Voittiko venäjä toisen maailmansodan?

KulakkiMurhaaja

Nykyisin toukokuun 9. päivää juhlitaan Venäjällä ”voiton päivänä”, annetaan ymmärtää, että hyökkäyksen kohteeksi joutunut Venäjä-parka olisi voittanut Toisen Maailmansodan, joten sitä pitää juhlia näyttävästi mm. sotilasparaatein.

Kannattaa kuitenkin huomata, ettei Stalin tai muut Toisen Maailmansodan aikaiset Venäjän johtajat suinkaan juhlineet ”voittoa”. Ei juhlittu myöskään Stalinin kuoleman jälkeen - ei edes ”voiton” kymmenentenä vuosipäivänä. ”Voittoa” alettiin juhlimaan vasta Brezhnevin aikana.

24.6.1945 Moskovassa järjestettiin toki suuri paraati, jossa mm. saksalaisten joukkojen liput heitettiin häpeällisesti maahan. Mutta Korkein Ylipäällikkö Stalin kieltäytyi vastaanottamasta sitä paraatia, eikä ollut tietääkseenkään mistään voitosta. Miksi?

No, tietenkin siksi, ettei kyseessä Venäjän johdon mielestä ollut voitto, vaan tappio. Venäjä nimenomaan halusi saada aikaan Toisen Maailmansodan - se ilmenee hyvin mm. Stalinin puheessa, jonka hän piti Molotov-Ribbentrop-sopimuksen solmimisen yhteydessä. Venäjän tavoitteenahan oli valloittaa koko Eurooppa (aluksi) - mutta Venäjä onnistui valtavin tappioin valloittamaan vain puoli Eurooppaa. Ei ollut mitään syytä juhlia voittoa kun tavoitetta ei saavutettu eikä edes näyttänyt olevan mahdollista enää saavuttaa - Venäjän lopullinen tavoitehan oli valloittaa koko Maapallo ja tehdä siitä kommunistinen diktatuuri, jota olisi johdettu Moskovasta.

Venäjän aikomuksena oli hyökätä länteen maailmanhistorian suurimmin joukoin heinäkuussa 1941, mutta Saksa sotki suunnitelman tekemällä ennakoivan iskun itään viime hetkellä ennen Venäjän hyökkäystä.

28

90

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ettiedätätkää

      Voittoa juhlittiin näyttävästi "vapautetuilla alueilla", etenkin itäsaksalaisille tehtiin oikein mulkun voimalla selväksi kuka oli pomo.

      • VenäjäJohtiHitleriäVast

        JA_SITTEN_FAKTAT_TAAS KERRAN:

        Toinen maailmansota alkoi 1938 slaavien vastaisena ristiretkenä Tsekkoslovakin jaosta Saksan ja Puolan kesken Britannian natsimielisen kuningashuoneen siunauksella. USA:n painostus Churchillin kautta kuitenkin muodollisesti sai britit vetäytymään kun Hitler ei tanssinutkaan pelkästään itään päin.

        Neuvostoliitto taisteli yksin koko lännen natsismia vastaan. Lopulta liitoutuivat muutkin Hitleriä vastaan kun Hitlerin todellinen raakuus kohdistui kommunistien ja sossujen lisäksi myös myös rahaeliittiin (joka oli suureksi osaksi juutalaista).


    • GoneNazies

      Juu, mekin ollaan yksi 'voittajista', tavallaan... ja hienoa että päästiin niistä Natzeista, koska tekivät niin sairaita juttuja....

      • GoneCommies

        Mutta ei päästy eroon neukkukommunisteista, jotka tekivät aivan yhtä sairaita juttuja ja orjuuttivat Itä-Euroopan satelliittimaat 45 vuoden ajaksi!


    • sanonvaan

      Kyllä Venäjä oli voittajien joukossa ja jakoi niiden kanssa euroopan.

      • KansojenOnni

        Ja siitä ei kukaan sitä kiitä! Vapaa maailma voisi viettää juhlapäivänä Neuvostoliiton romahduksen vuosipäivää!


      • 9201
        KansojenOnni kirjoitti:

        Ja siitä ei kukaan sitä kiitä! Vapaa maailma voisi viettää juhlapäivänä Neuvostoliiton romahduksen vuosipäivää!

        Sopii minulle ! Vedetään Suomenlippu korkealle salkoon Neuvostoliiton romahtamisen kunniaksi.Naapurin vanha kommuni- jääräki näkee sitte:


      • SuomenIsä
        9201 kirjoitti:

        Sopii minulle ! Vedetään Suomenlippu korkealle salkoon Neuvostoliiton romahtamisen kunniaksi.Naapurin vanha kommuni- jääräki näkee sitte:

        Taidat olla Oidipuskompleksin vallassa. :)

        Muista että Lenin antoi Suomelle itsenäisyyden 31.12.1917 !!!


    • NL-aloitti-sodan

      natsien liittolaisena ja päätti sen länsivaltojen rinnalla voittajana.

      On siis kaksinkertainen syy juhlia.

      Venäjä ei ollut osapuoli.

      • JuhlimattaParas

        Ei, vaan likaisen työn tekijä, joka toki kukisti fasismin, mutta korvasi sen Itä-Euroopassa vähintäin yhtä pahalla diktatuurilla ja mielivallalla!

        Kumpi mahtoi olla pahempi? Tulla natsien valtaamasi va tulla kommunisti.Neukkujen 'vapauttamaksi'?

        Ero ei ollut kohteen kannalta kovin suuri!


      • meehoitoon
        JuhlimattaParas kirjoitti:

        Ei, vaan likaisen työn tekijä, joka toki kukisti fasismin, mutta korvasi sen Itä-Euroopassa vähintäin yhtä pahalla diktatuurilla ja mielivallalla!

        Kumpi mahtoi olla pahempi? Tulla natsien valtaamasi va tulla kommunisti.Neukkujen 'vapauttamaksi'?

        Ero ei ollut kohteen kannalta kovin suuri!

        ------vähintäin yhtä pahalla ..... Kumpi mahtoi olla pahempi------

        Mieti sitä sitten kun olet löytänyt kommarien pystyttämien kaasukammioiden ja krematorioiden jäänteet ja osoitat heidän tappaneen itäisessä ja muuallakin Euroopassa vuoden 1945 jälkeen n. 30 milj. ihmistä minkä natsi sai aikaan.


      • Ei-ehtineet
        meehoitoon kirjoitti:

        ------vähintäin yhtä pahalla ..... Kumpi mahtoi olla pahempi------

        Mieti sitä sitten kun olet löytänyt kommarien pystyttämien kaasukammioiden ja krematorioiden jäänteet ja osoitat heidän tappaneen itäisessä ja muuallakin Euroopassa vuoden 1945 jälkeen n. 30 milj. ihmistä minkä natsi sai aikaan.

        oikein Eurooppaan, kun piti ensin lahdata omaa kansaa ja sulkea miljoonia vankileireille. Itä-Euroopan nöyrät rengit saivat hoitaa valtionsa jotenkin.


    • nomikämättää

      Onko sinulla käsitys, että se hävisi? Tosin silloin ei ollut Venäjä vaan Neuvostoliitto.

    • meehoitoon

      ------Mutta Korkein Ylipäällikkö Stalin kieltäytyi vastaanottamasta sitä paraatia, eikä ollut tietääkseenkään mistään voitosta.------

      Aivan sairasta natsisontaa taaskin. Stalin nimenomaan seisoi Kremlin parvekkeellä ottamassa vastaan natsien ja Wehrmachtin lippujen paiskontaa. Maailmassa on aika monta historiateosta joissa on valokuvatkin tästä.

      Miten joku keksii noin mielipuolisia valeita, en käsitä?

      • Lahtarin_veri

        Žukov sai kunniatehtävän ottaa vastaan suuren voitonpäivän paraatin Moskovassa istuen valkean hevosen selässä.


    • toinensija

      Vasta toisena, sakut antautui ensin länsiliittoutuneille.

    • historian_faktaa

      Kyllä se oli aito voiton päivä liittoutuneille valloille. Neuvostoliitto oli yksi maa liittoutuneiden maiden joukossa ja se sai mittavaa tarvikeapua länsivalloilta sodassa Natsi-Saksaa vastaan.
      Ilmän tätä apua Neuvostoliitto ei olisi pärjännyt.
      Näin Stalin pääsi "suurten" päättäjien pöytäjoukkoon. Kolme suurta voittajaa olivat Roosevelt, Stalin ja Churchill. He jakoivat Euroopan omiin etupiireihinsä.
      Neuvostoliiton suurin pelko oli Japani, koska se olisi voinut aloittaaa toisen rintaman Neuvostoliittoa vastaan. Mutta, Japani ei aloittanut sotaa Neuvostoliittoa vastaan.
      Lopuksi USA sai Japanin antautumaan kahdella ydinpommilla ja tästä Japanin antautumisesta hyötyi myös Neuvostoliitto.
      Historiallisten syiden vuoksi Neuvostoliitolle riitti yksi rintama lännessä eli sota Natsi-Saksaa vastaan. Kahden rintaman sodasta ei olisi tullut Neuvostoliitolle voiton päivää. Sota Japania vastaan olisi ollut sille liian raskas. (myös Saksa hävisi 2. maailmansodan yrittäessään liikaa eli voittaa kahden rintaman sodat idässä ja lännessä)

      Liittoutuneet maat YHDESSÄ voittivat 2. maailmansodan. Yhteistyö on valttia sotatoimissakin.

      • tämäsyytämuistaa

        Ilmän tätä apua ja Neuvostoliittoa länsi ei olisi pärjännyt.


    • MaailmanValtiaaksi

      Stalinilla oli tosin paljon tätäkin kunnianhimoisempia suunnitelmia! Lue seuraava:

      Antony Beevor, Toinen maailmansota s. 884

      Potsdamin konfrenssi 16.7.1945

      Konfrenssin kuluessa kävi hyvin selväksi, että Stalin halusi laajentaa Neuvostoliiton vaikutusvaltaa moneen suuntaan. Hän osoitti mielenkiintoa Italian Afrikan-siirtomaihin ja ehdotti, että liittoutuneet poistaisivat Francon vallasta. Churchillin pahimmat pelot olisivat heränneet, jos hän olisi kuullut keskustelun, jonka Stalin ja Averell Harriman kävivät tauolla. Harriman herätteli keskustelua ja sanoi: ”Teistä on maan oikein mukavaa olla Berliinissä kaikkien kärsimysten jälkeen.” Neuvostojohtaja silmäili Harrimania ja vastasi: ”Tsaari Aleksanteri meni Pariisiin saakka.”

      Kyseessä ei ollut pelkkä vitsi. Eräässä politbyroon kokouksessa oli jo vuonna 1944, kauan ennen Churchillin fantasiaa operaatio Mahdottomasta, päätetty käskeä Stavkan laatia suunnitelma hyökkäyksestä Ranskaan ja Italiaan. Kenraali Stemenko kertoi siitä Berijan pojalle. Suunnitelmassa puna-armeijan offensiiviin yhdistyivät paikallisten kommunististen puolueiden tekemät vallankaappaukset. Stemenko kertoi, että lisäksi ”varauduttiin Norjaan tehtävään maihinnousuun ja myös (Tanskan) salmien valtaamiseen. Noiden suunnitelmien toteuttamiseksi myönnettiin tuntuva budjetti. Odotettiin, että amerikkalaiset jättävät sekasortoon vajonneen Euroopan ja että Englanti ja Ranska olisivat siirtomaaongelmiensa lamaannuttamia. Neuvostoliitolla oli 400 kokenutta divisioonaa, jotka olivat valmiina loikkaamaan eteenpäin kuin tiikerit. Laskettiin, että koko operaatioon ei menisi enempää kuin kuukausi… Nuo kaikki suunnitelmat hylättiin, kun Stalin kuuli (Berijalta), että amerikkalaisilla oli atomipommi ja että he siirtäisivät sen massatuotantoon. Stalin ilmeisesti sanoi Berijalle, että ”jos vain Roosevelt olisi ollut vielä elossa, olisimme onnistuneet.” Vaikuttaa siltä, että juuri tämän vuoksi Stalin uskoi Rooseveltin joutuneen salamurhan uhriksi.

    • No_voitti_kyllä

      Paremminkin sodan voittivat liittoutuneet yhdessä. Sivistynyt maailma voitti sodan, Suomi ei voittajiin kuulunut.

    • Tavallaan_voitti_mutta

      Mutta sen "sivistyneen maailman" joukossa oli myös Neuvostoliitto, joka oli yhtä paha rikollisvaltio kuin natsi-Saksa!

      • Oikea_puoli

        Neuvostoliitto kuitenkin auttoi länsiliittoutuneita kukistamaan Saksan. Se maksoi siitä kovan hinnan miehistötappioina ja siviilien tuhoutumisena. Se tuho oli valtava.
        On hyvinkin ymmärrettävää se, että Venäjällä arvostetaan veteraaneja ja se pitää heille suoda. Meillä on hieman selittelemistä omasta osuudestamme. Tai paremminkin selittelemme vähän liikaa vaikkapa juhlapuheissa. Ei niitä juttuja muualla oikein uskota.


    • Winners

      Jos tarkkoja ollaan niin Venäjä ei ollut voittajavaltio vaan NL.

    • Kaarle-Martel

      Neuvostoliiton sotilastappiot menehtyneinä sotilaina on uusimman tutkimuksen mukaan olleet vähintäin 14 241 000 kuollutta ja kadonnutta sotilasta. Tuollainen menetys merkitsee että suhteessa väkilukuun sen sotilaita menehtyi lähes 3½ kertaa enemmän kuin suomalaisia. Neuvostoliiton tappiot ylittävät keskimäärin kaikkien suomalaisten kovimpien tappioiden kuntien menetykset (Längelmäki, Anttola, Keitele, jne...). Kaikkiaan 21 miljoonaa miespuolista neuvostoliittolaista menehtyi joka on puolestaan noin 5 kertaa enemmän kuin Suomen tappiot.

      Neuvostoliiton maksama hinta "voitosta" on niin hirveä että voitosta tuskin kannattaa edes puhua ilman että väite muuttuisi irvokkaaksi.

      • vituttaakoo

        Kyllä NL nimenomaan on ainakin oikeaksi todistetun historiallisen faktatiedon mukaan yksi toisen maailmansodan voittajavaltio.
        Toisin kuin esim.Suomi tai natsisaksa.


      • RauhaSuomenVoitto

        Suomalaiset ovat etupäässä kuolleet sodissa Ruotsin kruunun saaliinhimon ja Saksan aluelaajenemisen vuoksi. Toivottavasti ei enää USA:n maailmanherruusunelman vuoksi...


      • Lahtarin_veri
        RauhaSuomenVoitto kirjoitti:

        Suomalaiset ovat etupäässä kuolleet sodissa Ruotsin kruunun saaliinhimon ja Saksan aluelaajenemisen vuoksi. Toivottavasti ei enää USA:n maailmanherruusunelman vuoksi...

        otto-ville vaihtaa nimimerkkiä kuin sukkiaan...


      • lahtaritasolla

        Lahtarissa haiskahtaa veren ja sukkien lisäksi myös henki.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 148
      4183
    2. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      113
      3784
    3. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      21
      2618
    4. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      28
      1871
    5. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      22
      1747
    6. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      15
      1629
    7. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      19
      1605
    8. Haluan tavata Sinut Rakkaani.

      Olen valmis Kaikkeen kanssasi...Tulisitko vastaa Rakkaani...Olen todella valmistautunut tulevaan ja miettinyt tulevaisuu
      Ikävä
      30
      1533
    9. Hermo mennyt sotealueeseen?

      Nyt hammaslääkäriaika peruttiin neljännen kerran. Perumiset alkoi tammikuussa. Nyt uusi aika elokuulle!????
      70 plus
      91
      1511
    10. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      18
      1501
    Aihe