Koittaa luontoon palaaminen

kaikkeen_varautunut

Teollisuus on ajettu alas ja sen myötä myös tapahtuu hyvinvointivaltion alasajo, kun pääomapiirit huomaavat Suomen maksukyvyttömyyden. Turvaverkot puretaan ja ihmiset joutuvat valtion sijaan turvautumaan toisiinsa, mikä voi olla hyväkin asia mielenterveyden kannalta. Yksin elävien vuokria ei ole enää varaa maksaa, joten yhteisasuminen lisääntyy ja samalla yksinäisyys vähenee. Ruokaa ei voi enää tuoda ulkomailta eikä maatalouden tehotuotantoon ole varaa, koska maatalouslaitteisiin ei ole varaa investoida, joten siirrymme takaisin maatalousyhteiskuntaan, jossa jokainen työllistyy oman leipänsä hankkimiseksi. Kerskakulutukseen ei ole enää varaa, mutta onko sillä väliäkään, koska ihminen ei tarvitse materiaa ja luontokaan ei kestä nykyistä kulutusta. Tarkemmin ajatellen kriisi voi olla mahdollisuus ja ehkä köyhyyden pakottama yhteisöllisyys voi poistaa masennuksen.

4

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Täyttäasiaa

      Asiaa.

    • Inhottaa ajatellakin jotain omavaraista pienviljelijäelämää. Jauhoja ja perunoita saa nykyisin lähikaupasta eurolla pari kiloa, lihaa ja kalaakin edullisesti. Elämä on niin paljon laadukkaampaa kuin joskus 50-luvulla pienviljelijätaloudessa.

      Onneksi kuvaamasi skenaario ei ole todennäköinen lyhyellä ja keskipitkällä aikavälillä. Lähinnä sota tai massiivinen energiakriisi (öljyn loppuminen) voisi johtaa johonkin tuon tapaiseen.

    • 1kks

      Ei tule tapahtumaan, ignooratkaa tämä turha trolli, kiitos.

    • veroparatiisi_paisuu

      Kreikan tie on myös tämän maan tie mitä suurimmalla toden näköisyydellä. Niillä on velkaa reilusti yli 300 miljardia euroa n. hieman vajaa 11 miljoonaisena kansana. Noin vuoden kuluttua viimeistään myös tällä maalla on jo 100 miljardia lainaa kasassa n. 5,47 miljoonaisena kansana. Kun ollaan 150 miljardissa, ehkä jo huomattavasti ennen sitä, samat seuraamukset alkaa tulla myös tähän maahan.
      Enää ei olla kovin kaukana siitä, olikos v. 2007 kun velkaa oli hieman vajaa 60 miljardia, nyt on 2015 100 miljardia. 8 vuotta ja yli 40 miljardia lisävelkaa. Olettaisin kovien pakkopäätösten iskevän kiinni jo jossain tuolla 130 - 140 miljardin velkataakan kohdilla viimeistään. Vuotuinen velkaantumistahti voi nousta yli 7 miljardiinkin, eli 4 - 5 vuotta niin alkaa ropista leikkauksia oikein isolla kädellä.
      Ja aivan kuten Kreikassakin, käytännössä mitään ei ole tehty eikä tehdä veroparatiisi keinottelun ja pääomien vapaan liikkumisen estämiseksi, mikä puolestaan mahdollistaa valtion kuppaamisen. Valtio iskee sitten kiinni niihin, jotka eivät pääse karkuun eli ne kaikista pienituloisimmat ja heikoimmissa asemissa olevat, yleensäkin ne jotka eivät pysty muuttamaan kirjojaan ulkomaille ja siirtämään omaisuuksiaan. Tämä veroparatiiseihin piiloutunut varjotalous sanelee sieltä käsin ehdot, miten missäkin maassa pitää toimia jotta heidän veronkierto piilopääomien tuottotavoitteet täyttyvät.
      Siihen on päälle tätä sisäsyntyistä hölmöyttä, kuten sitä tuulivoimahaihatusta tähän koleaan ja räntäsateiseen ilmastoon, mitä pitää jatkuvasti tukea paljon enemmän kuin muita energiantuotantomuotoja, eli verovaroilla ja joita saadakseen se valtio iskee taas kiinni niihin pienituloisiin ja heikoimmissa asemissa oleviin. Ja tuota tuulivoima haihatustakin rakennetaan ja liekö jo pyöritetäänkin niistä veroparatiisiyhtiöistä käsin.
      Sitten meillä on näitä muutamia lähes mielipuolisia aktivisteja, mitkä mitä erinäisimmillä terrorisoinneillaan estävät muun vähemmillä veronmaksajien panostuksilla tapahtuvan energiantuotannon. Samaa sarjaa niiden idioottimaisten rangaistusmaksujen kanssa, maan teollisuus joutuu maksamaan merenkulkuun liittyen satoja miljoonia vuosittain sellaisia veroluonteisia maksuja, mitä muut itämeren ja välimeren maat eivät maksa.
      Tämäkin touhu on lähtöisin sieltä samalta sylttytehtaalta, näitä idiotismeja kun on vielä maa pullollaan, ei se tulevaisuus niin kovin hyvältä näytä. Asiat on liian mukavasti, kun pittää tuhota kaikki.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Cynthia Woods

      😋😍😋😍😋😍😋😍😋 💋 ­­­N­­y­m­­­f­o­­m­­a­­a­­­n­i -> https://x18.fun/girl04372247#CynthiaWoods 🔞💋❤️💋❤️💋🔞�
      YIT-Yhtymä
      2
      14871
    2. Aimee Dvorak

      😍😋😍😋😍😋😍😋😍 💋 ­­N­­­y­­­m­­f­o­m­a­a­n­­­i -> https://x18.fun/girl02740429#AimeeDvorak 🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞💋💋
      0
      3059
    3. Stephanie Love

      😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋 ❤️ ­­N­y­­­m­f­­o­­m­­­a­a­­n­­­i -> https://x18.fun/girl01692207#StephanieLove 🔞❤️💋❤️💋❤️
      Lappi
      0
      3056
    4. Molly Graham

      😍😋😍😋😍😋😍😋😍 😍 ­­N­­­y­­m­­­f­­­o­­m­­a­a­n­i -> https://x18.fun/girl02277975#MollyGraham 🔞❤️💋❤️💋❤️🔞❤️
      Puhelimet
      0
      3055
    5. Rachelle Reynolds

      😋😍😋😍😋😍😋😍😋 🔞 ­N­­­y­­m­f­­­o­­m­­­a­­a­n­i -> https://x18.fun/girl03175674#RachelleReynolds 🔞❤️💋❤️💋❤️
      Etelä-Savo
      0
      3055
    6. Becky Steele

      🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑 💋 ­­N­y­­­m­­f­­­o­­­m­­a­a­­­n­­i -> https://x18.fun/girl05250014#BeckySteele 🔞❤️💋❤️
      Arkkitehtuuri
      0
      3055
    7. Allison Queen

      🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒 ❤️ ­N­­­y­m­­­f­­­o­­m­a­a­­­n­­­i -> https://x18.fun/girl07854217#AllisonQueen 🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞
      Vedonlyönti
      0
      3054
    8. Pamela Orr

      😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋 🍒 ­­­N­y­­m­f­­o­­­m­a­­­a­­­n­­­i -> https://x18.fun/girl06055581#PamelaOrr 🔞❤️💋❤️💋❤️🔞
      Star Wars
      0
      3054
    9. Lakeisha Coleman

      🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑 💋 ­­N­y­­­m­f­­o­­m­a­­­a­n­­i -> https://x18.fun/girl08105348#LakeishaColeman 🔞💋❤️💋❤️💋🔞
      Synnytys
      0
      3050
    10. Nancy Taylor

      😍😍😍😋😋😋😋😍😍😍 ❤️ ­­­N­­­y­m­­­f­o­m­­­a­­­a­n­­­i -> https://x18.fun/girl01560856#NancyTaylor 🔞💋❤️💋❤️💋
      Kauris
      0
      3044
    Aihe