Pystyykö uskis tekemään Jeesusta suurempia tekoja?

hellanderi

37

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • factahomma

      Ei tietenkään pysty.

      • voiteitäepäuskoisia

        Kuinka niin. Jeesus voi tehdä ihmeitä tänäkin päivänä Pyhässä Hengessä. Hänen Jeesuksen nimessä tänäpäivänä parantuu sairaita. Spitaalisia. Kasvaa uusia jalkoja. Epäuskon määrä on vain suuri länsimaisessa kulttuurissamme.


      • Uskova2
        voiteitäepäuskoisia kirjoitti:

        Kuinka niin. Jeesus voi tehdä ihmeitä tänäkin päivänä Pyhässä Hengessä. Hänen Jeesuksen nimessä tänäpäivänä parantuu sairaita. Spitaalisia. Kasvaa uusia jalkoja. Epäuskon määrä on vain suuri länsimaisessa kulttuurissamme.

        Jospa näitä parantumisihmeitä oikeasti tapahtuisi, niin niistä puhuttaisiin päivän uutisissa. Mutta huijauksista ja petoksista ei viitsitä tehdä juttuja. Ei meidän kuulukaan uskoa näihin huhuihin ja valheisiin, - meidän kuulua uskoa Jeesuksen evankeliumi ja pelastua sillä. Vaikka meiltä terveys ja jalka tai käsi puuttuisikin... Eihän Jeesus ole edes luvannut meille maallista terveyttä ja hyvinvointia tässä elämässä, vaan pikemminkin vainoa ja ahdistusta.


    • Muistase

      Keskittykää Jeesukseen ja armoon joka päivä on ehkä pras neuvo. Sieltä annetaan mitä kullekkin kuuluu. Omilla ponnisteluilla et ole mitään ellei se tule Jumalalta.

    • upstara

      Selvä homma ei kykene. Joka muuta väittää ei tunne raamattua.

      • arvovaltaaaa

        Ei uskis mitään tee vaan hänessä vaikuttava Pyhä Henki ja Jeesuksen nimi.


    • VesaNasareth

      On käännetty väärin. Tarkoittaa laajempia tekoja. Mennarisuuntautuneet tietysti haluavat tehdä suurempia tekoja.

    • virallistaMitähänhaet

      Kysyt tällaisilla palstoilla helluntalaisten "virallista kantaa"!

      Oletko eksynyt nyt väärälle palstalle? Ovatko nämä palstat yleensä jonkun virallisia palstoja, joissa se viimekäden tietolähde on esiintuotu ja kuka ne allekirjoittaa??

      Palsta mitä eri nimikkeillä esiintyy on huutosakkien metelipalstaa.
      esim jos menet autopuolelle, se erittäin hyvin tulee esiin.

      En laita paljonkaan painoa kirjoittajien mandaatteihin.

      • minusxtaon

        Eiks tää ole helluntailaisuus palsta?


    • merkkejäTaivaasta

      Mutta, voiko se uskis sitten tehdä suurempiakin tekoja.

      Jaa'a. Hengellisellä puolen on monenlaista tekijää, jotka sanovat toimivan Jumalan nimissä. Hedelmät sitten kertovat missä mennään, onko kirjoitettu sana siinä takana tai ei.
      Jumalahan voi sallia eksytyksenkin matkaan, kun haetaan vaan lihaan tyydytystä, eikä pyritä elämään Jumalan tahdossa.

      Mutta työ, mitä taivaankirjoissa tehdään, se on Pyhän Hengen työtä ja kirkastaa Kristusta. Ja mitä siinä sitten esiintyy, on aina kuitenkin Hengen työ ja päämäärä on Kristuksen ruumiin kasvattaminen.

      Vanhaanliittoon on muistiinmerkkittynä, kuin ennen etsittiin esim. merkkejä, mutta siinä etsinnässä ei sitouduttu Jumalaan.
      Heille annettiin merkiksi Kristuksen kuolema ja ylösnouseminen.
      Jos siihen ei usko, vaan merkkejä, ollaan hakoteillä.

    • TurvaaHerraan

      Kun uskoo Herraan niin tulee tehtyä se mihin ja miten ikinä johdetaankin. Herra laittaa asiat sydämeesi kyllä.

    • Helluntaiherätyksellä tuskin on "virallista" kantaa tuohon. Kyseessä ei ole oppikysymys eikä yhden raamatunkohdan pohjalta pidä mitään oppia tehdäkään. Mutta luulisin että helluntaiherätyksen virallinen kanta Jeesuksen sanoihin on kristinuskon mukainen, siis että se mitä Jeesus sanoo, on totta.

      Henkilökohtainen kantani on ehdottomasti kyllä. Kun Jeesus Raamatun mukaan sanoo, että joka uskoo Häneen, tulee tekemään SAMOJA TEKOJA - ja lisäyksenä: SUUREMPIAKIN - niin se, mitä Jeesus tuossa sanoo, on varmasti totta. Siihen on turvallista luottaa.

      Minun ei tarvitse tietää eikä määritellä mitä kyseinen sanankohta pitää sisällään, mitä Jeesus tarkoittaa asioilla, mitkä sisältyvät ilmaukseen joka on käännetty "suurempiakin". Huomauttaisin kuitenkin yhdestä seikasta, mikä voi tuntua pilkunviilaamiselta, mutta on mielestäni oleellinen ja hyvä tähdentää:

      Jeesus sanoi, että "tulee tekemään", mutta ei "pystyy tekemään". Kyse on vähän samasta kuin viinipuuvertauksen kohdalla: oksa ei pysty tekemään hedelmää (itsessään) mutta on vapautettu tuomaan ilmi puun luontoa, siis sitä hedelmää, mitä yhteys runkoon tuottaa. Kyse on ennen kaikkea yhteydestä Kristukseen ja Jumalan voiman ilmitulemisesta niissä, jotka uskovat; jotka ovat Häneen liittyneitä ja tahtovat Hänen tuntemisessa vaeltaa.

      Sellainen uskova ei etsi ihmeitä ja merkkejä ja aseta niitä ensisijalle, vaan antautuu Herralleen ja tahtoo vaeltaa puhdassydämisestä Hänen yhteydessä.

    • kyseleväuskis

      Tekikö Paavali tai Pietari Jeesusta suurempia tekoja?

      • Kaikki.Saitaat

        " Tekikö Paavali tai Pietari Jeesusta suurempia tekoja? "

        - ei tehnyt, vaikka Paavalin kautta parani Meliten (Malta) saarella kaikki sairaat.

        Sanan mukaan myöskin Jeesus paransi kaikki sairaat. (jotka sitä halusivat, pyysivät)

        Kyseessä on siis käännösvirheestä johtuva väärinkäsitys. Tarkempi käännös kertoo, että " te teette määräällisesti enemmän" ihmmetokoja, kuin Jeesus.

        Jeesus yksinään ei kerinnyt jokapaikkaan parantamaan sairaita, nykyään on tuhansittain Jumalan palvelijoita, joitten tekemät ihmemäärät Pyhän Hengen kautta ovat suurempi joukko, kuin Jeeesuksen teot yksinään.

        Tuonmallinen on Raamatun alkuperäisen käännnöksen ilmoitus.


      • tosihomma

        Joo näin on käännösvirhe.


    • sanassaonlupaus

      Jopa suurempiakin.. Sanoo Jeesus itse. .. . Ihmeitä lukematon joukko niin ettei maailman kirjoihin mahdu se määrä. Lupaa Jeesus itse.

    • defacto

      Jeesus on totuus!

    • ihanatotuus

      Näin on ja Jeesus tekee suurempia tekoja.

    • Uskova2

      Jeesuksen lupaamat suuremmat teot tarkoittavat evankeliumin julistusta. Evankeliumin tuoma pelastus on suurempi asia kuin maallinen terveys ja vauraus. Jeesus vertasi sielun pelastusta tekemiinsä ihmeparantumisiin ja kuolleistaherättämisiin. Ne olivat vain ajallisia, mutta sielun pelastus on ikuinen elämä!

    • No tuo nyt on naurettava! Tottakai pystyy jos Raamattu Sanoo niin !!!!!!

    • nnäinon

      Jeesus itse tekee suurempia tekoja!

    • Uskova2

      Savonarola! Kumpi on sinusta suurempi teko: ruumiillisen sairauden parantaminen vai sielun pelastaminen evankeliumin kautta?

      • No selvä se on että jo ihmisen peso ,, elikä puhdistuminen sisäisesti on jotain niin valtava että ihmisen ruumillisten vammat jää kauas suuruudesta ja myös Pelastuxen joka tuli vasta Jeesuxen kuoltua ihmiselle johon me saamme otta osa jos tahdomme on myös paljon suurempi kun mitä Jeesus teki kun vaelsi maan päällä.


    • suurempiteko

      Sielun pelastus.

    • Uskova2

      Siinähän ne suuremmat teot sitten ovatkin. Jeesus oli taas oikeassa!

    • facdaa

      Jeesus on Herra.

    • Exap

      Tehdä suurempia tekoja kuin Jeesus ?
      Vastakysymys: Missä voimassa ? Omassa voimassamme emme voi mitään, ja jos "toimimme Jumalan voimassa", silloin tekijänä ei ole "minä" vaan Jumala.
      Mitä järkeä on kysyä onko auto suurempi kuin auto ?
      Mutta kuten sanoin, "uskis" ei pysty (itse) tekemään yhtään mitään; joten vastauksena: uskis ei pysty tekemään suurempia tekoja kuin Jeesus.

    • tverkki

      Ei pysty. Selvä homma.

    • linkistäpoimittua

      Alkutekstissä Joh 14:12 on sana meidzon, joka tarkoittaa suurempia, laajempia ja enemmän. Mikä näistä vaihtoehdoista on oikea ja tarkoittaa sitä mitä Jeesus tarkoitti? Ratkaisu on todella yksinkertainen, sillä Jeesus paransi sairaita, ajoi ulos riivaajia, herätti kuolleita takaisin elämään, teki ruoka-ihmeitä ja luonnonvoimat olivat Hänelle alamaisia. Kun nyt tutkimme esim. UT:n tekstejä Apt:n teoista eteenpäin aina ilmestyskirjaan asti, niin yksikään apostoli tai kukaan muukaan alkuseurakunnan uskova ei tehnyt voimassa suurempia tekoja kuin Jeesus teki, mutta enemmän ja laajemmin niitä tapahtui kuin Jeesuksen tekeminä. Jeesus teki tekojaan kolme vuotta, mutta apostolit ja muut uskovat paljon kauemmin ajallisesti. Alkuseurakunnan uskovien kautta tapahtui parantumisia, riivaajien ulosajamisia sekä kuolleita herätettiin, ihan samoja tekoja, joita tapahtui enemmän ja laajemmin kuin Jeesuksen kautta, mutta yhtään voimassa suurempaa tekoa kuin Jeesus teki ei löydy Raamatusta opetuslasten kautta tehtynä. Täten on ilmiselvää, että enemmän tai laajemmin on oikein, eikä suurempia.

    • Lentäminenkö

      Mikä olisi se suurempi teko?

    • downsoft

      Niinpä hyvä kysymys!

    • Uskova2

      Edelleenkin on voimassa se mitä Jeesus sanoi: Joh. 14:12 "...ja suurempiakin, kuin ne ovat...." Jeesus on Herra ja Jumala, ja kaikki mitä Hän sanoi, on totta! Jumala ei voi valehdella tai erehtyä - muuten Hän ei olisikaan Jumala! Eli on täysin väärä ajatus mennä kyseenalaistamaan Raamattua, Jumalan puhetta.
      Ihmeet ja merkit eivät loppujen lopuksi merkinneet kovin paljoa, niillä ei ollut pelastavaa vaikutusta! Parannettu ihminen sairastui jossain elämänsä vaiheessa uudestaan, kuolleista herätetyt kuolivat joskus jne. Ihmeillä ja merkeillä oli siis vain ajallinen vaikutus: se ei itsessään ole kovin suuri asia! Apostolit tekivät kyllä ihmeitä rajoitetun ajan Jumalan Hengen avulla, mutta nekin ihmeet loppuivat aikanaan kun apostolinen opetus oli yleisesti tunnettu ja muistiin kirjoitettu.
      Paljon suurempaa ja tärkeämpää oli evankeliumin julistus. Evankeliumin pelastava vaikutus ulottuu kuoleman jälkeenkin, se on ikuista! Sitä Jeesus tarkoitti suuremmilla teoilla! Apostolit, ja tietysti kaikki muutkin uskovat, jotka evankeliumia julistavat, tekevät todellakin suurempia tekoja kuin Jeesuksen tekemät ihmeet ja merkit. Vastaus siis aloittajalle on : kyllä, uskikset tekevät suurempia tekoja kuin Jeesus teki eläessään maan päällä.

    • faktaa

      Ei pysty tekemään.

    • Uskova2

      Faktaa: sinä katsot vain maallisiin asioihin, olet siis ei-uskovainen. Siinä mielessä kyllä ymmärrän mielipiteesi täysin - näin ilman perustelujakin. Mikähän voisikaan ei-uskovaiselle ihmiselle olla parempaa kuin maallinen ruumiillinen parantuminen tai herättäminen kuolleista! Helluntaikirkko ja karismaattinen liike tarjoavat juuri tuota kaikkea maallista hyvää, terveyttä, rikkautta, valtaa ja mainetta. Helluntailaiset tahtovat sitä mitä juuri ei-uskovaiset tahtovat!

    • uskojototuutta

      Jeesus pelastaa ja pelasti jo lihansa päivinä. Ristin ryöväri pelastui. Mieti sitä. Laajemmin ja enemmin on oikein. Kukaan uskova ei voi tehdä Jeesusta suurempia tekoja.

    • maaduska

      Asia on just näin.

    • Uskova2

      Oletteko siis varmoja, että Jeesus valehteli Raamatussa? ( Joh 14:12 )
      Uskotteko, että Jeesus puhui valheita ja Pyhä Henki antoi sen vielä Raamattuunkin kirjoittaa? Onpa teillä merkillinen usko! Ainakin raamatunvastainen ja jeesuksenvastainen....

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Cynthia Woods

      😋😍😋😍😋😍😋😍😋 💋 ­­­N­­y­m­­­f­o­­m­­a­­a­­­n­i -> https://x18.fun/girl04372247#CynthiaWoods 🔞💋❤️💋❤️💋🔞�
      YIT-Yhtymä
      2
      14871
    2. Aimee Dvorak

      😍😋😍😋😍😋😍😋😍 💋 ­­N­­­y­­­m­­f­o­m­a­a­n­­­i -> https://x18.fun/girl02740429#AimeeDvorak 🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞💋💋
      0
      3069
    3. Becky Steele

      🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑 💋 ­­N­y­­­m­­f­­­o­­­m­­a­a­­­n­­i -> https://x18.fun/girl05250014#BeckySteele 🔞❤️💋❤️
      Arkkitehtuuri
      0
      3065
    4. Allison Queen

      🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒 ❤️ ­N­­­y­m­­­f­­­o­­m­a­a­­­n­­­i -> https://x18.fun/girl07854217#AllisonQueen 🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞
      Vedonlyönti
      0
      3064
    5. Pamela Orr

      😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋 🍒 ­­­N­y­­m­f­­o­­­m­a­­­a­­­n­­­i -> https://x18.fun/girl06055581#PamelaOrr 🔞❤️💋❤️💋❤️🔞
      Star Wars
      0
      3064
    6. Lakeisha Coleman

      🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑 💋 ­­N­y­­­m­f­­o­­m­a­­­a­n­­i -> https://x18.fun/girl08105348#LakeishaColeman 🔞💋❤️💋❤️💋🔞
      Synnytys
      0
      3060
    7. Stephanie Love

      😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋 ❤️ ­­N­y­­­m­f­­o­­m­­­a­a­­n­­­i -> https://x18.fun/girl01692207#StephanieLove 🔞❤️💋❤️💋❤️
      Lappi
      0
      3056
    8. Molly Graham

      😍😋😍😋😍😋😍😋😍 😍 ­­N­­­y­­m­­­f­­­o­­m­­a­a­n­i -> https://x18.fun/girl02277975#MollyGraham 🔞❤️💋❤️💋❤️🔞❤️
      Puhelimet
      0
      3055
    9. Rachelle Reynolds

      😋😍😋😍😋😍😋😍😋 🔞 ­N­­­y­­m­f­­­o­­m­­­a­­a­n­i -> https://x18.fun/girl03175674#RachelleReynolds 🔞❤️💋❤️💋❤️
      Etelä-Savo
      0
      3055
    10. Nancy Taylor

      😍😍😍😋😋😋😋😍😍😍 ❤️ ­­­N­­­y­m­­­f­o­m­­­a­­­a­n­­­i -> https://x18.fun/girl01560856#NancyTaylor 🔞💋❤️💋❤️💋
      Kauris
      0
      3054
    Aihe