Ostin vääränlaisen pyörän

paskaPYÖRÄKÖ

Ajattelin että haluan sellaisen entisajan pyörän millä liikkuu vaivattomasti ja rennossa pystyssä ajoasennossa. Noh nyt olen ajanut pyörällä muutamia lenkkejä yhteensä noin 70km ja vasta vähän aikaa sitten huomasin miten paljon pyöräni rajoittaa sitä milloin voin pyöräillä. Pyörässäni on siis melkoisen pysty ajoasento niin jo ihan pieni vastatuuli tuntuu niin raskaalta polkea että pyöräilystä ei tahdo tulla mitään ja pahimmassa tapauksessa joudun jopa hyppäämään pyörän selästä pois ja kävellen lykkäämään pyörää.

Harmittaa kun en osannut ottaa tätä asiaa huomioon. Olisi pitänyt ostaa sellainen pyörä jossa olisi edes hieman "kyykkypyörämäinen" ajoasento, en sitte tiedä voisinko saada sellaisen esim. vaihtamalla erilaiset sarvet. Sitten tuli sekin mieleen että onko näissä nykyajan "halpis" alle 300-350euron pyörissä niin surkeat keskiöt että niillä ajo vaan on ja tuntuu raskaalta. Pyöräni on siis kolmivaihteinen pyörä. Miten on mahdollista että entinen ikivanha vaihteeton ns. "mummopyörä" ei tuntunut yhtään raskaalta ja ei siihen niin paljon tuulikaan tuntunut vaikka aika pysty asento siinäkin oli? Vai ovatko nykypyörät vaan surkeaa rihkamaa???

Kyllähän tällä pyörällä minkä hetken mielijohteesta ostin niin ajaa päällystettyjä asfalttiteitä tyynellä ilmalla kohtuu vaivattomasti mutta jos tuulee vähänkään niin siitä pyöräilystä ei tule yhtään mitään. Olen nuori ihminen ja kerkesin jo ajatella että onko muka mun jalat niin heikot etten pyörällä pääse mihinkään mutta ei se nyt niin voi olla kun vanhat mummot ja vaaritkin ajaa pois tiehensä vaikka minkälaisia matkoja!

4

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • kissansilmä

      Vaihdenapa ainakin tekee pyöräilystä raskaan.

    • Pomppukeppi

      Joissain halvoissa pyörissä myös ajoasento voi olla melko kummallinen ja tehdä ajosta raskaan. Olen mm. törmännyt pyöriin joissa polkimet jäävät kovin eteen ja tekevät ajoasennosta "kruiserimaisen". Tällaisella asennolla ei tehokasta polkemista saa oikein aikaan. Myös pehmeän notkuva runko, liian kireälle säädetyt pyöränlaakerit ja tahmeasti toimiva napavaihteisto voi lisätä raskauden tunnetta. Tilanteen monesti kruunaa järkyttävän suuri paino.

      Ja tämä ei tarkoita etteikö melko edullisesti voisi saada pyörää jolla on ihan hyvä ajaa. Halpa hinta vain lisää riskiä että pyörä on jo mitoitukseltaan ja rungon toteutukseltaan huonosti suunniteltu.

    • Halpisonhuono

      Vanhoilla ihmisillä on yllättävän hyvä kunto että jos jäät jälkeen niin syytä kannattaa etsiä paitsi pyörästä myös omasta kunnosta. Omaa kuntoa voi aina parantaa. Unohtamatta suoritteeseen valmistautumisen ja lepäämisen tärkeyttä ja sitä ettei pyöräilyn tarvitse olla kilpailua.

      Yksivaihteinen on kyllä varmasti halpaa kolmivaihteista menevämpi pyörä.

      Taisit ostaa itsellesi vääränlaisen pyörän. Halpis ei välttämättä ole sopiva kenellekään. Sarvien vaihdolla saat vain entistä huonomman pyörän. Jos osia haluat vaihdella niin vaihda pyörään mielummin yksivaihteinen takanapa.

      Uuden laadukkaamman pyörän ostaminen paremmalla valintaprosessilla voisi olla viisainta. Jos vaihteita tarvitset niin osta kokonaan uusi pyörä hyvillä ulkovaihteilla.

      Lihavana tiedän ilmanvastuksen raskauden, mutta silti pysty ajoasento on ollut minulle paras sillä pyöräni on muutoin laadukas ja minulle sopiva. Pari sataa kilometriä viikossa on näillä vastatuulilla ja ylämäillä hyvää kuntoilua.

      • kissansilmä

        Oman kokemukseni mukaan, nykyajan pyörät ovat liian pitkärunkoisia. Ei auta lyhyt stemmin ym. konstit. Olen yrittänyt saada ajokuntoon Nopsa Picnic-pyörää. Picnicin rungon korkeus on noin 52 cm ja pituus 50 cm.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Takaisin ylös

    Luetuimmat keskustelut

    1. Cynthia Woods

      😋😍😋😍😋😍😋😍😋 💋 ­­­N­­y­m­­­f­o­­m­­a­­a­­­n­i -> https://x18.fun/girl04372247#CynthiaWoods 🔞💋❤️💋❤️💋🔞�
      YIT-Yhtymä
      2
      14871
    2. Aimee Dvorak

      😍😋😍😋😍😋😍😋😍 💋 ­­N­­­y­­­m­­f­o­m­a­a­n­­­i -> https://x18.fun/girl02740429#AimeeDvorak 🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞💋💋
      0
      3069
    3. Becky Steele

      🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑 💋 ­­N­y­­­m­­f­­­o­­­m­­a­a­­­n­­i -> https://x18.fun/girl05250014#BeckySteele 🔞❤️💋❤️
      Arkkitehtuuri
      0
      3065
    4. Allison Queen

      🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒 ❤️ ­N­­­y­m­­­f­­­o­­m­a­a­­­n­­­i -> https://x18.fun/girl07854217#AllisonQueen 🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞
      Vedonlyönti
      0
      3064
    5. Stephanie Love

      😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋 ❤️ ­­N­y­­­m­f­­o­­m­­­a­a­­n­­­i -> https://x18.fun/girl01692207#StephanieLove 🔞❤️💋❤️💋❤️
      Lappi
      0
      3056
    6. Molly Graham

      😍😋😍😋😍😋😍😋😍 😍 ­­N­­­y­­m­­­f­­­o­­m­­a­a­n­i -> https://x18.fun/girl02277975#MollyGraham 🔞❤️💋❤️💋❤️🔞❤️
      Puhelimet
      0
      3055
    7. Rachelle Reynolds

      😋😍😋😍😋😍😋😍😋 🔞 ­N­­­y­­m­f­­­o­­m­­­a­­a­n­i -> https://x18.fun/girl03175674#RachelleReynolds 🔞❤️💋❤️💋❤️
      Etelä-Savo
      0
      3055
    8. Nancy Taylor

      😍😍😍😋😋😋😋😍😍😍 ❤️ ­­­N­­­y­m­­­f­o­m­­­a­­­a­n­­­i -> https://x18.fun/girl01560856#NancyTaylor 🔞💋❤️💋❤️💋
      Kauris
      0
      3054
    9. Pamela Orr

      😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋 🍒 ­­­N­y­­m­f­­o­­­m­a­­­a­­­n­­­i -> https://x18.fun/girl06055581#PamelaOrr 🔞❤️💋❤️💋❤️🔞
      Star Wars
      0
      3054
    10. Lakeisha Coleman

      🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑 💋 ­­N­y­­­m­f­­o­­m­a­­­a­n­­i -> https://x18.fun/girl08105348#LakeishaColeman 🔞💋❤️💋❤️💋🔞
      Synnytys
      0
      3050
    Aihe