tipsit laihtua terveellisesti

HerkkuaIlmanHerkkua

Ajattelin jakaa muutamia ruoka vinkkejä mm. terveellisiä että täyttäviä johon lisätään pientä liikuntaa ja voin vannoa kyllä alkaa kilot karisemaan terveellisellä tavalla :)

Vihanneksia, kasviksia, marjoja ja hedelmiä voi syödä mielin määrin. Niitä voi myös sekoittaa muihin ruokiin tuomaan lisämakua ja hyviä vitskuja esim.
vaikka söisit päivässä vain yhden leivän syö se terveellisesti: ruisleipä, näkkileipä, hapankorppu.

vinkki 1. Täyteläinen leipä kaikilla herkuilla
Sipaise vähän voita tai jätä kokonaan pois. Keitä kananmuna ja paloittele se leivälle (näin kananmunaan ei tulee lisää kaloreita esim voissa paistettaessa.) Lisää salaatin lehti, kurkkua, paprikaa, pala kinkkua ja juustoa.

vinkki2. Lämppärit
Laita pellille ruisleipä tai useampi. Lisää ensin yksi juusto siivu, sitten: kinkku, sipuli, paprika. Täytteiden päälle vielä toinen siivu ja vähän oreganoa. Uuniin 200 astetta n. 8min

vinkki3. Marjaisa rahka
Sulata n. 1/2dl mustikoita/vadelmia/mansikoita ellei ole tuoreita. Lisää rahkapurkista puolet sekaan ja sekoita niin että rahka muuttaa väriä. Nauti. Voit myös lisätä sekaan mysliä. (käytä tuoreita tai pakaste marjoja mehukeiton sijaan, näin vältät turhan sokerin)

vinkki4. Omatekemä jugurtti
Niinkuin ylemmässä sulata 1/2dl marjoja tai pilko/murskaa hedelmiä ja lisää mielesi mukaan maustamatonta jugurttia sekaan. esim. yksi kaupan mansikka jugurtti sisältää todella paljon sokeria.

vinkki5. Maistuvaa teetä.
Vihreä tee on hyväst. Käytä makua tuomaan raakaruoko sokeria vaalean sijaan. Se on paljon terveellisempää. Liraus maitoa sekaan antaa samettisen pehmeän maun.

vinkki6. Lihaisa salaatti
Paista uunissa maustamaton kanan koipi ja perkaa se tämän jälkeen pieniksi paloiksi. Keitä riisiä, lisää keittoveteen hieman öljyä ja suolaa. Lisää maissia, paprikaa, herneitä ja sekoita kaikki yhteen, pieni ripaus carrya sekaan. Tämän vinkin voi toteuttaa myös kalalla esim. lohella tai tonnikalalla. Loheen mausteeksi sopii tilli.

vinkki7. Dipattavat ja dippi
Tee itse dippi: osta kermaviili purkki ja purista siihen 3-4kpl valkosipulin kynttä. Pilko porkkanaa, paprikaa, kurkkua, selleriä (ja mitä ikinä keksitkään) kippoon ja nauti dipin kanssa. (valkosipuli toimii todella hyvin kasvisten kanssa)

vinkki8. Pilttiä (vauvanruokaa)
Ulkomailla julkkikset ovat testanneet tätä diettiä ja laihdutus keinoa positiivisin tuloksin joten suosittelen. Marja piltti on hyvä välipala (itse suosin mangoa ja kuningatarta n. 30kcl purkki) Jos ruoka maistuu todella huonosti ja siihen pitäisi totutella niin vauvan ruoka piltit on oiva keksintö siihen. Ison purkin voi jakaa kahteen pieneen ateriaan (suosin jauhelihaa ja pastaa n. 130kcl purkki)

vinkki9. Herkullista vettä
Mausta vesi sitruunalla (myös sitruuna tiivieste käy) Se puhdistaa elimmistöä ja saa veden maistumaan paremmalle. Marjoilla maustaessa vesi kannattaa laittaa isoon kannuun, marjat sinne ja n. 8h jääkaapissa, näin siitä tulee maukkaampaa.

vinkki10. Älä kaihda kaikkia herkkuja
On joskus hyvä antaa itselleen herkkuja ettei lankea ahmimaan. Nutridietin suklaa pirtelö (170kcl annos) on todella hyvää! suosittelen! Myös nutrilett milk chocolate creamy caramel patukka on niin makea ettei sitä voi syödä kokonaan edes pahimpaan makean nälkään.

vinkki11. Unohda dietti limut!
Niiden sisältämä makeutusaine voi myös hidastaa laihtumista ja laittaa kropan sekaisin. Suosittelen uusia novellen maku kivennäis vesiä jotka käyvät ihan limsasta ja niitä voi juodqa hyvällä omatunnolla eikä huolehtia kaloreita, se on terveellistä! (Itse tykkään eniten mango guavasta)

Vinkki12. Napostele!
Napostele viinirypäleillä, mandariinillä, vesimelonilla , kiwillä.. se ei pahaa tee :)

Sitten voitaisiin siirtyä liinkuntaan johon mulla ei ole yhtä pitkää litanjaa asiaa, muutama pieni juttu jonka voi jokainen mahduttaa päiväänsä :)
Liikunta piristää!
Lähde kävelylle 30min kävelylle. Jokainen pystyy ja ehtii. Samalla saa omaa ''terapiaa'' tuulettaa pään sisältöä, ajatella asioita ihan omassa rauhassa. Ajattele vaikka puuhun tulleita lehtiä tai mitä tahansa. Kuvittele että se päivän pieni lenkki on aika ilman anoreksiaa, aika jolloin saa haaveilla ja ajatella kaikkea muuta. Lenkkiä voi pidentää jatkossa.

Toivottavasti näistä saitte näistä jotain uutta ideaa ja inspiraatiota :]

3

201

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • HerkutteluaIlmanHerkkua

      Niin ja kesän tullessa voi tehdä omia terveellisiä jädejä :)
      Maustamatonta jugurttia, lempi marjoja, tee lusikallinen raakaruoko sokeria. Sekoita kunnolla yhteen. Annostele jätski muotteihin ja pakkaseen.

    • HerkutteluaIlmanHerkkua

      Lisävinkkejä
      vinkki1. Uunikasviksia
      Pilko pieniksi paloiksi: parsakaalia, kurkkua, paprikaa, porkkanaa, sipulia, valkosipulia ja laita ne pieneen uunivuokaan. Pieni loraus oliivi öljyä päälle ja sekoita. Lisää halutessasi mausteita esim suola ja pippuri. Lisää päälle folio.
      Paista uunin keskitasolla 20-30min (175- 200 astetta)
      Voit keittää pienen annoksen riisiä kaveriksi.

      vinkki2. Hyvää suolaa
      Vaihda normi suola himalajan merisuolaan eli ruususuolaan joka on terveellinen luonnon suola. Sitä saa ainakin luontaistuote kaupoista uskon että isoista marketeista.

      vinkki3. Tortillaa ilman tortillaa
      Voit tehdä tortilloita ilman vaaleaa tortilla lättyä! Kananmunaa, avocadoa, paprikaa, kurkkua, salaatin lehteä, ananasta, jalapenoja, chiliä, halkaistuja viinirypäleitä. Lihaksi uunissa paistettu maustamaton kanankoipi jonka perkaat pieniksi paloiksi. Kastiksi kermaviili johon puristat 3-4kpl valkosipulin kysniä. Lisää lautaselle sen verran kutakin kuin luulet jaksavasi syödä ja sekoita ja nauti. Tää sekoitus sopii myös hyvin ruisleivän päälle.

      vinkki4. Aamupalasta puhtia
      Aamupala on tärkein ateria päivässä. Sen välistä jättäminen voi olla kohtalokasta, usko tai älä: se vaikuttaa suurestikkin painon pudotuksessa - negatiivisesti. Aamupalaksi olisi siis hyvä syödä edes vähän niin että elimmistö starttaa. Vähän kaura tai ruispuuroa, kananmuna, hedelmä ja iso lasi esim. sitruunalla maustettua vettä tekee hyvää ja ei tuo lisäkiloja.

      vinkki5. Rasvaton tai sokeriton ei ole paras vaihtoehto.
      Rasvattomien tuoteiden suosiminen pitkäaikaisesti voi johtaa isoihin haluihin herkkuja kohtaan joten ota rasvattoman täyden maitolasin sijaan puolikas kevytmaito lasillinen. Sokerittomat pastillit, limut, mehut sisältävät isoja määriä makeutus ainetta joka huijaa ihmisen kehoa. Kun syöt makeutus ainetta keho luulee saavansa paljon energiaa koska vaistoaa makean energisen tuotteen ja näin elimmistö reagoi sitä kohtaan: yikuormittaa kaikkia elintoimintoja ja polttaa ihmisen helposti loppuun (eikä polta edes rasvaa). Vältä myös hyvin sokerisia tuotteita. Niinkuin aiemmin neuvoin tee itse mansikka jugurttisi ennen kuin että ostaisit sen kaupasta ne jos mitkä on kauheita sokeri pommeja.

      vikki6. Kotiaskareet polttaa kaloreita
      Oikeastaan kaikki mitä teet polttaa kaloreita kotiaskareista eniten siivous koska liikut jatkuvasti ja se onkin yksi helpoimmista tavoista. Pihan haravointi on myös yksi niistä.

      vikki7. Käytä portaita ja jalkojasi
      Miksi et kulkisi portaita hissin sijaan? se vahvistaa lihaksiasi ja parantaa yleiskuntoa ja ennen kaikkea polttaa kaloreita. Jos voi valita hissi vai portaat, ota portaat.

      vinkki8. Kotijumppaa
      Voisit kokeilla kotijumppaa? Katso esim. Youtubesta jumppavideoita ja lähde mukaan kuuntele samalla lempi musiikkiasi joka innostaa sinua liikkumaan. Tanssi peilin edessä on myös hauskaa, voisit opetella jonkun huipun tanssiliikkeen

      vinkki9. Syö vitamiinejä myös purkista
      Ne eivät korvaa tarvittavaa päiväsaantia mitä saa terveellisestä ruasta mutta eivät pahastakaan ole. Kalanmaksaöljy (tabut), monivitamiinit, biotiini pitäisi löytyä jokaisen kaapista.

      vinkki10. Smootie
      Tää on hyvä tehdä kiireisinä aamuina jo illalla jääkaappiin valmiiksi ja nauttia ainakin muutama hörppy ''aamupalaksi''. Itse tykkään eniten mansikka banaani smoothiesta jota tulee maisteltua välipalaksikkin. Laita blenderiin: 1/2L maustamatonta jugurttia, lisää puolikas banaani ja 1 ja puoli desiä mansikoita. Kaurahiutaleita voi myös lisätä halutessaan. Surauta mössöksi ja valmis. Hyviä ja terveellisiä smootie vinkkejä löytyy myös netistä, myös kasvis versioina.

      vinkki10. Waist magnet
      Tää on uusi naisten vatsan alueelle kohdistuvat läskin poistoon ja piilottamiseen. Vyötä voi käyttää nukkuessa, päivällä, urheillessa näin se polttaa enemmän rasvaa vatsan seudulta. https://instagram.com/waistmagnet/

      vinkki11. Nuku tarpeeksi
      Ihminen tarvitsee unta, mielellään 8h yössä. Epääännöllinen unirytmi ja etenkin valvominen lisäävät sydän kohtaus riskiä että saattaa kerätä lisäkiloja.

      vikki12. Säännöllinen elämä.
      Ihminen laihtuu jo pelkästään sillä että valitsee itselleen parhaat, säännöliset ruokailu ajat joita pystyy noudattamaan. esim. aamupala 9:00, päivällinen 12:00, ruoka 16:00, välipala 18:00, iltapala 21:00. Nää saattaa kuulostaa aivan kamalalta anorektikolle mutta mitään isoa ei tietenkään joka ruokailulla tarvitse syödä, kunhan jotain kokeile vaikka jotain ylemmistä vinkeistä :)

    • HerkutteluaIlmanHerkkua

      Muista että terveellinen elämä ei tee sinusta lihavaa, mielesi tekee. Ryhdy jo tänään pyrkimään kohti parempaa elämää.
      Tässä muutama inspiraatio kuva:
      http://avenueform.com/wp-content/uploads/2014/09/healthy-diet-guide.jpg
      https://s-media-cache-ak0.pinimg.com/736x/ff/dd/82/ffdd82dc0de67ed6dded9accdb30a2a8.jpg
      http://40.media.tumblr.com/d15852fa56882140dc717cc54f6b0195/tumblr_mhpcv1CH1b1s4d9n6o1_400.jpg
      http://40.media.tumblr.com/d29c7a15c002bf224824f413481aa7f9/tumblr_ndaqweaVGU1trefafo1_500.jpg
      http://wellandgood.com/wp-content/uploads/2014/05/Screen-Shot-2014-05-13-at-2.49.59-PM.png
      http://40.media.tumblr.com/a353984fb8979cb7390450b5698dfd6b/tumblr_mjqkelG8jj1s40kuwo1_400.jpg
      https://pushthekeys.files.wordpress.com/2013/01/530805_409933182422837_1594152041_n_large.png?w=418
      http://t3.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcSsaBtNLg34e8N3XAnmzH6s-y3k2hlspVFoJ8T2AfmRYq2acI-a
      http://40.media.tumblr.com/tumblr_m9z1nwNkMD1rbbxbro1_500.jpg
      http://41.media.tumblr.com/5ce68cce8a20a0313fbffe49c63cc7e2/tumblr_mmd6a4D1cr1rlrx9oo1_500.jpg
      http://s5.favim.com/orig/141012/drink-food-good-heathly-Favim.com-2147027.jpg
      http://youqueen.com/wp-content/uploads/2013/10/young-woman-buying-fruit-in-supermarket.jpg
      https://s-media-cache-ak0.pinimg.com/736x/df/fd/dd/dffddd85452d80a0ebf2c3f42f12a083.jpg

      If You Want - YOU CAN and YOU DO IT! <3

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Cynthia Woods

      😋😍😋😍😋😍😋😍😋 💋 ­­­N­­y­m­­­f­o­­m­­a­­a­­­n­i -> https://x18.fun/girl04372247#CynthiaWoods 🔞💋❤️💋❤️💋🔞�
      YIT-Yhtymä
      2
      14881
    2. Aimee Dvorak

      😍😋😍😋😍😋😍😋😍 💋 ­­N­­­y­­­m­­f­o­m­a­a­n­­­i -> https://x18.fun/girl02740429#AimeeDvorak 🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞💋💋
      0
      3069
    3. Stephanie Love

      😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋 ❤️ ­­N­y­­­m­f­­o­­m­­­a­a­­n­­­i -> https://x18.fun/girl01692207#StephanieLove 🔞❤️💋❤️💋❤️
      Lappi
      0
      3066
    4. Rachelle Reynolds

      😋😍😋😍😋😍😋😍😋 🔞 ­N­­­y­­m­f­­­o­­m­­­a­­a­n­i -> https://x18.fun/girl03175674#RachelleReynolds 🔞❤️💋❤️💋❤️
      Etelä-Savo
      0
      3065
    5. Becky Steele

      🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑 💋 ­­N­y­­­m­­f­­­o­­­m­­a­a­­­n­­i -> https://x18.fun/girl05250014#BeckySteele 🔞❤️💋❤️
      Arkkitehtuuri
      0
      3065
    6. Allison Queen

      🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒 ❤️ ­N­­­y­m­­­f­­­o­­m­a­a­­­n­­­i -> https://x18.fun/girl07854217#AllisonQueen 🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞
      Vedonlyönti
      0
      3064
    7. Pamela Orr

      😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋 🍒 ­­­N­y­­m­f­­o­­­m­a­­­a­­­n­­­i -> https://x18.fun/girl06055581#PamelaOrr 🔞❤️💋❤️💋❤️🔞
      Star Wars
      0
      3064
    8. Lakeisha Coleman

      🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑 💋 ­­N­y­­­m­f­­o­­m­a­­­a­n­­i -> https://x18.fun/girl08105348#LakeishaColeman 🔞💋❤️💋❤️💋🔞
      Synnytys
      0
      3060
    9. Molly Graham

      😍😋😍😋😍😋😍😋😍 😍 ­­N­­­y­­m­­­f­­­o­­m­­a­a­n­i -> https://x18.fun/girl02277975#MollyGraham 🔞❤️💋❤️💋❤️🔞❤️
      Puhelimet
      0
      3055
    10. Nancy Taylor

      😍😍😍😋😋😋😋😍😍😍 ❤️ ­­­N­­­y­m­­­f­o­m­­­a­­­a­n­­­i -> https://x18.fun/girl01560856#NancyTaylor 🔞💋❤️💋❤️💋
      Kauris
      0
      3054
    Aihe