Olette edelleen kromosomaalista sukupuoltanne

lopettakaase

Olette edelleen sitä sukupuolta, jonka kromosomit teillä on. Ette voi muuttaa biologisia faktojanne. On moraalisesti väärin, että yritätte huijata ihmisiä luulemaan, että olisitte toista sukupuolta. Lakatkaa tekemästä niin. Eikö teille ole opetettu että on väärin johtaa harhaan toisia??

91

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Usko_jo

      En ole ollut koskaan. Näytin vain siltä.

    • muttaMitä

      Jaa. Multa ei ole koskaan tutkittu kromosomeja, niin en tiedä mitä ne on. En ole muistaakseni myöskään väittänyt mitään kromosomeistani.

      Tiedän vain yhden tyypin jolta asia on selvitetty, hän oli XXY.

    • Jåssåå

      Aloittajan kannattaa tutustua vaikka ihan ensiksi Tiia Aarnipuun kirjaan Trans - sukupuolen muunnelmia. Siitä saa paljon tietoa ja vastauksia moniin tämmöisiin itseä hämmentäviin asioihin. On hyvä ottaa yhteyttä myös esimerkiksi Transtukipisteelle, Trasekiin sekä vaikka Väestöliittoon tai Sexpo-säätiöön, joiden kautta voit saada tietoa transsukupuolisuudesta, transihmisyydestä sekä sukupuolen moninaisuudesta.

      Ehkä näin olisi ollut jo hyvä tehdä ennen tänne kirjoittamista. Nähtävästi kirjoittaja ei ole perillä asioista. On sangen outo väite, että transihmiset huijaisivat ketään luulemaan olevansa toista sukupuolta, nimenomaan misgenderöinti satuttaa ja tuntuu hyvin pahalta sekä epämiellyttävältä transihmisistä.

      http://www.rfsu.se/fi/Suomi/Seksi-ja-suhteet/Seksuaalisuus-lapi-elaman/Nuoruus/Sukupuolen-kokeminen/

      http://news.bbc.co.uk/2/hi/health/7689007.stm

      http://www.alli.fi/binary/file/-/id/655/fid/1059/

      https://gma.yahoo.com/gender-identity-biological-study-says-090824140--abc-news-health.html

      Johan nämä asiat on selvitetty tässä tuoreessa tragikoomisessa ketjussa, jossa trolli tahallaan provosoi ja leikki asioista tietämätöntä ja ymmärtämätöntä henkilöä:

      http://keskustelu.suomi24.fi/t/13517036

      • ihanturhavaiva

        Ihan turha tolle aloittajalle on koittaa mitään selittää. Ei hän viitsi edes lukea noita juttuja. Paras olisi jättää vaan tyyppi omaan arvoonsa tappelamaan tuulimyllyjä vastaan...


    • LopetaJo

      Jaahas, vai haluat sinä sitten määrätä miten muiden tulee elää? Miettisit nyt vähän että mitä tulet selittämään ja minne...

      Ja kyse ei ole kromosomeista, vaan siitä että millaiseksi ihminen tuntee itsensä. Ja sulla on joku paha ongelma tämän kanssa. Taidat ihan oikeasti uskoa fundamentalistisesti sukupuolirooleihin ja siihen että jokaisen ihmisen tulisi joka välissä ajatella vaan kromosomejaan. No, itse en ainakaan tee niin. Ei mua vaan kiinnosta ne jutut ja muitakin mahdollisuuksia löytyy. Elän miten haluan ja minulla on siihen oikeus. Hyvä kun sun kaltaiset ihmiset ei päätä asioista!

      Ja sillä mitä sinä ajattelet, ei ole kärpäsen paskan vertaa merkitystä. "Opinions are like assholes, everybody has one". Ja ihmetyttää kyllä se miksi olet täällä palstalla (tosin useammalla nimimerkillä). Onko sulla jokin pakkomielle transihmisiä kohtaan? Kun harvaa ihmistä vaikuttaa transihmisten yksityiselämät kiinnostavan yhtä paljon kuin sua! Mahtaa sun elämä olla tuskaista kun joudut niin paljon asiaa miettimään! Vai saatko kenties kaikesta jotain perverssiä iloa? Oletko kenties yksinäinen? Eikö sulla ole muuta tekemistä? Koska siltä vähän vaikuttaa kun sun noita juttuja lukee.

      • iutftrdxgxchgxxhgx

        Olisko niin ettei saanutkaan joltain transnaiselta pesää.


    • mtf_savo

      Kiitos avusta, haen ongelmaani psykiatrista apua, tai tarvittaeesa esim. kristillistä eheytystä....

      • eheytymäänharhaluuloista

        Jompi kumpi tai molemmat vaihtoehdot sopinevat aloittajalle hyvin. Ei saa johtaa muita harhaan, millään sukupuolellahuijaamisjutuilla.


      • kjkjl
        eheytymäänharhaluuloista kirjoitti:

        Jompi kumpi tai molemmat vaihtoehdot sopinevat aloittajalle hyvin. Ei saa johtaa muita harhaan, millään sukupuolellahuijaamisjutuilla.

        Koko ketjun aloittajalle kyllä, mutta tämän keskusteluhaaran aloittaneelle nimimerkki mtf_savo joutuu harhateille valitessaan kumman tahansa vaihtoehdon.


    • Minulla on 37 biljoonaa solua kromosomeineen. En oo ehtinyt tutkituttaa jokaista, elämässä on muutakin.
      Miten se on niin, että ennen kuin ihmiset oppivat tuntemaan kromosomit, ne osasivat elää ja naida ihan rauhassa kaikenlaisten ihmisten kanssa? Ai niin, silloin mitattiin kalloja. Mä näen tän tien päässä sen, että suomalaiset ovat mongoleja, vaikka, ei tietystikään mongoleissa mitään pahaa ole.

    • vähäntyperää

      Aloittajan toivoma maailma olisi varmaan sellainen jossa ei saisi pitää edes vaatteita päällä ja pitäis tatuoida otsaansa omat kromosomimerkkinsä! Silloin ei pääsisi kukaan "huijaamaan" ja se "oikea" sukupuoli voitaisiin aina kertoa heti! Ei silloin voitaisi ketään "johtaa harhaan"...

      Mulle kromosomit on sama asia kuin vaikka veriryhmä tai syntymämerkki. Kun tutustun ihmiseen, niin en ala heti kertoa hänelle siitä millaiset kromosomit minulla on tai mitä minulta löytyy jalkojen välistä. Ja mua ei kiinnosta ihmiset joiden mielestä tärkein piirre toisessa on biologinen sukupuoli tai kromosomit. Pidän niin ajattelevia ihmisiä vähän typerinä ja yksinkertaisina. Ja ankeina tapauksina. Eikä heillä ole oikeutta vaatia minulta mitään.

      Ja jos joku kokee tulleensa jotenkin harhaan johdetuksi sen takia että hän ei ole saanut välittömästi tietoa toisten ihmisten kromosomeista niin on se hänen oma ongelmansa. Ei se ole omaa tahtoaan kuuntelevien transihmisten probleema.

      • Pelkkää_arvailua

        Tavikset eivät edes tiedä kromosomejaan. Eräillä voisi tulla isokin yllätys jos kromosomit tutkittaisiin. Viimevuosina transtutkimuksiin lähteneetkään eivät tiedä kromosomejaan, koska niitä ei tutkita (turhaan).


    • Tgirl

      Kromosomit määrittävät ainoastaan kromosomaattisen sukupuolen.
      Sukupuolta määrittävät useat eri tekijät ja kromosomit ovat näistä vain yksi tekijä.
      Ennen -90 lukua ajateltiin, että kromosomit määrittävät sukupuolen kokonaan. Nykyään näin ei enää ole. Tärkein sukupuolen määrittäjä on aivot, jotka määrittelevät minkä sukupuolen edustajaksi henkilö itsensä kokee.
      Jokaisella on oikeus omaksi kokemaansa sukupuoleensa.

      Tässä aiheesta kertova dokumentti: https://www.youtube.com/watch?v=epPlzEMmkvs

      • voihyväntähen

        Älytöntä suvaitsevaisuushörhöilyä. Että ihminen olisi sitä sukupuolta joksi itsensä ilmoittaa, hah hah. Ei teitä kukaan usko, ette usko itsekään mitä houritte.


      • noupadi

        Ei kukaan usko... Paitsi viranomaiset, kun kerran passissa lukee se sukupuoli minkä olen ilmoittanut. Ja terveydenhuolto, kun mulle erityiskorvataan oman sukupuolen hormonit. Plus kaikki ihmiset joiden kanssa olen viime vuosina ollut tekemisissä. Sinäkin.


      • voihyväntähen kirjoitti:

        Älytöntä suvaitsevaisuushörhöilyä. Että ihminen olisi sitä sukupuolta joksi itsensä ilmoittaa, hah hah. Ei teitä kukaan usko, ette usko itsekään mitä houritte.

        Ei se ole uskon asia.


      • hölynpölyt
        colaptes kirjoitti:

        Ei se ole uskon asia.

        No mitähän muuta se sitten mahtais olla? Ihminen, joka _uskoo_ olevansa apina, ON apina, ihan vaan ajatuksen voimalla? :D


      • Kukaan täällä ei usko olevansa apina, mutta sinä luulet olevasi huvittava. Et ole.


      • eimtnhuvittavaa

        Kukaan täysjärkinen ei kuvittele voivansa olla vastakkaista sukupuolta ajatuksen voimalla, paitsi sinä ja muut transut. Et ole.


      • Sillä_selvä
        eimtnhuvittavaa kirjoitti:

        Kukaan täysjärkinen ei kuvittele voivansa olla vastakkaista sukupuolta ajatuksen voimalla, paitsi sinä ja muut transut. Et ole.

        Ei tarvitse kuvitella kun ON!


      • turhatkuvitelmas
        Sillä_selvä kirjoitti:

        Ei tarvitse kuvitella kun ON!

        Niin, JOS ois. Mutta kun et vaan ole etkä tule koskaan olemaankaan!


      • painupois
        turhatkuvitelmas kirjoitti:

        Niin, JOS ois. Mutta kun et vaan ole etkä tule koskaan olemaankaan!

        Saatko sä muuten tästä jotain sadistista nautintoa? Pyrit saamaan transihmisen tuntemaan itsensä vialliseksi ja huonoksi. Sulla on jokin ihme koulukiusaajan mentaliteetti, ties mistä syystä.


      • höpöhöpöharhaas

        Täällä kerrotaan vaan yksinkertasia faktoja ja oikastaan eräiden itsepetoksellisia valheita. Minkä sille muut voi jos jotkut ei totuutta kestä, kertojan vikako se on? Ja sitten syytellään koulukiusaamisista ja mitä vielä kun ei muutakaan enää voida.

        -On mahdotonta kantaa totuuden soihtua tungoksen halki kärventämättä kenenkään partaa-


      • painupois
        höpöhöpöharhaas kirjoitti:

        Täällä kerrotaan vaan yksinkertasia faktoja ja oikastaan eräiden itsepetoksellisia valheita. Minkä sille muut voi jos jotkut ei totuutta kestä, kertojan vikako se on? Ja sitten syytellään koulukiusaamisista ja mitä vielä kun ei muutakaan enää voida.

        -On mahdotonta kantaa totuuden soihtua tungoksen halki kärventämättä kenenkään partaa-

        "-On mahdotonta kantaa totuuden soihtua tungoksen halki kärventämättä kenenkään partaa-"

        Hah :D Tajuatko kuinka pelleltä toi kuulostaa? Meinasi mennä ihan kahvit väärään kurkkuun kun luin...Kuvittelet vielä olevasi jokin suurikin sankari ja "totuuden" puolesta taistelija! Anteeksi jos nyt romahdutan pilvilinnasi; Et ole!

        Ja on erittäin loukkaavaa väittää että transihmisenä eläminen on "itsepetosta". Tietenkin normaali ihminen sen tajuaisi, mutta sinä et. Sulla, tai kelläkään muulla, ei ole oikeutta väittää toisen ihmisen elämää itsepetokseksi. Ja en tajua että miksi edes teet niin. Miksi ihmeessä asia on sulle niin tärkeä? Haluatko jotenkin "pelastaa" transihmiset siltä keksimältäsi (koska sitä se on, ei mitään faktaa) itsepetokselta.On vähän vaikea keksiä mitään järkisyytä sun jutuillesi.

        Transihmiset ja heidän valintansa eivät ole millään tavalla sun asiasi. Enkä tajua miksi niin innokkaasti haluat ohjata heidän elämiään. Tuskinpa niillä on edes mitään merkitystä omaan elämääsi.

        Ilmeisesti sulla on vaan jotain transihmisiä vastaan yleisellä tasolla. Ja ihan älyttömän isot luulot itsestäsi. Et sä ole mitenkään erikoinen ja tuskin kukaan ainakaan täällä ottaa juttujasi totena. Eikä auta vaikka kuinka monta kertaa väittäisit asiaasi. Ei se vaan muuta mitään. Ja sä et tosiaan voi muuttaa transihmisten elämiä, Suomen lakia tai lääkäreiden sekä psykologien enemmistön mielipiteitä ja faktoja. Voit tietenkin tapella vastaan, mutta aika turhaa se on. Hankkist elämän etkä vaan loukkaavasti haukkuisi toisten elämiä "itsepetokseksi".


      • häivyluuseri

        "Tajuatko kuinka pelleltä toi kuulostaa?"

        Vai kuulostaa Sokrates sun mielestä "pelleltä" :D no mitäpä muuta sun sivistystasolla voiskaan odottaa..

        "Tietenkin normaali ihminen sen tajuaisi, mutta sinä et. "

        Noinhan sä haluat kuvitella, vaan normaalit ihmiset tajuaa kyllä että on pahimman luokan itsekusetusta kuvitella voivansa "korjauttaa" sukupuolensa jokskin muuks kun mitä se on hedelmöityksestä lähtien ollu, ja tulee aina se sama olemaan.

        "Sulla, tai kelläkään muulla, ei ole oikeutta väittää toisen ihmisen elämää itsepetokseksi."

        Ai, kukas sen kieltää? Sinäkö? :DDD Mikähän kuvittelet muuta olevas kun sukupuolta jota et ole.. Tietääkseni tässä maassa on edelleen sananvapaus, etkä voi sille yhtään mitään, onneks.

        "Transihmiset ja heidän valintansa eivät ole millään tavalla sun asiasi."

        Tiadetaan sekin hulluus ihan yhteiskunnan varoista maksaa, ja muutenkin haaskataan terveydenhuollon rajalisia resursseja.

        "Eikä auta vaikka kuinka monta kertaa väittäisit asiaasi. Ei se vaan muuta mitään."

        Ei auta niin, vaikka kuinka keuhkoot ja vauhkoot. Mutta ehkä toi sitten edes helpottaa sitä katkeraa oloos.

        "lääkäreiden sekä psykologien enemmistön mielipiteitä ja faktoja."

        Ja niidenkö mielipiteen kuvittelet olevan se, että sukupuolta vois muuttaa? :D No jos joillain onkin, niin se on tosiaan mielipide, ei minkäänlaista faktaa.

        "vaan loukkaavasti haukkuisi toisten elämiä "itsepetokseksi"."

        Nyyhkyti nyyh. Kato kuule omaa törkytuotostas pellehaukkuineen vaan ;) olet lapsellinen ja säälittävä parkuturpa.


      • lkjlöj

        "Noinhan sä haluat kuvitella, vaan normaalit ihmiset tajuaa kyllä että on pahimman luokan itsekusetusta kuvitella voivansa "korjauttaa" sukupuolensa jokskin muuks kun mitä se on hedelmöityksestä lähtien ollu, ja tulee aina se sama olemaan."
        Et tiedäkään kuinka oikeassa olet! Sukupuolta ei todellakaan korjailla miksikään. se on se mikä se on ollut hedelmöitymisestä saakka. Mutta transsukupuolisen ihmisen ulkonäkö alkaa kehittymään raskausaikana vastakkaisen sukupuolen mukaiseksi ja tuo ulkonäkö korjataan sitten myöhemmin todellisen sukupuolen mukaiseksi.
        Normaalit ihmiset eivät edes ajattele että on olemassa transsukupuolisia ja vaikka tietäisivätkin, se ei hetkauta heitä mitenkään. Vain kaltaisellasi hyvin pienellä vähemmistöllä asiasta tulee elämää suurempi asia josta jaksetaan vääntää kättä ikuisuuden. Aivan turhaan koska et kuitenkaan saa lääketiedettä muutettua mitenkään.


      • painupois
        häivyluuseri kirjoitti:

        "Tajuatko kuinka pelleltä toi kuulostaa?"

        Vai kuulostaa Sokrates sun mielestä "pelleltä" :D no mitäpä muuta sun sivistystasolla voiskaan odottaa..

        "Tietenkin normaali ihminen sen tajuaisi, mutta sinä et. "

        Noinhan sä haluat kuvitella, vaan normaalit ihmiset tajuaa kyllä että on pahimman luokan itsekusetusta kuvitella voivansa "korjauttaa" sukupuolensa jokskin muuks kun mitä se on hedelmöityksestä lähtien ollu, ja tulee aina se sama olemaan.

        "Sulla, tai kelläkään muulla, ei ole oikeutta väittää toisen ihmisen elämää itsepetokseksi."

        Ai, kukas sen kieltää? Sinäkö? :DDD Mikähän kuvittelet muuta olevas kun sukupuolta jota et ole.. Tietääkseni tässä maassa on edelleen sananvapaus, etkä voi sille yhtään mitään, onneks.

        "Transihmiset ja heidän valintansa eivät ole millään tavalla sun asiasi."

        Tiadetaan sekin hulluus ihan yhteiskunnan varoista maksaa, ja muutenkin haaskataan terveydenhuollon rajalisia resursseja.

        "Eikä auta vaikka kuinka monta kertaa väittäisit asiaasi. Ei se vaan muuta mitään."

        Ei auta niin, vaikka kuinka keuhkoot ja vauhkoot. Mutta ehkä toi sitten edes helpottaa sitä katkeraa oloos.

        "lääkäreiden sekä psykologien enemmistön mielipiteitä ja faktoja."

        Ja niidenkö mielipiteen kuvittelet olevan se, että sukupuolta vois muuttaa? :D No jos joillain onkin, niin se on tosiaan mielipide, ei minkäänlaista faktaa.

        "vaan loukkaavasti haukkuisi toisten elämiä "itsepetokseksi"."

        Nyyhkyti nyyh. Kato kuule omaa törkytuotostas pellehaukkuineen vaan ;) olet lapsellinen ja säälittävä parkuturpa.

        "Vai kuulostaa Sokrates sun mielestä "pelleltä" :D no mitäpä muuta sun sivistystasolla voiskaan odottaa.."

        Se on pelleä että sinä siteeraat Sokratesta tässä kohtaa. Mutta joo, olen kyllä aika hämmästynyt että osaat edes siteerata edes yhden lauseen. Hienoa! Toivottavasti luet jatkossakin paljon kirjallisuutta. Mutta kannattaa joskus mennä ovesta ulos ja oppia jotain ihan oikeasta elämästä...

        "Ai, kukas sen kieltää? Sinäkö? :DDD Mikähän kuvittelet muuta olevas kun sukupuolta jota et ole.. Tietääkseni tässä maassa on edelleen sananvapaus, etkä voi sille yhtään mitään, onneks."

        No, yritin vain saada sut ymmärtämään jotain normaaleja käytöstapoja ja sitä että sun juttusi todella loukkaavat joitakin ihmisiä. Ja tuskinpa kehtaisit mennä selittämään asiaasi kasvotusten oikealle transihmiselle. Olet juuri sellainen pelkurimainen nettikirjoittelija joka purkaa vihaansa vähemmistöjä kohtaan netissä kun ei muuten uskalla.

        Ja itse olen kyllä ihminen, enkä vain jokin sukupuoli tai kromosomimerkki. Ja Suomessa on sananvapaus, mutta on rasittavaa kuinka kaikenmaailman idiootit käyttää sitä tekosyynä tökerölle käytökselle ja toisten loukkaamiselle. Sun juttusi ei ole sen tasokkaampia kuin jonkun känniläisen homofobiset örinät iltajunassa.

        "Tiadetaan sekin hulluus ihan yhteiskunnan varoista maksaa, ja muutenkin haaskataan terveydenhuollon rajalisia resursseja."

        Jaahas, toiko on se sun motiivi? Voin kyllä kertoa että keskimäärin sun verorahoista ei mene senttiäkään transihmisten auttamiseen. Transihmisiä on Suomessa sen verran vähän ja niin harva heistä pääsee korjausprosessiin että hinta on rahallisesti hyvin pieni. Etenkin kun on osan hoidoista joutuu teetättämään yksityisellä puolella. Ja tämä yhteiskunta toimii niin että julkinen terveydenhoito on kaikille. Jos se häiritsee sinua, niin muuta vaikka Venäjälle. Siellä ei transihmisten hoitohin mene yhtään rahaa valtiolta! Ja sehän onkin hieno maa vai mitä?

        "Mutta ehkä toi sitten edes helpottaa sitä katkeraa oloos."

        Luulenpa että sä olet se ainoa katkera ihminen täällä. Kun sulla on niin suuri tarve vaikeuttaa transihmisten elämää ja saada heidät tuntemaan itsensä huonoiksi.

        "Ja niidenkö mielipiteen kuvittelet olevan se, että sukupuolta vois muuttaa? :D No jos joillain onkin, niin se on tosiaan mielipide, ei minkäänlaista faktaa."

        No, sukupuolenkorjausprosessi on ihan lääketieteellinen prosessi jonka hyödyt ja tulokset ovat todistettavissa. Enkä minä ole sitä asiaa keksinyt, vaan moderni lääketiede. Voit toki aina sen kieltää, mutta todellisuutta et voi muuttaa. Ihmettelen kuinka olet niin vahvasti kaikkea lääketiedettä ja sen ihmisten elämää parantavia saavutuksia vastaan. Ihmettelen vaan mikä sua haittaa siinä että osa ihmisistä voi lääketieteellistä hoitoa saatuaan paremmin? Vastustatko kenties myös polvi- ja selkäleikkauksia? Tai syöpähoitoja? Tai mielenterveyshoitoa?


      • valheitariittää

        "transsukupuolisen ihmisen ulkonäkö alkaa kehittymään raskausaikana vastakkaisen sukupuolen mukaiseksi ja tuo ulkonäkö korjataan sitten myöhemmin todellisen sukupuolen mukaiseksi."

        Kyllä ne kromosomit (ja niiden saneleman sukupuolen mukasesti kehittyny ulkomuoto) ihan näilläkin samana pysyy hedelmöityksestä lähtien, eikä sitä voi "korjailla" mikskään muuks.

        "Normaalit ihmiset eivät edes ajattele että on olemassa transsukupuolisia ja vaikka tietäisivätkin, se ei hetkauta heitä mitenkään."

        Mistä sinä tiedät mitä kaikki normaalit ihmiset ajattelee, etenkään jos et edes kuulu heihin?
        Eii tää mulle mikään maailmaa suurempi juttu oo, kunhan vaan huvikseni kerron täällä tiettyjä tosiasioita niille joille se sitä on ja varsinkin siihen liittyvien räikeiden valheiden levitys :)

        "Se on pelleä että sinä siteeraat Sokratesta tässä kohtaa. "

        Mitäs pelleä siinä nyt oli? Ei kai vaan osunu ja uponnu liiankin kipeesti :)

        "sitä että sun juttusi todella loukkaavat joitakin ihmisiä."

        Sille en toki voi mitään jos totuus joitain loukkaa, tai jos joku kokee sen kertomisen "huonona käytöksenä". Vois vaikka kattella joskus peilistä sitä herkkää nahkaakin, oisko se vika joskus siellä.

        "Sun juttusi ei ole sen tasokkaampia kuin jonkun känniläisen homofobiset örinät iltajunassa."

        Tai sun tai muiden transujen jutut sen järjellisempiä kun jonkun pehmeeseen huoneeseen ja lepositeisiin suljetun potilaan.

        "tuskinpa kehtaisit mennä selittämään asiaasi kasvotusten oikealle transihmiselle. "

        Se tuskin ois kovin terveellistä, sen verran väkivaltasta katkeruutta on näiden tyyppien jutuissa tällä palstalla havaittavissa. Onneks näitä asioita voi tosiaan puida netissä näin turvallisesti.

        "Transihmisiä on Suomessa sen verran vähän ja niin harva heistä pääsee korjausprosessiin että hinta on rahallisesti hyvin pieni. "

        Ja ne katetaan vähintään osin kaikkien yhteisillä varoilla, eli kyllä menee.

        "Luulenpa että sä olet se ainoa katkera ihminen täällä. "

        No kerroppa toki mitä syytä mulla ois olla jostain katkera? Tekeekö siis tosiasioiden ja mielipiteiden kertominen jotenkin katkeraks, sillon kun ne ei sua satu miellyttään?
        Se ei oo edelleenkään mun vika jos tosiasiat saa jonkun tuntemaan ittensä huonoks tai vaikeuttaa elämää, valheetko sitä sitten helpottaa?

        "sukupuolenkorjausprosessi on ihan lääketieteellinen prosessi "

        No voithan sä tätä hokea että sukuelinten silpominen ja oman hormonitoiminnan pilaaminen kyvyttömäksi väärillä aineilla on jonkinlainen "lääketieteellinen korjausprosessi" vaikkei se sellaseks koskaan muutu. Ei siinä pafranneta mitään eikä tueta kehon omaa toimintaa luonnolllisuuden mukaan.

        "Vastustatko kenties myös polvi- ja selkäleikkauksia? Tai syöpähoitoja? Tai mielenterveyshoitoa?"

        Miks sairauksien hoitoa (jotka muuten johtaa jopa kuolemaan) pitäs vastustaa? Elimistössä joku kohta ei toimi niinkun pitäis, ja transuilla se vika on aivoissa, joiden hoitoon ja parantamiseen pitäs keskittyä, ei suinkaan että toimiva ja terve kroppa muuten ois jotenkin "väärä" kuten on keksineet ja pakkomielteisesti väittävät.


      • painupois
        valheitariittää kirjoitti:

        "transsukupuolisen ihmisen ulkonäkö alkaa kehittymään raskausaikana vastakkaisen sukupuolen mukaiseksi ja tuo ulkonäkö korjataan sitten myöhemmin todellisen sukupuolen mukaiseksi."

        Kyllä ne kromosomit (ja niiden saneleman sukupuolen mukasesti kehittyny ulkomuoto) ihan näilläkin samana pysyy hedelmöityksestä lähtien, eikä sitä voi "korjailla" mikskään muuks.

        "Normaalit ihmiset eivät edes ajattele että on olemassa transsukupuolisia ja vaikka tietäisivätkin, se ei hetkauta heitä mitenkään."

        Mistä sinä tiedät mitä kaikki normaalit ihmiset ajattelee, etenkään jos et edes kuulu heihin?
        Eii tää mulle mikään maailmaa suurempi juttu oo, kunhan vaan huvikseni kerron täällä tiettyjä tosiasioita niille joille se sitä on ja varsinkin siihen liittyvien räikeiden valheiden levitys :)

        "Se on pelleä että sinä siteeraat Sokratesta tässä kohtaa. "

        Mitäs pelleä siinä nyt oli? Ei kai vaan osunu ja uponnu liiankin kipeesti :)

        "sitä että sun juttusi todella loukkaavat joitakin ihmisiä."

        Sille en toki voi mitään jos totuus joitain loukkaa, tai jos joku kokee sen kertomisen "huonona käytöksenä". Vois vaikka kattella joskus peilistä sitä herkkää nahkaakin, oisko se vika joskus siellä.

        "Sun juttusi ei ole sen tasokkaampia kuin jonkun känniläisen homofobiset örinät iltajunassa."

        Tai sun tai muiden transujen jutut sen järjellisempiä kun jonkun pehmeeseen huoneeseen ja lepositeisiin suljetun potilaan.

        "tuskinpa kehtaisit mennä selittämään asiaasi kasvotusten oikealle transihmiselle. "

        Se tuskin ois kovin terveellistä, sen verran väkivaltasta katkeruutta on näiden tyyppien jutuissa tällä palstalla havaittavissa. Onneks näitä asioita voi tosiaan puida netissä näin turvallisesti.

        "Transihmisiä on Suomessa sen verran vähän ja niin harva heistä pääsee korjausprosessiin että hinta on rahallisesti hyvin pieni. "

        Ja ne katetaan vähintään osin kaikkien yhteisillä varoilla, eli kyllä menee.

        "Luulenpa että sä olet se ainoa katkera ihminen täällä. "

        No kerroppa toki mitä syytä mulla ois olla jostain katkera? Tekeekö siis tosiasioiden ja mielipiteiden kertominen jotenkin katkeraks, sillon kun ne ei sua satu miellyttään?
        Se ei oo edelleenkään mun vika jos tosiasiat saa jonkun tuntemaan ittensä huonoks tai vaikeuttaa elämää, valheetko sitä sitten helpottaa?

        "sukupuolenkorjausprosessi on ihan lääketieteellinen prosessi "

        No voithan sä tätä hokea että sukuelinten silpominen ja oman hormonitoiminnan pilaaminen kyvyttömäksi väärillä aineilla on jonkinlainen "lääketieteellinen korjausprosessi" vaikkei se sellaseks koskaan muutu. Ei siinä pafranneta mitään eikä tueta kehon omaa toimintaa luonnolllisuuden mukaan.

        "Vastustatko kenties myös polvi- ja selkäleikkauksia? Tai syöpähoitoja? Tai mielenterveyshoitoa?"

        Miks sairauksien hoitoa (jotka muuten johtaa jopa kuolemaan) pitäs vastustaa? Elimistössä joku kohta ei toimi niinkun pitäis, ja transuilla se vika on aivoissa, joiden hoitoon ja parantamiseen pitäs keskittyä, ei suinkaan että toimiva ja terve kroppa muuten ois jotenkin "väärä" kuten on keksineet ja pakkomielteisesti väittävät.

        On ihme miten et edelleenkään edes tajua transihmisyyden määritelmää vaikka olet ilmeisen kauan täällä pyörinytkin usean nimimerkin takana... No turha kai edes yrittää selittää.

        "Sille en toki voi mitään jos totuus joitain loukkaa, tai jos joku kokee sen kertomisen "huonona käytöksenä". Vois vaikka kattella joskus peilistä sitä herkkää nahkaakin, oisko se vika joskus siellä. "

        Eli siis vaikka sä selittäisit mitä tahansa loukkaavaa ja alentavaa paskaa toisista, niin he eivät saisi loukkaantua siitä ja se olisi jodenkin heidän vikansa? Saman tien voisit sanoa että koulukiusaaminen on aina kiusatun omaa syytä. Mitenköhän tulet missään toimeen keidenkään ihmisten kanssa tolla asenteella? Harmi että aina on olemassa sun kaltaisia tyyppejä jotka ei pysty näkemään mitään vikaa itsessään.

        Ja lähes jokainen transihminen joutuu, kiitos sun kaltaistesi ihmisten, tuntemaan itsensä vuosikausia huonoksi ja kelpaamattomaksi. Ikävän usein lähipiiriin kuuluu joku ihminen joka vaan sanoo että "sulla on päässä vikaa" tai että olet vääränlainen ja viallinen. Sulla on sitten vielä pokkaa puolustaa niitä kiusaajia... Ootko kyllä aika moinen kaveri!

        "Tai sun tai muiden transujen jutut sen järjellisempiä kun jonkun pehmeeseen huoneeseen ja lepositeisiin suljetun potilaan."

        Toi kommentti on taas kuin jostain 1800-luvulta. Voisit ehkä päivittää vähän asenteitasi vastaamaan modernia aikaa. Mutta suosittelen kyllä edelleenkin sulle muuttoa Venäjälle tai Ugandaan, siellä kun transut tosiaan suljetaan mielisairaaloihin... Taitaa sulla olla aika vaikea elää 2010-luvun Suomessa? Kun transihmisilläkin on nykyään ihmisoikeudet! Se varmaan risoo sua aika pahasti.

        "Se tuskin ois kovin terveellistä, sen verran väkivaltasta katkeruutta on näiden tyyppien jutuissa tällä palstalla havaittavissa. Onneks näitä asioita voi tosiaan puida netissä näin turvallisesti."

        Väkivaltaista katkeruutta? Missä ihmeessä? Kukaan ei ole kyllä ainakaan täällä osoittanut sellaista. Mutta sen sijaan transihmisiä kyllä pahoinpidellään monesti, usein sun kaltaistesi ihmisten toimesta. Sun tapaiset tyypit vaan vihaa kaikkea erilaisuutta ja pyrkii jollakin tapaa häiritsemään niitä ihmisiä jotka ei sovi siihen omaan ahtaaseen maailmankuvaan. Onneksi olette vähemmistössä...

        Ja nyt kyllä paljastui täysin myös sun pelkuuretesi...Et tosissasi uskalla tehdä mitään muuta kuin avautua täällä? Mutta hyvä vaan ettei ihmiset joudu kuuntelemaan sun aivopierujasi muualla.

        "No kerroppa toki mitä syytä mulla ois olla jostain katkera? Tekeekö siis tosiasioiden ja mielipiteiden kertominen jotenkin katkeraks, sillon kun ne ei sua satu miellyttään?"

        Sun katkeruutesi ilmenee siinä kuinka epätoivoisesti haluat häiritä transihmisten elämää. Ei kukaan normaali ja tasapainoinen ihminen tee niin. Lisäksi elät myös jossain ihme fantasiamaailmassa jos taistelet "valheita" vastaan ja "totuuden" puolesta. Muistutat vähän Don Quijotea...Sen takia mun käy oikeastaan sua sääliksi. Mahtaa elämä olla hankalaa kun joutuu heräämään joka päivä maailmaan joka ei menekään sen itse keksityn "totuuden" mukaan?

        "No voithan sä tätä hokea että sukuelinten silpominen ja oman hormonitoiminnan pilaaminen kyvyttömäksi väärillä aineilla on jonkinlainen "lääketieteellinen korjausprosessi" vaikkei se sellaseks koskaan muutu. Ei siinä pafranneta mitään eikä tueta kehon omaa toimintaa luonnolllisuuden mukaan."

        Kyse ei ole sukupuolten silpomisesta vaan korjausleikkauksista: http://en.wikipedia.org/wiki/Sex_reassignment_surgery

        Viitsisit edes ottaa vähän selvää faktoista...

        "Miks sairauksien hoitoa (jotka muuten johtaa jopa kuolemaan) pitäs vastustaa? Elimistössä joku kohta ei toimi niinkun pitäis, ja transuilla se vika on aivoissa, joiden hoitoon ja parantamiseen pitäs keskittyä, ei suinkaan että toimiva ja terve kroppa muuten ois jotenkin "väärä" kuten on keksineet ja pakkomielteisesti väittävät."

        Jos transihminen ei pääse korjausprosessiin, kasvaa hänen kohdallaan itsemurhan todennäköisyys huomattavasti. Monia ihmishenkiä on säästynyt sen vuoksi että sukupuolenkorjausprosessi on mahdollinen. Mutta sitähän sinä et hyväksy että itsemurhia pyritään estämään? Tai siis transihmisten itsemurhia.

        Joskus vanhoina aikoina transihmisiä yritettiin "parantaa" erilaisin keinoin kun uskottiin että syy oli vain aivoissa. Mutta se ei toiminut! Sukupuolenkorjausprosessi ja mahdollisuus elää oman sukupuoli-identiteetin mukaan on ainoa apu transihmiselle. Ei siinä mitkään poppamieskonstit auta...

        Ja lopetan nyt tämän kallista aikaani vievän väittelyn. Olisihan minun toki jo aiemminkin pitänyt tajuta että olet niitä tyyppejä joille ei vaan mene järki päähän. Samankaltaisia keskusteluja voisi syntyä jonkin fundamentalistiuskovien kanssa (kenties olet myös sellainen?).

        Mutta onneksi sä et päätä asioista tai toisten elämistä! Onneksi Suomessa myös transihmisillä on mahdollisuus tavoitella parempaa elämää ja voida hyvin. Ihan ilolla sitä maksaa verojakin jos niistä menee edes murto-osa ihmisten auttamiseen.


      • olennainenkokonainen
        valheitariittää kirjoitti:

        "transsukupuolisen ihmisen ulkonäkö alkaa kehittymään raskausaikana vastakkaisen sukupuolen mukaiseksi ja tuo ulkonäkö korjataan sitten myöhemmin todellisen sukupuolen mukaiseksi."

        Kyllä ne kromosomit (ja niiden saneleman sukupuolen mukasesti kehittyny ulkomuoto) ihan näilläkin samana pysyy hedelmöityksestä lähtien, eikä sitä voi "korjailla" mikskään muuks.

        "Normaalit ihmiset eivät edes ajattele että on olemassa transsukupuolisia ja vaikka tietäisivätkin, se ei hetkauta heitä mitenkään."

        Mistä sinä tiedät mitä kaikki normaalit ihmiset ajattelee, etenkään jos et edes kuulu heihin?
        Eii tää mulle mikään maailmaa suurempi juttu oo, kunhan vaan huvikseni kerron täällä tiettyjä tosiasioita niille joille se sitä on ja varsinkin siihen liittyvien räikeiden valheiden levitys :)

        "Se on pelleä että sinä siteeraat Sokratesta tässä kohtaa. "

        Mitäs pelleä siinä nyt oli? Ei kai vaan osunu ja uponnu liiankin kipeesti :)

        "sitä että sun juttusi todella loukkaavat joitakin ihmisiä."

        Sille en toki voi mitään jos totuus joitain loukkaa, tai jos joku kokee sen kertomisen "huonona käytöksenä". Vois vaikka kattella joskus peilistä sitä herkkää nahkaakin, oisko se vika joskus siellä.

        "Sun juttusi ei ole sen tasokkaampia kuin jonkun känniläisen homofobiset örinät iltajunassa."

        Tai sun tai muiden transujen jutut sen järjellisempiä kun jonkun pehmeeseen huoneeseen ja lepositeisiin suljetun potilaan.

        "tuskinpa kehtaisit mennä selittämään asiaasi kasvotusten oikealle transihmiselle. "

        Se tuskin ois kovin terveellistä, sen verran väkivaltasta katkeruutta on näiden tyyppien jutuissa tällä palstalla havaittavissa. Onneks näitä asioita voi tosiaan puida netissä näin turvallisesti.

        "Transihmisiä on Suomessa sen verran vähän ja niin harva heistä pääsee korjausprosessiin että hinta on rahallisesti hyvin pieni. "

        Ja ne katetaan vähintään osin kaikkien yhteisillä varoilla, eli kyllä menee.

        "Luulenpa että sä olet se ainoa katkera ihminen täällä. "

        No kerroppa toki mitä syytä mulla ois olla jostain katkera? Tekeekö siis tosiasioiden ja mielipiteiden kertominen jotenkin katkeraks, sillon kun ne ei sua satu miellyttään?
        Se ei oo edelleenkään mun vika jos tosiasiat saa jonkun tuntemaan ittensä huonoks tai vaikeuttaa elämää, valheetko sitä sitten helpottaa?

        "sukupuolenkorjausprosessi on ihan lääketieteellinen prosessi "

        No voithan sä tätä hokea että sukuelinten silpominen ja oman hormonitoiminnan pilaaminen kyvyttömäksi väärillä aineilla on jonkinlainen "lääketieteellinen korjausprosessi" vaikkei se sellaseks koskaan muutu. Ei siinä pafranneta mitään eikä tueta kehon omaa toimintaa luonnolllisuuden mukaan.

        "Vastustatko kenties myös polvi- ja selkäleikkauksia? Tai syöpähoitoja? Tai mielenterveyshoitoa?"

        Miks sairauksien hoitoa (jotka muuten johtaa jopa kuolemaan) pitäs vastustaa? Elimistössä joku kohta ei toimi niinkun pitäis, ja transuilla se vika on aivoissa, joiden hoitoon ja parantamiseen pitäs keskittyä, ei suinkaan että toimiva ja terve kroppa muuten ois jotenkin "väärä" kuten on keksineet ja pakkomielteisesti väittävät.

        Tällä kaverilla ei kujle ns, hissi ihan yläkertaan, ei sitten millään..


      • muumivajelaaksossas

        "vaikka sä selittäisit mitä tahansa loukkaavaa ja alentavaa paskaa toisista,"

        Kerro nyt niiltä enemmiltä valhesyytöksiltäs missä sellasta olitkaan nähny?

        "Saman tien voisit sanoa että koulukiusaaminen on aina kiusatun omaa syytä. Mitenköhän tulet missään toimeen keidenkään ihmisten kanssa tolla asenteella? "

        Lisää tökeröjä vertauksia.. asia ei liity mitenkään mihkään kiusaamisiin. Erittäin hyvin tulen toimeen ihmisten kans jotka on vähintään yhtä fiksuja kun minä, mutta tältä palstalta niitä ei montaa näytä löytyvän.

        "kiitos sun kaltaistesi ihmisten, tuntemaan itsensä vuosikausia huonoksi ja kelpaamattomaksi."

        Joo, muiden vikahan se tietenkin aina on (koska itessähän sitä ei voi koskaan olla), kun näitä ei paijata silkkihanskoin ja lähdetä mukaan nyökytteleen jollekin itsepetoksellisille valheille :D

        "Sulla on sitten vielä pokkaa puolustaa niitä kiusaajia..."

        Naurettavia valhesyytöksiä edelleen. Mutta pidä harhas.

        "Toi kommentti on taas kuin jostain 1800-luvulta. Voisit ehkä päivittää vähän asenteitasi vastaamaan modernia aikaa."

        Ja taas vollotetaan krokotiilin kyyneliä kun sait vaan takaisn ihan sen mitä ite ryhdyit tilaamaan :D mutta nionhän sulla vaan on ne puolueelliset sokkolaput silmilläs ja ite oot putipuhtonen enkeli samanlaisten kans :) mistähän tämä oli,
        "Sun juttusi ei ole sen tasokkaampia kuin jonkun känniläisen homofobiset örinät iltajunassa."?
        Ilmeisesti sitä seuraa missä sinä olet tottunu olemaan. Toisaalta onhan siinä vinha perä siinä mielessä että totuus tulee usein myös känniläisen suusta...

        "Kun transihmisilläkin on nykyään ihmisoikeudet! Se varmaan risoo sua aika pahasti. "

        Mistähän noi harhat kumpuaa? Mikähän mua siinä mahtais risoo? :D

        "Väkivaltaista katkeruutta? Missä ihmeessä? Kukaan ei ole kyllä ainakaan täällä osoittanut sellaista. Mutta sen sijaan transihmisiä kyllä pahoinpidellään monesti, usein sun kaltaistesi ihmisten toimesta."

        Raota nyt vaan niitä lappujas tälläkin palstalla.
        Vai että mun kaltasten? Mistäs sä tiedät oonko koskaan pahoinpidelly ketään koskaan? Kato ei tarvi kun fiksummat selviää puhumallakin ;) mikä täällä ei moneltakaan tunnu onnistuvan, ainoa keino on se väkivaltanen uolustus kun tosiasiat risoo ja hävitty on sanallisesti ties monettako kertaa.

        "Sun tapaiset tyypit vaan vihaa kaikkea erilaisuutta"

        Sun kaltaset suvaitsemattomat herkkänahkaiset katkerikot vihaa totuutta ja kaikkia jotka sen "kiusaten" kehtaa päästää ilmoille.

        "Ja nyt kyllä paljastui täysin myös sun pelkuuretesi...Et tosissasi uskalla tehdä mitään muuta kuin avautua täällä?"

        Kyllä mä voisin sanoo samat tosiasiat jollekin transulle päoin naamaakin, jos voitas varmistaa ettei se pääse hyökkään väkivalloin mun päälle tai ala muuten vainoon. Kerro nyt miksei tätä ois syytä pelätä, ja mitä "pelkurimaista" on suojella terveyttään ja jopa henkeensä?

        ""No kerroppa toki mitä syytä mulla ois olla jostain katkera? Tekeekö siis tosiasioiden ja mielipiteiden kertominen jotenkin katkeraks, sillon kun ne ei sua satu miellyttään?"

        Sun katkeruutesi ilmenee siinä kuinka epätoivoisesti haluat häiritä transihmisten elämää. "

        Eli ei mitään vastausta saati todisteita katkeruus.-mutuilles vieläkään, kuinka ollakaan.
        No sinäkin voit millon tahansa häipyä täältä eikä kukaan pakota tätä palstaa lukemaan, jos kerta niin (totuus) "häiritsee" ;)

        "Mahtaa elämä olla hankalaa kun joutuu heräämään joka päivä maailmaan joka ei menekään sen itse keksityn "totuuden" mukaan?"

        Tämä on ihan sun ja kaltaistes ongelma, ei meidän normaalien ihmisten jotka tietää kyllä miten asiat todellisuudessa on.

        "Kyse ei ole sukupuolten silpomisesta vaan korjausleikkauksista:"

        Viitsisit edes ottaa vähän selvää faktoista... Se paska ei paremmalta haise vaikka mihin kultakääreisiin piilotetaan ja terminologisesti kaunistellaan. Fakta on se, että näissä "korjauksisa" tungetaan kroppa täyteen sinne kuulumatonta hormoonia ja silvotaan sukuelimiä.

        "Jos transihminen ei pääse korjausprosessiin, kasvaa hänen kohdallaan itsemurhan todennäköisyys huomattavasti."

        Ja sekin on tietysti taas pelkästään muiden vika :D

        "transihmisiä yritettiin "parantaa" erilaisin keinoin kun uskottiin että syy oli vain aivoissa."

        Uskotaan ja tiedetään edelleen, ja hoitokeino oikeaan paikkaan vielä tulevaisuudessa keksitään.

        " joille ei vaan mene järki päähän. Samankaltaisia keskusteluja voisi syntyä jonkin fundamentalistiuskovien kanssa (kenties olet myös sellainen?). "

        Jonkun on tänne tuotava jotain järkeä ja varsinkin niitä totuuksia niiden itsepetollisten pilvilinnaharhojen keskelle. Ja turha vetää mitään uskis-stereotypioita tännekin, osottaa kyllä viimestään että tiedät itekin hävinnees taas kerran. Luonnontieteelliset faktat ei Raamattuja tarvi.


    • LuLuo

      - Tietääkseni tässä maassa on edelleen sananvapaus, etkä voi sille yhtään mitään, onneks.

      * Totta tässä maassa on sananvapaus, mutta sulta AP se on otettu pois tältä palstalta. Jos et sattunut huomaamaan otsikkoa, niin siellä lukee näin "Erilaisten transihmisten keskustelupalsta. Keskusteluihin ei saa jättää asiattomia viestejä. Tarpeen vaatiessa kirjoittaja jäljitetään."
      Sä et ole transihminen, mutta sä olet niitä ihmisiä joiden herneet aivoissa ei koskaan tule kohtaamaan toisiaan! Aivan sama mulle mitä sä ajattelet, kun sä et ole mitään muuta kuin paskaa, jonka tarpeen vaatiessa voi lapioida pois! :)

    • en-alottaja-mutta

      "sulta AP se on otettu pois tältä palstalta"

      Ja kukahan se pois ottais? Sinäkö???
      Salli mun :DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD
      Niin ja oliko jossain sanottu ettei tänne sais ketkään muut kirjottaa?

      "herneet aivoissa ei koskaan tule kohtaamaan toisiaan!"
      "sä et ole mitään muuta kuin paskaa, jonka tarpeen vaatiessa voi lapioida pois! :)"

      Tähän asiattomaan lapselliseen nälvintään se sitten menee kun et muutakaan voi. Et ole mitään muuta kun häpeäksi kaikille kaltasilles. Säälittävä totuuspakoinen katkerikko parka.

      • vesisorsanselästä

        Onko täällä tosiaankin joku toinenkin "Taneli" jolla on tällaisia harha-ajatuksia, vai yrittääkö aloittaja vain sekoittaa pakkaa.
        "Ja kukahan se pois ottais? Sinäkö???"
        Ylläpito. Häiriköivälle kirjoittajalle (myös anonyymille) voidaan asettaa kirjoitusesto, yleensä alkuvaiheessa määräaikainen.
        "Niin ja oliko jossain sanottu ettei tänne sais ketkään muut kirjottaa?"
        Säännöissä. Palstan alkuteksteissä on ilmoitettu asiaaihe ja säännöissä on ohjeistettu miten palstalle saa kirjoittaa.
        "Tähän asiattomaan lapselliseen nälvintään se sitten menee kun et muutakaan voi. Et ole mitään muuta kun häpeäksi kaikille kaltasilles. Säälittävä totuuspakoinen katkerikko parka."
        Kun joku nälvii ja haukkuu jatkuvasti, joillakin pinna kiristyy liikaa ja vastauksia annetaan samalla mitalla. "Wanhat" transsukupuoliset ovat jo parkkiinnuttaneet nahkansa niin vahvaksi ettei minkäänlainen Tanelien kirjoittelu vaikuta mitenkään.


      • LuLuo

        * Tähän asiattomaan lapselliseen nälvintään se sitten menee kun et muutakaan voi. Et ole mitään muuta kun häpeäksi kaikille kaltasilles. Säälittävä totuuspakoinen katkerikko parka.

        - Osui ja upposi. Sitä nimittäin saa mitä tilaa kun tarpeeksi kauan tinkaa, ja sitten kun annetaan takaisin niin aletaan itkemään ja valittamaan nälvimisestä sekä haukkumisesta. Olet juuri niin toivoton tapaus kuin ajattelinkin. :)


      • naurettavia

        "Häiriköivälle kirjoittajalle (myös anonyymille) voidaan asettaa kirjoitusesto,"

        No ensinnäkään ylläpito harvemmin enää nykysin näyttäs moderoivan mitään, toisekseen banneja ei ilmeisesti oo enää käytössäkään. Kolmanneks, mitä kuvittelet noiden estojen estävän?

        "säännöissä on ohjeistettu miten palstalle saa kirjoittaa."

        Eli ei missään oo muiden kun transujen kielletty kommentoimasta tänne :D

        "Sitä nimittäin saa mitä tilaa kun tarpeeksi kauan tinkaa, ja sitten kun annetaan takaisin niin aletaan itkemään ja valittamaan nälvimisestä sekä haukkumisesta. "

        Näinhän se täällä näkyy kaltastes kans sitten aina lopultakin menevän. Näköjään tosiaan osu ja uppos, hyvä että sen tajuat ja myönnät itsekin.


      • LuLuo
        naurettavia kirjoitti:

        "Häiriköivälle kirjoittajalle (myös anonyymille) voidaan asettaa kirjoitusesto,"

        No ensinnäkään ylläpito harvemmin enää nykysin näyttäs moderoivan mitään, toisekseen banneja ei ilmeisesti oo enää käytössäkään. Kolmanneks, mitä kuvittelet noiden estojen estävän?

        "säännöissä on ohjeistettu miten palstalle saa kirjoittaa."

        Eli ei missään oo muiden kun transujen kielletty kommentoimasta tänne :D

        "Sitä nimittäin saa mitä tilaa kun tarpeeksi kauan tinkaa, ja sitten kun annetaan takaisin niin aletaan itkemään ja valittamaan nälvimisestä sekä haukkumisesta. "

        Näinhän se täällä näkyy kaltastes kans sitten aina lopultakin menevän. Näköjään tosiaan osu ja uppos, hyvä että sen tajuat ja myönnät itsekin.

        Edelleen sulla on toi lukemisen ymmärtäminen vaikeaa! :D


      • Tosinaurettavaa
        naurettavia kirjoitti:

        "Häiriköivälle kirjoittajalle (myös anonyymille) voidaan asettaa kirjoitusesto,"

        No ensinnäkään ylläpito harvemmin enää nykysin näyttäs moderoivan mitään, toisekseen banneja ei ilmeisesti oo enää käytössäkään. Kolmanneks, mitä kuvittelet noiden estojen estävän?

        "säännöissä on ohjeistettu miten palstalle saa kirjoittaa."

        Eli ei missään oo muiden kun transujen kielletty kommentoimasta tänne :D

        "Sitä nimittäin saa mitä tilaa kun tarpeeksi kauan tinkaa, ja sitten kun annetaan takaisin niin aletaan itkemään ja valittamaan nälvimisestä sekä haukkumisesta. "

        Näinhän se täällä näkyy kaltastes kans sitten aina lopultakin menevän. Näköjään tosiaan osu ja uppos, hyvä että sen tajuat ja myönnät itsekin.

        Luulet käyväsi vuoropuhelua yhden henkilön kanssa. :D


      • multinikkikössiellä

        taidat olla siellä vauhdissa taas lukuisine sivupersoonines ;D
        Mutta kerro toki mitä kohtaa ja mistä nyt ei ois ymmärretty? Vai ylittikö kiusalliset faktat jälleen sietokykys ja vika on muiden "ymmärryksessä" kun olet taas hävinny.


      • LuLuo
        multinikkikössiellä kirjoitti:

        taidat olla siellä vauhdissa taas lukuisine sivupersoonines ;D
        Mutta kerro toki mitä kohtaa ja mistä nyt ei ois ymmärretty? Vai ylittikö kiusalliset faktat jälleen sietokykys ja vika on muiden "ymmärryksessä" kun olet taas hävinny.

        No mietipä sitä! :D


      • mietin_
        LuLuo kirjoitti:

        No mietipä sitä! :D

        Että ei sitten vaan tuu mitään vai?


    • 184

      Palstalaisille tiedoksi että nää trollit/tanelit on todennäköisesti prosessissa ja elämässä epäonnistuneita transsukupuolisia, jotka purkaa katkeruutta ja kateuttaan tälle palstalle.
      Vaikeaa kuvitella että joku cissi eksyisi tänne ja tuhlaisi kaiken aikansa palstan terrorisoimiseen

      • ts992

        Itse kyllä luulen että on olemassa sen luokan sekopäisiä ja transvihaa täynnä olevia cissejä että he tuhlaavat aikansa transihmisten häiriköintiin netissä. Kyllä sitä aina löytyy hulluja joille se riidanhaastaminen ja toisten kiusaaminen on pakkomielle. Ja voihan cis olla myös kateellinen transihmiselle joka uskaltaa oikeasti elää omaa elämäänsä omilla säännöillään.


      • säälittäväitsepetos

        Joillekin siis epämiellyttävä totuus ja sen hyssyttelemättä kertominen on yhtä kuin sekopäistä vihaa? Okei :) No ehkä joku sitten voi olla aivovammasta kateellinen, en tiedä.


      • LuLuo
        säälittäväitsepetos kirjoitti:

        Joillekin siis epämiellyttävä totuus ja sen hyssyttelemättä kertominen on yhtä kuin sekopäistä vihaa? Okei :) No ehkä joku sitten voi olla aivovammasta kateellinen, en tiedä.

        *haukottelee* Säälin sua, ihan aikuisen oikeasti. Täysin toivoton tapaus, oi voi ja lämmin leipä. Kun on lusikalla annettu, niin ei voi kauhalla hämmentää.


      • Epäilen_vaan
        säälittäväitsepetos kirjoitti:

        Joillekin siis epämiellyttävä totuus ja sen hyssyttelemättä kertominen on yhtä kuin sekopäistä vihaa? Okei :) No ehkä joku sitten voi olla aivovammasta kateellinen, en tiedä.

        Oletko koskaan uskaltanut sanoa noita mielipiteitäsi suoraan kasvokkain transsukupuoliselle ihmiselle?
        Oletko ikinä edes tavannut yhtäkään transsukupuolista henkilökohtaisesti ja keskustellut hänen kanssaan?


    • Mitenkä_on

      Tässä on herännyt mielenkiinto minkälainen ihminen on näiden herjaavien tekstien takana. Esimerkiksi sukupuoli, ikä, koulutuspohja ja ammatti (jos on). Myös asuinpaikka voisi paljastaa taustaa, kuten myös mahdollinen uskonnollisuus. Onko tällaisella henkilöllä aktiivisia sosiaalisia yhteyksiä (muitakin kuin baarikavereita).
      Transsukupuolisissa lienee koulutuspohjana eniten korkeakoulusta ja yliopistosta valmistuneita tai siellä edelleen opiskelevia. Jos on jo työelämässä niin useimmiten kyseessä on jokin henkisen alan ammatti tai yrittäjä. Transsukupuolisten tutkimuksiin kuuluvassa psykologisessa testissä on aika yleisesti tutkittavan todettu sijoittuvan keskitasoa älykkäämpien joukkoon.

      • tukipisteentutkimukset

        Ja olikohan noistakaan "tutkimuksista" mitään sen kummempia todisteita olemassa? :)


      • Siinähänihmettelet
        tukipisteentutkimukset kirjoitti:

        Ja olikohan noistakaan "tutkimuksista" mitään sen kummempia todisteita olemassa? :)

        Tässä ei ole kyse mistään "tukipisteen" tutkimuksista.


      • siinähänmutuilet
        Siinähänihmettelet kirjoitti:

        Tässä ei ole kyse mistään "tukipisteen" tutkimuksista.

        Eli ei ollu edes sellasiakaan ja keksit kaiken taas omasta päästäs.


    • NCBI-pubmed-lukija

      Luin pelkän otsikon, ja ihmettelen miten joku voi raiskata suomen kieltä noin. Mitäköhän ihmettä kirjottaja yrittää edes ilmaista..

      Korjatakseni ihan perusjuttuja: Sukupuolella ei ole kromosomeja, eikä kromosomeilla ole sukupuolta. Ainut elin joka määrittää sukupuolen on aivot.

      Juridiikan takia papereihin kirjattu sukupuoli arvataan synnytyksen yhteydessä perustuen genitaliaan - ja siinä missä transsukupuolisilla tuo arvaus on mennyt pieleen, siksipä se korjataan prosessin myötä.

      p.s. Ja totta hemmetissä voin muuttaa tietämiäni biologiAN faktoja, tieteen tiedot muuttuvat ja sinä juntti et ole mikään määräämään ettenkö saisi tutustua uusimpiin hypoteeseihin. :D
      ^Kieli poskessa tarkoitettu, koska tossa alkuperäisen viestin aloituksessa raiskataan suomen kieltä NIIN pahasti ettei mitään rajaa...

      • höpöhöpö_

        "Ainut elin joka määrittää sukupuolen on aivot."

        Aivot on sitä sukupuolta mitä koko kehon kromosomitkin. Et vaan saa niitä kaikesta irralleen vaikka kuinka jänkkäät ja vänkkäät. Vikaahan niissä toki sillon on jos kuvittelee olevansa "väärässä" kehossa, haluaa muuttaa (eli "korjata" silpomisilla ja luonnottomilla hormooneilla) sitä pakkomielteisesti ym.

        "siinä missä transsukupuolisilla tuo arvaus on mennyt pieleen"

        Täysin oikein se useimmiten on "arvattu", eli ulkoiset sukuelimet vastaa täysin kromosomeja. Pieleen menee siinä vaiheessa kun vialliset aivot alkaa kuivtella "olevansa toista sukupuolta" jne. höpöjä.


      • Ihanhuuhaata
        höpöhöpö_ kirjoitti:

        "Ainut elin joka määrittää sukupuolen on aivot."

        Aivot on sitä sukupuolta mitä koko kehon kromosomitkin. Et vaan saa niitä kaikesta irralleen vaikka kuinka jänkkäät ja vänkkäät. Vikaahan niissä toki sillon on jos kuvittelee olevansa "väärässä" kehossa, haluaa muuttaa (eli "korjata" silpomisilla ja luonnottomilla hormooneilla) sitä pakkomielteisesti ym.

        "siinä missä transsukupuolisilla tuo arvaus on mennyt pieleen"

        Täysin oikein se useimmiten on "arvattu", eli ulkoiset sukuelimet vastaa täysin kromosomeja. Pieleen menee siinä vaiheessa kun vialliset aivot alkaa kuivtella "olevansa toista sukupuolta" jne. höpöjä.

        Aivoilla ei ole mitään sukupuolta. Itse asiassa miehen ja naisen aivoja lähes mahdotonta erottaa pelkän biologian perusteella toisistaan. Ja kromosomit eivät ohjaa aivojen toimintaa. Kromosomeilla on aivojen toiminnan suhteen yhtä pajon tekemistä kuin vaikka verityypillä. Eli ei mitään.

        Ja ihmisellä voi olla sukupuolielimet jotka eivät vastaa kromosomien tyyppiä. Tätä tilaa kutsutaan intersukupuolisuudeksi. Intersukupuolinen ihminen ei välttämättä ulkoisesti eroa lainkaan muista, hänellä on vain erilaiset kromosomit.

        Ja sukupuolenkorjausprosessin nimittäminen silpomiseksi ja sukupuolihormonien kutsuminen luonnottomiksi on yksinkertaisesti täysin sun omaa keksintöä. Ensinnäkin prosessiin mahdollisesti kuuluvat leikkaukset (joita läheskään kaikki transihmiset eivät edes valitse), ovat modernia lääketiedettä ja täysin oikeuden kirurgien tekemiä. Leikkaukset tehdään sairaalaolosuhteissa samojen sääntöjen mukaan kuin muukin kirurgia. Sen väittäminen "silpomiseksi" on aika järjetöntä. Saman tien voisit kutsua vaikka naisen valintaa poistattaa rintansa rintasyöpäriskiä vähentääkseen "silpomiseksi". Asenteesi vaikuttaa olevan aika lailla tiedettä ja sen saavutuksia vastaan.

        Ja sitten ne "luonnottoman hormonit"... No, ne on ihan samoja hormoneja mitä ihmisen kehossa on muutenkin. Sulle tulee varmaan yllätyksenä se että jokaisella ihmisellä on syntymästään saakka samoja hormoneja kehossaan. Sukupuolenkorjausprosessissa Itse asiassa vain joidenkin hormonien määrää säädellään.

        Ja jos vastutat kirurgiaa ja lääkevalmisteita niin paljon, niin mikset ole sitten jossain vaatimassa muidenkin kuin transihmisten läpikäymiä lääketieteellisiä hoitoja? Sun logiikan mukaan esimerkiksi tekonivelten asentaminen tai mitkä tahansa vieraista kemikaaleista koostuvat lääkkeet ovat paljon "luonnottomampia" kuin transihmisten hoidot.


      • höpöhöpöööö

        "Ja sukupuolenkorjausprosessin nimittäminen silpomiseksi ja sukupuolihormonien kutsuminen luonnottomiksi on yksinkertaisesti täysin sun omaa keksintöä."

        Täähän on ihan omaa keksintöös, jota et kykene tietenkään todistaan mitenkään, kuten et muitakaan mutujas. Ei se silmpominen eri nimityksillä kauniimmaks muutu ja siitähän sukuelinten poistossa ym. leikkelyssä on kyse. Muillehan tämä on ihan itsestäänselvää, kun ei itseä tarvi kusettaa.

        "No, ne on ihan samoja hormoneja mitä ihmisen kehossa on muutenkin."

        Ja taas kerran, kun niitä ei nyt vaan ole LUONNOSTAAN sellasia määriä mitä niitä nappeja ja piikkejä tunkemalla kehoon tulee! Ja kyllähän ne hormoonit usein synteettisiäkin on.

        "mikset ole sitten jossain vaatimassa muidenkin kuin transihmisten läpikäymiä lääketieteellisiä hoitoja?"

        Muissa asioissa hoidetaan sairauksia ja juuri siitä kohtaa mistä niitä pitääkin hoitaa. Transuilla pilataan terveen kehon normaali toiminta, ja jätetään ongelma sinne mistä sitä pitäis lähtee hoitaan (eli aivoja).


      • Ihanhuuhaata
        höpöhöpöööö kirjoitti:

        "Ja sukupuolenkorjausprosessin nimittäminen silpomiseksi ja sukupuolihormonien kutsuminen luonnottomiksi on yksinkertaisesti täysin sun omaa keksintöä."

        Täähän on ihan omaa keksintöös, jota et kykene tietenkään todistaan mitenkään, kuten et muitakaan mutujas. Ei se silmpominen eri nimityksillä kauniimmaks muutu ja siitähän sukuelinten poistossa ym. leikkelyssä on kyse. Muillehan tämä on ihan itsestäänselvää, kun ei itseä tarvi kusettaa.

        "No, ne on ihan samoja hormoneja mitä ihmisen kehossa on muutenkin."

        Ja taas kerran, kun niitä ei nyt vaan ole LUONNOSTAAN sellasia määriä mitä niitä nappeja ja piikkejä tunkemalla kehoon tulee! Ja kyllähän ne hormoonit usein synteettisiäkin on.

        "mikset ole sitten jossain vaatimassa muidenkin kuin transihmisten läpikäymiä lääketieteellisiä hoitoja?"

        Muissa asioissa hoidetaan sairauksia ja juuri siitä kohtaa mistä niitä pitääkin hoitaa. Transuilla pilataan terveen kehon normaali toiminta, ja jätetään ongelma sinne mistä sitä pitäis lähtee hoitaan (eli aivoja).

        "Täähän on ihan omaa keksintöös, jota et kykene tietenkään todistaan mitenkään, kuten et muitakaan mutujas. Ei se silmpominen eri nimityksillä kauniimmaks muutu ja siitähän sukuelinten poistossa ym. leikkelyssä on kyse. Muillehan tämä on ihan itsestäänselvää, kun ei itseä tarvi kusettaa."

        Millä tavalla ammattiinsa koulutettujen kirurgien sairaalassa tekemä leikkaus on "silpomista"? Sukupuolenkorjausprosesseihin kuuluvat leikkaukset ovat vaativia operaatioita jotka vaativat korkeaa lääketieteellistä ja kirurgista osaamista, samoin kuin muutkin leikkaukset. Lääketieteellinen yhteisö ja lääkärit ovat yhtä mieltä tästä asiasta, mutta se ei sinulle kelpaa.

        Kyllä sinä olet tässä se joka mutuilee pahemman kerran. Väitteesi perustuu vain omiin tuntemuksiisi siitä että mikä on oikein ja mikä väärin. Halveksit myös lääketiedettä ja sen saavutuksia. Ja kaikki vain siksi että omasta mielestäsi on jotenkin "väärin" tehdä kyseisiä leikkauksia. Käsityksesi vääryydestä ei perustu mihinkään muuhun kuin vain omiin kuvitelmisii "silpomisista" ja "luonnottomuuksista".

        "Ja taas kerran, kun niitä ei nyt vaan ole LUONNOSTAAN sellasia määriä mitä niitä nappeja ja piikkejä tunkemalla kehoon tulee! Ja kyllähän ne hormoonit usein synteettisiäkin on. "

        Mikä on tuo ihme "luonnollisuus" jonka puolesta niin intohimoisesti puhut? Ihmisten hormonitasot vaihtelevat täysin luonnollisissakin oloissa huomattavasti. Useimmilla ihmisillä, todennäköisesti myös sinulla, hormonitasot vaihtelevat iän myötä. Ja mistä ihmeen "synteettisistä" hormoneista puhut, sitä en tiedä. Ja sitä paitsi ihmiset saattavat muutenkin käyttää hormonitasoihin vaikuttavia lääkkeitä. Kyse ei ole mistään ihmeellisestä asiasta, vaan toimivaksi todetusta ja tutkitusta lääketieteestä.

        Haluaisit ilmeisesti että ihmiskunta palaisi johonkin esihistoriaan milloin mitään lääkkeitä tai rokotteita ei käytettäisi lainkaan koska ne ovat sinun mielestäsi pahoja ja luonnottomia. Kaikki lääkkeet joita ihminen syö, vaikuttavat elimistöön jollakin tapaa minkä vuoksi sinun logiikkasi mukaan ne ovat väärin.

        "Muissa asioissa hoidetaan sairauksia ja juuri siitä kohtaa mistä niitä pitääkin hoitaa. Transuilla pilataan terveen kehon normaali toiminta, ja jätetään ongelma sinne mistä sitä pitäis lähtee hoitaan (eli aivoja)."

        Täälläkin on asiaa varmaan jo sinulle aiemminkin selitetty, mutta transihmisyyteen ei auta mikään aivojen "hoito". Historiassa on toki sitäkin yritetty ja lähestymistapa on todettu toimimattomaksi.

        Ja sukupuolenkorjaushoidoissa ei mikään elimistön osa mene pilalle jos toimenpiteet hoidetaan asiallisesti. Transihminen ei ole korjaushoitojen jälkeen yhtään sairaampi tai viallisempi.

        Sukupuolenkorjausprosessin jälkeen transihmisen psyykkinen hyvinvointi paranee huomattavasti ja itsemurhariski vähenee. Sukupuolenkorjausprosessi on monesti ainoa keino millä transihminen voi saavuttaa tasapainoisen ja hyvän elämän. Mutta tuo ei jostain syystä ole mielestäsi hyväksyttävää.

        Kehittelet ihan omasta päästäsi, asiasta tietämättömänä kaikenlaisia kauhufantasioita vahvistaaksesi omia kuvitelmiasi. Sinun olisi syytä perehtyä oikeasti sukupuolenkorjausprosessin läpikäyneisiin transihmisiin, ehkä sitten ymmärtäisit kuinka paljon prosessista on apua sitä tarvitseville ihmisille.


      • ihansamoin

        "Millä tavalla ammattiinsa koulutettujen kirurgien sairaalassa tekemä leikkaus on "silpomista"?"

        kun sen tekee kuka tahansa, kun kehosta leikataan pois jotain siihen kuuluvaa.

        "Lääketieteellinen yhteisö ja lääkärit ovat yhtä mieltä tästä asiasta, "

        Mistä? Mikä ei muka kelpaa? Tottakai leikkaukset vaatii osaamista, vai oliko jotain muuta väitetty.

        "Väitteesi perustuu vain omiin tuntemuksiisi siitä että mikä on oikein ja mikä väärin. "

        Harmi vaan kun et edelleenkään oo niitä mitenkään kyenny sellasiks osottaan pelkillä mutuillas.

        "Ihmisten hormonitasot vaihtelevat täysin luonnollisissakin oloissa huomattavasti."

        Terveillä ei todellakaan vaihtele siinä määrin että alkavat saada toisen sukupuolen ulkönäköominaisuuksia!

        "mistä ihmeen "synteettisistä" hormoneista puhut, sitä en tiedä. Ja sitä paitsi ihmiset saattavat muutenkin käyttää hormonitasoihin vaikuttavia lääkkeitä"

        Tarkista mitä on synteettinen jos et tiedä. Yleensä hormonilääkityksillä pyritään tukemaan omaa hormoonitoimintaa, ei pilaamaan sitä.

        "milloin mitään lääkkeitä tai rokotteita ei käytettäisi lainkaan koska ne ovat sinun mielestäsi pahoja ja luonnottomia. "

        Montakohan kertaa tätäkin pitäs vielä jankuttaa... sairauksien parantamisesta ei oo missään vaiheessa ollu kyse, ja siihen käytettävistä lääkkeitä! Mutta siitähän näissä transuhoidoissa ei nykysellään ole kyse.

        "transihmisyyteen ei auta mikään aivojen "hoito". "

        Kaikkia lääketieteen hoitokeinoja ei oo vielä keksitty, mikä ei tarkota ettei niitä koskaan tulekaan.

        "Ja sukupuolenkorjaushoidoissa ei mikään elimistön osa mene pilalle jos toimenpiteet hoidetaan asiallisesti"

        Tässä taas joudut kieltään tietyt ikävät tosiasiat. No kerroppa miten lisääntyy mies jolla ei ole penistä eikä palleja? Entä nainen jolta on leikattu kohtu ja munasarjat, tai miten tissitön vois imettää lastaan? Niin, että ei "yhtään" pilalla :D

        "Sukupuolenkorjausprosessi on monesti ainoa keino millä transihminen voi saavuttaa tasapainoisen ja hyvän elämän."

        Onhan se hienoo jos sellanen saavutetaan itsepetoksellisilla valheilla ja jopa muitakin huijaamalla.


      • opetelkaalukemaan
        Ihanhuuhaata kirjoitti:

        Aivoilla ei ole mitään sukupuolta. Itse asiassa miehen ja naisen aivoja lähes mahdotonta erottaa pelkän biologian perusteella toisistaan. Ja kromosomit eivät ohjaa aivojen toimintaa. Kromosomeilla on aivojen toiminnan suhteen yhtä pajon tekemistä kuin vaikka verityypillä. Eli ei mitään.

        Ja ihmisellä voi olla sukupuolielimet jotka eivät vastaa kromosomien tyyppiä. Tätä tilaa kutsutaan intersukupuolisuudeksi. Intersukupuolinen ihminen ei välttämättä ulkoisesti eroa lainkaan muista, hänellä on vain erilaiset kromosomit.

        Ja sukupuolenkorjausprosessin nimittäminen silpomiseksi ja sukupuolihormonien kutsuminen luonnottomiksi on yksinkertaisesti täysin sun omaa keksintöä. Ensinnäkin prosessiin mahdollisesti kuuluvat leikkaukset (joita läheskään kaikki transihmiset eivät edes valitse), ovat modernia lääketiedettä ja täysin oikeuden kirurgien tekemiä. Leikkaukset tehdään sairaalaolosuhteissa samojen sääntöjen mukaan kuin muukin kirurgia. Sen väittäminen "silpomiseksi" on aika järjetöntä. Saman tien voisit kutsua vaikka naisen valintaa poistattaa rintansa rintasyöpäriskiä vähentääkseen "silpomiseksi". Asenteesi vaikuttaa olevan aika lailla tiedettä ja sen saavutuksia vastaan.

        Ja sitten ne "luonnottoman hormonit"... No, ne on ihan samoja hormoneja mitä ihmisen kehossa on muutenkin. Sulle tulee varmaan yllätyksenä se että jokaisella ihmisellä on syntymästään saakka samoja hormoneja kehossaan. Sukupuolenkorjausprosessissa Itse asiassa vain joidenkin hormonien määrää säädellään.

        Ja jos vastutat kirurgiaa ja lääkevalmisteita niin paljon, niin mikset ole sitten jossain vaatimassa muidenkin kuin transihmisten läpikäymiä lääketieteellisiä hoitoja? Sun logiikan mukaan esimerkiksi tekonivelten asentaminen tai mitkä tahansa vieraista kemikaaleista koostuvat lääkkeet ovat paljon "luonnottomampia" kuin transihmisten hoidot.

        Lueppa vähän lääketieteellistä julkaisua niin ei tarvitse olla noin tyhmä ja haaskata aikaas turhien spämmien kirjotteluun.

        mm. http://www.nature.com/nature/journal/v378/n6552/abs/378068a0.html
        Siitä linkistä on hyvä vaikka aloittaa.

        Sama muille as-if trolleille, kuitti ja kiitti.


    • Debunkattu

      Mitenköhän aloittaja suhtautuu siihen faktaan että myös biologisella naisella voi olla "miehen" Y kromosomia kehossaan. Esimerkiksi poikalapsen synnyttäneillä naisilla voi olla se tilanne. Ja on mielestäni aika outoa väittää sen vuoksi niitä naisia miehiksi.

      Todellisuus on se että kromosomi ei määritä aina ihmisen muuta sukupuolta. Se ei välttämättä määritä edes sukupuolielinten tyyppiä. Intersukupuoliset ovat ryhmä joiden kromosomit ovat eri "sukupuolta" kuin muu keho. Tämä jo itsessään riittää kumoamaan ketjun aloittajan väitteen siitä että kromosomit kertovat "oikean sukupuolen".

      Ja minua kyllä myös hämmästyttää aloittajan ja muiden hänen tässä keskustelussaan käyttämien nimimerkkien into määräillä muita. Hän katsoo että on tosiaan sellaisessa asemassa missä voi määrätä kuinka transihmisten tulee elää elämänsä. Se on kyllä rehellisesti sanottuna aika huvittava asenne, joka johtaa vain loputtomaan riitelyyn, sillä aloittajalla on valtaa vain omiin päätöksiinsä.

      Aloittaja sivuuttaa täysin myös psykologian ja ihmisen persoonallisuuden. Hänen mukaansa ihmisen omilla mielipiteillä ei ole mitään väliä. Surkeasti hän perustelee sitten asiaa jo kumotulla kromosomiväitteillä. Pahimmillaan hän syyllistyy suoranaisiin kehäpäätelmiin: "Kromosomi kertoo sukupuolen koska sukupuolen näkee kromosomeista". Joillakuilla ei ole ilmeisesti mitään argumentointikykyjä.

      • XXtaiXYkertoo

        "myös biologisella naisella voi olla "miehen" Y kromosomia kehossaan. Esimerkiksi poikalapsen synnyttäneillä naisilla voi olla se tilanne."

        Montakohan kertaa tähänkin vielä pitäs vastata?
        Sukupuoli on se mitä kromosomit sanoo, olipa ulkoisesti mitkä sukuelimet tahansa. Luultavasti paljon harvinaisempaa on se, että ne on täydelliset vastakkaisen sukupuolen mukaiset, kuin että sukupuoli on epäselvä, joko kromosomeissa (interit) tai/sekä ulkoisesti. ja vielä harvemmin luultavasti nämä joilla sukuelimet ei vastaa kromosomeja, pystyy lisääntymään! Mistäköhän keksit tän poikalapsen synnyttämistilanteen?

        "Hän katsoo että on tosiaan sellaisessa asemassa missä voi määrätä kuinka transihmisten tulee elää elämänsä."

        Missähän täällä sellasia oli määräilty? On vaan todettu miten jotkut elää valheessa ja "korjailee" itseään toisten piikkiin. Sitä ei tarvi kenenkään hyväksyä.

        "Surkeasti hän perustelee sitten asiaa jo kumotulla kromosomiväitteillä. "

        Missä mitään kromosomiväitteitä olikaan kumottu? Vai mutuillasko ne biologiset faktat kumoutuu? "Sukupuoli on aivoissa eikä kromosomeissa, koska aivoissa on sukupuoli." Näinkö? :D


      • Debunkattu
        XXtaiXYkertoo kirjoitti:

        "myös biologisella naisella voi olla "miehen" Y kromosomia kehossaan. Esimerkiksi poikalapsen synnyttäneillä naisilla voi olla se tilanne."

        Montakohan kertaa tähänkin vielä pitäs vastata?
        Sukupuoli on se mitä kromosomit sanoo, olipa ulkoisesti mitkä sukuelimet tahansa. Luultavasti paljon harvinaisempaa on se, että ne on täydelliset vastakkaisen sukupuolen mukaiset, kuin että sukupuoli on epäselvä, joko kromosomeissa (interit) tai/sekä ulkoisesti. ja vielä harvemmin luultavasti nämä joilla sukuelimet ei vastaa kromosomeja, pystyy lisääntymään! Mistäköhän keksit tän poikalapsen synnyttämistilanteen?

        "Hän katsoo että on tosiaan sellaisessa asemassa missä voi määrätä kuinka transihmisten tulee elää elämänsä."

        Missähän täällä sellasia oli määräilty? On vaan todettu miten jotkut elää valheessa ja "korjailee" itseään toisten piikkiin. Sitä ei tarvi kenenkään hyväksyä.

        "Surkeasti hän perustelee sitten asiaa jo kumotulla kromosomiväitteillä. "

        Missä mitään kromosomiväitteitä olikaan kumottu? Vai mutuillasko ne biologiset faktat kumoutuu? "Sukupuoli on aivoissa eikä kromosomeissa, koska aivoissa on sukupuoli." Näinkö? :D

        "Sukupuoli on se mitä kromosomit sanoo, olipa ulkoisesti mitkä sukuelimet tahansa. Luultavasti paljon harvinaisempaa on se, että ne on täydelliset vastakkaisen sukupuolen mukaiset, kuin että sukupuoli on epäselvä, joko kromosomeissa (interit) tai/sekä ulkoisesti. ja vielä harvemmin luultavasti nämä joilla sukuelimet ei vastaa kromosomeja, pystyy lisääntymään! Mistäköhän keksit tän poikalapsen synnyttämistilanteen?"

        Kromosomeilla on omat merkkinsä, jotka useimmissa tapauksissa vastaavat ihmisen muuta sukupuolta. Intersukupuolista ihmistä ei useimmassa tapauksessa erota muista ihmisistä mikään muu kuin poikkeavat kromosomit. Kaikki intersukupuoliset eivät välttämättä edes tiedä asiaa, koska kromosomeja ei mitenkään välttämättä tutkita. On ihme miten mielestäsi kuitenkin kromosomit kumoavat jollain tapaa muut ihmisen sukupuolen määrittävät tekijät. On yksinkertaisesti täysin huuhaata väittää että ainoastaan kromosomien perusteella voi päätellä sukupuolen. Kromosomien lisäksi sukupuolen määrittää identiteetti ja biologiset sukupuolielimet.

        Ja on todellinen ilmiö että raskauden yhteydessä lapsesta päätyy lapsen sukupuolen mukaisia kromosomeja äidin elimistöön. Jos asiat menisivät sinun logiikkasi mukaan, niin silloin äiti olisi raskauden jälkeen yhtäkkiä mies. Tietenkään asiat ei mene niin.

        "Missähän täällä sellasia oli määräilty? On vaan todettu miten jotkut elää valheessa ja "korjailee" itseään toisten piikkiin. Sitä ei tarvi kenenkään hyväksyä."

        Olet täällä vängännyt asiaasi ja vaatinut kaikenlaista, mutta nyt et sitten edes myönnä sitä? Ja esimerkiksi sukupuolenkorjausprosessien estämisen vaatiminen on yritys puuttua transihmisten elämään. Eli haluaisit määräillä muiden ihmisten elämiä ja mahdollisuuksia.

        "Missä mitään kromosomiväitteitä olikaan kumottu? Vai mutuillasko ne biologiset faktat kumoutuu? "Sukupuoli on aivoissa eikä kromosomeissa, koska aivoissa on sukupuoli." Näinkö? :D"

        Sukupuoli ei ole asia joka on vain aivoissa, kromosomeissa tai sukupuolielimissä. Se on useamman eri asian summa. Ja en minä en ole ainakaan väittänyt että sukupuoli on vain aivoissa. Voisit edes lukea vähän huolellisemmin mitä kirjoitin.


      • mitä_ihmettä_

        "On yksinkertaisesti täysin huuhaata väittää että ainoastaan kromosomien perusteella voi päätellä sukupuolen."

        No mikähän sen sitten lopulta määrittää, etenkin jos ominaisuudet on ristiriidassa?

        "Ja on todellinen ilmiö että raskauden yhteydessä lapsesta päätyy lapsen sukupuolen mukaisia kromosomeja äidin elimistöön."

        Oisko tästä ihan jotain faktaakin tarjolla eikä vaan sun oletukses? Kumma kun en oo koskaan ennen kuullu tälläsistä kromosomisiirtymistä :D vai sekotatko ehkä hormooneihin?

        "nyt et sitten edes myönnä sitä? "

        Niinkun mitä? Millä tavalla se on muiden elämään puuttumista ettei hyväksy verorahojen tuhlausta näihin "korjauksiin"? Estääkö se joitain?


      • Debunkattu
        mitä_ihmettä_ kirjoitti:

        "On yksinkertaisesti täysin huuhaata väittää että ainoastaan kromosomien perusteella voi päätellä sukupuolen."

        No mikähän sen sitten lopulta määrittää, etenkin jos ominaisuudet on ristiriidassa?

        "Ja on todellinen ilmiö että raskauden yhteydessä lapsesta päätyy lapsen sukupuolen mukaisia kromosomeja äidin elimistöön."

        Oisko tästä ihan jotain faktaakin tarjolla eikä vaan sun oletukses? Kumma kun en oo koskaan ennen kuullu tälläsistä kromosomisiirtymistä :D vai sekotatko ehkä hormooneihin?

        "nyt et sitten edes myönnä sitä? "

        Niinkun mitä? Millä tavalla se on muiden elämään puuttumista ettei hyväksy verorahojen tuhlausta näihin "korjauksiin"? Estääkö se joitain?

        "No mikähän sen sitten lopulta määrittää, etenkin jos ominaisuudet on ristiriidassa?"

        Kannattaa ehkä kysyä ihmiseltä itseltään ja kunnioittaa hänen mielipidettään. Mun mielestä on oikeudenmukaista kunnioittaa ihmisen omaa mielipidettä jos on kyse hänen omasta kehostaan. Siitä ei pitäisi toisilla olla valta päättää. Ethän itsekään haluaisi että joku tulisi päättäämään että mitä saat tehdä kehollesi ja mitä et?

        Toki tilanne on ikävän vaikea, jos vaikka vastasyntyneen sukupuolta ei voida päätellä tai jos hänen identiteettinsä kehittyy päinvastaiseen suuntaan kuin muu keho. Sen vuoksi pitäisi olla mahdollisuus valita ainakin väliaikaisesti "kolmas sukupuoli".

        "Oisko tästä ihan jotain faktaakin tarjolla eikä vaan sun oletukses? Kumma kun en oo koskaan ennen kuullu tälläsistä kromosomisiirtymistä :D vai sekotatko ehkä hormooneihin?"

        Et ole kyllä kuullut monesta muustakaan asiasta eikä sinulla vaikuta ainakaan lääketieteen tuntemusta olevan. Mutta joo, tässä tietoa: http://en.wikipedia.org/wiki/Microchimerism

        "Niinkun mitä? Millä tavalla se on muiden elämään puuttumista ettei hyväksy verorahojen tuhlausta näihin "korjauksiin"? Estääkö se joitain?"

        Kyllä se estää. Läheskään kaikilla transihmisillä ei varaa itse kustantaa hoitoja. Etenkään nuorilla. Ja hoidot pitäisi aloittaa mahdollisimman nuorella iällä parhaan lopputuloksen saamiseksi. Tämän takia on tärkeää että julkinen terveydenhuolto kustantaa prosessin osittain. Asiaan pätee sama periaate kuin muuhunkin terveydenhoitoon eli se että kansalaisten terveyttä edistetään tasapuolisesti ja ongelman laadusta riippumatta.

        Veroista valittaminen on tässä kohtaa outoa. Ensinnäkin, valtiolla on tietty budjetti julkista terveydenhoitoa varten. Siitä sitten päätetään erikseen että mihin kaikkeen rahat laitetaan. Julkiseen terveydenhoitoon menevien verovarojen määrä pysyy täysin samana kunnes hallitus päättää sitä muuttaa. Transihmisten hoitoihin menee kaiken kaikkiaan niin vähän rahaa ettei se vaikuta kokonaisbudjetissa suuntaan eikä toiseen. Suomessa myös tarkastetaan tarkkaan se että ketkä pääsevät korjausprosessiin. Et siis maksa senttiäkään veroja lisää sen vuoksi. Joten miksi valitat?

        Mutta toki jos olet periaatteellisesti asiaa vastaan, niin kannattaa miettiä ketä äänestää. Tosin en tiedä yhtäkään poliitikkoa jonka mielestä transihmisten sukupuolenkorjausprosessi ei kuuluisi julkisen terveydenhoidon piiriin.


      • äärisuvaitsevaisto

        "kysyä ihmiseltä itseltään ja kunnioittaa hänen mielipidettään."

        Niin että pitäs "kunnioittaa" mielipidettä, olipa se kuinka valhetta tahansa... no ihan miten vaan. Ehkä sitten näennäisesti näin jos valehtelija saa siitä tyydytyksen.

        "Ethän itsekään haluaisi että joku tulisi päättäämään että mitä saat tehdä kehollesi ja mitä et?"

        Joo, voisin tietty halutessani ottaa kehoni täyteen tatuointeja ja lävistyksiä, mutta alkasinko härskisti vaatia että muiden pitää maksaa se? En.

        "jos vaikka vastasyntyneen sukupuolta ei voida päätellä"

        Niin, sillon pitäs mahdollisimman pian tarkistaa lapsen kromosomit ja tukea kasvua oikeaan suuntaan. Jos kromosomit on epäselvät (esim. XXY) niin voisi pitää toistaiseksi sen epäselvän sukupuolen.

        "Kyllä se estää."

        Aha :D siis mielipiteiden kirjottelu Suoli24 palstalla estää jo joidenkin "korjauksiin" pääsyn.. okei.

        "Transihmisten hoitoihin menee kaiken kaikkiaan niin vähän rahaa ettei se vaikuta kokonaisbudjetissa suuntaan eikä toiseen."

        Fakta on kuitenkin se, että sitä menis vähemmän jos näitä ei kustannettais. Tai mieluummin vaikka niin päin että siihen käytettäis enemmän varoja jotta hoidettas sitä (aivoja) missä se vika on, ja yritettäis kehittää uusia hoitokeinoja tähän. Kun tämä löytyis, menis varoja huomattavasti vähemmän kun nyt.

        "Tosin en tiedä yhtäkään poliitikkoa jonka mielestä transihmisten sukupuolenkorjausprosessi ei kuuluisi julkisen terveydenhoidon piiriin."

        Onko tästä ollu kyselyjä jossain? Löytynee kyllä PS ja KD piireistä.


      • javielätähän

        "Et ole kyllä kuullut monesta muustakaan asiasta eikä sinulla vaikuta ainakaan lääketieteen tuntemusta olevan. Mutta joo, tässä tietoa: http://en.wikipedia.org/wiki/Microchimerism"

        Sinähän et tiedä "monista muistakaan" mitä joku muu tietää, ja eipä tollasia asioita taideta opettaa edes lukiossa, saati peruskoulun biologiassa. Ne voi tietää vaan aiheeseen enemmän perehtyneet ym. erikoisasiantuntijat.

        Mutta siis Y-kromosomeja jos siirtyy poikasikiöstä naisen kehoon, niin kysehän ei oo naisen kehon kromosomeista, vaan ne on tulleet muualta, toiselta yksilöltä. Ne on naisen kehoon kuulumatonta ainesta. Ihan samoin kun vaikka verensiirrossa, jos nainen saa miehen verta, niin siinä on Y-kromosomia, mutta ei varmaankaan jää edes pysyvästi naisen kehoon. Tai sitten voi jäädä pysyvästikin, jos saa esim. munuaissiirron mieheltä. En tosin tiedä voidaanko elimiä siirtää sukupuolten välillä, vai oisko hylkimisreaktio liian suuri. Jokatapauksessa, se elin ois sillonkin jotain mikä ei kuuluis elimen saaneen kehoon. Eikä vaikka ois naiseltakin munuainen, ne ei oo siirteen saaneen omia kromosomeja. Tietenkään muualta kehoon tulleet vieraat kromosomit ei muuta sukupuolta tai muutakaan omien kromosomien määräämää mikskään.
        Muutenhan naisen sukupuoli muuttuis jokskin aikaa yhdynnänkin jälkeen kun spermaa on naisen sisällä ja tietenkin seassa on myös Y-siittiöitä :D


      • Debunkattu
        äärisuvaitsevaisto kirjoitti:

        "kysyä ihmiseltä itseltään ja kunnioittaa hänen mielipidettään."

        Niin että pitäs "kunnioittaa" mielipidettä, olipa se kuinka valhetta tahansa... no ihan miten vaan. Ehkä sitten näennäisesti näin jos valehtelija saa siitä tyydytyksen.

        "Ethän itsekään haluaisi että joku tulisi päättäämään että mitä saat tehdä kehollesi ja mitä et?"

        Joo, voisin tietty halutessani ottaa kehoni täyteen tatuointeja ja lävistyksiä, mutta alkasinko härskisti vaatia että muiden pitää maksaa se? En.

        "jos vaikka vastasyntyneen sukupuolta ei voida päätellä"

        Niin, sillon pitäs mahdollisimman pian tarkistaa lapsen kromosomit ja tukea kasvua oikeaan suuntaan. Jos kromosomit on epäselvät (esim. XXY) niin voisi pitää toistaiseksi sen epäselvän sukupuolen.

        "Kyllä se estää."

        Aha :D siis mielipiteiden kirjottelu Suoli24 palstalla estää jo joidenkin "korjauksiin" pääsyn.. okei.

        "Transihmisten hoitoihin menee kaiken kaikkiaan niin vähän rahaa ettei se vaikuta kokonaisbudjetissa suuntaan eikä toiseen."

        Fakta on kuitenkin se, että sitä menis vähemmän jos näitä ei kustannettais. Tai mieluummin vaikka niin päin että siihen käytettäis enemmän varoja jotta hoidettas sitä (aivoja) missä se vika on, ja yritettäis kehittää uusia hoitokeinoja tähän. Kun tämä löytyis, menis varoja huomattavasti vähemmän kun nyt.

        "Tosin en tiedä yhtäkään poliitikkoa jonka mielestä transihmisten sukupuolenkorjausprosessi ei kuuluisi julkisen terveydenhoidon piiriin."

        Onko tästä ollu kyselyjä jossain? Löytynee kyllä PS ja KD piireistä.

        "Niin että pitäs "kunnioittaa" mielipidettä, olipa se kuinka valhetta tahansa... no ihan miten vaan. Ehkä sitten näennäisesti näin jos valehtelija saa siitä tyydytyksen."

        Missä kohtaa nyt on valehdeltu? Ei ole kuule sun asiasi alkaa väittää jotain toisten identiteeteistä yhtään mitään. Et tiedä niistä mitään, etkä voikaan tietää. Jos menet kysymään joltakin ihmiseltä hänen identiteetistään, niin täytyy sinun tyytyä hänen vastaukseensa. Miksi ihmeessä sinulla on edes tarve epäillä niin monia ihmisiä joksikin valehtelijoiksi? Tai epäiletkö ihan kaikkia ihmisiä jatkuvasti? Eikö se ole rasittavaa?

        Ja miksi ihmeessä joku edes valehtelisi itselleen olevansa transihminen? Kyseessä ei ole mikään hauska tai kiva asia. Ja tuskinpa kukaan hakeutuisi huvikseen ja muita huijatakseen pitkään korjausprosessiin. Jos uskot niin, niin sinä tapauksessa olet kyllä aika pihalla ja ihmisistä vieraantunut...

        Ja Suomessa korjausprosessiin pääsee vasta psykologisten tutkimusten kautta. Niissä tutkitaan että kyseessä on todella transihmisyys, eikä jokin psyykkinen häiriö tai muu ongelma. Sun ei kyllä tarvitse siitä asiasta murehtia, Suomessa on ihan koulutetut psykologit ja lääkärit sitä varten.

        Ja jos transihminen ei koekaan hoitotoimenpiteitä tarpeellisiksi omalla kohdallaan, niin hän voi jättää ne kesken. Tässä maassa on onneksi valinnanvapaus eikä ketään pakoteta mihinkään. Sen sijaan ennen, niinä kaipaaminasi aikoina, transihmisillä ei ollut valinnanvaraa, vaan heidät suljettiin väkisin mielisairaalaan koska uskottiin vian olevan aivoissa. Ja se ei tuottanut muuta kuin kohtuutonta kärsimystä ja vapaudenriistoa. Jos joku haluaa ne ajat takaisin, niin täytyy olla aika sadistinen tapaus joka haluaa että muut kärsivät... Vääränlainen hoito mihin tahansa asiaan aiheuttaa usein enemmän pahaa kuin hyvää. Kannattaisi sinunkin luottaa lääkäreihin ja nykyaikaiseen psykologiaan, kyllä niillä on paljon tutkimustietoa eikä päätöksiä tehdä ilman perusteita.

        Ja valitat vieläkin kaikista rahoista, vaikka sinulle juuri selitettiin että transihmisten hoitaminen ja auttaminen ei nosta veroja senttiäkään. Itse asiassa transihmisten ohjaaminen oikeaan hoitoon säästää mielenterveyspalveluita. Se ei vaikuta suoraan siihen kuinka suuri julkisen terveydenhoidon budjetti on! Etkö nyt voisi hyvä ihminen ymmärtää simppeliä asiaa?

        Ja kyllä sitä verorahoja syydetään kaikkeen muuhunkin, monesti vielä sellaiseen joka ei lisää kenenkään hyvinvointia suoraan. Transihmisten hoitaminen tuo hyvää heille eikä ole keneltäkään pois! Suomen terveydenhoitojärjestelmän laatu ei mitenkään riipu siitä että hoidetaanko transihmisiä vai ei. Mikset nyt vaan voisi hyväksyä asiaa? Eikö maailmasi olisi valoisampi kun sinun ei tarvitsisi taistella tuulimyllyjä vastaan tässä asiassa?

        Saatat tosin olla sellainen tapaus joka ei edes suostu pohtimaan oman maailmankuvansa todenmukaisuutta tai järkevyyttä tai miettimään asioita myös muiden kantilta. Yleisesti ottaen sellainen tosin kannattaisi ja voisit oppia jotain uuttakin. Ihan vaan ystävällismielinen neuvo!


      • kertaappa_aiempia

        "Missä kohtaa nyt on valehdeltu? "

        Kato nyt niita aiempia viestejä joita riittää tässäkin ketjussa. Mm. ettei kromosomit määräis biologista sukupuolta ja että se ois pelkästään aivoissa! Ts. jokainen ois sitä sukupuolta mitä haluaa olla, vaikka jalkovälissä ois luonnostaan ihan eri elimet ja kromosomit sen mukaset! Naurettavaa..
        Identiteettiä on turha hokea, koska se on pelkkiä ajatuksia, ja ne voi olla ihan muuta kun todellisuus.

        "Ja miksi ihmeessä joku edes valehtelisi itselleen olevansa transihminen?"

        Ei se olekaan valhe. Toisin kun se että niiden "korjausten" jälkeen väitetään että ois muuttunu toiseks sukupuoleks.

        "kyseessä on todella transihmisyys, eikä jokin psyykkinen häiriö tai muu ongelma. "

        Sehän on tätä jokatapauksessa, tutkitaan vaan voisko sille tehdä jotain muuta kun ne "korjaavat" leikkaukset ym.

        "uskottiin vian olevan aivoissa."

        Ei se oo mikään uskon asia. Onhan se selvää ett aivoissa on jotain pahasti vialla jos kuvittelee että kehon pitäs olla vastakkaista sukupuolta.

        "sinulle juuri selitettiin että transihmisten hoitaminen ja auttaminen ei nosta veroja senttiäkään."

        Kyse on periaatteesta. Pitäis keskittyä hoitaan kehon viallista osaa, eikä pilata sitä tervettä puolta mikä toimii. Verot tulis siis käyttää siltä osin järkevämmin ja sillon se joko alenis tai käytettäis johonkin järkevämpään, kun näitä turhia "korjauksia" ei kustannettais niistä.

        "sinun ei tarvitsisi taistella tuulimyllyjä vastaan tässä asiassa?"

        Kyllä ne on jotkut ihan muut jotka sitä (tosiasioita) vastaan joutuu pullikoimaan.

        "Ihan vaan ystävällismielinen neuvo!"

        Juupa juu :D


    • enjaksa

      Kuka jaksaa lukea tällaista ketjua? Aloittajahan on säälittävä. Me elämme omaa elämäämme, ei kukaan meidän kromosomejamme kysele eivätkä normaalit ihmiset edes ajattele! :D

      • Ei_ruokita_trollia

        Olen jo lopettanut tämän Tanelin kirjoitusten lukemisen. Hakatkoon päätään mäntyyn jos haluaa. Hän ei kuitenkaan pysty muuttamaan hoitojärjestelmää mitenkään vaikka kuinka sauhuaa täällä.
        Parasta on että lopetetaan kommentoimasta hänelle. Umpiluuhun ei mene mikään.


    • etsinminua

      Vähän aikaa olen poissa, ja heti näin laadukkaat keskustelut täyttävät palstan ekä ole tiennyt mitään! Onko myös Töölön lääkärien poseen joutumisesta luettavissa muhevia uusia juttuaja?

    • vitunnahkaviittamies

      Terapia ja lääkkeet sekä luja tahto parantua. Kas näin helppoa se on.

      • Hohoooooooooo

        Meillä kokeiltu, ei tehoa eikä toiminut. Nyt on sun vuorosi päästä terapiaan.


      • vitunnahkaviittamies
        Hohoooooooooo kirjoitti:

        Meillä kokeiltu, ei tehoa eikä toiminut. Nyt on sun vuorosi päästä terapiaan.

        Mihin tarvitsen terapiaa? o.0


    • ihmettelenpähänvain

      Ymmärrän, että kun Matin "rakennuspiirrustuksissa" on virhe, niin hänellä saattaa olla naismaisia tuntemuksia ja hänen tekee mieltä antaa Antille peppua. Mutta tämä virhe ei selitä sitä, että Anttia alkaa kiinnostaa Matin peppu. Onko tähän jotain tieteellistä näkökulmaa???

    • Kromosomi-ihminen

      Kromaattinen sukupuoleni on ihminen. Sanasi ei minua vähemmän ihmiseksi tee, mutta se loukkaa varmasti monia viestisi vastaanottajia. Se lieni tarkoituksesi?

      • XXtaiXY

        Ei kai se kertojn vika oo jos totuus loukkaa joitain?


      • Tiedätkö_edes
        XXtaiXY kirjoitti:

        Ei kai se kertojn vika oo jos totuus loukkaa joitain?

        Ei minua loukkaa mitenkään se totuus että kromosomini on XY ja olen nainen.
        Mitkä on sinun kromosomisi?


      • XX-nainen

        "kromosomini on XY ja olen nainen."

        Toisin sanoen olet siis mies. Ja valehtelija.


      • Onko_tutkittu
        XX-nainen kirjoitti:

        "kromosomini on XY ja olen nainen."

        Toisin sanoen olet siis mies. Ja valehtelija.

        Oletko varma että kromosomisi on XX.


      • Tiedätkö_edes
        XX-nainen kirjoitti:

        "kromosomini on XY ja olen nainen."

        Toisin sanoen olet siis mies. Ja valehtelija.

        "Toisin sanoen olet siis mies. Ja valehtelija."
        Voin näyttää sinulle henkkarini ja niihin on merkitty että olen nainen.


      • eiköhänole

        Pystysköhän XY "nainen" tuleen raskaaks ja synnyttään kuinka onnistuneesti?

        "Voin näyttää sinulle henkkarini "

        Sekö ne miehen kromosomit naiseks muuttaa? XY = MIES.


      • Tiedätkö_edes
        eiköhänole kirjoitti:

        Pystysköhän XY "nainen" tuleen raskaaks ja synnyttään kuinka onnistuneesti?

        "Voin näyttää sinulle henkkarini "

        Sekö ne miehen kromosomit naiseks muuttaa? XY = MIES.

        XY voi olla nainenkin -syntymästään saakka ja vieläpä kätilön/lääkärin määrittelemänä.
        Kaikki cis-naisetkaan eivät pysty tai halua synnyttää, ovatko he siis miehiä.
        Sinulla näkyy todella ottavan koville että joku syntymässään pojaksi määritelty ihminen onkin nainen. Oletko yhtä agressiivinen transmiesten suhteen? Hehän ovat "paenneet" naisten maailmasta miesten joukkoon.


      • hohhoijaa_

        Kellä se nyt ottaa koville että kromosomit on se ainoa faktallinen ja perimmäinen sukupuolen määrittäjä?

        "XY voi olla nainenkin -syntymästään saakka"

        Niin, tai pikemminkin näyttää naiselta. Mutta tuskin pystyy lisääntyyn naisen tavoin.

        "Kaikki cis-naisetkaan eivät pysty tai halua synnyttää, ovatko he siis miehiä."

        Älytön veto. Heillähän on kaiketi kromosomit XX, pystyi tai ei.

        "joku syntymässään pojaksi määritelty ihminen onkin nainen. "

        Näin voi olla vain jos XX kromosomeista huolimatta on muodostunu miehen elimet, eli siksi luultu pojaksi.


      • Olet_tyhmä
        hohhoijaa_ kirjoitti:

        Kellä se nyt ottaa koville että kromosomit on se ainoa faktallinen ja perimmäinen sukupuolen määrittäjä?

        "XY voi olla nainenkin -syntymästään saakka"

        Niin, tai pikemminkin näyttää naiselta. Mutta tuskin pystyy lisääntyyn naisen tavoin.

        "Kaikki cis-naisetkaan eivät pysty tai halua synnyttää, ovatko he siis miehiä."

        Älytön veto. Heillähän on kaiketi kromosomit XX, pystyi tai ei.

        "joku syntymässään pojaksi määritelty ihminen onkin nainen. "

        Näin voi olla vain jos XX kromosomeista huolimatta on muodostunu miehen elimet, eli siksi luultu pojaksi.

        Miten jaksatkin tolkuttaa jatkuvasti noista kaikenmääräävistä kromosomeista.


      • olet_säälittäväLuuseri
        Olet_tyhmä kirjoitti:

        Miten jaksatkin tolkuttaa jatkuvasti noista kaikenmääräävistä kromosomeista.

        Kun asia loppuu niin tyhmäks haukkuminen alkaa :D hävisit taas. Mitä jos vaikka pitäsit joskus sen lapsellisen mölyturpas tukossa kun asiaa ei ole.


    • asiatietoja

      Onpa tässä ketjussa taas paljon harhaluuloja kromosomeihin ja sukupuoleen liittyen!

      Ensinnäkin kromosomi ei tarkoita sukupuolta. Ihmisellä on yhteensä 24 kromosomia (tosin joissain tapauksissa enemmänkin) joista 2 on ns. sukupuolikromosomeja, jotka vaikuttavat sukupuolen kehitykseen.

      Nykytiede ei tiedä suinkaan kaikkea kromosomeista ja sukupuolesta. Se tiedetään että valtaosassa tapauksia XY-kromosomit omaava ihminen on biologiselta sukupuoleltaan mies ja XX-kromosomit omaava nainen. Mutta tuo ei tosiaan päde kaikkiin tapauksiin. On olemassa useita eri tiloja, joissa ihmisen kromosomaalinen sukupuoli on eri kuin hänen muu kehonsa ja psykologiansa. Näissä tilanteissa ei voida väittää että kromosomit jotenkin "kumoaisivat" muut sukupuolisuuden piirteet. Kromosomien asettaminen muiden sukupuolisuuden piirteiden yläpuolelle on reduktionismia ja ei päde käytännön elämässä.

      Tilaa jossa ihmisen fyysinen ja biologinen sukupuoli eroaa kromosomimerkeistä, kutsutaan intersukupuolisuudeksi. Intersukupuolisia ihmisiä arvellaan tutkimusten perusteella olevan noin 1 prosentti väestöstä. Intersukupuolisten piirteet tietenkin vaihtelevat ja joillakin kromosomien ja muun sukupuolta määrittävien tekijöiden ero voi olla pienempi kuin toisilla. Erilaisia intersukupuolisuuden muotoja on nykytieteen mukaan 12.

      Transihmiset ovat taas eri asia kuin intersukupuoliset. Transihmisten sosiaalinen sukupuoli ja sukupuoli-identiteetti (gender) eroaa biologiasta ja kromosomeista. Sosiaalinen sukupuoli ja sukupuoli-identiteetti eivät ole ihmisen elämän kannalta mitenkään vähäisempiä kuin biologinen sukupuoli. Sukupuoli-identiteetti on fundamentaalinen osa jokaisen ihmisen persoonallisuutta eikä sitä voida muuttaa tai muokata.

      Jos identiteetti on eri kuin biologinen sukupuoli, on kyseessä transsukupuolinen. Identiteetin ja biologian ristiriitaisuuden vuoksi he kärsivät sukupuolidysforiasta, jonka oireita ovat esimerkiksi masennus, yksinäisyys, vastenmielisyys omia sukupuolielimiä kohtaan ja sosiaalinen eristäytyminen. Kyseessä on tila joka voi johtaa jopa itsemurhaan.

      Kaikkia syitä jotka vaikuttavat sukupuoli-identiteetin muodostumiseen ei tunneta. Mutta kyseessä ei ole vain psyykkinen tila, vaan mahdollisesti jopa geneettinen ominaisuus. Eli kyseessä on siis biologisessa mielessä aivan yhtä perustavaa laatua oleva piirre kuin kromosominen sukupuoli! Ja transihmisten aivoissa on myös fyysisiä eroja muihin ihmisiin nähden. Tämän vuoksi transihmisyyden liittäminen pelkkään psykologiaan on yksinkertaisesti virheellistä.

      Ja tästä seuraa se että elääkseen psyykkisesti tervettä ja tasapainoista elämää ja päästäkseen eroon sukupuolidysforiasta, on transihmisen käytävä läpi sukupuolenkorjausprosessi, jossa hänen biologisia ja fyysisiä piirteitään pyritään muuttamaan vastaamaan sukupuoli-identiteettiä. Tämä on todettu toimivaksi hoidoksi ja sillä on lääketieteellisen ja psykologisen yhteisön kannatus. Menneisyydessä toki sukupuolidysforiasta kärsiviä ihmisiä on yritetty "parantaa" eri keinoin, mutta nykytiede on osoittanut nuo tavat virheellisiksi ja toimimattomiksi.

      • hohhoijjakkaa

        "valtaosassa tapauksia XY-kromosomit omaava ihminen on biologiselta sukupuoleltaan mies ja XX-kromosomit omaava nainen."

        Ja näin ne yleensä pätee transuillakin. Eli mitä ne ääriharvinaiset poikkeukset nyt edes liittyy asiaan ja noihin yleistapauksiin?
        Tässä siis olet yleisesti ottaen oikeassa "Transihmiset ovat taas eri asia kuin intersukupuoliset.".

        "On olemassa useita eri tiloja, joissa ihmisen kromosomaalinen sukupuoli on eri kuin hänen muu kehonsa ja psykologiansa. "

        Kromosomit on se perimmäinen totuus joka kertoo sukupuolen, jos se muuten, esim. sukuelinten ulkonäön osalta on epäselvä. Sukupuoli on epäselvä vain niillä joilla kromosomit on jotain muuta kun selkeät XX tai XY, eli esim. XXY. Nämä on juuri niitä intersukupuolisia.

        "Mutta kyseessä ei ole vain psyykkinen tila, vaan mahdollisesti jopa geneettinen ominaisuus. Eli kyseessä on siis biologisessa mielessä aivan yhtä perustavaa laatua oleva piirre kuin kromosominen sukupuoli! Ja transihmisten aivoissa on myös fyysisiä eroja muihin ihmisiin nähden."

        Varmaan osittain totta, kun se vika on siellä aivoissa joka saa kuvittelemaan moisia.
        Ja juuri niitä hoitokeinoja tulisi keskittyä kehittämään, jotta voidaan hoitaa sitä aluetta missää vika on (eli aivoja) pilaamatta aivojen vian takia muuta kehoa. Tämänhän ne "korjaukset" vääjäämättä tekee.


      • asiatietoja
        hohhoijjakkaa kirjoitti:

        "valtaosassa tapauksia XY-kromosomit omaava ihminen on biologiselta sukupuoleltaan mies ja XX-kromosomit omaava nainen."

        Ja näin ne yleensä pätee transuillakin. Eli mitä ne ääriharvinaiset poikkeukset nyt edes liittyy asiaan ja noihin yleistapauksiin?
        Tässä siis olet yleisesti ottaen oikeassa "Transihmiset ovat taas eri asia kuin intersukupuoliset.".

        "On olemassa useita eri tiloja, joissa ihmisen kromosomaalinen sukupuoli on eri kuin hänen muu kehonsa ja psykologiansa. "

        Kromosomit on se perimmäinen totuus joka kertoo sukupuolen, jos se muuten, esim. sukuelinten ulkonäön osalta on epäselvä. Sukupuoli on epäselvä vain niillä joilla kromosomit on jotain muuta kun selkeät XX tai XY, eli esim. XXY. Nämä on juuri niitä intersukupuolisia.

        "Mutta kyseessä ei ole vain psyykkinen tila, vaan mahdollisesti jopa geneettinen ominaisuus. Eli kyseessä on siis biologisessa mielessä aivan yhtä perustavaa laatua oleva piirre kuin kromosominen sukupuoli! Ja transihmisten aivoissa on myös fyysisiä eroja muihin ihmisiin nähden."

        Varmaan osittain totta, kun se vika on siellä aivoissa joka saa kuvittelemaan moisia.
        Ja juuri niitä hoitokeinoja tulisi keskittyä kehittämään, jotta voidaan hoitaa sitä aluetta missää vika on (eli aivoja) pilaamatta aivojen vian takia muuta kehoa. Tämänhän ne "korjaukset" vääjäämättä tekee.

        "Varmaan osittain totta, kun se vika on siellä aivoissa joka saa kuvittelemaan moisia.

        Ja juuri niitä hoitokeinoja tulisi keskittyä kehittämään, jotta voidaan hoitaa sitä aluetta missää vika on (eli aivoja) pilaamatta aivojen vian takia muuta kehoa. Tämänhän ne "korjaukset" vääjäämättä tekee."

        Geneettisiä ja synnynnäisiä piirteitä ei voi muuttaa vaikka niitä aivoja kuinka sorkkisi. Et taida tietää että geenit eivät ole vain aivoissa vaan koko kehossa?

        Eikä myöskään synnynnäisiä ja kiinteitä persoonallisuuden piirteitäkään voi muuttaa. Sitä paitsi sukupuoli-identiteetti ei ole alun alkaenkaan määriteltävissä joksikin viaksi. Transihmisyyteen liittyvä "vika" on sukupuolidysforia, joka johtuu kehon ja mielen ristiriidasta eikä sitä aiheuta jokin vika aivoissa tai persoonallisuushäiriö.

        Ja juuri aivoihin kohdistuvilla "hoidoilla" yritettiin sukupuolidysforiaa parantaa menneisyydessä. Kaikkea aina psykoanalyysistä lääkkeisiin ja sähköshokkeihin kokeiltiin, eivätkä ne auttaneet. Vasta hormonihoidot ja muu sukupuolenkorjausprosessi on tuottanut onnistuneita tuloksia Ihmettelen että miksi mielestäsi tässä asiassa pitää mennä kehityksessä taaksepäin ja hylätä täysin ihmisen eduksi toimiva hoitomenetelmä?

        Pahimmassa tapauksessa se toivomasi "aivojen hoito" on johtanut psyykkisten ongelmien pahenemiseen, traumoihin ja itsemurhiin. Siinä on joitakin syitä sille miksi niin ei enää tehdä. Sen sijaan sukupuolenkorjausprosessi parantaa transihmisten mielenterveyttä ja mitätöi muutoin korkean itsemurhariskin. Sukupuolenkorjausprosessin ansiosta myös transihmisistä voi tulla täysin toimintakykyisiä ja psyykkisesti terveitä ihmisiä. Miksi ihmeessä se ei ole mielestäsi oikea hoito? Eikö lääketieteen tavoitteena ole hyvinvoinnin lisääminen?

        Ilmeisin ja parhain ratkaisu on kehittää sukupuolenkorjausprosessia, jotta transihmisen kehoa saadaan muutettua mahdollisen vaivattomasti ja turvallisesti identiteettiä vastaavaksi.

        Ja väitteesi on sitä paitsi kaikin tavoin turha, koska et edes esitä mitään vaihtoehtoja nykylääketieteen tarjoamille, valtaosassa tapauksia auttaville hoidoille. Et voi vaatia muutosta jos sinulla ei ole mitään uutta tai parempaa tarjota tilalle!

        Tule tänne takaisin sitten kun sinulla on tarjota oikeita vaihtoehtoja eikä vain naurettavia, epämääräisiä ja epätieteellisiä puheita "aivojen hoidosta".


      • Älä_ruoki_trollia

        Tätä trollia ei pidä yllyttää! Ketju oli jo hautautumassa, mutta kun uusi kirjoittaja lähetti viestin, niin trolli tarttui heti.


      • eikätarvikaan

        "Geneettisiä ja synnynnäisiä piirteitä ei voi muuttaa vaikka niitä aivoja kuinka sorkkisi."

        Ajatuksia ja aivojen toimintaa voidaan muuttaa ja korjata niistä niitä mahdollisesti genetiikan virheiden aiheuttamia vikoja.

        "Sitä paitsi sukupuoli-identiteetti ei ole alun alkaenkaan määriteltävissä joksikin viaksi. "

        Sukuelinten ja sukupuolen kokemisen ristiriita on tietenkin vika aivoissa. Vika on varsinkin sillon jos kokee pakonomaisesti että muu keho pitäs pilata aivojen vian vuoks.

        "Kaikkea aina psykoanalyysistä lääkkeisiin ja sähköshokkeihin kokeiltiin, eivätkä ne auttaneet. "

        Se ei tarkota etteikö toimivaa hoitoa aivoille vois olla, tai etteikö ne ois auttanu ketään.

        "Vasta hormonihoidot ja muu sukupuolenkorjausprosessi on tuottanut onnistuneita tuloksia "

        Mitään pysyviä tuloksia ei nämäkään tuo, ja kysehän on vaheessa elämisestä. Koko loppuikänsä on kiinni väärissä, elimistölle luonnottomissa hormooneissa.

        " johtanut psyykkisten ongelmien pahenemiseen, traumoihin ja itsemurhiin. "

        Ja ihan hyvin näin on voinu käydä "korjauksistakin" huolimatta, tai jopa niistä johtuen. Mutat näistähän pitää olla hyshys..

        "Et voi vaatia muutosta jos sinulla ei ole mitään uutta tai parempaa tarjota tilalle! "

        Tottakai voi, vai sinäkö sen jotenkin estät? Yhteisten rahojen turhuuksiin tunkemisen on loputtava. Vaihtoehto ja parempi sellanen on laittaa nekin rahat toimivan aivohoidon kehittämiseen.


    • gugliguu

      Valitan transut biologia on armoton. Teillä taitaa olla vikaa päässä. Luulevathan hullut olevansa ilmaa tai vaikka naapurin Ulla.

    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      130
      5195
    2. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      32
      3257
    3. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      16
      1847
    4. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      22
      1810
    5. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      19
      1675
    6. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      71
      1521
    7. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      11
      1385
    8. Armi Aavikko Malmin hautausmaa

      Haudattiinko Armi arkussa Malmin hautausmaalle vai tuhkattiinko hänet? Kuka tietää asiasta oikein?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      11
      1306
    9. Haluisin suudella ja huokailla

      ja purra kaulaasi ja rakastella sinua. Haluisin puristella rintojasi ja pakaroitasi. Ei sinulla taida olla kuitenkaan ni
      Ikävä
      16
      1287
    10. Miksi näin?

      Miksi vihervassut haluaa maahan porukkaa jonka pyhä kirja kieltää sopeutumisen vääräuskoisten keskuuteen? Näin kotoutumi
      Maailman menoa
      19
      1277
    Aihe