Onko 63 000e paljon vai vähän?

KöyhäSijoittaja

Oma osakesalkku (koostuu amerikkalaisista ja eurooppalaisista hyvää osinkoa maksavista yhtiöistä, yhteensä noin 20 yrityksen osakkeesta) on arvoltaan 63 000e. Olen 29-vuotias. Tuntuu, etten ole saanut aikaan juuri mitään sijoituksissa, olen siis laittanut ala-ikäisenä ansaituista kesätyörahoista nykyiseen palkkaani, aina leijonan osan kiinni osakkeisiin.

Kiihtyykö salkun kasvuvauhti eksponentiaalisesti jatkossa? Harmittaa kun haluaisin nähdä salkkuni olevan jo lähelle miljoonaa tässä vaiheessa ja nyt ollaan mitättömissä summissa. Onko muita kohtalontovereita?

4

99

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Alkuperäinenkysyjä

      Ainiin, toki omistan muutaman sijoitusasunnon, joilla korkea tuotto kun sijaitsevat pienemmissä yliopistokaupungeissa ja oma pieni asuntokin kohta puoliksi maksettu Helsingin ydinkeskustassa. Siltikin, haluaisin lopettaa työnteon oravan pyörässä jo esimerkiksi 5 vuoden kuluttua, Miten pääsisin tähän tavoitteeseen parhaiten? Neuvoja, vinkkejä? Otan niitä kyllä vastaan kun nytkin olen tämän kaiken omaisuuden kerännyt itse toimimalla taloudellisesti järkevästi. Harmittaa vain tuo osake-salkun pienuus.

      • Vakuusvaje

        Kun 29-vuotias on omin voimin saanut kootuksi useita sijoitusasuntoja ja 63000 euron osakkeet, se ei minusta ole lainkaan huono saavutus. Pikemminkin päinvastoin. Sijoitusprofiilisi on kieltämättä varovainen, mutta jos tulokset ovat tuollaisia, siinäkään ei ole valittamista. Ja jos pystyt nykyisistä tuloistasi säästämään 1500 euroa kuukaudessa, sinulla on viiden vuoden kuluttua ainakin 150000 euron osakesalkku. Siinä kokoluokassa indeksin mukainen nousu alkaa jo tuntua. Tekeehän 8 % vuosituotto tuosta summasta tuhat euroa kuukaudessa.

        "Hyvistä osinko-osakkeista" on kuitenkaan turha odottaa mitään rakettinousua, joka ratkaisisi ongelmasi muutamassa vuodessa. Tuotto voi oikeastaan parantua vain riskiä ottamalla. Itse totesin pelkän säästämisen ja indeksikasvun salkun kasvatusvaiheessa liian hitaaksi ja kokeilin kovaa keskittämistä pieniin kasvuyhtiöihin. Pari hyvää osumaa nosti varallisuuden viisinkertaiseksi viidessä vuodessa. Olisi tietysti voinut käydä toisinkin, mutta siinä vaiheessa epäonnistuminen ei vielä olisi merkinnyt ratkaisevaa tappiota. Nyt politiikkani on kääntynyt aivan toisenlaiseksi, kun on paljon enemmän menetettävää enkä enää halua palata töihin.

        Kun sinulla ilmeisesti on parempi tulovirta kuin minulla aikanaan, suosittelisin jättämään hurjimman riskinoton pois. Jos viiden vuoden ylijäämät menevät parin virhesijoituksen takia hukkaan ja oletkin vielä 35-vuotiaana samassa tilanteessa kuin nyt, se vasta vetää mielen katkeraksi.

        Kuitenkin suosittelisin miettimään ovatko nimenomaan osinko-osakkeet tuossa vaiheessa paras sijoituskohde. Käytännössähän otat salkusta ulos osinkoa, maksat siitä verot ja syötät rahat salkkuun takaisin. Ei se ole nopein tapa kasvattaa varallisuutta. Tee lisäsijoituksesi enemmänkin kasvun suuntaan, kuitenkaan sortumatta pikavoittojen tavoitteluun.


    • Stock

      Fantastinen tulos! Onnea! Jatka poika osakkeilla, oman intressin mukaan osakkeita vain ja sellaisia jotka maksavat osinkoja. Klassikkoja jne.
      - Itse 50 ja osinko-osakesalkku noin 440 K. Plus pari sijoitusasuntoa. Itse pidän sitä kohtuullisena saavutuksena. Aloitin vuonna -94.
      - Muista hajautus hyviin osinko-osakkeisiin ja myös ajallinen hajautus eli ostot eri aikoina. Hanki myös itse tietoa: yhtiöiden kotisivut, yhtiökokoukset, talousalan lehdet... paskasivujen vinkkimihillä pelkkä viihdearvo, vittuuntuneiden luusereiden kirjoituksia. Pidä pääsi ja sen kun eteenpäin.
      Minulle pörssi on avannut uuden elämän!

    • ALkuperäinen

      Olen yllättynyt, että pidätte tulosta hyvänä. Joku Buffethan on taikonut paljon kovempia tuloksia ja vaikka kuinka yritän kopioida reseptiään niin ei onnistu, ostin ensimmäiset osakkeet tosin vasta 22-vuotiaana eli 7 vuotta sitten ja otin yhteen sijoitusasuntoon 15 000e osakkeista rahana ulos kun tarvitsi omaa rahoitusta.

      Seuraavaksi ostan jotain euro-osaketta kun taalan kurssi haastava. Konetta esimerkiksi 5000e, vaatii toki 5 seuraavan palkan osalta tonnin säästämisen. Mutta tonnin laitan joka palkasta aina sivuun osakkeisiin muutenkin.

      Ylpeä olen kyllä siitä, etten ole vanhempien tai muiden apuja tähän käyttänyt. Riittävästi esimerkkejä lähipiirissä pappa betala-tapauksista, joilla ei mitään hajua rahankäytöstä kun kaikki tullut ilmaisena lounaana pöytään. Eipä ole perintlä järkeä säästää jälkipolvelle, joka hummaa sijoitukset ilmaan hetkessä..

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Cynthia Woods

      😋😍😋😍😋😍😋😍😋 💋 ­­­N­­y­m­­­f­o­­m­­a­­a­­­n­i -> https://x18.fun/girl04372247#CynthiaWoods 🔞💋❤️💋❤️💋🔞�
      YIT-Yhtymä
      1
      14846
    2. Aimee Dvorak

      😍😋😍😋😍😋😍😋😍 💋 ­­N­­­y­­­m­­f­o­m­a­a­n­­­i -> https://x18.fun/girl02740429#AimeeDvorak 🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞💋💋
      0
      3049
    3. Stephanie Love

      😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋 ❤️ ­­N­y­­­m­f­­o­­m­­­a­a­­n­­­i -> https://x18.fun/girl01692207#StephanieLove 🔞❤️💋❤️💋❤️
      Lappi
      0
      3046
    4. Molly Graham

      😍😋😍😋😍😋😍😋😍 😍 ­­N­­­y­­m­­­f­­­o­­m­­a­a­n­i -> https://x18.fun/girl02277975#MollyGraham 🔞❤️💋❤️💋❤️🔞❤️
      Puhelimet
      0
      3045
    5. Rachelle Reynolds

      😋😍😋😍😋😍😋😍😋 🔞 ­N­­­y­­m­f­­­o­­m­­­a­­a­n­i -> https://x18.fun/girl03175674#RachelleReynolds 🔞❤️💋❤️💋❤️
      Etelä-Savo
      0
      3045
    6. Becky Steele

      🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑 💋 ­­N­y­­­m­­f­­­o­­­m­­a­a­­­n­­i -> https://x18.fun/girl05250014#BeckySteele 🔞❤️💋❤️
      Arkkitehtuuri
      0
      3045
    7. Allison Queen

      🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒 ❤️ ­N­­­y­m­­­f­­­o­­m­a­a­­­n­­­i -> https://x18.fun/girl07854217#AllisonQueen 🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞
      Vedonlyönti
      0
      3044
    8. Pamela Orr

      😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋 🍒 ­­­N­y­­m­f­­o­­­m­a­­­a­­­n­­­i -> https://x18.fun/girl06055581#PamelaOrr 🔞❤️💋❤️💋❤️🔞
      Star Wars
      0
      3044
    9. Lakeisha Coleman

      🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑 💋 ­­N­y­­­m­f­­o­­m­a­­­a­n­­i -> https://x18.fun/girl08105348#LakeishaColeman 🔞💋❤️💋❤️💋🔞
      Synnytys
      0
      3040
    10. Jennifer Mitchell

      🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑 🔞 ­­N­y­­m­­­f­o­­m­­­a­a­n­­­i -> https://x18.fun/girl08490246#JenniferMitchell 🔞❤️💋❤️💋❤️
      Joensuu
      0
      3039
    Aihe