Hallitusohjelma leikkaa työttömiltä,opiskelijoilta

hallitusKusettaa

Kylmää kyytiä työttömille ja opiskelijoille työttömyyskorvaus ja opintotuki pienenee. Työttömien on pakko karenssin uhalla tehdä ilmaiseksi töitä.

Hallitusohjelmasta 27.5.2015 poimintoja:

– Hallitus valmistelee 15.10.2015 mennessä vuoropuhelussa työelämän osapuolten kanssa työttömyysturvan uudistuksen, sisältäen työn vastaanottovelvoitteen tiukentumisen sekä velvoitteen osallistua aktivointitoimenpiteisiin.

= Ankeaa, kylmää talvea tiedossa kaikille työttömille ja työttömiksi jääville.

– Hallitus luo osallistavan sosiaaliturvamallin, jonka tavoitteena on palkan ja sosiaaliturvan yhteensovittaminen sekä irtisanotun työntekijän parempi tukeminen heti työttömyyden kohdatessa. Apuna käytetään riippumattoman asiantuntijatyöryhmän arviointeja ja suosituksia.

= Heti sossujen pyöritykseen kun mikä tahansa työ loppuu?

– Hallitus arvioi kriittisesti kaikkia sellaisia tukijärjestelmiä, jotka ohjaavat työkykyisiä ihmisiä pitkäaikaisiin poissaoloihin työmarkkinoilta. Vuorotteluvapaajärjestelmän ehtoja tiukennetaan muuttamalla se syyperusteiseksi ja/tai muuttamalla työhistoriaehtoa. Mikäli hallituksen ja työ-
elämän osapuolten toimet työpanoksen lisäämiseksi eivät osoittaudu riittäviksi, vuorotteluvapaajärjestelmästä luovutaan kokonaan.

– Hallitus käynnistää tarvittavat työaikalainsäädännön ja muun työlainsäädännön uudistukset, jotka tukevat paikallisen sopimisen edistämistä, mahdollistavat työnantajille yhdenvertaisen aseman poikkeamistilanteissa sekä vahvistavat henkilöstön asemaa yritysten päätöksenteossa. Hallitus asettaa selvitysmiehen, joka laatii ehdotuksen paikallisen sopimisen kehittämisestä 15.10.2015 mennessä.

– Hallitus pidentää koeaikaa, mahdollistaa alle vuoden määräaikaisen työsuhteen ilman eri perustetta ja joustavoittaa takaisinottovelvoitetta irtisanomistilanteessa sekä kehittää muutosturvaa.

Työvoimahallinnon uudistaminen työllistymistä tukevaksi

Hallitus valmistelee vuoden 2015 loppuun mennessä ratkaisuehdotuksen ja tarvittavat toimenpiteet työvoimapalveluiden kokonaisvaltaiseksi uudistamiseksi.
Uudistuksen tavoitteena on työmarkkinoiden kohtaanto-ongelman helpottaminen, passivoivien toimien purkaminen, työvoimahallinnon tulkintojen yhdenmukaistaminen sekä työvoimahallinnon resurssien painottaminen aktivointitoimenpiteisiin.

– TE-toimistojen tehtäväksi kirkastetaan työnvälitystoiminta. Julkisen työnvälityksen vuoropuhelua ja yhteistyötä työnantajayritysten kanssa vahvistetaan. Uudistus aktivoi työnhakijan omaa roolia työnhaussa, mutta myös varmistaa nykylainsäädännön sanktioiden tehokkaan täytän-
töönpanon.

– Selvitetään työvoimapalveluiden siirto resursseineen vaikeimmin työllistyvien osalta kuntien vastuulle työssäkäyntialueittain, Tanskan mallin mukaisesti. Voimavarat ja työllistämisvastuu yhdistetään, mikä tekee nopean työllistämisen kunnille taloudellisesti houkuttelevaksi.

– Yksityisten työvoimapalveluiden roolia erityisesti helpoimmin työllistyvien palveluissa lisätään.

– Työvoimahallinnossa otetaan käyttöön tulokseen perustuvia johtamis- ja palkkausjärjestelmiä, joiden mittaristona toimii muun muassa vakinaisten työsuhteiden solmimisen määrä.

– Työvoimahallinnon aktivointipanosten tehokkaan kohdentamisen varmistamiseksi tieteelliselle vaikuttavuustutkimukselle turvataan riittävät resurssit.

= Ellei aiemmasta huomannut, niin todella kovaa kyykytystä tiedossa ja vielä takuulla turvatuin resurssein köyhiä sekä työttömiä vastaan.
Lisäksi yksityisten suhmureiden huuhaatarjontaa lisätään ja tuetaan, tästähän oli malliesimerkki se hiljattain ollut 48e per työttömään käytetty tunti.
Varmistetaan myös sanktioiden täytäntöönpano ja sidotaan kaikki tulokseen, jonka maksavat puolustuskyvyttömät ihmiset. Tiedossa tuhansittain karuja ihmiskohtaloita, ehkä väkivaltaisia reaktioitakin niihin.

– Ministeriöiden tehtävänä on laatia kokonaisuudessaan yksityiskohtaiset esitykset kuntien tehtävien ja velvoitteiden poistamiseksi vuoden 2015 loppuun mennessä. Tarvittaessa esitykset kuntien menojen vähentämiseksi kootaan viimeisen 15 vuoden aikana voimaan tulleiden säädösten joukosta.

= Ilmeisesti työttömien kyykytys ei kuulu poistettavien toimien joukkoon?

– Korotetaan makeisveroa ja laajennetaan veropohjaa kilpailuvaikutukset ja valtiontukisäädökset huomioon ottaen.

= Ei sula enää mummollakaan sokeri suussa.

Ehdolliset lisätoimet (milj. euroa)

– Menoleikkaukset
Yksityisellä lääkärillä ja hammaslääkärillä käynnin korvaukset -60
Lapsilisät -120
Opintotuki -25
Aikuiskoulutustuki. Korvataan valtion rahoitusosuus vastaavalla valtion takaamalla lainalla. -70
TyEL- ja Yel-sidonnaisten etuuksien ja työeläkkeiden indekskorotusten puolittaminen v. 2018 ja 2019. -272
Työttömyysturva -120
Vuorotteluvapaasta luopuminen -40
Vanhempainvapaan lomakarttuman poistaminen kokonaan -42
T&K- ja elinkeinotuet -40
Maatalouden kansallinen tuki -30
Yliopistojen rahoitus (Aalto-yliopiston erillisrahoitus) -30
Infrahankkeiden vähentäminen (uudet väylähankkeet) -50
Matkustaja-alustuki -20
Teollisuuden energiaverotuki -40

8

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • hallitusKusettaa

      Työttömien etujärjestö: Työttömyysetuuksien leikkaaminen harhalaukaus hallitukselta
      Hallituksen säästögiljotiini iskee myös työttömiin. Ansiosidonnaista päivärahaa leikataan ja työn vastaanottovelvollisuutta tiukennetaan. Työttömien etujärjestö pitää leikkauksia kovina.

      http://yle.fi/uutiset/tyottomien_etujarjesto_tyottomyysetuuksien_leikkaaminen_harhalaukaus_hallitukselta/8022640

      Osallistava sosiaaliturva palaa työttömien on pakko tehdä ilman palkkaa töitä
      http://www.vihrealanka.fi/uutiset-kotimaa/osallistava-sosiaaliturva-palaa-pitääkö-tukien-eteen-tehdä-töitä

      hallitusohjelma
      http://www.keskusta.fi/loader.aspx?id=c3374414-88d8-4b64-87a4-27faab2880c5

      • Uusi_Rintama_2015

        Minä en tee mitään ilman palkkaa, jos tulee karenssi tai joku muu ni seuraa väkivaltaa jota päättäjät eivät ole kokeneet


      • uuuuuuuuuuu

        Mi nä en tee mitään ilm an palkkaa, jos tulee ka renssi tai joku muu ni seuraa väkiva ltaa jota päättä jät eivät ole kokeneet


      • UusiRintama2015
        uuuuuuuuuuu kirjoitti:

        Mi nä en tee mitään ilm an palkkaa, jos tulee ka renssi tai joku muu ni seuraa väkiva ltaa jota päättä jät eivät ole kokeneet

        tupla


    • hghfghdghfgh

      Kun nyt on uusi hallitus. Olisikohan meidän köyhien tehtävä kansalaisaloite perustulomme nostamiseksi. Meitä on paljon jotka ilman omaa syytämme olemme toimeentulon alarajalle. Moni eläkeläinen elää alle 800 e/kk samoin opiskelijat ovat aivan ala-arvoisessa asemassa. Työttömät, no jaa, heillä on mahdollisuuksia parempaan toimeentuloon työpaikan löytyessä.

      Jos perustoimeentuloa nostettaisiin vaikkapa 1000 e/kk. Monikaan ei enään tarvitsisi asumistukea, toimeentulotukea eikä muitakaan yhteiskunnan tukimuotoja. Eläkeläiset pystyisivät ostamaan lääkkeensä ja opiskelijat keskittymään opiskeluunsa.

      Jos joku on rohkea ja asiantunteva, laittakaa kansalaisaloite kiireesti vireille varmasti löytyy vaadittavat 50 000 allekirjoittajaa!

    • nytloppuu

      Nyt ei auta muu kuin kapinoiminen Kreikan malliin.
      Suuret mellakat(lailliset tietenkin,heh,heh).
      "Vaadimme köyhille oikeuksia.Rikkailta rahat pois".

    • työtönn

      Parempi olisi jos aktivointi toimet olisivat: opiskelua uuteen ammattiin, tiedon päivittämistä ja yleensäkin kaikkea sellaista joka oikeasti todennettavasti lisäisi yritysten halua työllistää työtön ts. erikoisosaamista ym. voisi harjoitella ennakkoon ilman että siitä kukaan taho hyötyisi niin kuin opiskeleminen oppilaitoksissa.

      Sipilä sanoi hallituskysymyksistä ennen neuvotteluiden alkua vastauksenaan että aktivointi tarkoittaa hänelle ihan muuta kuin sitä että työtön puuhastelisi jotain tyhjänpäiväistä etuutensa eteen. Tämä on syytä muistaa!

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      94
      2545
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      101
      2213
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      84
      1907
    4. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      44
      1651
    5. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      11
      1635
    6. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1606
    7. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      34
      1568
    8. 75
      1479
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      111
      1396
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      41
      1264
    Aihe