sitten haukkunut, vaikka onkin myöhemmin poistanut.

    • Kesähevostelija

      Niin, nämä paikat ja tyypit on sellaisia, että niillä on vähän sitä sun tätä businessta ja sitten ne voihtavat tallin nimeä tms. ja meno vaan jatkuu samana.
      Olisinpa itsekin sattunut tähän ketjuun aiemmin, olisi säästynyt sievoiset summat. Viime kesänä nimittäin minäkin olin kaverini kanssa tuolla mainitussa Viron Ratsukievarissa lomalla ja kokemus oli tosi huono.
      Aivan kuten aiemmin on täällä jo porukka kirjoitellut, vähän hevosia ja osa niistäkin tosi huonosti hoidettuja, ja tuo mitä Heta koki on ihan pöyristyttävää. Harmi, että tuettiin tuollaista vastuutonta toimintaa ja kun sama paikka myy koiria nimellä Bistro's Mighty kennel - niin en kyllä minä ainakaan sieltä koiraa hommaisi. Vastuutonta menoa.

    • näinkävi

      Eikös tämä paikka ole jo konkurssissa?
      Meidän porukka sai viime keväänä tosi huonoa palvelua siellä ja niitä hevosia oli tosi vähän ja nekin huonosti hoidettuja ja huonossa kunnossa, joita oli.

    • ensuosittele

      Harjoittelijaksi kys. paikkaan tahtoville huomautan, että "täysi ylläpito" on pelkkä vitsi. Ruokaa (=leipää ja nuudelia) saa, mutta vain siinä tapauksessa että tohdit sitä itse jatkuvasti pyytää ja vaatia.
      Kannattaa tehdä kirjallinen sopimus kaikesta harjoitteluun liittyvästä, sillä suullinen sopimus kys. paikassa merkkaa yhtä vähän kuin kasa kakkaa..

    • Konkkapaikka

      Paikka on kyllä mielestäni jo konkurssissa, Tai ainakin se on konkurssikypsä, harjoittelijaksi ei kannata missään nimessä mennä. Lukekaapa tuolta ylempää Hetan kokemus paikasta. Ei tuolta saatua harjoittelukokemusta arvosteta missään.

    • funtsiakantsii

      Niin, kannattaa miettiä useampaan kertaan myös juuri se mistä harjoittelupaikasta on oikeasti hyötyä, ei tuommoisen paikan harjoitteluilla ole mitään virkaa. Ihan yhtä hyvin voi joku naapurin täti kirjoittaa harjoittelutodistuksen, eihän tuolla ole mitään virallisia ohjaajia tms. Ei paikan omistaja tätillä ole mitään koulutusta alalle, eikä oikein millekään muullekaan alalle, ja se kyllä näkyy, kuten tästäkin ketjusta saa lukea.

    • Tessuli123

      Olin kyseisen Hetan kanssa saan aikaan harjoittelija... En ole vastaavaa ihmistä nähnyt, koko harjoitteluajan kuulin miten Heta haukku muita työntekijöitä ja lisäksi kertoi miten hän toivoisi oman isänsä kuolemaa. Miten tuollainen ihminen voi olla missään töissä??? Todentotisesti hän oli läheishuoltaja kun työskenteli stripparina, siitä enää kauhean läheisemmäksi ei pääse.

    • Onpa

      Edellinen viesti on ainakin täyttä potaskaa, Hetan aikana siellä ei ollut muita harjoittelijoita, ja Heta oli tosi pitkään töissä. Ihan turha tässä ketjussa on Hetaa alkaa syyllistämään, tämä ei ole ketju Hetasta, vaan tuosta järkyttävästä paikasta. Varmaan taas omistaja itse kirjoittelee ja panettelee entisiä harjoittelijoitaan.

    • laineliplattaa

      Meidän perhe oli nyt kesällä ko. paikassa, ja petyimme myös todella pahasti. Mutta oli siellä siis jotain pientä toimintaa, että kokonaan ei oltu pillejä panta pussiin, vaikka siltä tosiaan usein tuntui. Paikka ei sovellu perheiden kohteeksi. Ja jos olisimme nähneet tämän ketjun aiemmin, emme todellakaan olisi menneet tukemaan tuollaista toimintaa.

    • luokatonpaikka

      No kyllä sen paikan pitäjän menneisyys on tosi ns. "kirjava" - arvaatte varmaan mitä tarkoitan, että ei se Heta siellä mitään ihmeitä tehnyt.
      Ja humoristista suorastaan on kuinka paikan FB sivut pyytävät kommentteja, ja sitten kun sinne ihan asiallisesti kirjoittaa, ja toteaa ettei ole hyvä perhekohde, niin ne viestit poistetaan heti, mutta sitten ystävät ja tutut kirjoittelee sinne,että olipas taas kivaa. Ihan älytöntä meininkiä.

    • kokemustaonjoo

      Komppaan edellistiä viestiä, kirjoitin ihan asiallisesti ko. paikan omille FB sivuille, että petyimme käyntiin ja paikka ei ole mielestämme hyvä perhekohde, niin tietenkin heti viesti poistettiin, mutta vanhoja viestejä joissa joku (varmaan joku omistajan sukulainen tai tuttava) kehuu paikkaa ei kyllä poisteta koskaan, tosin eipä niitäkään montaa ole ;-). Että monelle on ollut todellinen pettymys tuo mesta. Mutta kuten jo aiemmin sanoin siinä viestissäni Saarenmaan luonto tietysti on hienoa, mutta se nyt ei ole tämän paikan ansiota.

    • Salla12345

      Samma här. Erittäin huonoja kokemuksia Viron Ratsukievarista ja siitä omistaja Tuula Makkosesta. Myöskään koiraa en ostaisi kyseiseltä tyypiltä. Kannattaa esim. lukea tää ketju huolella läpi, niin saa vähän käsitystä asioista..

    • hevostellen1

      Meillä myös huonot kokemukset, ja juu en todellakaan ostaisi koiraa tai hevosta taikka yhtään mitään muutakaan kyseiseltä tyypiltä.

    • Reparep

      Juu, ihan on samoja kokemuksia täälläkin. Laitoin ko. yrityksen omille facebook-sivuille ihan asiallisesti omalla nimelläni ja kuvallani kommentointia (kriittistä kyllä, mutta kehittävää) mihin olimme pettyneitä paikassa käydessämme, niin eipä aikaakaan kun kommentit oli poistettu.

      Mitä se sallainen oikein on - ensin pyydetään palautetta, mutta ei sitä sitten kuitenkaan suvaita. Ainoastaan muutama ikivanha hiukan positiivisempi kommentti pyörii siellä sivuilla loputtomiin. Ei todellakaan anna hyvää kuvaa. Omia lapsiani en päästäisi tuonne harjoittelemaan.
      Ja vaikkei minulla ole mitään muuta tietoa paikasta, kun asiakkaana kerran käynti, niin on ihan hyvä että omistajan asiat tulevat täällä esiin, koska todellakin siellä nuoria käy harjoitteluissa ja muutenkin sitten asiakkaana, niin voi jokainen tehdä omat arvionsa kun saa väähn lisätietoa.

      • Heppatyttöporukka

        Joo aika luotettavaa kertomuksia Hetalla .)


    • Eikka12

      Niin no tietty on pitäjällä kirjava mieskavlkadi siellä toki, koska sinnehän tarvitaan niitä ilmaisia työntekijöitä, joko noita harjoittelijoita - kuten Heta hyvin kuvasi - tai sitten joitain ukkoja ts. "mieystäviä" täytyyhän jonkun ne kopukat kengittää ja hevosenpaskat luoda. Että kannattaa todellakin varoa sinne harjoittelijaksi tai asiakkaaksi menoa. Ja etenkin harjoittelijoilla on siellä surkeat olot, moni muukin on niistä jo eri ketjuissa kertonut, ei vaan Heta.

    • Pettynyr

      Tiedän, että on suhteellisen vanha ketju, mutta ajattelin nyt silti kirjoittaa.

      En suosittele kenellekään, ikinä milloinkaan. Pari vuotta sitten naiivina alan opiskelijana ajattelin, että jes, tämä on varmasti hieno kokemus. Kokemus todellakin.
      "Täysi ylläpito" on pelkkä vitsi. Sellaista ei ole. No eihän minulla mitään ruokataukoa edes ollut koko päivänä, minun oletettiin jaksavan 8 - 21 ilman minkäänmoista ruokataukoa. Myöskin mitään vapaapäviä ei ollut kahden viikon harjoittelun aikana, joka ei sinäänsä olisi haitannut, ellei minulle olisi vapaita ennen tuloani luvattu.
      Omistaja oli todella epämiellyttävä henkilö. Heti ekana iltana sain kahden tunnin saarnan, että harjoittelusopimus on sitova, eikä sitä keskeytetä missään tapauksessa tai missään tilanteessa.
      Olimme juuri orajtyövoimaa. En pelkää raskastakaan työtä, mutta tuolla oli todella alentava meininki. Jos et osannut heti ensimmäisenä päivänä hevosten nimiä, niin olit laiska ja tyhmä, ja se muistettiin kertoa. Neuvoa kysyttäessä, vastaus tuli todella vittuilevaan ja alentavaan sävyyn "ai, et olekkaan mitäään hevosihmisiä kun et tiedä" . Itseasiassa kyllä olen, mutta ajattelin nyt vaan kysyä kun jokasella tallilla on eri käytännöt.
      Paikat rempallaan ja laitumet täynnä paskaa. Kun paska piti kerätä, niin annettiin aikaa, että kaksi tuntia niin KAHDEN kuukauden paskan pitäisi olla kerätty ja laitumet tyhjät. Toki osa oli jo melkein maatunut, mutta paskaa oli silti aivan valtavasti kerättävänä.
      Hevoset olivat ihan mukavia, mutta _todella_ lihavia. Myöskin ruokinta oli minusta välillä puutteellista, heinä oli välillä todella homeessa eikä uutta paalia voinut avata.

      Kaikenkaikkiaan olin kaksi viikkoa paikassa, jossa minua arvosteltiin ihmisenä todella rankasti, huudettiin ja tarpeitani ohitettiin, ennen kuin mittani täyttti ja keskeytin harjoittelun koulun tuella. Kouluni kielsi jatkamaan kyseisessä paikassa. Siitäpä soppa vasta syntyi kun kerroin omistajalle lähteväni.
      Olin laiska ja saamaton ihminen, joka ei kestä kritiikkiä sekä sopimusrikkoja ja hän soittaisi koululleni ja hoitaisi minut ongelmiin. Eipä hoitanut, kun kouluni antoi täyslaidallisen takaisin, että miten harjottelijoita kohdellaan.

      • jep1

        Siis ihan hirveää meininkiä, onneksi koulusi oli viisas ja antoi hyviä neuvoja. Meidän perhe ainakin kiertää tuommoiset paikat kaukaa. Kannattaa tarkkaan harkita minne menee. Virossa ainakin Tihunen on hyvä ja siellä tosi paljon hevosia josta valita.


    • 1ssu

      ainoo talli jossa virossa olen ollut oli Sassi Talu.se oli hyvä paikka.sieltä on myyty suomeenkin hevosia.esim.Maxwell (entinen poliisihevonen!)

    • toinenpettynyt

      Niin no tietty on pitäjällä kirjava mieskavalkadi siellä toki, koska sinnehän tarvitaan niitä ilmaisia työntekijöitä, joko noita harjoittelijoita - kuten Heta hyvin kuvasi - tai sitten joitain ukkoja ts. "mieystäviä" täytyyhän jonkun ne kopukat kengittää ja hevosenpaskat luoda. Että kannattaa todellakin varoa sinne harjoittelijaksi tai asiakkaaksi menoa. Ja etenkin harjoittelijoilla on siellä surkeat olot, moni muukin on niistä jo eri ketjuissa kertonut, ei vaan Heta. Kyllä tuo sinun kertomuksesi "Pettynyt" on myös tosi surkeaa luettavaa, ja vastaavaa olen kuullut monelta. Koulut voisivat todellakin katsoa minne niitä harjoittelijoita päästetään.

    • jep1

      Niin ja kummasti sinne aina löytyy niitä persaukisia ukkoja, jotka on liiketoimintakiellossa tai jotain bulvaaneja tai muita vastaavia uutta uraa yrittämään. Ihmiset jotka ei tiedä mitään hevosista ajattelee, että tuostahan saisi hyvän homman, kun se hevosmiesten toiminta on tunnetusti vähän sitä mitä se on. Että paras se on vaan varoa moisia mestoja, ja on hyvä tietää että paikan pitäjällä on kennel nimeltään Bistro's Mighty, että jos on eläinten hyvinvoinnista kiinnostunut, niin kannattaa lukea tämä ketju ja etenkin Hetan kirjoiutus huolella, ja sitten miettiä että haluaako tuommoista toimintaa tukea.

    • niinon

      Juup, siellä ne totaali-tyhjätaskut pyörii tuon Halpahalli-miinan luona, sillä jonkunhan täytyy siellä töitäkin tehdä, ellei sitten löydetä tarpeeksi harjoittelijoita vedätettäväksi. Hevoset karmeessa kunnossa.

      • Opettajan_sijainen

        Miten voi olla mahdollista, että kyseinen henkilö voi toimia opettajana ja opettajan roolissa kirjoittaa alaikäisestä tytöstä erittäin törkeällä tavalla. Ilmoitus käytöksestä pitää mennä koulun rehtorin korviin jotta kirjoittelu loppuu.


    • Ratsukot

      Meidän porukka koki hyvin samantyyppistä kohtelua ja huonoja kokemuksia kuten täällä on jo monikin kuvaillut. Kannattaa varoa paikkaa, Harjoittelijoiden kanssa emme jutelleet, joten siihen emme osaa ottaa kantaa, mutta todella hurjalta meinigiltä vaikuttaa kyllä sekin, ja hyvin voi uskoa kun näki muun touhun.

      • Hevosystävä

        Voitteko tarkentaa mikä oli mielestänne huonoa kohtelua ja miksi paikka oli epämukava
        Onko kyse 2018 kesästä ?


      • Hevosystävä

        Mitkä oli hevoset millä ratsastitte


      • OpiskelijaAmkTurku

        Joo Baksu Bertan muistan opiskeluajoiltani ei se mikään opettaja ole ja eihän hevonen sellaista painoa kestä


      • Heipkukkuu

        Baksu berttako näiden tekstejen takana onkin ei se mikään ope ole eikä hevonen sen painoa kestä


    • ExopiskelijaAmkTurku

      Anne Baksu Bertta ei voi olla sama henkilö joka opettajana AMK Turku pitäähän heillä jonkinlainen käsitys olla mitä sosiaaliseen mediaan kirjoitellaan

      • Eläinsuojelija

        Laittakaa google hakuun ko open nimi ja kuvahaku....näkee heti mikänlainen ratsastaja


      • Opiskelijapoikke

        Joo niinpä😊😊


    • kokemus12

      Miks tässä palstalla on kaikkea muuta juttua nyt, tämänhän pitäisi olla keskittynyt hevosiin ja hevosurheiluun ja etenkin ratsukokemuksista Virossa? Meillä oli tosi hyvät kokemukset Tihusessa Virossa, että sitä voi suositella, tästä tämän ketjun paikasta on kuulunut paljon huonoa ihan joka suunnasta. Menkää ihmeessä noihin isoihin tunnettuihin kuten Tihunen.

      • Baksua-juttua

        Näillä sivuilla on kaksi terroristiä jotka kirjoittavat Ratsukievarista toinen Turun AMK:n opettaja Anne L-M seka entinen harjoittelia Heta ammattistrippari,, joten hevosjutut jääneet pienemmälle näiden kahden kirjoittelun johdosta..kateellisia kun ovat😊😊😊


    • huonomesta

      Surkee paikka koko Ratsukievari !!! Aivan onneton, että ei kannattaisi tämmöistä meteliä siitä pitää.

    • tihuruloes

      Hurjan huono paikka tämä. Meidän porukan kokemukset todistaa sen. Ja nyt kun luettiin tätä ketjua, niin ei olis edes arvannut että vieläpä meitäkin huonompia kokemuksia on näköjään ollut muillakin ja etenkin tuo harjoittelijoiden kohtelu näkyy olleen ihan pöhköä. Kuinka tuommoinen voi olla edes mahdollista. Tihunen on meijän porukan suosikki.

      • Heppatytöt-Tampereelta

        Meillä taas oli aivan upea lomareissu Kievarilla
        Hevoset todella helppoja ratsatettavia näin aloittelijoina..kummastuttaa negatiivinen palaute...ilmeisesti kirjoittelujoina jotka eivät edes käyneet Kievarilla
        Suosittelen aivan mahtava paikka


    • Exharjoittelija

      Pistää kyllä vähän ihmettelemään, kuka/ketkä näitä juttuja tänne kirjoittelee…
      Olin itse kyseisessä paikassa asiakkaana noin kymmenen vuotta sitten ja ihastuin siihen niin kovasti, että hain sinne myöhemmin työharjoitteluun.
      Paikka on todella mahtava! Hevoset kivoja ja osa varsin laadukkaita, ei mitään perus maastomopoja. Maastot upeat ja talonväki tosi ystävällistä. Kun olimme kyseisessä paikassa myöhemmin työharjoittelussa, niin meitä kohdeltiin samalla tavalla kun talonväkeäkin. Yhdessä grillailtiin, meillä oli heidän pikkuauto käytössä ja töistä sovittiin aina yhdessä. Jos oli hiljaista niin lepäiltiin ja nautittiin kesästä ja kiireempinä aikoina tehtiin töitä. Välillä oli pitkiäkin päiviä, mutta se on ihan normaalia hevoshommissa. Voin sanoa että yksi parhaista kesistäni ikinä!

      Voisiko joku kertoa minulle kuka näitä tarinoita kirjoittelee ? Taitaa olla jotain henkilökohtaista, kun tytärtä nimitetään äpäräksi 😃 ja ihmetellään, että siellä käy kaikenlaisia ukkomiehiä….

      On niin paatoksella kirjoiteltu jo monta vuotta eri nimimerkeillä, että pistää ihmettelemään…

      Kun itse olin siellä niin asiakkaat olivat tosi tyytyväisiä ja vanhat harjoittelijatkin tulivat meitä joskus sinne moikkaamaan..

      Pitää ottaa ehkä yhteyttä suoraan pääkallopaikalle ja kysyä…

    • Epätietoinenespoosta

      Kuka on toi Baksu Bertta :D

    • Anonyymi

      Kaiken tämän kirjoittelun ja arvostelun perusteella heräsi mielenkiinto käydä paikanpäällä katsomassa miten asiat on tällä hetkellä vai onkohan paikka vielä toiminnassa..........

    • Anonyymi

      Paska paikka, sanon vaan !

    • Anonyymi

      Niin äpärä ja äpärä, se ei ole kivaa, sanon vaan omasta kokemuksestani, että pitäisi monien miesten tuntea vastuunsa. Mutta ei se silti oikeuta sellaiseen käytöseen kuin tämä likka ja äitinsä (se paikan omistaja) osoitti meitä harjoittelijoita kohtaan. Tuolla edellä ketjussa oli jo kuvattu hyvin niitä tilanteita ja oloa, että en rupea tässä toistelemaan, mutta sanon vaan että törkeää oli.

    • Anonyymi

      Se Bertta on se Ratsukievarin emäntä. Iso hotko akka. Hevosenkengittäjä!

    • Anonyymi

      Voi Anne Anne, miten voi olla ihminen noin katkera. Vuosia jatkuvaa kirjoittelua eri nimimerkeillä. Todella säälittävää ...

    Ketjusta on poistettu 21 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 169
      4809
    2. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      125
      4383
    3. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      26
      2851
    4. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      28
      1921
    5. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      23
      1784
    6. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      15
      1699
    7. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      22
      1690
    8. Hermo mennyt sotealueeseen?

      Nyt hammaslääkäriaika peruttiin neljännen kerran. Perumiset alkoi tammikuussa. Nyt uusi aika elokuulle!????
      70 plus
      104
      1665
    9. Haluan tavata Sinut Rakkaani.

      Olen valmis Kaikkeen kanssasi...Tulisitko vastaa Rakkaani...Olen todella valmistautunut tulevaan ja miettinyt tulevaisuu
      Ikävä
      30
      1593
    10. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      18
      1541
    Aihe