Ulosottoonko

tuskaa61

Mikä olisi paras ratkaisu tehdä? Velkaa n. 25t seitsemään eri paikkaan. Pankista ei lainaa saa kun ei ole takaajia. Kuukausierät ovat nyt maksukyvylle liikaa - tai juuri saisi laskut ja lainat maksettua mutta elämiseen ei jää mitään. Velkaneuvoja neuvoi soittaessani päästämään kaikki ulosottoon, olisi helpompaa maksaa yhteen paikkaan. Nyt loppuu henkinen kantti. Maksaa kuitenkin haluan koska itse olen velat aikaiseksi saanut mutta nyt ei enää jaksa. Ei pysty nukkumaan syömään kun ei tiedä miten tämä solmu aukeaa. Jos jollakin olisi hyviä neuvoja olisin tosi kiitollinen. Takuu-Säätiötäkin mietittiin mutta maksuvara ilmeisesti ei riitä.

16

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • 920

      Ulosotto voi olla ihan varteenotettava vaihtoehto jos sen jälkeen jää rahaa elämiseen ja laskuihin. Luottotiedot kyllä lähtee, mutta etpä sä niillä mitään tee tommosen velkasaldon kanssa. Sitä ei ainakaan kannata pelätä niin että ottaisi lisävelkaa velanmaksuun. Tilanne rauhottuu kummasti kun ulosotto nappaa palkasta ja kerran kuussa tulee postissa vain ulosoton kuitti.

      Siinä menee helposti puolisen vuotta ennen kuin ensimmäiset velat valahtaa voutille. Voit pienentää nyt velkamäärää keskittämällä maksukykysi pienimpiin velkohin ja koittaa saada niitä kokonaan pois.

    • dfjdfj346

      Juuri näin, ulosottoon vaan niin saa yönsä nukkua rauhassa. Hommaat vaan sitä ennen kaikki vakuutukset ym mitä et enää saa kun luottotiedot menee.

    • Melkeinaprillia

      Nooh, jos ei nukuta voi tehdä yölläkin töitä ja ruokaankaan ei mene rahaa, hyvä näin. Ei maar. Kaikki liittymät ja vakuutukset sekä mahd. vuokra-asuminen ym. kondikseen ja sitten vaan kärvistellään kymmenkunta vuotta ja aloitetaan alusta. Niin se käy.

    • tsemppiä

      Velkaneuvoja tietää kyllä miten tälläinen velkataakka etenee jos ei pysty heti hoitamaan itse tai takaajien kautta saa maksetuksi pian. Ne menevät pakostakin ulosottoon jne. Sen jälkeen voit hakea velkaneuvontaan, jos onnistut siinä, 3-5 vuoteen on sinun taakkasi maksaa joka kk. määritelty maksu. Turha venkuloida lisä ongelmilla mitä täällä näytetään tarjoavan, ohjeeksi sinulle, ei kannata! Olet tehnyt velkaa nyt on maksun aika! Kun luovutat on helpompi jatkaa kun saa eväät mitä ja miten maksaa, Onnea ja jaksamista!!!

    • Aivan loistavia neuvoja. Tosiaan nyt maksun aika ja peli kerrasta puhallettava poikki. Ei ole mitään järkeä kituuttaa ja maksella sinnetänne minimisuorituksia. Itse tein aikoinani tämän virheen, kalliiksi tuli. Aluksi tiedossa muikkareiden tulva pluukusta/netpostiin yms. Niistä et välitä. Ainoastaan makselet juuri ne pienimmät velat viimeistään pois ennen kuin ne menee haasteelle. Eka luottitietomerkintä tulee nopeasti(OSP,LPK..) Tätä ennen vakuutukset yms kuntoon, ainakin kotivakuutus ihan ehdottomasti tulevaisuutta ajatellen oltava.
      Kun velka menee perintään niin pyydät heti sen siirtoa ulosottoon. Perinnän oma moka jos eivät laita. Ehkä kuitenkin kannattaa varata aika oman kunnan velkaneuvontaan vaikka samantein. Siellä tarkemmin tutkivat eri mahdollisuutesi. UO:n kanssa olet juttuyhteyksissä sitten aikanaan ja kun osoitat kiinnostusta omien velkojesi hoitoon niin varmasti tämä noteerataan uo:ssa ja palvelu siellä sitten sen mukainen.
      Ei muutakun pää kylmänä. Takuu-Säätiön sivuilta löytyy hyviä neuvoja ja vinkkejä sekä aikatauluja perintään ja ulosottoon. Tutustu niihin niin tiedät hieman tulevaa. Tsemppiä, olen itse kokenut saman.. tosin velkojia oli hieman enemmän 2012 kun oma korttitalo romahti. Nyt makselen vielä parisen vuotta T-S:n takaamaa järjestelylainaa. Ai niin MAKSA AINA asumiskulut(vuokra, sähkö, kotiv.) ennen mitään muuta sekä jätä rahaa syömiseen. Velat, ne pienimmätkin, tulee vasta näiden jälkeen.

    • tuskaa61

      Ap kirjoittaa: Kiitokset teille neuvoistanne! Olin tuossa juuri pari tuntia yhteydessä Takuu Säätiöönkin ja myös sieltä sain samankaltaisia neuvoja ja ohjeita ja toivottivat vielä onnea tulevaisuuteen, todella hyvää palvelua. Hieman mielikin piristyi kun jotenkin tästä alkuun pääsee. Vakuutukset, vuokrat yms. ovat onneksi kaikki kunnossa - nyt sitten vain pitää asennoitua luottojen menoon mutta kai se on pientä jos tämän ahdistuksen saa pois ja velat maksettua sitten näin pidemmän kaavan mukaan.

      • Loistavaa, asiasi kunnossa siis häiriömerkintöjen osalta. Tässä tapauksessa ei maksuhäiriö mitenkään häiritse normaalia elämää. Velaksi ei saa kuitenkaan mitään, mikä on vaan hyvä asia. Jos olisit pankin luottopäällikkö yms niin siinä tapauksessa merkinnästä olisi harmia. Avaa kuitenkin kaikki muikkarit ja laita vaikka mappiin, maksetut(pienimmät velat) ja maksamattomat. Uo ei ala heti vaan saattaa mennä jopa 6 kk. Kerää pikkuvararahasto niistä rahoista jotka jää maksamatta jääneistä veloista. Nyt pidät huolen että velkaa ei tule tässä vaiheessa enää lisää. Elät sen mukaan mitä tilillä tai lompakossa on. T-S:n takausta voi hakea myöhemminkin kun asiat sillä mallilla.


    • wetglgöåryhö

      Nykyään aika moni kaltaisesi pääsee suhteellisen helposti velkajärjestelyyn, jolloin voi aloittaa puhtaalta pöydältä ja velkojat jäävät nuolemaan näppejään. Saadessasi anteeksi 25 000 € olet saanut verotonta tuloa tekemättä itse juuri mitään (ellei shoppailua sitten lasketa työnteoksi). Kannattaa hyödyntää lainsäätäjän sinisilmäisyys!

      • Aloittaja samassa tilanteessa kuin minä pari vuotta sitten. Sainko minäkin mielestäsi velkani anteeksi kun asiani pistin järjestykseen?


      • tuskaa61

        ei todellakaan ole tarkoitus jättää mitään maksamatta vaan järjestellä niin etta saan velat maksettua enkä aio hakeutua vj:hin vaan maksaa velkani


      • Elisesiitä

        Olin itse velkajärjestelyssä vuosina 2006-2011 ja laskelmassa oli prosentit jotka jokainen velkoja saa tuona (5,4 v) aikana niillä lyhennyksillä joita teen per kuukausi, ne olivat yli 90% veloista ja kun lasketaan ne lisäsuoritukset jotka maksoin joka vuonna lisää niin eipä siinä velkojat paljoa hävinneet.


    • velkoja2

      Kyllä kaulakiikku on ainut ja samalla myöskinvarma ratkaisu, suosittelen lämpimästi!

      • sä voisit näyttää sitten esimerkkiä.


    • rikkaillekaikki

      Miten niin maksuvarasi ei riitä TS-takaukseen. Ulosotto vie n 400 eur sun tuloista, jos lyhennät paikkilainaa 7% koroll sillä summalla siihen menee n 6,5 vuotta. Miten lyhyitä noi TS-takaukset sitten ovat.Vai tarkoittaako ne että jos olet ulosotossa sossu voi laittaa rahaa elämiseen, muttei tee sitä jos maksat lainaa? On aika epistä että köyhät aina maksaa enemmän lainoista ja jopa sosiaalisista luotoista.

      • Säätiö takaa 2000-34.000e lainoja ja jos en väärin muista niin nykyään max takausaika 8v. Itselläni on 34.000e jlaina säätiön takauksella ja 4 vuotta laina-aika. Rahaa elämiseen pitää jäädä myös laina-erän maksunkin jälkeen, en nyt muista tarkkaa summaa mikä se nykyään on. Jos tuo ei toteudu niin säätiö voi olla aika nihkeä takauksen suhteen. Eli pitää olla riittävät tulot jotta takauksen saisi. Siksi tämä on huono vaihtoehto esim työttömille ja osa-aikaisille. Säätiö ei ole mikään automaatti josta saa apua kun on velkaongelmia. Jos on "köyhä" niin velkaa ei pitäisi haalia, se pitäisi ymmärtää. Eriasia on jos erinäisistä muista syistä velkaantuu. Tuolloinkaan ei pitäisi jäädä tuleen makaamaan vaan hoitaa asiansa kuntoon. Hakea apua esim velkaneuvonnasta tai etsiä parempipalkkainen työ. Jos aikanaan jäänyt koulut käymättä niin syyllinenkin selvä.


      • tuskaa61

        ex_vippaajalle kiitokset asiallisista ja hyvistä kommenteista ja neuvoista, toivottavasti muutkin saavat hyviä vinkkejä ja tsemppiä häneltä - minä ainakin


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Cynthia Woods

      😋😍😋😍😋😍😋😍😋 💋 ­­­N­­y­m­­­f­o­­m­­a­­a­­­n­i -> https://x18.fun/girl04372247#CynthiaWoods 🔞💋❤️💋❤️💋🔞�
      YIT-Yhtymä
      2
      14861
    2. Aimee Dvorak

      😍😋😍😋😍😋😍😋😍 💋 ­­N­­­y­­­m­­f­o­m­a­a­n­­­i -> https://x18.fun/girl02740429#AimeeDvorak 🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞💋💋
      0
      3059
    3. Molly Graham

      😍😋😍😋😍😋😍😋😍 😍 ­­N­­­y­­m­­­f­­­o­­m­­a­a­n­i -> https://x18.fun/girl02277975#MollyGraham 🔞❤️💋❤️💋❤️🔞❤️
      Puhelimet
      0
      3055
    4. Rachelle Reynolds

      😋😍😋😍😋😍😋😍😋 🔞 ­N­­­y­­m­f­­­o­­m­­­a­­a­n­i -> https://x18.fun/girl03175674#RachelleReynolds 🔞❤️💋❤️💋❤️
      Etelä-Savo
      0
      3055
    5. Becky Steele

      🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑 💋 ­­N­y­­­m­­f­­­o­­­m­­a­a­­­n­­i -> https://x18.fun/girl05250014#BeckySteele 🔞❤️💋❤️
      Arkkitehtuuri
      0
      3055
    6. Allison Queen

      🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒 ❤️ ­N­­­y­m­­­f­­­o­­m­a­a­­­n­­­i -> https://x18.fun/girl07854217#AllisonQueen 🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞
      Vedonlyönti
      0
      3054
    7. Pamela Orr

      😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋 🍒 ­­­N­y­­m­f­­o­­­m­a­­­a­­­n­­­i -> https://x18.fun/girl06055581#PamelaOrr 🔞❤️💋❤️💋❤️🔞
      Star Wars
      0
      3054
    8. Lakeisha Coleman

      🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑 💋 ­­N­y­­­m­f­­o­­m­a­­­a­n­­i -> https://x18.fun/girl08105348#LakeishaColeman 🔞💋❤️💋❤️💋🔞
      Synnytys
      0
      3050
    9. Stephanie Love

      😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋 ❤️ ­­N­y­­­m­f­­o­­m­­­a­a­­n­­­i -> https://x18.fun/girl01692207#StephanieLove 🔞❤️💋❤️💋❤️
      Lappi
      0
      3046
    10. Nancy Taylor

      😍😍😍😋😋😋😋😍😍😍 ❤️ ­­­N­­­y­m­­­f­o­m­­­a­­­a­n­­­i -> https://x18.fun/girl01560856#NancyTaylor 🔞💋❤️💋❤️💋
      Kauris
      0
      3044
    Aihe