Hämeen kosmetologikoulu 2015

mietippäsitä

Entisenä opiskelijana en suosittele kyseistä koulua. Yksityinen koulu, joka maksaa n. 6000e niin oletat saavasi tasokasta opetusta ja valmiuden ammattiin. Totuus on se, että istut 2 kk teoria tunneilla ja loput n. 12 kk vietät koulun hoitolassa tekemässä ilmaiseksi töitä, jossa oletat saavasi opettajilta ohjaamista jotta työssäoppiminen oikeasti toteutuisi. Vain yhdellä on oikeasti pedagogiset pätevyydet ja muut ohjaajat ovat kosmetologeja, joka ei mielestäni anna pätevyyttä opettamiseen. Työssäohjaajia on vain 3 ja oppilaita n. 80, joten useimmiten teet hoitoja ilman että ohjaaja käy paikalla kertaakaan.

Koulussa olisi (ainakin meidän aikaan) ollut tilaa, mutta oppilaat ahdettiin alakerrokseen jossa tunnelma oli erittäin ahdas ja varsinkin kesällä hikinen ja kuuma. Liikkuminen oli vaikeaa ilman törmäilyä, joka oli myös asiakkaille epämukavaa. Olennaiset asiat opiskelua varten kuten jalkahoitoihin pora yms. oli niukasti ja sait odotella saavasi tarvitsemasi. Koulutukseen sisältyvä aloituspaketti oli aika huono hintaan nähden.

Hämeen kosmetoligikoulussa asiakkaat tulee ensin, ja sitten vasta oppilaat jotka oikeasti maksavat johtajien kyynervarsissa keikkuvat merkkilaukut. Minkäänlaisia poissaoloja ei hyväksytä, jopa sairastodistuksilla olevat poissaolot piti korvata. Koulussa myös naamakertoimella ja perseennuolemistaidolla on suuri merkitys. Jos osaat mielistella johtijia, tarinoida ja esittää itkeväsi niin saat paljon anteeksi, joka on suuri vääryys niitä kohtaan, jotka korvaavat aidosti sairaina olleita tunteja. Yleisesti ottaen oppilaiden kohtelu oli ala-arvoista ja nöyryyttävää. Ottaen huomioon, että kaikki olemme aikuisopiskelijoita ja opiskelijoilla todennäköisesti on muutakin elämää kuten työ tai lapset koulun ohella, olisi järkevää jos johdon kanssa olisi mahdollista sopia joustavat työajat koulun suhteen. Turhaan koko ryhmä odottaa yhtä seisoskelemalla myymälässä tuhan panttina asiakkaiden tiellä. Se ei ole kivaa tekevälle oppilaalle eikä myöskään asiakkaalle. Pakko myös mainita 7h päivät ilman taukoja. Oppilaalle on 30min ruokatauko, mutta koska raha on johtajalla ensimmäisenä mielessä otetaan kaikki varaukset vastaan mitä tulee, jolloin oppilaiden tauot kummasti katoaa. Jos viet ehdotuksen johdolle, hän nauraa päin nauraa ja kehotttaa viemään kehittävän toiveen takapihan toivelaatikkoon mikä siis tarkoittaa roskalaatikkoa. Tämä kertoo johdon kypsyydestä.

Kiteytettynä koulu on vuosi kärsimystä, henkistä väkivaltaa ja ihmisarvon alasajoa.
Jos lähtisin kaikkia pikkuasioita tässä vatvomaan, tekstistä tulisi loputon. Pointti on se, että tiedät mitä täällä on koulusta kirjoitettu ja kaikki on täyttä totta muttei se ole edes koko totuus. Todellisuudessa koulu on paljon pahempi. Kehotan välttämään koulua!

1

55

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • apuaapua

      Olen aloittamassa koulun nyt keväällä... kerro lisää?

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Haluaisitko nähdä

      Hänet alastomana?
      Ikävä
      68
      3179
    2. Hilirimpsistä

      Hyvää huomenta ja kivaa päivää. Ilmat viilenee. Niin myös tunteet. 🧊☕✨🍁❤️
      Ikävä
      200
      2801
    3. Nainen lopeta pakoon luikkiminen?

      Elämä ei oo peli 😔😟
      Ikävä
      22
      2618
    4. Älä elättele

      Toiveita enää. Ihan turhaa. Sotku mikä sotku.
      Ikävä
      49
      2588
    5. Olet täällä. Mutta ei minulle.

      Nyt olen tästä 100% varma. Satuttaa. T: V
      Ikävä
      20
      2456
    6. Kuule rakas...

      Kerrohan minulle lempivärisi niin osaan jatkaa yhtä projektia? Arvaan jo melkein kyllä toki. Olethan sinä aina niin tyyl
      Ikävä
      41
      2305
    7. Miten hitsissä ulosoton asiakas?

      On tää maailma kumma, tässä haisee suuri kusetus ja ennennäkemättömän törkeä *huijaus*! Miten to.monen kieroilu on edez
      Kotimaiset julkkisjuorut
      210
      1743
    8. Törmättiin tänään

      enkä taaskaan osannut reagoida fiksusti. Menen aina lukkoon. Yksi asia on varma: tunteeni sinua kohtaan ovat edelleen v
      Ikävä
      24
      1697
    9. Vieläkö sä

      Rakastat mua?❤️😔
      Ikävä
      38
      1559
    10. Dear mies,

      Hymyiletkö ujosti, koska näet minut? 😌
      Ikävä
      18
      1416
    Aihe