Nyt voit vaikuttaa autoveron poistoon!

Takuu_poistolle

24

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • vcbnfgh

      Viimeksi sama aloite saikin peräti noin 2200 kannattajaa. Turhaa touhua.

      • Tilannetaju

        Tuolla asenteella tämäkin saa samat. Mutta nyt asia on noussut pöydälle ihan uudella tavalla vaalien ja oikeusjuttujen takia, joten eiköhän pistetä kiertämään.


    • ennyt

      Halua välirahan nousevan. Vaihto mielessä!

      • Todellisuudessa

        Valiraha nimenomaan laskisi autoveron poistuttua.


      • tukkmff

        Joo niin kai. Muutamalla satasella normaalitilanteissa.

        Ja jos uusien kysyntä kasvaisi kovasti, niin vaihtoautomarkkinoille tulisi niin paljon tavaraa, että käytettyjen hinnat romahtaisivat. Eli välirahat kyllä voisivat jopa kasvaa.
        Takavuosina, kun vertailtiin välirahoja Saksan markkinoihin, siellä oli samanlaisessa vaihdossa suurempi väliraha kuin Suomen markkinoilla.


    • kätevää

      Hurraa, Kepuhan sen keksi miten autovero poistetaan!!! Tilalle tulee MAAKUNTAVERO eli nyt autottomatkin joutuu maksumiehiksi.
      Älkää luulko, että auton käyttö jää verottomaksi. Kyllä alvi ja polttoaineverot säilyy tulevaisuudessakin.
      Maakuntaverolla tullaan kattamaan paikallinen eli maakunnassa asumisen ja oleskelun kustannukset (mm. sosiaali- ja terveyskustannukset, mukaan lukien autojen omistaminen).
      Kiinteistövero ja muut kunnallisverot edelleen maksetaan kunnalle.

      Maakuntavero on sen verran kätevä, että nyt maksajiksi pääsee myös kaikki autottomat.
      Hyvästi siis autovero.

    • kepupettääaina

      KEPU: maakuntaverosta ei olla koskaan kuultukaan...

    • NytEiOikenMeneJakeluun

      Mitä ihmettä! Eikös ne persut poistakaan autoveroa?

      • Kokpskesk

        Jos muut puolueet pistävät vastaan kääntäen takkinsa, ei taida pelkät persut onnistua. Samoin kuin ei mikään puolue yksin.

        Ja sitten on vielä Sampsa Kataja, joka jemmaa 150 kansanedustajan tukeman aloitteen autoveroa vastaan.


      • maksumiesxx

        Ensinnäkään mitään "autoveroa vastaan"-aloitettahan ei ole olemassa. On kyllä aloite elvin palauttamisesta vanhemmilta vuosilta kuin mitä EU-oikeuskäytäntö edellyttäisi. Eikä sitä ole mihinkään "jemmattu" vaan se löytyy eduskunnan sivuilta.

        Kun itse ostin aikoinaan uuden auton ja maksoin sen hinnassa tietysti alvin myös autoveron osuudesta silloisen lainsäädännön mukaisesti, mutta serkun kaima toi vastaavan käytetyn ja saisi nyt aloitteen mukaisesti elvin palautusta, niin hän olisi sen 22 % paremmassa asemassa kuin minä. Mitä tämä on muuta kuin syrjintää? Kannetta pukkaa, jos aloite etenee laiksi.


    • Khjjhk

      Allekirjoitettu. Jakakaa ihmiset!

    • varmatietox

      Ihan sama. Tällä palstalla ja noilla ns. aloitteilla ei kyllä vaikuteta yhtään mihinkään.

    • TurhaUneksia

      Huu ja Haa. EVVK. Ja tulihan tuota taas autoveroa vuoden alussa maksettua (valtion pohjattomaan kirstuun), kun uusi automobiili tuli ostettua. Kahdesta aikaisemmasta "uudehkosta" toinen tuli myytyä itse eteenpäin.
      Vaalitilaisuuksissa asiasta keskustelin useammankin "keulapoliitikon" kanssa, ja mm. Sipilä itse lupaili, ettei autovero ainakaan kerralla tule poistumaan. Lisäksi hän ei pitänyt mahdollisena että mahdollista autoveron laskua/poistoa ei korvattaisi ajoneuvo-ja polttoaineveron kaltaisilla muilla autoiluun ja liikenteeseen kohdistuvilla lisämaksuilla. Polttoaineveron korottamista hän piti ymmärtääkseni jopa ongelmallisempana vaihtoehtona, kuin itseasiassa atoveron pitämistä ennallaan, tai jopa korottamista.

    • julgubbejaporo

      Kyllä tällaiset aloitteet ihan hyviä ovat. Ne osoittavat, ettei todellista kysyntää autoveron poistolle ole oikeastaan juuri lainkaan. Sitähän tuollaisten parin kolmen tuhannen allekirjoittajan määrät osoittavat. Ja jos aloitteessa olisi todellakin mainittu samalla, millä menetetty tuotto korvataan tai mistä leikataan, niin varmaa on, että kannatusta olisi vieläkin vähemmän. Saman aloitteen toistaminen kerta toisensa jälkeen vähäisin tuloksin osoittaa, ettei kannatusta todellakaan ole.

      Sumasummarum: et voi vaikuttaa kansalaisaloitteen kautta.

      • Totuus_taruakin_ihmeelli

        Tässä taitaa olla kyseess näkyvyysongelma, ainakin kun kuukauden takaisen taloussanomien tallupin mukaan n. 70% suomalaisista sanoi kannattavansa autoveron poistoa tai alentamista.
        Lisäksi mistään korvaavista tuloista on turha mainita kun niitä ei Ruotsissakaan tarvittu. Kyseinen yhä pystyssä oleva maa poisti autoveron, eikä menettänyt lainkaan verotuloja. Mikäli menetyksiä suomessa tulisi, voitaisiin leikata vaikka tuulivoimatuista lopulta vähäisen vajeen täyttämiseksi.


      • EiVoiVerrata
        Totuus_taruakin_ihmeelli kirjoitti:

        Tässä taitaa olla kyseess näkyvyysongelma, ainakin kun kuukauden takaisen taloussanomien tallupin mukaan n. 70% suomalaisista sanoi kannattavansa autoveron poistoa tai alentamista.
        Lisäksi mistään korvaavista tuloista on turha mainita kun niitä ei Ruotsissakaan tarvittu. Kyseinen yhä pystyssä oleva maa poisti autoveron, eikä menettänyt lainkaan verotuloja. Mikäli menetyksiä suomessa tulisi, voitaisiin leikata vaikka tuulivoimatuista lopulta vähäisen vajeen täyttämiseksi.

        Ei Ruotsiin voi verrata. Ruotsissa iso osa auton ostoon käytetyistä rahoista kiertää Volvon kautta oman maan taloudessa.


      • Yulsjgrl

        Ei siellä nyt pelkillä Volvoilla ajella. jos olet joskus käynyt paikan päällä, olet varmasti huomannut. Ja kyllä autovero on kokonaisuudessaan pois Suomen suuresta autoalasta ja sen työllisyydestä.


    • bmbm

      Kun Ruotsissa luovuttiin autoverosta 1995 alusta, niin siihen oli kaksi pääsyytä. Toinen oli että haluttiin tukea omaa autoteollisuutta. No, tässä epäonnistuttiin tietysti jokseenkin totaalisesti. Ruotsissahan alkoi tuolloin kova käytettyjen tuontiboomi ja Volvon ja Saabin myynti laski.
      Toinen syy, ettei autoveroa vaivauduttu laittamaan EU-kuntoon oli, että Ruotsissa oli tuolloin massaan perustuva autovero, XX kruunua/kg. Sinnä ei ollut mukana minkäänlaista auton arvoon perustuvaa komponenttia, toisin kuin Suomessa. Kuitenkin EU-ympäristössä tarvitaan käytettyjen verotusta varten arvonmuutokseen reagoiva tekijä verotukseen. Ruotsalaiset eivät vaivautuneet ottamaan sellaista verojärjestelmäänsä, koska arvolla ei siellä ollut muutoinkaan tekoa autoverotuksessa.
      Se on kyllä kukkua etteikö autoveron poistoa olisi Ruotsissa kompensoitu mitenkään. Kyllä siellä korotettiin ajoneuvoveroa tuossa yhteydessä.

    • maksutakuu

      Turhaa hössötystä. Kyllä se autovero voi poistua, mutta tilalle tulee autoveron poiston korvausmaksu sopivasti korotettuna.
      Älkää edes kuvitelko, että autoilu tulee halvemmaksi Suomen maassa.
      Ja on myös odotettavissa sekin, että tämä autoveron poiston korvausmaksu tulee samanlaiseksi kuin tämä Yle-vero. Eli tätä uutta maksua alkaa maksamaan lähes kaikki.
      Tottahan toki jalankulkijat, pyöräilijät ja autoilijat pitää asettaa tasa-arvoiseksi maksujen suhteen.

      • wytju

        joo, mutta pyörätuolia käyttäville kyllä annetaan invalidivähennys. Onhan sellainen autoverossakin.


    • kolmasyritys

      Aloitteella pitäisi kerätä 50.000 kannattajaa 6 kk aikana. Tämä tekee keskimäärin 280 kpl/päivä tuona aikana. Joka päivä siis. Tähän mennessä on kasassa vähän yli 900 ääntä. Ei tule mitään tälläkään kertaa.

      • 1029873654

        Eihän ne aloitteet ikinä täyty joka päivä samalla vauhdilla, eikä edes joka kuukausi, usein loppupuolella on vielä havaittavissa kasvua, kun sana aloitteesta on lähtenyt kiertoon.

        Totta, että tähän mennessä ei ole tullut tarpeeksi nimiä, mutta se ei tarkoita etteikö aloite voisi mennä läpi. Suosittelen sinulle lämpimästi aloitteen jakamista. Nyt on suotuisat olosuteet läpi menemiselle ;)


    • pöljää

      Tuosta ei ole mitään hyötyä kun ajaa 20 vuotta vanhalla autolla.

    • veronkorotus

      Köyhänä eläkeläisenä minusta veroa pitäisi korottaa jotta limousiini-
      miehet maksaisivat roimat verot niin bensa- ja käyttöveroja ei tar-
      vitsisi nostaa .

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      128
      4856
    2. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      30
      3066
    3. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      16
      1777
    4. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      22
      1740
    5. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      18
      1591
    6. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      71
      1461
    7. Miksi näin?

      Miksi vihervassut haluaa maahan porukkaa jonka pyhä kirja kieltää sopeutumisen vääräuskoisten keskuuteen? Näin kotoutumi
      Maailman menoa
      18
      1218
    8. Armi Aavikko Malmin hautausmaa

      Haudattiinko Armi arkussa Malmin hautausmaalle vai tuhkattiinko hänet? Kuka tietää asiasta oikein?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      10
      1203
    9. Ison Omenan uhri tukahdutettiin kuoliaaksi. Kuolinsyynä sydämen pysähdys.

      Eli naisen hengittäminen estettiin ja tästä oli suorana seurauksena sydämen pysähdys. Ihan oppikirjan mukainen tapaus. H
      Maailman menoa
      17
      1167
    10. Haluisin suudella ja huokailla

      ja purra kaulaasi ja rakastella sinua. Haluisin puristella rintojasi ja pakaroitasi. Ei sinulla taida olla kuitenkaan ni
      Ikävä
      16
      1167
    Aihe