Tri Tolonen puhuu masennuslääkkeiden vaikutuksista

Täyttä.asiaa

11

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Skeptismiä_peliin

      Muistakaa nyt kuitenkin, että vaikka niin sanotut masennuslääkkeet ovatkin tieteellisesti katsoen täyttä roskaa, on lukuisia ihmisiä, jotka pyrkivät tästä hyötymään tarjoamalla tilalle omaa "toimivaa hoitoaan."

      • tyjhfk

        Kerro se toloselle. Mikä on muuten mielipiteesi motiivi...


    • täyspotti

      Tuo kirjoitus saa täydet pisteet. E-EPA ja vitamiinilisät pitävät masennuksen loitolla.

      • skdhflkfn

        Ja maksalaatikko.
        Juurekset ja hedelmät kala jne terveellinen. Mutta maksalaatikko auttaa aika paljon. Siitä saa muutamia vitamiineja ja rautaa enemmän kuin monesta muusta ruuasta.


      • korkeaHb

    • PahaOloApuaTroppia

      Masennuslääkkeet eivät ole yksi lääkeryhmä, vaan joukko vaikutusmekanismeiltaan erilaisia lääkkeitä, joten on aika puppua sanoa, että masennuslääkkeet ovat tieteellisesti katsoen roskaa. Pahoista depressioista kärsivät varmasti hyötyvät lääkehoidosta, ja voi olla, että vanhoista lääkkeistä enemmän kuin uusista. SSRI-lääkkeet voivat olla monissa lievissä masennuksissa aivan turhia. Aina lievä masennus ei edes ole mikään lääkehoitoa vaativa sairaus; ylidiagnosoinnin vaarakin on olemassa, mutta kun ihminen tulee lääkäriin jonkin vaivan takia, hän on lähtökohtaisesti sairas lääkärintyön näkökulmasta. Lääkärin työ ja eettinen velvollisuus on auttaa, parantaa ja lievittää kärsimystä. Jotain olisi aina tehtävä. Potilaat jopa v a a t i v a t lääkkeitä. He saattavat ilmaista olevansa ihan lopussa eivätkä jaksa "lässyttää mitään" ja tulleensa saadakseen lääkkeet (= tarvitsevat välitöntä apua, mikä varmasti on totta). Sano siinä sitten, että joskus ehkä on jossain terapiaa tarjolla tai sitten ei paikkakunnasta riippuen, tai lähetä toiselle luukulle vaikkapa mielenterveyspolille, jonne ehkä saa ajan kuukauden päähän sosiaalityöntekijälle, sitten joskus myöhemmin psykologille, sitten ehkä joskus parin kuukauden kuluttua psykiatrille.

      Joten GET REAL, assholes!

      • Hvvuvi

        Tottakai ihmiset haluaa pillerin joka auttaa ja josta saa energiaa ja paremmat unet ja kauniimmat kasvot ja supervoimat.


      • Syytät-muita-

        asioiden yksinkertaistamisesta mutta jo seuraavassa lauseessa syyllistyt siihen mitä pahemmin;
        "Pahoista depressioista kärsivät varmasti hyötyvät lääkehoidosta"... Siis täyttä paskaa, kuten on nähty. Miten Lubitz ja hänen uhrinsa hyötyivät lääkehoidosta, jota Lubitzille määräsivät neurologit ja psykiatrit ???


      • Skeptismiä_peliin

        Yleisesti masennuslääkkeiksi kutsutaan trisyklisiä, SSRI/SNRI/SARI/SMS...-aineita ja muutamia muita yksittäisiä aineita (agomelatiini, mirtatsapiini...). Nykyisellään viittaus on useimmin SSRI/SNRI-aineille, joita kulutetaan eniten. Niillä ei tosin ole sen enempää masennuksen kanssa tekemistä kuin bentsodiatsepiineilla tai alkoholillakaan, mutta ovat vakiinnuttaneet tuon nimityksen markkinoinnin kautta. SSRI/SNRI-aineet on todettu "roskaksi" enemmän tai vähemmän mitä tulee masennuksen auttamiseen. Toki jotkut pitävät ko. aineiden vaikutuksesta ja siten kertovat hyötyvänsä niistä, mutta niin tekevät myös ihmiset, jotka lääkitsevät masennustaan alkoholilla, bentsoilla tai marilla. Se on ihan ymmärrettävää ja OK, jos em. aineita haluaa käyttää. En sitä vastusta. "Roskaksi" leimaan sen vuoksi, että plasebolla saadaan tutkitusti parempi tulos keskipitkällä ja pitkällä aikavälillä yksilöstä riippuen. Kaikki ovat yksilöitä. On ihmisiä, jotka käyttävät kokaiinia jatkuvasti ja ovat menestyviä ja tyytyväisiä elämäänsä, joten yksilöllisistä asioista puhutaan. Harva ehkä kuitenkaan lähtisi masentuneelle kokaiinia, SSRI:tä tai maria suosittelemaan, vaikka niillä eittämättä saa oloaan ja tajunnantilaansa muutettua. Se ei ehkä ole se pitkäkantoisin eikä terveellisin ratkaisumalli tai -vaihtoehto.


      • Kanadasta

    • rimpuilee.lääkkeittä

      Onhan tuossa linkissä paljon hyvää tietoa. Masennukseen taipuvan pitäisi ympäri vuoden ottaa kalanmaksaöljyä ja silti suosia kalaruokia.
      Alkoholin käytön tulisi olla mielellään kertaottoja, ei ottoputkea. Vakavasti masentuneet sanovat, että liikkuminen voi pahentaa heidän tilaansa.
      Liekö tuosta tutkimuksiakin. Onko otettu testimielessä takkailuun näitä ihmisiä; ikään kuin kokeellisen "pakkoliikuntakeinolla" katsotaan mihin suuntaan hänen masennuksensa 'kehittyy.'.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Kyllä suoraan

      Sanottua vi.tu.taa. Miksi en toiminut silloin. Sama kun olisi heittänyt smagardin menemään.
      Ikävä
      70
      2012
    2. Voisitko nainen kertoa mulle

      Tykkäätkö sä musta, vai unohdanko koko jutun? Mä en viitti tulla sinne enää, ettei mua pidetä jonain vainoajana, ku sun
      Suhteet
      164
      1559
    3. Perustele miksi hän ei

      Ole sopiva sinulle
      Ikävä
      145
      1448
    4. Oisko jii-miehelle jollakin asiaa

      Jos vaikka on jäänyt joku asia sydämen päälle.
      Ikävä
      90
      1318
    5. Miehelle naiselta

      Ajattelen sinua aina, en jaksa enää. Ja luulin, että pidit minusta, mutta silloin olisit tehnyt jotain. Mutta sinä et te
      Ikävä
      49
      1260
    6. Iäkkäät asiakkaat ärsyttävät kaupoissa

      Miksei Kela järjestä palvelua, jolla toimittaisivat ostokset suoraan ikäihmisille? https://www.is.fi/taloussanomat/art-
      Maailman menoa
      274
      1090
    7. Mikä oli nainen

      Paras yhteinen hetkemme niistä pienistä ja vähäisistä.
      Ikävä
      75
      1002
    8. Olen syvästi masentunut

      En oikein voi puhua tästä kenenkään kanssa. Sillä tavalla että toinen ymmärtäisi sen, miten huonosti voin. Ja se että mi
      Tunteet
      124
      991
    9. Miksi sinulla, nainen

      On niin negatiivinen asenne minuun ja yleensäkin negatiivinen käsitys?
      Ikävä
      110
      967
    10. Nainen, millainen tilanne oli

      kun huomasit ihastuneesi häneen oikein kunnolla. Missä tapahtui ja milloin
      Ikävä
      51
      802
    Aihe