4d vs 2d jenkki

4dihankelpo

Miksi jenkkiautoilijoille ja vähän muillekkin on niin helvatan tärkeetä että autossa on kaksi ovea ?

Nykyään useimmat kuitenkin haluaa neliovisen auton (jos se ei ole jenkki). Itse ostin 4d jenkin -70 vuosimallia pirteellä isolohkolla ja aina kuulee ihme kitinää taksimallista tai ylimääräisistä ovista.
Pahimmat vinkujat ei tiedä jenkkiautoista juuri mitään, eikä edes kyytiin olla ikinä päässeet.
Nämä tietäjät kuitenkin jauhaa sitä 2dht mantraa vaahto suussa. Lehtiä/nettiä selailevat lähinnä.

Minä pärjään kyllä 4d sedanilla, en ole kaivannut yhtään 2d mallia. Autoani on valmistettu vain kys. vuonna ja eroaa selvästi muista vuosimalleista.

Tästä ovi jutusta on vissiin tullut joku uskonto vai miten lie?

5

96

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • viis.ovista

      Mikä vammasen purkaus tämä nyt oli.

    • TiedätKyllä

      Tuota noin,eiköhän se pitkälti johdu siitä että ne 2 oviset HT ja avomallit ovat mallistoidensa hienoimpia edustajia katsella ja se taas ruokkii näitä osavalmistajia tekemään vain niihin sisustan kuin korinosia,muihin malleihin ei tehdä olipa sitten farmaria,neliovitolppaa tai vaikka 4DHT malli kyseessä.
      Kukaanhan ei estä harrastamasta myös näitä malleja ja esim edustusautoissa 4DHT on mielestäni jopa tyylikkäämpi kuin vähempioviset.
      Niinhän se tahtoo olla että oli kyse euro,japski tai jenkkiautosta,ne "urheilulliset"korimallit on niitä joilla jotain myyntiarvoa ja "kannattaa" satsata moisen omistamiseen entisöintiin/rakentamiseen paremmin kuin neliovitolppaan.
      Suomessa myöskin nuo mallistojensa tavoitelluimmat koriimallit olleet aina ennen lähinnä unelmia joita ei mahdollista saavuttaa,paitsi nyt jo paremmin.
      Riippuu tietty mitä haluaa noin niinkuin merkki mallilta kuin vm,osa jo hirmukalliita!!
      Eiköhän Cadillac-Imperial-New Yorker-Lincoln jne tason autot kelpaa myös neliovisina ja tolpattomina oikein hyvin,ne tolppamallit jää valitettavasti varaosakäyttöön merkki kuin merkki(olipa auto miten hieno tahansa tai valmistusmäärä mitätön) tai romikseen-uusiometalliksi.
      Aika on tämmöinen eikä muutosta näköpiirissä mutta mikä estää olemasta erilainen harrastaja??

      • nahkahousut

        "erilainen harrastaja" ? Puhutko sitä kieltä mitä vain meidänlaisemme ymmärtävät? Wink wink ;)


    • TiedätKyllä

      Mitähän tuolla tarkoitit?
      Jos tarkoitit sitä että neliovinen sedan voi olla yhtälailla harrasteauto kuin vähempiovinen tolpaton/katoton, niin kyllä voi.
      Jos kysyit voiko neliovinen sedan olla yhtä mielenkiintoinen kuin vähempiovinen/katoton,niin kyllä voi.
      Jos tuumit mikä siinä neliovisessa tolpallisessa kuin tolpattomassakin 4 ovisessa on "huonoa"niin uustuotanto-osaa niihin ei tehdä,arvostus on mitä on eli monikaan ei viitsi panostaa aikaansa&rahojaan niihin ENÄÄ koska ennen oli pakko kun muuta ei pahemmin ollut!
      Nyt on eikä valinnanvara lopu joten 4d yhä huonommassa kurssissa!!
      Farmarit ovat nouseva ryhmä ja esim Ruotsissa kovassa nousussa,mieluusti tietty HT Farkkuja.
      Hyvää noissa "halveksituissa"korimalleissa on halpa osto kuin myyntihintakin,jopa erittäin hienokuntoisen sedanin löydät vaikka Jenkeistä pilahintaan vaikka niiden valmistusmäärät olleet ehkä mitättömät muihin verrattuna kuin hinta aikoinaan voinut olla kovakin.
      Parhaiten hienon kärryn ja hyvät kaupat saat aikansa loistoautosta tolpalla tai tolpattomana neliveräjäisenä,ei se auto siitä hunone tai kyyditkään.
      Valitettavasti täällä harraste jenkkiautopuolella ei tunneta Sport tai Sport Sedan ym typeriä merkintöjä SAMASSA mittakaavassa kuin tuntuu olevan euroautoissa ja onhan noita 4d sedan coupejakin=)
      Yleensä mallistoissa ollut ihan oikeita coupeja ja sport malleja 2 ovisina ,ei tarvinnut samasta 4d pappakorista teipein "tuunata".
      Mikäli haluaa siis hienon auton halvemmalla niin 4d ihan jees,arvostusta tai arvon-nousuakaan sillä ei saa ja yleensä ihmettelyä enempikin valinnastasi niinpä jossain vaiheessa omistaja haluaa sittenkin sen tolpattoman tai katottoman jos rahkeet riittää,niin se vain on!
      Rahat jotka tuohon olet jo siihen mennessä laittanut ovat tavallaan menneet silloin hukkaan=(

    • Urmas.K

      Kyllähän tuon kaikki "tietävät"jos vaan haluavat "tietää" ilman täältä muka kyselemällä "tyhmiä".
      Suomi on ollut maa missä 2 ja 4 ovisetkin HT tai avot ovat olleet kortilla ja alan miehet tiesivät suht tarkkaan missä ne majailivat milloinkin ja lähinnä tippa linssissä haaveiltiin moisen omistamisesta jonkun tolppasedanin sijaan jotka nekin olivat yleensä loppuunajettuja vanhoja romuja kohtuuhintaan tai jonkun herrasmiehen hyväkuntoinen ex-auto joka olikin sitten kallis kuin mikä ovimäärästään huolimatta eli ota tai jätä.

      Liekö sitten ihme että aikakauden, jolloin piti omin käsin ovia vähennellä tai säälittävästi korejakin vaihdella,jälkeen ne vanhat harrastajat saivat viimein käsiinsä Amerikan Herkkua niinkuin muutkin USA auto harrastajat maailmalla,jäivät nämä pappamallit monille kuin "vääräksi rahaksi ja painajaisiksi" vanhoista ajoista jolloin rahat oli pakko laittaa moisiin kun muihin ei ollut varaa suurimmalla osalla.

      Nyttemmin nämä korinvaihtoautot,ovien vähentelyn uhrit ja rakennellut sedanit ovat enempi ongelmajätettä tai varaosakäyttöön esim aitoihin yksilöihin soveltuvia.
      Näihin kun vielä lisätään hirveät lava Camarot/Firebirdit ym itsevärkätyt pick upit ja nuo tehokkaasti tuhotut puupenkkifarmarit niin hohhoijaa,on romumiehillä tavaraa.
      Kyllähän maailmalla systeemit on silleen että ovimäärä ja korimalli oltava kohdillaan ja sieltä halutummasta päästä jos meinaat rakennella entisöidä,miksi laittaa aikaa tai rahojaan muihin ellei sitten kulje omia polkujaan valtavirrasta poiketen ja löydä vaikka tosi hienoa orkkiskuntoista yksilöä joka kyllä kannattaa taltioida poikkeavana keräilykohteena.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 184
      2021
    2. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      53
      1932
    3. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      135
      1588
    4. Euroviisut fiasko, Suomen kautta aikain typerin esitys, jumbosija odottaa. Olisi pitänyt boikotoida!

      Tämän vuoden euroviisut on monella tapaa täydellinen fiasko. Ensinnäkin kaikkien itseään kunnioittavien eurooppalaisten
      Maailman menoa
      145
      1515
    5. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      41
      1324
    6. Nukkumisiin sitten

      Käsittelen asiaa tavallani ja toiveissa on vielä että tästä pääsee hyppäämään ylitse. Kaikenlaisia tunteita on läpikäyny
      Ikävä
      4
      1204
    7. Muistatko komeroinnin?

      Taannoin joskus kirjoitin aloituksen tänne komeroinnista eli hikikomoreista; syrjäytyneistä nuorista ihmisistä. Ehkä asu
      Suhteet
      48
      1185
    8. Naisten tyypilliset...

      Naiset ei varmaan ymmärrä itse miten karmealle heidän tavara haisee. Miehet säälistä nuolevat joskus, yleensä humalassa
      Ikävä
      10
      1163
    9. Tuollainen kommentti sitten purjehduspalstalla

      "Naisen pillu se vasta Bermudan kolmio on. Sinne kun lähdet soutelemaan niin kohta katoaa sekä elämänilo että rahat"
      Suhteet
      3
      1138
    10. Syö kohtuudella niin et liho.

      Syömällä aina kohtuudella voi jopa laihtua.On paljon laihoja jotka ei harrasta yhtään liikuntaa. Laihuuden salaisuus on
      Laihdutus
      11
      1127
    Aihe