Rinteen on erottava puolueen johdosta

AnttiRinneEroa

Rinteen johdolla SDP otti huonoimman vaalituloksensa koskaan ja puolue menetti hallituspaikkansa. Vaalitulos oli todella huono kun ottaa huomion, että alamäki on jatkunut vaaleista toiseen. Uskaltaisin väittää, että Rinteen henkilö on ollut myös merkittävä ongelma.
Englannissä työväenpuolue otti eilen vaalitappio tiukassa kisassa. Seuraus on heti, että Labourin puoluejohtaja Ed Miliband eroaa:
http://yle.fi/uutiset/tiedotusvalineet_vaalihavio_johtamassa_tyovaenpuolueen_puheenjohtajan_eroon/7980839
Samoin ilmoitti erostaan myös toinen häviäjä Liberal Democrat -puoleen johtaja.
Mikäli vaaleissa tulee tappio on syytä Suomessakin ottaa käytäntöön se demokraattisissa maissa hyväksi havaitu tapa, että häviön tullessa puolueen johto siirtyy uusiin käsiin, jotta voidaan uusin ajatuksin lähteä yrittämään puolueen uutta nousua.

Näin ollen Antti Rinteen tulisi erota omaehtoisesti, eikä siinnitellä vallassa kynsin hampain. Sellainen vain karkoittaa äänestäjiä: jos meno ei muutu vaikka kuinka paljon hävitään niin kannattajat turhautuvat kun mikään ei muutu ja vaalihäviöt seuraavat toisiaan.

38

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Halla-ahon_äänestäjä

      TIMO SOINI ETENI VAHVASTI ENGLANNISSA, WESTMINSTERIN VAALIT

      DAVID CAMERON ELI TIMO SOINI VOITTI SOSIALISTI ANTTI RINTEEN ELI ED MILIBANDIN JOKSEENKIN SELVÄSTI ja ÄSÄNPEE (vrt. SMP) ruhjoi sosialidemokraatit pohjoisessa

      Tässä on ajateltu Europarlamenttia jossa Soini on Cameronin ryhmässä ja Rinne Milibandin ryhmässä

      ANTTI RINTEEN eli Ed Milibandin EROA VAADITAAN WESTMINSTERISSÄ SOSIALISTIPUOLUEEN JOHDOSTA JA JUTTA URPILAISTA eli Harriet Harmania VAADITAAN TILALLE http://www.theguardian.com/politics/2015/may/08/ed-milibands-political-future-hanging-in-the-balance-top-labour-figures-say

      TIMO SOINI SUOMEN KARHU ruhjoo bail-outit
      Dubbed “Finland’s bear”, the populist leader has called Europe’s rescues of indebted states “pyramid schemes” and maintained that Greece should be ejected from the single currency.

      http://www.telegraph.co.uk/finance/economics/11489132/Why-its-time-for-debt-addled-Greece-to-worry-about-the-Finns.html The Finnish bear Timo Soini could find himself at Greece's negotiating table (Reuters) The favourite for the job is Timo Soini, leader of eurosceptic True Finns who first stormed into the limelight at the height of the eurozone’s woes in 2011. Fiercely anti-immigration and a trenchant critic of creditor benevolence to southern countries, Mr Soini was left out of government over his resistance to Finnish involvement in the eurozone’s rescue programme for Portugal four years ago.

      Mikäli nyt Englanti eroaa EU:sta (nyt tulee aiheesta kansanäänestys) ja Kreikka potkitaan ulos eurosta, tämä saattaa helpottaa Soinin urakkaa valtiovarainministerinä

      DAVID CAMERON ELI TIMO SOINI VOITTI SOSIALISTI ANTTI RINTEEN ELI ED MILIBANDIN JOKSEENKIN SELVÄSTI ja ÄSÄNPEE (vrt. SMP) ruhjoi sosialidemokraatit pohjoisessa

      Tässä on ajateltu Europarlamenttia jossa Soini on Cameronin ryhmässä ja Rinne Milibandin ryhmässä

      ANTTI RINTEEN eli Ed Milibandin EROA VAADITAAN WESTMINSTERISSÄ SOSIALISTIPUOLUEEN JOHDOSTA JA JUTTA URPILAISTA eli Harriet Harmania VAADITAAN TILALLE http://www.theguardian.com/politics/2015/may/08/ed-milibands-political-future-hanging-in-the-balance-top-labour-figures-say

      SOSIALISTIT ROMAHTIVAT SKOTLANNISSA, PUOLUEEN PAIKALLISJOHTAJA JUKKA KÄRNÄ eli Jim Murphy PUTOSI

      JA HÄVISI ÄSÄNPEELLE kirjaimen ero SMP:hen UUSI EDUSTAJA ON LAURA HUHTASAARI eli Kirsten Oswald

      Glasgowin ylioppilas Simon Elo eli MHAIRI BLACK ÄSÄNPEESTÄ ON ENGLANNIN NUORIN PARLAMENTTIJÄSEN JA LÖI SOSIALISTIEN JOUNI BACKMANIN eli Douglas Alexanderin

      http://www.telegraph.co.uk/news/politics/SNP/11591144/SNPs-Mhairi-Black-becomes-Britains-youngest-MP-since-1667-after-defeating-Douglas-Alexander.html

    • killi777

      Mun mielestä rinne on paras mahdollinen johtaja demareille. Koskaan ei demareilla ole mennyt yhtä huonosti vaaleissa kun nyt, eli joskohan saisi kloonattua pari rinnettä lisää...

    • vikkk

      Rinne,mies paikallaan,jatkakaa

      • EroaRinne

        Oletko kokkare? Rinteen toiminta johtaa (ja on johtanut) syvempään kierteeseen kannatuksen katoamisessa.
        Välistä tuntuu siltä kun kokoomuslaiste tahallaan aiheuttivat tämän tilanteen. Ja missä kokoomus nyt on? Istuu omahyväisesti hallituksessa kun pahin kilpakumppani on ajettu maan rakoon. Ei Rinne tätä tajua? Aikooko hän jatkaa kokoomuksen linjaa oppositiossakin? Tässä ei ole mitään järkeä.


      • kyllästymäisillään

        Kokoomuksen pahin kilpakumppani istuu nyt samoissa hallitusneuvotteluissa, ja sille puetaan juuri valjaita päälle. Toisaalta se on jo alkanut vetää omaan suuntaansa, ja voi olla, ettei sitä saada porvarien liekaan. Aika näyttää, miten tässä käy.

        SDP:llä ja kokoomuksella oli paljon enemmän yhteistä kuin persuilla ja kokoomuksella. Peruspunamulta olisi ollut luonnollisempi ratkaisu.


      • Intti_Ranne

        "Peruspunamulta"

        Perus-Verta Kentälle ei kuulosta kovin houkuttelevalta minusta.

        Aloituksen asiasta: Sanoisin, että Rinne ei itse tajua erota, mutta hänet korvataan (mahdollisesti Marinilla) piakkoin.


      • Työväenihminen
        Intti_Ranne kirjoitti:

        "Peruspunamulta"

        Perus-Verta Kentälle ei kuulosta kovin houkuttelevalta minusta.

        Aloituksen asiasta: Sanoisin, että Rinne ei itse tajua erota, mutta hänet korvataan (mahdollisesti Marinilla) piakkoin.

        Täytyy sanoa, että parempi Rinne on kuin sata Urpilaista. Sanna Marin on varmasti todella pätevä johtamaan joukkoa (hänestä voi vaikka tullakkin uusi puheenjohtaja :), mutta kuitenkin nyt SDP:n tarvitsee hoitaa puolueesta ne oikeistolaiset pois. Junger, sekä Päivi Lipponen lähti jo... Milloin lähtee loput ja saadaan SDP:stä oikeasti työväenpuolue?


    • Tuloskäyrä

      Noh antaa näiden muiden kerätä nyt kannuksia hallituksessa ja kansa saa ihailla takinkääntöä urakalla vuosien lupauksien palkkana.
      Minusta oli hyvä ettei hallitukseen menty, lakkoja on tiedossa ja paljon.

    • hallituspaikkansa

      Turha tässä on Antin päätä vaatia vadille. Jutan lähdön jälkeen puolueemme kannatus on hieman noussut. Minusta puolueemme maineen pilasivat pakkoruotsi ja sote-shoppailijat Guzenina, October & Co.
      Rinteen ministeriön laskelmien perusteella aloittaa uusi hallitus sopeuttamiset.

      • Entäpä_tämä

        Maailmanparantaminen ja taivaanrannanmaalaaminen pitää jättää sikseen. On ryhdyttävä ajamaan äänestäjien jokapäiväiseen elämään liittyviä asioita. Sateenkaari menolla häviää loppukin kannatus.


    • nöyrryttävä

      Eiköhän se ole aikamoinen häpeä olla nyky Suomessa ammattiliitossa,ainakaan omat kersat ei ole.Sehän on vastoin Isänmaankehitystä.Lakkoilijat ovat täysin moraalittomia ihmisiä.Olisiko tarpeen ottaa kovemmat otteet ihan laillisesti,ettei homma mene laittomuuksiin,vertaa muilutukset.Glopaali maailma vaatii sopeutusta,ei itsekkyyttä.SDP on itsekäs puolue,mutta kun kannatus hiipuu,pakko on nöyrtyä.

    • höyhenet_pöllytköön

      Ei omasta tahdosta ainakaan.
      Annetaan juttalaisten ja rinteeläisten tapella keskenään
      ja katsotaan kumpi leiri tulee häkistä voittajana.

      • pientenpuolellaon

        Jutta sai alamäen hurkjaan vauhtiin, esim,EVM-sopimus,
        Antti on yrittänyt hillitä vauhtia mutta ei se hetkressä onnistu,
        varsinkin kun puolue tahtoo jatkaa kok, politiikkaa.

        Arvot ovat toiset sanoi Antti.


      • Irluuk

        Eipä demareilla perempiakaan ole.


    • sivustaseurannutt

      Aivan sama kuka siellä johdossa heiluu,jos tehdään toista kuin mitä puhutaan niin sillä ei pitkälle päästä.Ollaan niin duunarien puolta mutta potkitaan päähän niin kuin keretään. Puolueelta on normaali-ihmisen asenne hukassa,porvariksi ovat muuttuneet,kaikkien oli sama äänestää kokoomusta.

    • uusiAlkusdplle

      Esitän Rinteen tilalle Sanna Marin.

      • Intti_Ranne

        Se voisi olla sinänsä hyväksi, lelliprinsessan olemattomat poliittiset ansiot huomiotta jättäen, että hän veisi demarit enemmän mielettömän, militantin feminismin suohon ja ajaisi puolueen siten pitkällä tähtäimellä kannatuksen puolesta sinne mihin se kuuluukin -katuojaan.

        Oma veikkaus on, että Rinne syrjäytetään primadonnan hyväksi viimeistään puoluekokouksessa.


      • jotaintarttistehrä

        Ilmeisesti juuri kokkareet haluavatkin, että Rinne pysyy vielä pari vuotta vallassa. Sitten käydään puoluetta repivä puheenjohtajakamppailu, joka ei jää äänestäjiltä huomaamatta kun uudet eduskuntavaalit ovat siitä vähän eteenpäin...

        Ei, ei, Kyllä tämä odottelu menee vain kokkareiden ja persujen pussiin taas kerran. Kun vaaleissa kävi näin huonosti pitää uusi johtaja valita heti vaalikauden alussa, jotta hän pääsee uudella ohjelmalla ja uusilla kasvoilla heti liikkeelle. Nyt puolue kituuttaa ja riitelee taas vuoden, pari. Sosiaalidemokraattien vastustaja näkevät mielellään puolueen hajaannuksen kestävän seuraavaan puoluekokoukseen.


      • alelaari

        Sanna Marin on luotettava ja piristävä uusi kasvo. Hänestä huokuu raikas uusi ajatus - juuri sellainen, jota Sosiaalidemokraattisessa puolueessa tarvitaan nostamaan puolue siitä ojasta, jonne jo on Antti Rinteen ohjaamana mäsähtänyt.

        Rinteen naamalla näkyy taas väsynyt, katkeroitunut ja kyyninen mies, jonka parhaat päivät on kaukana takana. Antti Rinteen "parasta ennen" päivämäärä on liian kaukana menneisyydessä ja tuote alkaa suoraan sanoen jo haista. Tuskin saisi enää alennuslaarissakaan kaupata. Sellaiset eivät äänestäjäkuntaa houkuta. Kolme kertaa naimisissakin taitaa olla? Misä sekin kertoo?


      • totuuksia

        Voisi olla piristysruiske, mutta ei takaa suosion nousua. Samaa piristystä voisi tuoda Antti Lintman. Tiedä häntä. Vanhat perinteiset vasemmiston kannattajat alkavat olla maan povessa. Ja vielä tärkeä pointti, että demareissa on oikeisto ja vasemmistosiivet jotka sekoittavat päätä.


      • UudetTuuletko

        Olen samaa mieltä. Rinne on liian vanha ja vähän rähjäisen oloinenkin. Puolue tarvitsee uudistusta. Rinteen naama on politiikassa liian kulunut ja profilouitus Kataisen tekemiin virheisiin.


    • pitkänlinjanmies

      Sitä vaan en tajua, että kun Sipllä tarjosi hallituspaikkaa sosiaalidemokraateille ja tästä piti tulla neljän suuren hallitus niin miksi se ei kelvannut?
      Haluaisin tähän selvityksen. Uskon, että moni muukin on vähän hämmästynyt.
      Jos aiemmin kelpasi kuuden puolueen hallitus, sitten viiden ja lopulta neljän puolueen hallitus niin miksi ei nyt?? Onko kyse vaan hekilökemiasta, että naama ei miellyttänyt. Silloin pitäisi Rinteen mennä itseensä ja ajatella mikä on puolueen etu ja mikä on oma etu.

      • ghtrcplkk

        Sipilä on tehnyt oikean päätöksen 3 mukana.Eihän 4 puolueen hallituksesta mitään olisi tullut Rinteen takia,nähty millainen näpertelijä ja typerys mies on. Rinteen olisi parasta tehdä päätös erostaan vai yrittääkö teeskennellä että vika jossain muussa? Jos Urpilainen olisi jatkanut Spp PJ -na olisi vaalitulos ja puolueen henki parempi. On ahdistavaa ja ikävää seurata aivan ulkopuolisena seurata miten puolue meni rikki vuosi sittten. Väärät ihmiset päättämässä pj. Ja väärin perustein.


      • sossut_leikkaa_117pros
        ghtrcplkk kirjoitti:

        Sipilä on tehnyt oikean päätöksen 3 mukana.Eihän 4 puolueen hallituksesta mitään olisi tullut Rinteen takia,nähty millainen näpertelijä ja typerys mies on. Rinteen olisi parasta tehdä päätös erostaan vai yrittääkö teeskennellä että vika jossain muussa? Jos Urpilainen olisi jatkanut Spp PJ -na olisi vaalitulos ja puolueen henki parempi. On ahdistavaa ja ikävää seurata aivan ulkopuolisena seurata miten puolue meni rikki vuosi sittten. Väärät ihmiset päättämässä pj. Ja väärin perustein.

        .

        Sossut leikkaa 117 prosenttia siinä jää kaikki hallituksetkin toiseksi

        "Vuokra-asuntoyhtiö VVO-yhtymä julkisti eilen tammi-maaliskuun osavuosikatsauksensa. Se teki 89,4 miljoonan euron liikevaihdolla 34 miljoonan euron liikevoiton. Liikevoittoprosentiksi tulee hämmästyttävät 38 prosenttia liikevaihdosta. Esimerkiksi Helsingin pörssistä ei tällä hetkellä taida löytyä yhtiötä, joka pääsisi edes lähelle samaa.

        VVO:n satumaiset voitot on - vasemmistolaista retoriikkaa käyttäen - revitty vuokralaisten selkänahasta. Vuokrat on helppo pitää pilvissä ja nostaa nostaa niitä, koska Suomessa vallitsee vuokra-asuntopula.

        Antti Rinne istuu VVO:n hallituksessa

        Antti Rinne istuu VVO:n korkeimmassa päättävässä elimessä, yhtiön hallituksessa. Samoin tekee Metallityöväen liiton puheenjohtaja Riku Aalto (Sdp). Aalto kuuluu Rinteen tukijoihin ja hänkin esintyy mielellään julkisuudessa ahneuden vastaisena apostolina. Rakennusliitto, JHL, PAM ja monet muut ammattijärjestöt ovat nekin VVO:n suuria omistajia.

        En ole kuullut Rinteen esittäneen, että huipputulosta tekevä VVO voisi tulla vuokralaisiaan vastaan esimerkiksi vuokranalennuksen muodossa. En ole myöskään kuullut, että Rinne olisi esittänyt VVO:n osingonjaon kohtuullistamista. Vuodelta 2013 VVO maksoi omistajilleen yhteensä 15 miljoonan euron osingot."

        http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/art-1288685283878.html

        .


      • daiguiri

        Rinne tai oikeastaan puolue teki tärkeän päätöksen olla osallistumatta. SDP olisi pettänyt kaikki jos olisi hyväksynyt työajan pidentämisen (palkan alentamisen). Minkä ihmeen takia haluaisi olla mukana hallituksessa, joka kurjistaa työtä tekevien/ köyhien asemaa?? Luulisi Sipilälläkin moraalin nousseen pojan kuoleman myötä, mutta ei. Samaa "kunhan minulla menee hyvin" politiikka ajaa.


    • turhapuolue

      SAK:n kannatus on edelleen laskusuunnassa. Ja SAK=SDP.

      • SDPminneMenet

        Rinne jää ilmeisesti odottelemaan, että kannatus hupee työntekijäpuolella entisestään. On täysin harhaista uskoa, että ne jotka siirtyivät äänestämään muita puolueita eduskuntavaaleissa jatkaisivat sdp:n äänestämistä liittovaaleissa. Jos Rinne tämän varaan laskee niin se on kyllä itsensäpettämistä.


      • kenkäätakalistoon

        Mitä tässä oikein odotetaan? Jouluako? Kenkää Rinteelle ja heti.


    • jotaintarttistehrä

      Tänään tuli viimeisin gallup ja 15.1% ei lupaa hyvää. Myös Vasemmistoliitto laski selvästi.
      SUUNNAN ON MUUTUTTAVA HETI!
      Mitä Rinne oikein tekee? Hallitusbeuvotteluista ulos jäänti on selvä virhe.

    • J-Utta

      hih hih nyt tarvitaan p ersettä verkkosukissa hih hih

    • paskaastässä

      Bilderberg-huora Urpilainen tuhosi demareiden uskottavuuden lopullisesti. Tyhmästi itsensä homomyonteiseksi pakkoruotsittaja-feministiksi julistanut Rinne on on vain pyristellyt Lipposen, halosen ja Urpilaisen kaivamassa hihhuliaatteiden kalmistossa. Ei tämän maan rahoja maailmalle levittelemällä, mamuttamalla, homottamalla ja pakkoruotsittamalla todellisia elämään vaikuttavia asoita paremmaksi saada. Koko ajan huonomaksi menee ja röyhkeät ja tyhmät islaminuskoiset terrorisoivat elämäämme koko ajan pahemmin. Kaikki homomyönteisten puolueiden(rkp, koko, kepu, vas, vihr.) ja erityisesti SDP:n syytä. Tyhmään kansainväliseen solidaarisuusoppiin hurahtanut SDP on synonyymi suomalaisen elintason ja suomalaisuuden tuholle. Ei muuta.

    • Mäntyluotolainen

      Demarien oli kannattanut jättää homomarssit, persereijän kairaajien sekä mustien turvapaikkaturistien edunajamisen ja hyysäämisen Vihreille, olisivat vain keskittyneet tavallisiin suomalaisiin joiden edunajajina demarit vuosikymmeniä tunnettiin. Persut valloittivat sen paikan ja korjasivat potin, tavallinen suomalainen tuntee että persut ajavat nyt heidän etujaan. Demaripäättäjät, tämä on 67 vuotiaan ex-ahtaajan mielipide ja sen sanoma kumpuaa kansan syvistä riveistä.

      • tarkkanäköinen

        "Herra" 64 samaa mieltä, seon moro !t


      • ärtynyt78

        Tämän on pakko olla provokaatiota. Vai luuletko, että persut neuvottelee työehtosopimuksia?? ja jos vastaat, ettei kiinnosta niin olet halveksittava vapaamatkustaja.


    • minätiedän

      Rinne kaikkien aikojen floppi,järki puuttuu täysin

    • kjhjk

      Ei näytä rinteen tekemisistä tulla paljon **skaakaan.

    • hphpohhöl

      Kun aate on vanhentunut seuraa tappio toisensa jälkeen. Rinne voi kuitenkin syventää syöksyä.

      • Erottakaase

        Kuinka kukaan vois enää kuvitella, että Rinne enää pystyis edes loiventamaan laskua? Ainoa lovennut johon taitaa pystyä on ottaa loivarit kankkuseen.
        Tosiasia on, että vaalit meni penkin alle ja sen jälkeiset gallupit lupaavat vain sitä että entistä huonommaksi mennään, alle kaikkien pohjien!


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 185
      2108
    2. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      53
      1982
    3. Euroviisut fiasko, Suomen kautta aikain typerin esitys, jumbosija odottaa. Olisi pitänyt boikotoida!

      Tämän vuoden euroviisut on monella tapaa täydellinen fiasko. Ensinnäkin kaikkien itseään kunnioittavien eurooppalaisten
      Maailman menoa
      156
      1647
    4. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      136
      1604
    5. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      41
      1334
    6. Nukkumisiin sitten

      Käsittelen asiaa tavallani ja toiveissa on vielä että tästä pääsee hyppäämään ylitse. Kaikenlaisia tunteita on läpikäyny
      Ikävä
      4
      1247
    7. Naisten tyypilliset...

      Naiset ei varmaan ymmärrä itse miten karmealle heidän tavara haisee. Miehet säälistä nuolevat joskus, yleensä humalassa
      Ikävä
      11
      1214
    8. Muistatko komeroinnin?

      Taannoin joskus kirjoitin aloituksen tänne komeroinnista eli hikikomoreista; syrjäytyneistä nuorista ihmisistä. Ehkä asu
      Suhteet
      48
      1185
    9. Syö kohtuudella niin et liho.

      Syömällä aina kohtuudella voi jopa laihtua.On paljon laihoja jotka ei harrasta yhtään liikuntaa. Laihuuden salaisuus on
      Laihdutus
      12
      1155
    10. Tuollainen kommentti sitten purjehduspalstalla

      "Naisen pillu se vasta Bermudan kolmio on. Sinne kun lähdet soutelemaan niin kohta katoaa sekä elämänilo että rahat"
      Suhteet
      3
      1148
    Aihe