Etävanhemman toimeentulotuki

Blaaah

Ollaan avopuolisoni kanssa eroamassa ja muuttamassa eri osotteisiin. Meillä on kaksi pientä lasta. Mies käy töissä, uo vie osansa ja mies joutuukin nyt hakemaan toimeentulotukea kun lapsia ja minua ei enää lasketa suojaosuuteen mukaan. Kysynkin nyt, että tietääkö joku huomioidaanko toimeentulotuessa miehelleni kohtuullisiksi asumismenoiksi vain yhden ihmisen menot? Hän tulee olemaan meistä se etävanhempi, mutta lapset tulevat olemaan usein hänen luonaan. Se ei kuitenkaan ole mahdollista jos mies joutuu muuttamaan johonkin pieneen yksiöön. Onko siis mitenkään mahdollista että sossu hyväksyisi asumismenoiksi suuremman summan, että mies pääsisi muuttamaan kaksioon ja näin ollen pystyisi ottamaan lapsia luokseen?

10

175

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • julmatotuustämä

      Eihän tarvita kaksiota siihen, että lapset käyvät isänsä luona. Kaikkea sitä osataan kuvitellakin, että yhteiskunta maksaisi. Mistä yhteiskunta ottaa rahat sellaiseen ylellisyyteen?

      Sinä olet tehnyt lapsia kelvottoman miehen kanssa. Miksi yhteiskunnan pitäisi siitä maksaa?

      Köyhät ovat köyhiä ja heille kuuluu köyhän elämä, jos ei viitsi itse tehdä mitään oman elämänsä ja lastensa elämän eteen.

      • Moneymanhaters

        Painu nyt jphonkin tai ala jakamaan enempi sitä louvvoo. Ei ehkä sitten tunnu niin.


    • NäinMeniMulla

      Ainakin omassa tapauksessani asumismenoiksi huomioitiin vain yhden henkilön mukaiset asumismenot. Tuloiksi tietysti nettotulot ja asumistuki, jos sellaiseen on oikeus. Menoina huomioidaan yhden henkilön asumismenojen lisäksi yksin asuvan perusnormi, sähkö, vesi (kohtuullisilta osin, kuntakohtaisia), perus kotivakuutus (kuntakohtaisia maksimeja tässäkin) ja vain maksetut elarit (jos ei maksa, niitäkään ei tietysti lasketa). Lasten huollosta ja tapaamisesta tulee olla tehtynä huolto- ja tapaamissopimus, jossa on määritelty tarkkaan ne päivät, jolloin lapset ovat etävanhemmallaan. Näiltä päiviltä on mahdollista saada toimeentulotukilaskelmaan lasten ruokanormi, ei muuta. Kuntakohtaisia eroja toki on paljon.

      • NäinMeniMulla

        Niin ja jos tuossa laskelmassa tulee toimeentulotukeen oikeuttavaa vajetta, julkisen sektorin terveydenhoitokulut huomioidaan myös, samoin reseptilääkkeet etävanhemman osalta (vaihdettuna apteekissa halvempaan rinnakkaistuotteeseen). Lasten lääkkeet ja muut ei kuulu etävanhemman laskelmaan, ne huomioidaan lähivanhemman laskelmassa, mikäli tämä on toimeentulotukiasiakkaana.


    • Olisitenneneroaajatellu

      Sinne yksiöön vain kerros sänky lapsille ja isälle vuode sohva.

      37 neliöö hyväksytään yksinasuvalle ja ylimääräiset saa itse kustantaa. Vierailijoita ei lasketa.

      Ei kannata alkaa ylimääräisistä neliöistä maksamaan. Lapsia voi tavata niinkin ettei pidä yötä niitä jos niin hankalaa on.

      Ei yhteiskunta ala kummallekkin ero vanhemmalle jättilukaalia kustantamaan.

    • 2134123

      No se on ihan sama kuinka isossa kämpässä asuu. Itse joskus kymmenen vuotta sitten jo asuin 49 neliön kaksiossa johon sain asumistuen ja sossusta loput. Kelassakaan ei enää ole neliörajoja vaan se vuokran suuruus on se tekijä. Katso oman kaupunkisi kohtuulliset asumismenot yhdelle ja sitten jos ei ota keskustasta asuntoa niin saa vanhemmasta talosta isohkon samalla hinnalla.

    • ttttthh

      jos etävanhempi ottaa lapset 7 päivänä viikossa elatusapua voidaan pienentää, että hänelle jää enemmän rahaa katsoa lapsia

    • sddsgdsgdsgdsggds

      Jos on jaettu vanhemmuus (lapset asuu 50/50 ajasta molempien luona) niin ei tarvitse maksaa lainkaan elareita.

      Kun on jaettu vanhemmuus sopimus niin sen kun vie vain sossuun ja sopii tapaamisen, niin voi saada vähän isomman asunnon asumismenot hyväksyttyä kuin yhden hengen.

      Lasten satunnaisia vierailuja varten ei kyllä mitään isompaa kämppää saa.

      • NäinköTosiaanOn

        No ainakin mun piti maksaa elareita, vaikka lapsi asui mun kans joka toinen viikko. Elarit meni suoraan Kelasta sossuun...


    • Inna18

      Anteeksi kun kirjoitan väärään paikkaan mutta toivoisin saavani apua :)
      Elikkäs olen 18 vuotias kotona asuva ammattikoululainen koulua jäljellä noin 3-4kk. Saan palkkaa 290-350€/kk ja en ole velvoitettu kelan opintotukiin yms. muihin vanhempieni "hyvien" tulojen takia. Tarkoitus olisi muuttaa omaan asuntoon mutta kysymys herää olenko kelvollinen saamaan toimeentulotukea ? Ja mitä muita mahdollisia (yleinen asumisentuki) Vanhemmillani ei ole rahaa kustantaa asumistani vuokralla. Eli kuinka toimia? :)

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 197
      2782
    2. Euroviisut fiasko, Suomen kautta aikain typerin esitys, jumbosija odottaa. Olisi pitänyt boikotoida!

      Tämän vuoden euroviisut on monella tapaa täydellinen fiasko. Ensinnäkin kaikkien itseään kunnioittavien eurooppalaisten
      Maailman menoa
      253
      2749
    3. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      66
      2382
    4. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      206
      1875
    5. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      41
      1364
    6. Tuollainen kommentti sitten purjehduspalstalla

      "Naisen pillu se vasta Bermudan kolmio on. Sinne kun lähdet soutelemaan niin kohta katoaa sekä elämänilo että rahat"
      Suhteet
      12
      1338
    7. Nukkumisiin sitten

      Käsittelen asiaa tavallani ja toiveissa on vielä että tästä pääsee hyppäämään ylitse. Kaikenlaisia tunteita on läpikäyny
      Ikävä
      4
      1307
    8. Syö kohtuudella niin et liho.

      Syömällä aina kohtuudella voi jopa laihtua.On paljon laihoja jotka ei harrasta yhtään liikuntaa. Laihuuden salaisuus on
      Laihdutus
      23
      1275
    9. Muistatko komeroinnin?

      Taannoin joskus kirjoitin aloituksen tänne komeroinnista eli hikikomoreista; syrjäytyneistä nuorista ihmisistä. Ehkä asu
      Suhteet
      49
      1245
    10. Nesteen bensapumput pois, tilalle latausasemat

      Näin se maailma muuttuu, kun Suomessakin liikenneasemat lopettavat polttoaineiden myynnin ja tarjoavat enää sähköä autoi
      Maailman menoa
      158
      1142
    Aihe