Syyllisyyden tunteminen

Mikke9034

Meillä on aika tuore suhde: 9,5kk. Olemme 20-30-vuotiaita nuoria. Tilanne on tämä: Olen opintojeni loppuvaiheessa oleva yliopisto-opiskelija, joka on viiden vuoden yrittämisen jälkeen vihdoin saanut ensimmäisen oman alansa kesätyöpaikan. Tässä taloustilanteessa tällaisen todennäköisyys lienee minimaalinen. Olin maaliskuun alusta lähtien tosi alakuloinen, syystä että pelkäsin opiskelujeni valuvan hukkaan kun en millään saa oman alan työpaikkaa. Kesästä näytti tulevan työtön, eikä uskoni tulevaisuuteen ollut kovin hyvä. Suhteeseen tämä vaikutti negatiivisesti. Muutaman kerran sain tyttöystävältä kuulla, että pitäisi keskittyä siihen mikä on elämässä hyvin.

Sain varmistuksen oman alan kesätyöpaikasta pari viikkoa sitten. Alun juhlinta on vaihtunut syyllisyyden tunteeseen, sillä valitettavasti kesätyö tietää kaukosuhdetta vähintään kesän ajaksi. Välimatka ei ole edes iso: 1,5h autolla. Kuitenkaan minun ei ole mahdollisuutta eikä kovin järkevääkään ajaa tuota matkaa kahta kertaa päivässä. Vanhempani asuvat lähellä työpaikkaa, joten luultavasti siellä yövyn muutaman yön viikossa.

En usko, että minulle tämä tuottaa kovin suuria vaikeuksia, vaikka en olekaan koskaan kaukosuhdetta kokenut. Olen muutenkin hieman erakkoluonne. Tyttöystäväni on puolestaan alkanut oireilla jo etukäteen. Hänelle ei kuulemma kaukosuhde sovi lainkaan. Ilmeisesti hänellä on aikaisempia kokemuksia tästä. Lisäksi hänellä on rahahuolia, ja juuri sai tiedon, että hänen nykyinen (pätkä)työ ei jatku enää syksyllä. Pätkätyöläiseksi hänellä on todella kallis asunto (720€/kk), josta ei ole valmis luopumaan kiintymyksen vuoksi. Emme asu yhdessä, vaikka melkein joka yö nukumme yhdessä. Tämä siksi, että tyttöystävälläni on yksin nukkumisen pelko, sekä pelko nukkua vieraassa paikassa. Muutakin mielenterveysongelmia löytyy, muttei kovin vakavia, eikä ne nyt tähän asiaan kuulu.

Tyttöystäväni on hyvin herkkä. Hän itkeskelee päivittäin, kertoo kuinka hänestä tuntuu miten elämä valuu viemäriin. Ei auta mitkään puhumiset asiasta. Ei auta se fakta, että kyse on vain kolmesta kuukaudesta. Ei auta se fakta, että välillä arkenakin ajan hänen luokseen, lisäksi jokainen viikonloppu kokonaisuudessaan. Ei auta se fakta, että kaikki minun kavereiden parisuhteet ovat kokeneet saman joko armeijan tai vaihto-opiskelun vuoksi. Ei auta mikään: tämä tuntuu nyt miltei ylitsepääsemättömältä ongelmalta.

Tunnen siis syyllisyyttä tyttöystäväni pahoinvointiin. Pitkäaikainen unelmani on toteutunut. Työurani on saamassa todellisen startin, jolle voin ehkä rakentaa omaa ja toivottavasti tulevan perheeni tulevaisuutta. Työkokemuksen myötä minulla on mahdollisuus tulevaisuudessa työllistyä lähemmäksi nykyistä asuinkaupunkiamme, jossa siis itsekin haluaisin olla jos se vain olisi mahdollista. Olisi yksinkertaisesti typerää olla tarttumatta tilaisuuteen, kun työn vastaanottamattomuus olisi saattanut johtaa syrjäytymiseen ja köyhyyteen sekä mielenterveyden menettämiseen.

Perheeni on iloinen puolestani. Tyttöystäväni perhe on iloinen puolestani. Tyttöystävänikin on tavallaan iloinen, mutta kyllä selvästi enemmän pinnalla on masentuneisuus. Kuitenkin koen tehneeni aivan oikean ratkaisun. Samalla koitan itselleni toistaa, että ellei suhteemme kestä tällaista verrattaen pientä koettelemusta, niin eipä tästä muutenkaan mitään tulisi pidemmällä tähtäimellä.

Ei mulla mitään kysyttävää. Kunhan halusin jakaa.

7

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • kesäksi

      Ehdottomasti töihin ilman syyllisyyttä. Tyttöystävälle tukea hänen perheeltään, ystäviltään tai ammattilaisilta. Päivä kerrallaan nautit siitä, että olet saanut töitä, etkä huolehdi kaikista mahdollisesta. Jos suhde kaatuu tuohon, niin se ei tosiaan tule muutakaan kestämään. Kovasti onnea matkaa sinulle ja teille!

      • Jenniina1

        Hyvä kommentti. Tosiaan aloittaja ei voi olla ainoa, joka tukee tyttöystävää. Työpaikan saaminen on todella tärkeää ja suuri saavutus. Siitä ei tarvitse kokea huonoa omaatuntoa. Koska tyttöystävälläsi on psyykkisiä ongelmia, tarvitsee hän apua. Kuten edellinen kirjoitti, niin perhe, ystävät ja ammattiapu kehiin. Sinä pääset viikonloppuisin katsomaan.


    • Hyvinä

      Onnea työpaikkasi johdosta! Ja tyttöystävällesi voi tehdä hyvääkin olla omillaan ja kuulostella tunteitaan. Voisiko hänkin ajatella muuttoa perääsi? Tai haluaisikohan hän toteuttaa jonkun muun unelmansa tänä aikana - matkan tms.

    • Hei.

      Ensinnäkin onneksi olkoon hienon kesätyömahdollisuuden saamisesta! Kirjoituksestasi huokuu vastuullisuus ja oikein elämisen tarve. Haluat pyrkiä päämääriisi mutta samalla olla aiheuttamatta muille harmia. Ihminen kuitenkin voi viime kädessä olla vastuussa vain omista teoistaan, valinnoistaan ja ajatuksistaan. Vaikka parisuhteessa myös tarvitaan toinen toisiaan, ei kuitenkaan koskaan toinen osapuoli voi olla vastuussa toisen mielenterveydestä, esim. kumppanisi yksin nukkumisen pelkoon viittasit. On joskus vaikea erottaa tervettä ja epätervettä riippuvuutta toisistaan. Joskus riippuvainen ihminen syyllistää toista siitä, ettei hän täytä toisen riippuvuuden tarvetta. Lähtökohtaisesti parisuhteessa on kaksi erillistä, itsenäistä, itsestään vastaavaa ihmistä, jotka sitoutuvat ja liittyvät toisiinsa. Tarvitaan siis sekä erillisyyttä että kykyä liittyä. Teidän suhteenne on vielä symbioosivaihetta, jossa liittyminen korostuu. Jossain vaiheessa suhteessa yleensä tulee erillisyyden vuoro voimakkaammin esiin.
      Vaikuttaa siltä, että tyttöystäväsi mielestä kaukosuhde on jollain lailla uhka suhteellenne. Ehkä voisit toisaalta vahvistaa häntä kertomalla selvästi, että olet sitoutunut eikä tilanne johdu siitä, että tahtoisit hankaloittaa elämää. Mutta toisaalta sinun tulee vahvistaa itseäsi: et tee mitään väärin ottamalla kesätyötä vastaan etkä vahingoita sillä ketään.
      Näitä toisaalta-toisaalta-ristiriitoja elämä tarjoaa tämän tästä. Ne ovat myös hyvää harjoitusta itsetuntemuksen tiellä, sillä elämässä harvoin on mustavalkoisia tilanteita. Parhaimmillaan tämäkin vahvistaa myös suhdettanne, kun tyttöystäväsi huomaa hyvin pärjäävänsä ilman sinua ja saavansa mahdollisuuden kasvattaa omaa itsenäisyyttään. Toivotaan, että näin käy! Miltä tämä pohdinta muuten sinusta kuulosti?

      Meiju, diakoni

    • aloittaja1

      Nyt on jo yli puolet kesästä kulunut. Uskaltaisin väittää, että kuviteltua helpommin on mennyt. Ei kuitenkaan helposti.

      En saa riittävästi unta, en ole vieläkään tottunut unirytmin muutokseen. Ajan päivittäin 1,5-2,5 h työmatkat. Olen väsynyt mennessäni tyttöystävän luo arki-iltana ja perjantaina. Käyn siis yleensä kerran viikossa tyttöystävän luona viikonloput. Viimeksi oli ensimmäinen kerta kun kuittaili väsymyksestä ja ilmaisi ettei ole kivaa kun en vietä virkeänä aikaa hänen kanssaan.

      Hänellä on kausia (muutaman päivän jaksoja) jolloin voi huonosti. Yritin ottaa puheeksi tuon riippuvaisuuden ja toiselle suuttumisen siitä ettei täytä riippuvaisuuden tunnetta. Tyttöystävä heittäytyi puolustuskannalle, ei ole mielestään riippuvainen minusta, koska tietää kokemuksesta mitä on olla riippuvainen toisesta ihmisestä (äidistään lapsena). No, se keskustelu tyssäsi pian tämän jälkeen. En oikein ymmärrä miten ei ole yhtään riippuvainen, jos ikävä äityy säännöllisesti toimintakyvyttömyydeksi, tuntien itkeskelyksi ja pahoiksi ajatuksiksi.

      Meillä on vähän sellainen tilanne, että minusta on tämän vuoden aikana tullut vähäpuheisempi, koska tyttöystäväni reagoi vahvasti ikäviin asioihin, jotka eivät ole hänen mieleisiään ja/tai joista on eri mieltä. Minä sitten yleensä annan periksi riitoja vältelläkseni (niitä on kyllä ollut).

      Enää en kuitenkaan syyllistä itseäni.

      • vire_64

        "... ikävä äityy säännöllisesti toimintakyvyttömyydeksi, tuntien itkeskelyksi ja pahoiksi ajatuksiksi. "

        Tästä päätellen tyttöystäväsi on sinusta erittäin riippuvainen. Nuo ovat juuri selviä merkkejä läheisriippuvuudesta. Riippuvuudesta on haittaa niin tyttöystävällesi kuin sinullekin. Erityisen huolestuttavaa on toimintakyvyttömyys. Se vähentää tyttöystäväsi työnsaantimahdollisuuksia entisestään. Työttömyys romahduttaa tyttöystäväsi talouden, koska on "kiintynyt" liian kalliiseen asuntoonsa. Onko hänellä taka-ajatuksena, että sinä muuttaisit virallisesti hänen luokseen jakamaan asumiskulut? Missään tapauksessa ei kyllä kannata muuttaa yhteen niin kauan kuin molemmilla on suurin piirtein säännölliset tulot.

        Tuohon väsyneenä oloon voisi kuittailla takaisin, ettet olisi niin väsynyt, jos kävisit tyttöystäväsi luona vain viikonloppuisin. Kyllähän hänen täytyisi sinuakin ymmärtää. Ensimmäinen oman alan kesätyöpaikka, siihen tarvitaan energiaa. Parisuhteesta pitäisi saada energiaa. Kirjoittamasi perusteella parisuhteesi taitaa viedä sinulta energiaa enemmän kuin tuoda. Ikävä kyllä. Asialle olisi hyvä tehdä jotain ennen kuin on liian myöhäistä.


    • jeppistäjee

      Syksyllä kaikki on toisin. Jokin mielialaa tasaava lääkitys plus terapiaa varhaisia hylkäämiskokemuksia käsitelläkseen olisi tytölle hyödyllisempää kuin perääsi parkuminen. Teepä niin loppukesän että käyt vain viikonloppuna ilonaan. Miksei hän voisi matkustaa sinua katsomaan? Niin, hän ei voinut nukkua vieraassa paikassa..
      Siis: tytöllä on hermojensa ja mielialojensa kanssa ongelmia, jotka vain väljästi liittyvät sinuun. Esim. jos joutuisit sairaalaan muutamaksi viikoksi, silloinkin aikuisen ihmisen =hänen on selvittävä omin voimin ja avuin.
      Keskity hoitamaan kesätyösi mahdollisimman hyvin, se vaikuttaa oleellisesti tulevaan uraasi.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Cynthia Woods

      😋😍😋😍😋😍😋😍😋 💋 ­­­N­­y­m­­­f­o­­m­­a­­a­­­n­i -> https://x18.fun/girl04372247#CynthiaWoods 🔞💋❤️💋❤️💋🔞�
      YIT-Yhtymä
      2
      14881
    2. Aimee Dvorak

      😍😋😍😋😍😋😍😋😍 💋 ­­N­­­y­­­m­­f­o­m­a­a­n­­­i -> https://x18.fun/girl02740429#AimeeDvorak 🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞💋💋
      0
      3069
    3. Stephanie Love

      😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋 ❤️ ­­N­y­­­m­f­­o­­m­­­a­a­­n­­­i -> https://x18.fun/girl01692207#StephanieLove 🔞❤️💋❤️💋❤️
      Lappi
      0
      3066
    4. Rachelle Reynolds

      😋😍😋😍😋😍😋😍😋 🔞 ­N­­­y­­m­f­­­o­­m­­­a­­a­n­i -> https://x18.fun/girl03175674#RachelleReynolds 🔞❤️💋❤️💋❤️
      Etelä-Savo
      0
      3065
    5. Becky Steele

      🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑 💋 ­­N­y­­­m­­f­­­o­­­m­­a­a­­­n­­i -> https://x18.fun/girl05250014#BeckySteele 🔞❤️💋❤️
      Arkkitehtuuri
      0
      3065
    6. Allison Queen

      🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒 ❤️ ­N­­­y­m­­­f­­­o­­m­a­a­­­n­­­i -> https://x18.fun/girl07854217#AllisonQueen 🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞
      Vedonlyönti
      0
      3064
    7. Pamela Orr

      😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋 🍒 ­­­N­y­­m­f­­o­­­m­a­­­a­­­n­­­i -> https://x18.fun/girl06055581#PamelaOrr 🔞❤️💋❤️💋❤️🔞
      Star Wars
      0
      3064
    8. Lakeisha Coleman

      🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑 💋 ­­N­y­­­m­f­­o­­m­a­­­a­n­­i -> https://x18.fun/girl08105348#LakeishaColeman 🔞💋❤️💋❤️💋🔞
      Synnytys
      0
      3060
    9. Molly Graham

      😍😋😍😋😍😋😍😋😍 😍 ­­N­­­y­­m­­­f­­­o­­m­­a­a­n­i -> https://x18.fun/girl02277975#MollyGraham 🔞❤️💋❤️💋❤️🔞❤️
      Puhelimet
      0
      3055
    10. Nancy Taylor

      😍😍😍😋😋😋😋😍😍😍 ❤️ ­­­N­­­y­m­­­f­o­m­­­a­­­a­n­­­i -> https://x18.fun/girl01560856#NancyTaylor 🔞💋❤️💋❤️💋
      Kauris
      0
      3054
    Aihe