opiskelu turussa & asuminen Tampereella??

äiti_oikiksessa

Mietin tässä oman elämäntilanteeni kannalta, että jos nyt tulen pääsemään tukruunaa opiskelemaan, niin kuinka hoidan asumisjärjestelyt.. perhe on Tampereella ja en todellakaan haluaisi muuttaa, mutta onko oikiksessa opiskelu realistisesti mahdollista jos koulumatka tulee vajaa pari tuntia suuntaansa? Lähinnä kiinnostaa että kuinka paljon koulussa on pakollisia luentoja, pitääkö esim olla paikalla 2 vai lähemmäs 5 kertaa viikossa? Eihän siinä muuta ongelmaa, mutta matkustus ei varmaankaan ole taloudellisesti mahdollista jos koko viikko pitää junalla arvata ees taas...

9

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • vähävää

      Alussa voi olla paljon opetusta, jossa on 80 % läsnäolon velvollisuus. Opiskelija saa matkustaa puoleen hintaan, mutta usein on tiettyihin juniin halvempiakin tarjouksia. Busseilla saattaa olla yhden euron lippuja.

      Mutta rankkaahan ravaaminen on. Itse yrittäisin tehdä niin, että olisin ti-to Turussa, muuten Tampereella.

      Jos pääset tiedekuntaan, katso sitten, miten opinnot on järjestetty ja miten juuri sinun tapauksessa on viisainta toimia.

      • äiti_oikiksessa

        Kiitos paljon vastauksesta. Tosiaan, täytyy katsoa tilannetta sitten syksyllä!


    • ddfgdsfggsf

      Itse olisin muuttamisen kannalla. Pääset paremmin kiinni muiden opiskelijoiden iltarientoihin ym. toimintaan ja pääset aloittamaan itsenäisen elämän.

      • ddfgdsfggsf

        Vilkaisinkin nyt vasta nimimerkkiäsi. Meinaatko siis että olet äiti jonka mies ja lapset asuvat Tampereella eivätkä voi muuttaa kanssasi Turkuun? Tässä tapauksessa ymmärrän pulmasi paremmin. En kyllä osaa neuvoa tuohon tilanteeseen mitään.


      • äiti_oikiksessa
        ddfgdsfggsf kirjoitti:

        Vilkaisinkin nyt vasta nimimerkkiäsi. Meinaatko siis että olet äiti jonka mies ja lapset asuvat Tampereella eivätkä voi muuttaa kanssasi Turkuun? Tässä tapauksessa ymmärrän pulmasi paremmin. En kyllä osaa neuvoa tuohon tilanteeseen mitään.

        Sitä juuri tarkoitin. en enää niitä iltarientoja kaipaa! :'D


    • Huomennavalvomaan

      Ei Turun oikiksessa ole läsnäolopakkoa kuin lähinnä kielissä ja pidemmälle ehtineissä opinnoissa eli mielestäni voi täysin onnistua tuo matkustelu!:) tsemppiä huomiseen!!

    • niimpäniin

      Jos nyt eka pääsisit sinne sisälle, se kun nimittäin ei ole mikään läpihuutojuttu...

    • Kokemuksen_ääni

      Meillä on Turun oikiksessa yllättävän paljonkin varttuneempaa ja perheellistä väkeä, jotka asuvat muualla, eikä opiskelujen ja perhe-elämän yhteensovittaminen ole kovin ongelmalliselta vaikuttanut. Tenttiminenkin onnistuu tiedekunnan virallisina tenttipäivinä toisessa yliopistossa. Halutessasi voit siis tilata tentin Tampereen yliopistoon ja tenttiä siellä. Toki tämä lysti kustantaa muutaman kympin, mutta toisaalta rahaa ja aikaa säästyy matkustamiselta.

      Luennoilla ei ole pääsääntöisesti läsnäolovelvollisuutta. Vain kahden ensimmäisen opiskeluvuoden kieliopinnot edellyttävät 75 %:n läsnäolovelvollisuutta. Myöhemmässä opintojen vaiheessa (erikoistumisjaksovaihe) jotkut professorit edellyttävät lisäksi läsnäoloa seminaareissa. Käytännössä voi siis todeta, että läsnäolopäiviä viikossa kertyy yhdestä kahteen. Näin ollen voit siis todella hyvin asua Tampereella ja opiskella Turussa. Ei ole mikään ongelma, vaan ainoastaan järjestelykysymys.

    • matkustajatar

      Minä olen Turun yliopiston opiskelija ja asun Tampereella. Perhe- ym. syistä muutto Turkuun tule kyseeseen, joten kuljen Tre-Turku väliä enimmillään 3 x vko, enempään en suostu, eikä ole tarvinnutkaan (luennoillani ei läsnäolopakkoja).

      Tuosta reissaamisesta: Se on pidemmän päälle äärettömän raskasta. Ja edullisten matkustusvahtoehtojen löytäminen kysyy aikaa ja vaivannäköä, mutta on kannattavaa ja asiaan perehtymällä saa äkkiä parisataa kuussa säästymään lippujen hinnoissa, sillä sekä junissa että busseissa on varsin erik...hm, joustavat hinnoittelukäytännöt.

      Juna Tre-Tku on 1 h 45 min, päälle matka Turun rautatieasemalta yliopistolle kävellen 35 min, ja Treella matka rautatieasemalta kotiin (täällä 12 km, bussilla 15-35 min). Yhdensuuntaisellekin matkalle tulee siis kestoa, eivätkä aikataulut ja VR:n jälleen uudistunut hinnoittelu alkuunkaan suosi edes päätoimista opiskelijaa. Keväällä opiskelijan 12.5 euron menolippu nousi eniten käytetyillä vuoroilla 18 euroon/suunta, mikä äkkiä ylittää kipurajan - ellei sitten hengaile Turussa odottaen halvempaa vuoroa. Junassa voi toki lukea, hoitaa juoksevia asioita tai nukkua, jos pystyy. Jos ei pysty, syynä ovat useimmiten kännykkäänsä kailottavat kanssamatkustajat.

      Kyyti on kuitenkin tilavampaa kuin bussissa. Onnibus kulkee Tre-Tku -väliä kerran päivässä, ja siihen saa edullisia lippuja kun tietää aikataulunsa hyvin ennakkoon. Erityisesti perjantain klo 16.30 lähtö Turusta on täynnä. Kesto 2 h, maajussien ollessa tien päällä syksyllä ja talvirajoitusten tultua voimaan 15 min myöhästyminen on vakio. Turussa linja-autoasemalta on 20 min yliopistolle. Paunulla en ole kulkenut.

      summa summarum: Rankkaa matkustamista, kilometrejä tulee ja päivät ovat p i t k i ä, mutta sen kestää, jos on motivoitunut ko. kurssista/opinnoistaan. Voittaahan se aina työnteon ;) (terv 36-v.) Reissupäivän jälkeen on turha kuvitella tekevänsä mitään älyllistä. Kuuna päivänä en kulkisi tuollaista työmatkaa, jos olisi 8 tunnin työpäivä matkojen välissä ja 5 päivää viikossa. Ehei. Päivästä tulee lyhyemilläkin luennoilla matkoineen äkkiä (10-)12-14 -tuntinen.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      136
      5678
    2. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      33
      3485
    3. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      17
      1893
    4. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      23
      1875
    5. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      24
      1720
    6. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      74
      1566
    7. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      14
      1473
    8. Armi Aavikko Malmin hautausmaa

      Haudattiinko Armi arkussa Malmin hautausmaalle vai tuhkattiinko hänet? Kuka tietää asiasta oikein?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      11
      1366
    9. Haluisin suudella ja huokailla

      ja purra kaulaasi ja rakastella sinua. Haluisin puristella rintojasi ja pakaroitasi. Ei sinulla taida olla kuitenkaan ni
      Ikävä
      17
      1360
    10. Miksi näin?

      Miksi vihervassut haluaa maahan porukkaa jonka pyhä kirja kieltää sopeutumisen vääräuskoisten keskuuteen? Näin kotoutumi
      Maailman menoa
      23
      1308
    Aihe