Neurolepteista!

Ketipinoria9v

Katsokaa nämä ennen kuin annatte neuroleptien tuhota elämänne pitkällä aikavälillä! Kokemusta tästä sulamisesta löytyy ja nyt alkaa olla myös tutkimuksia siitä, mitä lääkitys todella tekee. Ja tuo toinen kertoo siitä, että dopamiinisalpaus myös masentaa ihmisen!

http://journals.plos.org/plosone/article?id=10.1371/journal.pone.0101689

http://www.frontiersin.org/profile/publications/23305934

Tekisin mitä vain jos voisin peruuttaa yhdeksän vuoden neuroleptihistoriani.

37

905

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • aivot-tuhottu

      Neuroleptit ja ssri -tuhosivat elämäni.Minulla elämä meni kovasti rankaksi.Uuvuin ja masennuin pahasti ja jäin yksin.Pää petti.Olin ar kuukautta psykoosissa.Hakeuduin itse sairaalaan.Sitten kun aloin Risperdal lääkityksen, psykoosi katosi lopullisesti, mutta masennus tuli näkyviin.Siis masennuslääkekin. Vähitellen voimat alsivat, muta lääkkeet jätettiin päälle ja siinäkävi niin ,että lamasivat minut uhumattomaksi muumioksi. En enää kyennyt arvioimaan tilaani.Kuin robotti söin lääkkeitä vuosi kausia.Sitten alkoi tulla pahenevia hengitysvaikeuksia ja nielemisvakeuksia.Useamman kerrn viikossa vedin ruoat henkitorveen.Elämäni ensimmisen keran kuulin äänet päässäni.Se sanoi:sinun itää lopettaa lääkkeet,tai kuolet. Ensin lopetin Risperdalin.Puhekyky palasi ja aivotkin rupesivat toimimaan vähitellen.Siten lopetinZoloftotin.Infernaaliset vierotusoireet.Alkoi kuitenkin vähitelen taas asiat TUNTUA jollekin.Meni varmaan4 vuotta, että vierotus- ym oireet laantuivat ja elimistön toiminnat alkoivat tasapainottua Ensin olin onnessani:olen saanut elämäni takaisin.Pitää vaan kuntouttaa itsensä. Jouduin huomamaan,etä on vakava kognitiivisia puutteita.Kun vielä netistä luin itkäaikaisseurauksista, hakeuduin tutkituttamaan pääni.Tarina sinänsä. Kerron vain,että tein kantelun potilasvahinkokeskukseen.Jouduin odottamaan päätöstä miltei 1,5 v. Oli tyhyt ja loukkaava Lyhyesti sanoen , myönnettiin hoitovirhe:lääkitys olisi pitänyt lopettaa vuosia aikaisemmin, muta "eipä tuosta näytä haittaa olleen"Kuten yleensäkin, siirsin jutun vakuutuspuolle. Kesti 8 kk saada vastaus.Myönnettiin seuraukset, mutta kiellettiin hoitovirhe. Kun on ollut niin kokenut psykiatri, ei tätä olisi voinut välttää.-Nyt kauhistuin lisää.Luin skitsofreniasta. Siinä lueteltiin skitsofrenian seurauksiksi ihmiselle neurologisia oireit, jotka ovat juuri samat kuin minulla.Minulla ei ole ollut skitsofreniaa, mutta kylläkin neurolepti lääkitys.

      • heyuis

        Uskomatonta, että myönsivät hoitovirhee, kun kyse oli psykiatriasta.

        Psykiatriaa ei voi todeistaa eikä kumota, niin mitä intressejä heillä oliai myöntää virhe?

        Eri asia on, että onko virheellistä psykiatrista diagnoosia olemassa, vai onko kaikki psykiatria humpuukia?


      • hoopitkäpee

        Olet surkea rotta ja apina.Hoopee.


      • antiRisperdal

      • hoopitkävee
        hoopitkäpee kirjoitti:

        Olet surkea rotta ja apina.Hoopee.

        Ja sinä olet välinpitämätön sika. Hoovee.


      • 45SA

        Minulla on sama lääkitys, siis Risperdal. Minäkin olen ollut koukussa siihen monia vuosia, jo pitkälti yli kuusi vuotta. Yritän tässä koko ajan hitaasti vieroittaa itseäni. Minulla on myöskin ollut ihan järkyttäviä hengitysvaikeuksia. Olen ollut myöskin lähes liikuntakyvytön vuosia sen takia. Läheiseni on usein kauhistellut hengitysvaikeuksia, joita minulla on. Hän on usein sanonut, että mene lääkäriin. En kuitenkaan enää luota psykiatreihin, enkä oikein muihinkaan lääkäreihin. Kun kerroin Polill psykiatrille Risperdalin haittavaikutuksista, hän alkoi jo etsiä uutta myrkkyä tilalle. En todellakaan halua toista tilalle, vaan haluan päästä lopullisesti tästä myrkystä irti, ja samoin muistakin myrkyistä. En halua ennenaikaiseen hautaan.


      • tiedänmistäpuhun

        Kannattais toinen lääke ottaa tilalle sillä skitsofrenian haittavaikutukset ovat suurempia. Tapasin sairaalassa miehen joka oli ollut psykoosissa ilman lääkitystä 11 kk ja kakkasi lattialle.Tälläsenkö elämän haluatte? Päädyt varmasti ennenaikaiseen hautaan jos et syö lääkkeitä.


    • dfsadfsa

      Minulle yritettiin syöttää pakkohoidossa noita lääkkeitä, mutta lopetin aina kesken muutaman viikon sisällä. Ne aiheuttivat kouristuskohtauksia, hormonihäiriöitä, huimausta, väsymystä, ahdistusta...Kun tapasi sairaalassa pitkän aikaa "hoidossa" olleita psykoosipotilaita niin tajusi heti, mitä nuo lääkkeet tekevät pitkällä aikavälillä. Ei ihme että näiden puoskarien potilaat taantuvat usein kuolaaviksi, kankeasti käveleviksi ja monotonisesti puhuviksi ylipainoisiksi zombeiksi. Sen oikein näki monien olemuksesta, miten lääkkeet muuttivat heitä. Esimerkiksi parissa vuodessa eräästä viehättävästä havaintokykyisestä nuoresta miehestä oli tullut hikoileva, katseeltaan harhaileva ylipainoinen, ahdistunut ja motoriikaltaan kankea. Ilmeisesti psykiatriassa tätä pidetään skitsofrenian oirekuvana, mutta näin normaalijärkisen ihmisten näkökulmasta kyseessä oli selvästi krooninen altistus aivoja vaurioittaville ja metaboliaa sekoittaville molekyyleille. Minun hoitosuhteeni jäikin sitten siihen, että leikin syöväni näitä karseita lääkkeitä. Todellisuudessa minä lähinnä järkytyin siitä hoidosta ja lopetin heti, kun vain oli mahdollista. En vain uskonut, että sellaista silmitöntä koomisuuksiin menevää typeryyttä harrastettiin. Minulle tuli mieleen lähinnä jokin uskonnollinen kultti, jossa psykiatrit yrittivät hallita hermomyrkyillä noituuden valtaan joutuneita ihmisiä uskoen syvästi niiden taikavoimaan, vaikka jokainen rationaalinen ihminen näki mitä ne tekivät potilaille pitkällä aikavälillä. Kaikki konkreettiset ja ilmeiset ongelmat ihmisen mielessä ohitettiin sivuseikkoina. Sen kokemuksen jälkeen en tosiaan tuntenut itseäni enää lainkaan harhaiseksi kun tajusin, millaisen massapsykoosin vallassa koko yhteiskunta ja erityisesti psykiatria on medikalisaatiossaan. Kun olen myöhemmin ottanut selvää näistä lääkkeistä, niin se on vahvistanut käsitystäni. Tutkimusten mukaan lääkkeiden syönti korreloi jopa makakiapinoilla eräiden aivojen osien surkastumisen kanssa, ja monet skitsofreenikoilla tehdyt pitkittäistutkimukset vahvistavat tätä.

      • 2000-luvun_inkvisitio

        Olet oikeammassa kuin osaat arvatakkaan. Jos olet kiinnostunut oppimaan lähemmin psykiatrian yhteydestä inkvisitioon, "noitien" ja muiden yhteiskuntaluokkien vainoamiseen, suosittelisin kirjaa Manufacture of Madness: A Comparative Study of the Inquisition and the Mental Health Movement (Szasz, 1970). Kirja opettaa miten psykiatrian yhteiskunnallinen rooli polveutuu 1400-luvulla alkaneista vainoista. Taikausko elää vahvana 2000-luvun kansakuntien ajatusmaailmassa, vaikka suurin osa ei tajuakaan uskovansa moderniin "noituuteen."

        The Manufacture of Madness: A Comparative Study of the Inquisition and the Mental Health Movement

        In this seminal work, Dr. Szasz examines the similarities between the Inquisition and institutional psychiatry. His purpose is to show "that the belief in mental illness and the social actions to which it leads have the same moral implications and political consequences as had the belief in witchcraft and the social actions to which it led."

        http://www.amazon.com/Manufacture-Madness-Comparative-Inquisition-Movement/dp/0815604610/ref=sr_1_1?ie=UTF8&qid=1431547465&sr=8-1&keywords=manufacture of madness


      • älkääsyökö-

        Skitsofrenian negatiivisiin oireisiin luetaan anhedonia, kuinkakohan monessa tapauksessa se johtuu lääkityksestä. Oma kokemus on että lääkitys masensi ja heikensi vilkasta ajattelukykyä, olin aina ollut eläväinen persoona ENNEN lääkitystä. Liekö ihme kun lääkkeet blokkaavat dopamiinin joka on se mikä ajaa ihmistä eteenpäin. Mikään ei ole tuntunut samalta edes lääkkeen lopetuksen jälkeen. Tuntuu kuin peilistä tuijottaisi joku ketä en enää tunne 10 lisäkilon jälkeen.
        Itsekin jätin ottamatta lääkkeitä, syljin pois aina kun mahdollista, mutta jäädessäni kiinni siitä, sairas systeemi pakotti minut pakkolääkintään. Lopetin lääkkeet heti kun mahdollista, mutta valitettavasti tuntuu, että liian myöhään.

        Potilaista näki ketkä olivat olleet isoissa lääkeannoksissa, silmät tapittivat elottoman näköisinä ja liikehdintä oli hidasta.

        Jo sana neurolepti tuottaa minussa puistatusta. Ja se että joku vieras ihminen voi pakottaa minut tuhoamaan ajattelukykyäni ja ihmisyyttäni moisilla kemiallisilla myrkkypommeilla.


    • noita-akkoja

      Ensin rotta, sitten kaksi trollia. Jos olisin mennyt ketjun avaajan ilmoittamiin osoitteisiin, mitähän sieltä olisi löytynyt. Ei kannata aitojen tyyppien kirjoitella tähän.

    • tätämieltäminä

      tappaa noi valkotakkiset paskat pitäis maailmasta, kiitos näkemiin.

    • ragadfg

      Minulle jäi järkyttävä v#tutus minua hoitaneista hoitajista. Kaikista pahin oli viimekesänä, kun minut suljettiin 3 päiväksi "kammioon" eli huoneeseen josta ei pääse pois ja nukutettiin pistämällä 2 piikkiä takapuoleen. En musita tuosta ajasta kuin 1 minuutin kun heräsin houreisena syömään keittöä. Ja mulle jäi kuolemanpelko koska en tiennyt mitä ainetta minuun pistettiin, luulin että kuolin. Useasti tunnen vieläkin olevani "kammiossa" sisällä vaikka en ole edes samalla paikkakunnalla enää.

      Puhumattakaan siitä miten 2 vuotta jouduin syömään lääkkeitä, miten 3 kertaa poliisit haki keskellä yötä mielisairaalaan, koska en ollut halunnut tavata akuuttityöryhmää jne. Ja miten menetin erektiokykyni täysin. Eikä minua kuunneltu lainkaan vaikka sanoin ettei minulla ole skitsofreniaa jne. Enkä koskaan kuullut mitään ääniä eikä ollut harhoja. Kaikki kuitattiin "negatiivisilla" oireilla, jotka voivat ihan hyvin kuulua masennukseen kuten "tunteiden latistuminen" ja "itsetuhoiset ajatukset".

      Haluaisin tappaa nuo minua hoitaneet henkilöt.. niin vihainen olen tuosta kohtelusta.

      • Ketä_autetaan

        Ei psykiatrian tarkoitus ole hoitaa tai auttaa ketään, joka heidän luoksensa tulee tai tuodaan. Siksi on absurdia odottaa, että psykiatrit jotenkin auttaisivat sinua elämässäsi. Psykiatrian yhteiskunnallinen tehtävä on, ja on aina ollut, hankkiutua eroon, kontrolloida ja tai rangaista yhteiskunnalle tuottamatonta tai millä tavalla tahansa ei-toivottuja henkilöitä.

        Jos haluat oikeaa apua elämäsi vastoinkäymisiin, pitäisi hakeutua ihan mihin tahansa muualle kuin psykiatrian tykö. Sitä saa nimittäin mitä tilaa, niinhän se sanontakin menee. Jos taas koet, että elämässäsi ei ole mitään vikaa ja olet onnellinen, mutta sinua raahataan psykiatrian tykö, tiedät, että jotkut ihmiset tai jokin taho eivät pidä sinusta ihmisenä. Tämä taho on historian valossa ollut yleensä oma perhe tai muut läheiset, mutta nykyään enemmänkin yhteiskunta tai valtio.

        Psykiatria siis auttaa valtiota, läheisiä ja tai muita sidosryhmiä, mutta ei "hoidon" kohdetta itseään. Lääketiede taas auttaa henkilöä itseään ja sillä ei ole mitään tekemistä psykiatrian kanssa. Ymmärrät psykiatrian roolin paremmin, jos vertaa poliisitoimia ja lääkärintyötä keskenään. Psykiatria kuuluu yhteiskunnan sosiaalikontrollin välineisiin, kuten poliisi. Poliisi valvoo kirjattuja lakeja, rikoslain noudattamista ja psykiatrit kirjaamattomia lakeja, mielenterveyslakia. Siksi minusta on hassua, kun ihmiset käyttävät sanaa hoitaa psykiatrian yhteydessä. Hoitavat tosiaan, mutta samassa merkityksessä kuin mafia hoitaa ne, jotka ovat heidän edessään tai vastustajansa. Ihmisten ihmettely siitä miksi heitä on kohdeltu kuin rikollisia tai pahempaa psykiatrian toimesta on merkki siitä, etteivät he ole ymmärtäneet mistä psykiatrisessa järjestelmässä on kysymys.


      • ylpeähullu

        Onkohan tuo foliohattu hieman liikaa näin kesähelteillä. Löysää hieman sitä ja anna pään tuulettua :) Muista myös juoda tarpeeksi.


      • tiedä_älä_luule
        ylpeähullu kirjoitti:

        Onkohan tuo foliohattu hieman liikaa näin kesähelteillä. Löysää hieman sitä ja anna pään tuulettua :) Muista myös juoda tarpeeksi.

        Painu suohon pikku lapsi. Jos et tiedä aiheesta mitään kannattaa olla puuttumatta.


      • fagfsdf

        Totta se on, perheeni ei pidä minusta ihmisenä, eikä varmaan yhteiskuntakaan. Olin onnellinen&rakastunut, ennenkuin jouduin psykiatriahelvettiin


      • näinon997
        Ketä_autetaan kirjoitti:

        Ei psykiatrian tarkoitus ole hoitaa tai auttaa ketään, joka heidän luoksensa tulee tai tuodaan. Siksi on absurdia odottaa, että psykiatrit jotenkin auttaisivat sinua elämässäsi. Psykiatrian yhteiskunnallinen tehtävä on, ja on aina ollut, hankkiutua eroon, kontrolloida ja tai rangaista yhteiskunnalle tuottamatonta tai millä tavalla tahansa ei-toivottuja henkilöitä.

        Jos haluat oikeaa apua elämäsi vastoinkäymisiin, pitäisi hakeutua ihan mihin tahansa muualle kuin psykiatrian tykö. Sitä saa nimittäin mitä tilaa, niinhän se sanontakin menee. Jos taas koet, että elämässäsi ei ole mitään vikaa ja olet onnellinen, mutta sinua raahataan psykiatrian tykö, tiedät, että jotkut ihmiset tai jokin taho eivät pidä sinusta ihmisenä. Tämä taho on historian valossa ollut yleensä oma perhe tai muut läheiset, mutta nykyään enemmänkin yhteiskunta tai valtio.

        Psykiatria siis auttaa valtiota, läheisiä ja tai muita sidosryhmiä, mutta ei "hoidon" kohdetta itseään. Lääketiede taas auttaa henkilöä itseään ja sillä ei ole mitään tekemistä psykiatrian kanssa. Ymmärrät psykiatrian roolin paremmin, jos vertaa poliisitoimia ja lääkärintyötä keskenään. Psykiatria kuuluu yhteiskunnan sosiaalikontrollin välineisiin, kuten poliisi. Poliisi valvoo kirjattuja lakeja, rikoslain noudattamista ja psykiatrit kirjaamattomia lakeja, mielenterveyslakia. Siksi minusta on hassua, kun ihmiset käyttävät sanaa hoitaa psykiatrian yhteydessä. Hoitavat tosiaan, mutta samassa merkityksessä kuin mafia hoitaa ne, jotka ovat heidän edessään tai vastustajansa. Ihmisten ihmettely siitä miksi heitä on kohdeltu kuin rikollisia tai pahempaa psykiatrian toimesta on merkki siitä, etteivät he ole ymmärtäneet mistä psykiatrisessa järjestelmässä on kysymys.

        Kyllä tässä usein tulee olo että on rikollinen vain sen vuoksi että kärsii pahasta olosta joka aiheutuu vuosikausien henkisestä väkivallasta niin kotona kuin koulussa... He kuin etsimällä etsivät jotain vikaa SINUSTA, aivan kuin sinä olisit se joka aiheuttaisi sen pahan olon itsellesi. Osa hoitajista on melkein kuin jotain natsipoliiseja jotka ihan tosissaan uskovat "auttavansa" potilasta ja verhoavat kaltoinkohtelunsa auttamiseksi ja työnsä tekemiseksi. Ainakin julkisen puolen psykiatrisen hoidon tehtävä on tosiaan palvella vain valtion tarpeita. Eli kontrolloida, kytätä ja seurata että potilas tekee sitä mitä siltä vaaditaan eli käyttäytyy kuin "kunnon kansalainen".


      • dfhpokpo
        Ketä_autetaan kirjoitti:

        Ei psykiatrian tarkoitus ole hoitaa tai auttaa ketään, joka heidän luoksensa tulee tai tuodaan. Siksi on absurdia odottaa, että psykiatrit jotenkin auttaisivat sinua elämässäsi. Psykiatrian yhteiskunnallinen tehtävä on, ja on aina ollut, hankkiutua eroon, kontrolloida ja tai rangaista yhteiskunnalle tuottamatonta tai millä tavalla tahansa ei-toivottuja henkilöitä.

        Jos haluat oikeaa apua elämäsi vastoinkäymisiin, pitäisi hakeutua ihan mihin tahansa muualle kuin psykiatrian tykö. Sitä saa nimittäin mitä tilaa, niinhän se sanontakin menee. Jos taas koet, että elämässäsi ei ole mitään vikaa ja olet onnellinen, mutta sinua raahataan psykiatrian tykö, tiedät, että jotkut ihmiset tai jokin taho eivät pidä sinusta ihmisenä. Tämä taho on historian valossa ollut yleensä oma perhe tai muut läheiset, mutta nykyään enemmänkin yhteiskunta tai valtio.

        Psykiatria siis auttaa valtiota, läheisiä ja tai muita sidosryhmiä, mutta ei "hoidon" kohdetta itseään. Lääketiede taas auttaa henkilöä itseään ja sillä ei ole mitään tekemistä psykiatrian kanssa. Ymmärrät psykiatrian roolin paremmin, jos vertaa poliisitoimia ja lääkärintyötä keskenään. Psykiatria kuuluu yhteiskunnan sosiaalikontrollin välineisiin, kuten poliisi. Poliisi valvoo kirjattuja lakeja, rikoslain noudattamista ja psykiatrit kirjaamattomia lakeja, mielenterveyslakia. Siksi minusta on hassua, kun ihmiset käyttävät sanaa hoitaa psykiatrian yhteydessä. Hoitavat tosiaan, mutta samassa merkityksessä kuin mafia hoitaa ne, jotka ovat heidän edessään tai vastustajansa. Ihmisten ihmettely siitä miksi heitä on kohdeltu kuin rikollisia tai pahempaa psykiatrian toimesta on merkki siitä, etteivät he ole ymmärtäneet mistä psykiatrisessa järjestelmässä on kysymys.

        Psykiatria on julmaa, epäihmismäistä kohtelua ja jonka tieteellinen perusta on hatara. Sen historia on synkkä ja brutaali, ja nykylääkitys lääkeyhtiöiden kaunisteluista huolimatta ei ole turvallista. Lääkkeiden toimintamekanismeja ei tiedetä, mutta silti niitä määrätään miltei jokaiselle psykiatrian "hoitoon" eksyneelle ihmiselle eikä ne edes toimi suurella osalla, liekö toimii kenelläkään. Olen vuosien varrella kärsinyt vain enemmän lääkkeistä, en siedä niitä enää. On miltei enemmän sääntö kuin poikkeus, että ihminen lamaantuu ja muuttuu hiljaiseksi kuoreksi näissä lääkkeissä. Olin osastolla, ja kärsin edelleen traumoista sitä kohtelua kohtaan mitä koin. Osa hoitajista oli syytteleviä, pomottelevia ja kohtelivat potilaita kuin kuraa, heidän käytöksestään paljastui asenteet potilaita kohtaan. Erityisesti minulla on traumoja sitä kohtaan, kun minun kehooni laitettiin lääkkeitä jonkun muun toimesta (kellään ei ole oikeutta ruumiillisesti kajota toiseen ja pakkolääkitä), joita en aina edes tiennyt mitä ne oli ja jätettiin yksin huoneeseen kärsimään ja huutamaan, olin aivan shokissa ja lamaantunut lääkkeiden vaikutuksesta. Tunne mitä ka ikesta jäi on loputon viha. Mitään hoitavuutta en lääkkeistä kokenut, vaan enemmän minut lamattiin. Aluksi jaksoin vielä taistella lääkärin kanssa, lopulta olin vaan kuori.


    • saku456

      Minulla psykoosia luonnollisesti. Kyseiset neuroleptit ovat suuri apu ja pystyn olemaan nykyään töissä pidempiä jaksoja. Väsyttävät hieman mutta ei sen pahempaa.

      • 45SA

        Minulla vei Risperdal työkyvyn ihan kokonaan. Jo ihan pieni määrä tekee minut työkyvyttömäksi.


      • Risperdalpetos

      • zombilandiassa

        Risperidoni sumentaa ajattelukyvyn. Itse pystyin opiskelemaan vähentämällä lääkitystä ominpäin, että sain edes jonkinlaisen ajatusten kirkkauden aivoihin takaisin. Jos annos olisi ollut isompi, minusta olisi tullut zombi.


    • anarkianmies

      kuten sanottu,tappakaa ne valkotakkipaskat.

      • 112113666

        soitanko sinulle apua 112: sta?


      • 112113666

        kuten taas sanottu,tappakaa ne valkotakkipaskat.


      • sivuvaikutukset

    • varokaaaaaaaa

      näitä natseja majailee myös kouvolassa nimellä I.Huopalainen ( asuu puistomaalla ), R.Hautala, I.Haapamäki

    • jo.sephine

      Psykoosi on oikea ongelma, kun se iskee rajuna ja estää perustarpeista huolehtimisen ja ihmisen itsensä kannalta riittävän järjellisen käytöksen. Ikävä kyllä neuroleptitkin ovat todellinen ongelma ja niiden aiheuttamat haitat jatkuvat myös käytön lopettamisen jälkeen. Odotan sitä aikaa kun psykoosien hoito kehittyy sosiaalisesta mielivaltaisesta kontrollista avuksi, josta on ihmiselle hyötyä eikä haittaa.
      On todella kurjaa, ettei Suomessa ole yhtenäistettyjä käytäntöjä psykoosien hoidossa. Pahimmillaan ihminen pistetään mitään tutkimatta pökerryksiin piikitettynä eristyksiin / lepositeisiin oireista tai niiden vakavuusasteesta riippumatta. Parhaimmillaan pääsee nauttimaan avoimen dialogin hoitomallista Tornion seudulla, jossa psykoosipotilaista vain 30% päätyy neuroleptilääkitykselle ja muut toipuvat psykooseistaan lääkkeettömästi. Tornion avoimen dialogin hoitomallia lukuunottamatta psykoosipotilaiden neuroleptilääkitysaste Suomessa on 100%.
      Uusimmat tutkimukset pikkuhiljaa osoittavat, että sosiaalisilla suhteilla on suuri merkitys psykoosien synnyssä ja psykooseista toipumisessa. En tiedä päästäänkö rahapulaisessa Suomessa koskaan siihen, että psykooseissa alettaisiin oikeasti hoitaa ja korjata näitä sosiaalisia ongelmia. On taloudellisesti tehokasta doupata ihminen hiljaiseksi ja avuttomaksi kestämään kestämättömiä sosiaalisia ympyröitään.
      Oma hypoteesini psykoosista on, että se on pitkälle mennyt taistele tai pakene-reaktio. Psykoosissa aistit terävöityvät, fyysinen voima kasvaa, unen tarve loppuu, nälkä ja jano eivät vaivaa, aggresiivisuus lisääntyy. Jos eläisimme muutama kymmenen tai satatuhatta vuotta ajassa taaksepäin, psykoosi olisi hyödyllinen tila. Psykoosin alkuvaihe toimisi ihmisen taistelutilana, jossa kamppailu petoja tai vihollisklaaneja vastaan mahdollistuu tehokkaasti. Lisäksi kun otetaan huomioon, että dopamiini, jonka määrä psykoosissa nousee, poistuu elimistöstä kahdella tavalla nukkumalla ja aggressiivisuuden kautta, on helppo nähdä, että todellinen taistelutilanne, jossa dopamiiniylimäärää pääsee purkamaan aggressiivisuuden kautta, saattaisi estää psykoosin kehittymisen syvemmäksi ja todennäköisesti purkaa kehittynyttä taistelutilaa.
      Psykoosien selitysmalleissa katsotaan, että psykoosi aiheutuu stressistä. Nyky-yhteiskunnassa stressi kuitenkin muodostuu sellaisista asioista (byrokratia, sosiaaliset suhteet, yksinäisyys,...), ettei niitä vastaan voi käydä fyysiseen taisteluun sosiaalisista normeista johtuen. Niinpä nykyisessä elämänmuodossa koettu stressi ei pääse purkautumaan taistelun kautta. Se mikä on palvellut eloonjäämistä aiemmin, on muuttunut ongelmaksi ja häiriötilaksi. Tämä on spekulaatiotani, mutta uskon omaan teoriaani psykoosin evolutiivisesta merkityksestä, kunnes joku uskottavasti toisin todistaa.

    • vittuakohirnut

      painu sinä psykooneinesi sinne valkotakkisten persereikään

    • rikuhautalahuuhaa

      "Minulla psykoosia luonnollisesti. Kyseiset neuroleptit ovat suuri apu ja pystyn olemaan nykyään töissä pidempiä jaksoja. Väsyttävät hieman mutta ei sen pahempaa."


      Niinhän sinä luulet.
      Odotapa vähän aikaa niin kohta pallisi eivät enää toimi entiseen malliin eikä ajatuskaan pelaa.

    • PaskaanKyllästynyt

      Olen syönyt neuroleptejä joulukuusta 2013 saakka, ensin ketipinoria 1 vuosi ja 10 kuukautta ja sen lääkityksen lopetettua Tsiprasidonia syyskuusta saakka. Oloni on joka päivä huono, olen entistä masentuneempi, aloitekyvytön, jatkuvasti väsynyt, muistini pätkii, olo on jähmeä ja suoranaisen zombiemainen. Tuntuu että ajatus ei kulje kunnolla, olen sellaisessa sekavassa unenomaisessa tilassa 24/7, oloni on kamalampi ja selvästi huononemaan päin aloitettuani lääkityksen loppuvuodesta 2013, kuin mitä se oli ennen lääkitystä. Olo on hirmuisen ahdistunut, on huimausta, pahoinvointia, hengenahdistusta, painonnousua ja rintakipuja. Olen näistä valittanut lääkärilleni jo lukemattomia kertoja mutta sanani kaikuvat kuuroille korville, hän vain määrää lisää lääkkeitä sen sijaan että kuuntelisi mitä minulla on sanottavaa ja ottaisi lääkkeen aiheuttamat ikävät sivu-oireet huomioon. Olen päättänyt lopettaa tämän lääkityksen pysyvästi mutta teen sen niin että en paljasta sitä lääkärilleni ollenkaan, sillä hän ottaisi sen hoidon vastustamisena ja saattaisi laittaa lähetteen pakkohoitoon aivan mitättömin perustein, näin on monelle käynyt, se on valitettavan yleistä kuten se että ihmisille annetaan aivan vääränlaisia diagnooseja ja heille määrätään lääkkeitä joita he eivät todellisuudessa tarvitse lainkaan. Näin tehdään lisää kuolaavia zombeja meidän yhteiskuntaan, koska psykiatrit toimivat oman mielivaltansa mukaan. On tämä sairasta ja niin väärin! Ihmisten pitäisi ihan oikeasti googlettaa tietoa neuroleptisistä lääkkeistä ennen kuin aloittavat kyseisen lääkityksen, jos olisin tiennyt mitä paskaa tämä lääkitys tuo tullessaan, en olisi koskaan sitä edes aloittanutkaan. Toivon ja rukoilen etten ole saanut mitään pysyviä vaurioita tämän lääkityksen takia, voisiko joku kertoa että mitä tästä seuraa?

      • Psykiatriasatuttaa

        Samanlaisia kokemuksia neurolepteistä. Yritän jotenkin päästä vihasta lääkäriäni kohtaan, joka määräsi minulle neuroleptit, kun kärsin masennuslääkevieroitusoireista ja lääkäriä kohtaan, joka yhdessä vaiheessa nosti lobotomialääkkeen maksimeihin, ja muutuin ihmisenä tuossa ajassa kuoreksi. Kun selitin, että kärsin lääkäri ei kuunnellut. En usko mitenkään teoriaan siitä, että psykoosi muka jotenkin tuhoaisi aivoja vaikkapa enemmän kuin näiden aivomyrkkyjen napsiminen saatika sitten että näiden myrkkyjen napsiminen auttaisi korjaamaan/ennakoimaan tätä tuhoa, mitä lääkärini minulle lässytti. Varmaankin suurin osa näistä "tutkimuksista" on lääkeyhtiöiden tutkimuksia. Psykiatria pitäisi hävittää ajoissa, ennenkuin se tuhoaa lisää elämiä, omani se on jo tuhonnut. Sen sijaan olen lukenut että lääkitys mikä minulle määrättiin on ykkösenä tämän sarjan lääkkeiden itsemurhatilastoissa eli ajaa todennäköisesti ihmiset itsetuhon partaalle. Minun on pitänyt tottua siihen, ettei ajatus juokse entiseen malliin, enkä ole enää entiseni lopetuksesta huolimatta, ja edes tupakka tai kahvi ei tuota pienintäkään mielihyvää, kuin aivoista olisi kytkeytynyt mielihyvän saanti pois päältä, aivoista on tullut reagoimattomat. Katselen monesti ihmisiä, jotka nauravat ja nauttivat elämästä ja koen sen olevan mennyttä, en ole enää ikinä entiseni ja tiedän, koska en ole parantunut tästä sumusta lopetuksen jälkeen. Jos meinaat lopettaa lääkkeet nyt, suosittelen että vähennät tosi hitaasti, että annat aivoillesi aikaa parantua. Mukaan lisäravinteita tukemaan lopetusta ja voin luvata, että voit jonkunaikaa todennäköisesti huonommin lopetusvaiheessa, koska nuo p***leet aiheuttavat joillekin vielä unettomuudenkin joksikin ajaksi.


    • psykoottinen-

      "Two out of our three hypotheses gained support in the study. We found greater loss of brain volume in participants with schizophrenia than in control participants during the follow-up period. Use of antipsychotic medications was associated with excessive brain loss. Our third hypothesis, that in people with schizophrenia the decrease in total brain volume would be associated with symptom severity, level of function, and deterioration in cognition, was not supported."

      -

      "Our finding that antipsychotic medication is related to brain volume loss in a dose-dependent manner is consistent with a previous report from the Iowa Longitudinal Study, which found similar results in a large clinic-based sample of young adults followed over an average seven year period [6]. Additionally, we found some evidence that atypical antipsychotic medication may have an effect on brain volume loss. These results are in contrast to a study from the Netherlands, which found that only typical, but not atypical, antipsychotic medication predicted cortical thinning in schizophrenia [7]."

      http://journals.plos.org/plosone/article?id=10.1371/journal.pone.0101689

      Tämä juuri todistaa mun teorian, minkä olen jo käytännössä omassa elämässäni havainnutkin, että psykoosin läpikäyminen ei tuhoa aivoja, niinkuin lääkärit väittävät mutta sen sijaan heidän syöttämänsä pillerit tekisivät niin ja törkeintä tässä on se, että kehtaavat väittää niitä itse sairaudesta aiheutuviksi!

      Siis edellä mainitussa todetaan (sisältö vapaa käännös), että aivot pienenevät skitsofreenikoilla verrattuna muuhun kansaan, ja se johtuu antipsykooteista. Myös todetaan, että pienentyminen ei johtunut sairauden vakavuusasteesta. Aivojen pienentyminen on myös täysin riippuvainen annoksesta eli miten pitkään myös on syönyt. Eikä epätyypilliset neuroleptit olleet yhtään turvallisempia vaan aiheuttivat myös vaikutusta aivoihin.

      SIIS HERÄTKÄÄ JO IHMISET! Älkää hyvät ihmiset syökö noita myrkkyjä! TÄMÄ ON TUTKITTUA VIRALLISTA TIETOA!

      • aivot_surkastuu

        "Aivot pienenevät"

        Kuinka nopeasti muutos näkyy esim. magneetti (MRI) kuvassa?
        Tapahtuuko muutos ½ vuodessa, vuodessa vaiko pidemmässä ajassa neuroleptilääkityksessä?


      • psykoottinen-
        aivot_surkastuu kirjoitti:

        "Aivot pienenevät"

        Kuinka nopeasti muutos näkyy esim. magneetti (MRI) kuvassa?
        Tapahtuuko muutos ½ vuodessa, vuodessa vaiko pidemmässä ajassa neuroleptilääkityksessä?

        Tuossa tutkimuksessa on käytetty vuosia ja aivot pienenee suhteessa lääkkeiden käytön aikaan eli määrään, siis mitä pidempään syöt eli mitä enemmän syöt, sitä suurempi aivojen pienentyminen on. Magneettikuvalla asia on tuossa tutkimuksessa todennettu ja verrattu ihmisiin, joilla ei ole skitsofreniaa eikä lääkitystä sekä tutkimuksessa oli muutama ilman lääkitystä oleva jatkoajalla. Tässä on siis todettu asia pitkässä juoksussa. Tutkimus on suomalainen vaikka se on englanniksi niinkuin kaikki tieteelliset julkaisut ovat. Vauriot alkavat näkyä yli vuoden syömisestä MRI kuvassa. Ne, jotka ovat syöneet alle vuoden lääkkeitä, eivät vielä eronneet normaaleista verrokeista. Lääkkeen vaikutus siis kumuloituu ajan myötä.

        "Cumulative exposure to antipsychotic medication predicted reduction in brain volume in schizophrenia (linear regression; beta = −0.50, t = −3.23, p = 0.003, Figure 3). This effect remained significant (p<0.05) whether adjusting for symptom severity (mean total PANSS score or change in total PANSS score), social functioning (mean SOFAS score or change in SOFAS score), alcohol use, or weight gain (Table 5). Mean brain volume decrease in those five schizophrenia participants with less than 1 dose year of antipsychotic medication did not differ from control participants, but in those schizophrenia participants with more dose years, brain volume reduction was increased (Figure 4)."

        http://journals.plos.org/plosone/article?id=10.1371/journal.pone.0101689


      • ögalkö

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      75
      5424
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      17
      2406
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      26
      1937
    4. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      47
      1638
    5. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      12
      1581
    6. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      5
      1378
    7. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      9
      1287
    8. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      9
      1259
    9. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      7
      1219
    10. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      14
      1183
    Aihe