Typerä päätös

rertrtrtt

Typerää laskea autoveroa ja samalla nostaa käyttöveroa. Ei hyödytä kun jonkin verran uusien kalliiden autojen ostajia. Jos joku perusjamppa nyt päättää ostaa sitten uuden auton niin säästöä ehkä tonni. Kuitenkin kun autoa pitää sen 5-10 vuotta niin käyttöveron nosto vie sen tonnin säästön pois.

Tavallinen työntekijä kuitenkin häviää tässä jos on pakko pitää autoa.

27

51

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • bnmb

      Joku oli jo laskenut, että keskimääräisestä 32.000 euron autosta veron alenema olisi siinä 1600 euroa, siis vuonna 2019. Kun siihen mennään portaittain. se tekisi 400 € autoveron alennusta aina vuotta kohden. Ei siis paljon mitään. Täysin kosmeettinen juttu.
      Tämä kumminkin lopettaa spekulaatiot autoveron poistamisesta. Esim. Tuulilasin keskusteluissa jokunen nimimerkki on jatkuvasti hokenut, että EU:n direktiiviehdotus poistaisi autoveron kokonaan 1.1.2016. Tämä sai nyt kerralla ratkaisunsa.
      Nyt päätetty autoveron alennussuunnitelma tarkoittaisi laskelmallisesti, että niinpä vain Suomen valtiolla on vuoden 2019 lopussa 500 milj. € enemmän velkaa kuin olisi ollut ilman tätä. Aivan typerää, todellakin.

      • Nimimerkki-varattu

        Tuo direktiivi ehdotus taisi koskea auton rekisteröintiä muuhun kuin pääasialliseen käyttömaahansa. Eli suomalainen voisi halutessaan rekisteröidä autonsa esim. viroon, ja maksella vain viron perimät verot ja maksut, ja käyttää autoa pääasiallisesti suomessa. Tavaroiden ja palveluiden vapaa liikkuminen jne. jne.

        Jos noin sattuisi jostain kumman syystä käymään, että kyseinen direktiivi tulisi voimaan sitä ei suomessa olla ensimmäisinä saattamassa voimaan. Saattaa takarajat paukkua useammalla vuodella ennenkuin direktiivi saa suomessa lain voiman.


      • bnmb2

        Ei kun kyse oli vuonna 2005 tehdystä ehdotuksesta, jossa auton hankintaverot olisi kielletty EU:ssa kokonaan. Eihän tällainen tietenkään voi mennä läpi, varsinkin kun veroista pitää päättää yksimielisesti. Ehdotusta vastustivat tiettävästi nekin maat, joilla itsellään ei ole käytössä autoveroa. Ehdotusta kai käsiteltiin kerran pari ja siihen se on sitten jäänyt. Käytännössä siis ehdotus on kuollut ja kuopattu, mutta joillakin on aina tällaisissa tapauksissa halua mitä kummallisimpiin salaliittoteorioihin.
        Tuo rekisteröintiä koskeva direktiiviehdotuskin on olemassa, mutta ei se vaikuttaisi autoveroon muutoin kuin valvontatarvetta lisäämällä. Kyllä Suomi voisi periä autoveron aivan nykyiseen tapaan, jos täällä pysyvästi asuva ajelee Viron rekkareilla. Niinhän se on nytkin. Mutta jos puolet täällä ajavista olisi virolaisilla rekkareilla, kyllä siinä olisi verottajalla perässä juoksemista. Varmaan verottaja perustaisi oman "verorekisterinsä" jossa olisi rekisteröintimaasta riippumatta ne autot joista on maksettu Suomeen autovero ja joilla siten on ajo-oikeus täällä.
        Sen sijaan ajoneuvovero perustuu suoraan Suomen ajoneuvorekisteriin. Se vero kyllä kaatuisi aivan kokonaan, jos autot voisi laillisesti (autovero maksettuna) rekisteröidä esim. Viroon.


    • SuuriKusetus

      Eihän tämä ole mitään muuta kuin persujen kasvojen pelastus. Persut nuolivat Kepun perseen ja saivat vastalahjaksi sen että hölmöläisille luvattu autoveron alennus toteutetaan.
      Kukaan ei halua puhua siitä että kun autoverossa annetaan yksi euro niin muualla autoilussa kerätään 1,20 euroa lisää.
      Lisäksi kun alennus tulee monen vuoden aikana, se ei näy välirahassa oikeastaan ollenkaan. Uuden ostaja ei voita kuin hiluja, jotka maksaa käyttömaksuina korkojen kanssa takaisin. Käytetyllä autolla ajavat eivät saa muuta kuin lisämaksuja. Kiitti vitusti, Soini.
      Ei ihme että kaveri lähtee ulkoministeriksi kiertämään pitkin maailmaa ettei tarvitse vastata kasvotusten teoistaan kun vaalikarjalle selviää mitä tämä autoveroale oikeasti tarkoittaa.

      • autoilu.kallistuu

        Siis kerrankin joku puhuu järkeä tälläkin palstalla, eli tavallisen kuluttajan autoilu tosiaan kallistuu entisestään tulevaisuudessa.


      • einimimerkkiä1

        Täyttä asiaa koko teksti.


      • Soinismia

        Kyllä näillä palstoilla ainakin minä jäin vähemmistöön kun kirjoitin autoveron alennuksen olevan täysin vanhan korollaukon maksettavana. Juuri tästä syystä en äänestänyt persuja vaikka muuten olisin voinut äänestääkin.Mutta kun täällä palstoilla oli juuri ennen vaaleja niin paljon persumielisiä bemarinostajia niin kävi niinku kävi.Elikkä lähti Soini eurooppaan kreikkaa tukemaan ja jätti stubbelon selittämään vihreätä veroa.Äänen hinnan voi jokainen laskea auton käyttömaksulipukkeesta kuka äänesti persuja.Ihan olis ollu sama äänestää vaikkapa vihervasureita tai muutos2011,ihan on samalla tasolla jutut.


    • rahankeruuta

      Autoveroa lasketaan portaittain neljässä vuodessa mutta käyttövero nostetaan heti ensi vuoden alusta.

      • silmänkääntötemppu

        Tottakai. Koska valtio tarvitsee nekin rahat. Jos yhdestä paikasta vähennetään veroja niin toisesta paikasta se kerätään takaisin. Veron nimi vaan muuttuu.

        Mikä olisi vaihtoehto? Se että luovutaan jostain verosta ja todetaan että luovutaan myös näistä verotulosita? Tätä ei ole tapahtunut aiemmin joten miksi se tapahtuisi autoveron kohdallakaan?

        Kukaan, ei persut eikä kukaan muukaan, ei ole luvannut liikenteen verorasituksen pienentämistä. Ja kun verorasitusta ei pienennetä, jonkun veron poistaminen tai laskeminen tarkoittaa vaan nousua jossain muualla.

        Siksi koko autoveron alentamisesta kouhkaaminen on älytöntä toimintaa. Pitäisi vaatia liikenteen verottamisen pienentämistä.


      • Kylläkansatietää

        Nyt pitää muistaa, että nykyinen hallitus ei nostanut vuotuista ajoneuvoveroa vastineeksi autoveron laskusta. Nostopäätöksen teki jo edellinen hallitus ennen vaaleja. Itse asiassa jo aikaa sitten, koska tuon tiedon piti olla saatavilla jo vuoden alusta koska sitä käytetään jo tämän vuoden alusta niiltä päivältä mitkä menevät ensi vuoden puolelle.


      • varallisuus

        Käyttövoimaveron nosto nostaa vanhan auton omistajan autoon kohdistuvia kuluja.

        Monella vanhan auton omistajalla ei ole varaa vaihtaa autoaan uuteen.


    • ja.mitä.vielä

      Ei kai sillä ollut tarkoituskaan ketään hyödyttää.

    • oikeapäätös

      Tarkoitus on selvä.
      Autokannan nuorentaminen.
      Tämä vaikuttaa Co2 päästöhin myös.
      Ei pitäisi tulla yllätyksenä kenellekkään.
      Muutokseen pitäsi tietysti sisällyttää vähäsillä päästöillä kulkevien autojen verohelpotukset.
      Sitten tuo menisi oikein.

    • devilds

      Typerä päätös on ollut pitää autovero. Esko Aho lupasi sen poistaa, mutta eipä poistanut eikä tarvinnut pyrkiä presidentiksi.

      • paskaapaketis

        Rouva aholla ei luomet roiku, vitun apina lauma taas säätää! Kermaperseet yrittää pitää hyvinvointi valtio kulissia pystyssä, köyhien varoilla!


      • dopingkuitunen

        Aho menikin seuraavaksi hiihtoliiton johtoon ja tuloksena oli Lahden 2001 katastrofi.


    • tamppooninvaihto

      mainokset ei toimi täällä suoli kanavalla, ei kannata mainostaa!

    • euro_huijaus

      Autoiljat taitaa olla aika tyhmää joukkoa kun heitä voidaan hämätä tälläisellä yksinkertaisella nimikeleikki tempulla?
      Autovero poistuu mutta tilalle tulee entistä korkeammat vuosittaiset "käyttö" maksut? Eurovirta kulkee edelleen valtiolle päin entistä vilkkaammin.

      • Lisääkassaan

        Ei minua ainakaan, homma on ollut koko ajan tiedossa miten tämä menee.
        Persunuorilla sen sijaan oli vaan luulo että kaikki maksut ja verot veke...


    • phääääääää

      ,nyt autoveroale kilahtaa tehtaan kassaan,osaavat ne hinnoitella tuotteensa, ja käyttövero kuluttajan nilkkaan,hyvä suomi,tyhmä kansa jota viedään kun pässiä narussa.

    • dsfafas

      Järkevintä on luopua autosta,silloin hallitus näkee punaista. ;)

    • tyithk

      Luovuin autosta!Mikä helpotus!
      ei enää katsastuksia,tankkauksia,huoltoja,korjauksia,renkaiden vaihtoa,saastuttamista,mahdollisia sakkoja,auton arvon alenemista ja varsinkaan maksuja valtiolle,käyttömaksu,polttoainevero,vakuutusmaksuvero jne...huooh!!!

    • pokspoksis

      Keneltä valtio karhuaa saamatta jääneet verotulot tästä wolkkarikusetuksesta johtuen..?. Ajoneuvoverohan maksetaan päästöjen perusteella.

    • fdewqfwef

      Suomessa tunnetusti tavallinen punaniska on aina maksajan roolissa eli autonkäyttäjä maksaa.

      • näinse-on

        Valtio ei ikinä tule luopumaan autojen verotuloista. Jos autoveroa alennetaan, niin toisella kädellä otetaan kaksinverroin veroa jollakin muulla nimikkeellä. Kukaan ei lupaa eikä voi luvata täydellistä autoveron poistoa ikinä. vero alenee ja käyttis nousee rutosti.
        Tuliko tämä nyt selväksi sinne esson baarin peräpöytäänkin.


    • Köyhää.kupataan

      Köyhä ei koskaan osta uutta autoa.
      Hyvät autot romutetaan----valtavaa metallin tuhlausta.

    • ketkuilua

      Ajoneuvoverokaan ei ole mikään käyttövero vaan omistusvero. Vuosittaista "käyttömaksua" pitää maksaa siitä, että omistaa auton. Maksu on sama käytöstä riippumatta. Se on siis vain osamaksuissa maksettava autovero.

      Oikea käyttömaksu maksettaisi käytön mukaan. Sellaista peritään jo polttoaineveron muodossa. Polttoaineveroa joutuu maksamaan sitä enemmän mitä enemmän ja mitä isompikulutuksisella ja -päästöisellä autolla ajaa.

      Helpoimmin, halvimmin ja yksinkertaisimmin verotuksen painopistettä siirrettäisi omistamisen verotuksesta käytön verotukseeen nostamalla polttoaineveroa ja laskemalla autoveroa. Kiinteät vuosimaksut samalla voi poistaa. Myös autoveron voisi poistaa, ja enintään kompensoida veromenetystä korottamalla ajoneuvojen alv-prosenttia.

      Tätä ei kuitenkaan haluta tehdä, koska Kepu haluaa tukea kannattajiensa pitkiä ajomatkoja maaseudulla.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Cynthia Woods

      😋😍😋😍😋😍😋😍😋 💋 ­­­N­­y­m­­­f­o­­m­­a­­a­­­n­i -> https://x18.fun/girl04372247#CynthiaWoods 🔞💋❤️💋❤️💋🔞�
      YIT-Yhtymä
      2
      14901
    2. Becky Steele

      🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑 💋 ­­N­y­­­m­­f­­­o­­­m­­a­a­­­n­­i -> https://x18.fun/girl05250014#BeckySteele 🔞❤️💋❤️
      Arkkitehtuuri
      0
      3085
    3. Aimee Dvorak

      😍😋😍😋😍😋😍😋😍 💋 ­­N­­­y­­­m­­f­o­m­a­a­n­­­i -> https://x18.fun/girl02740429#AimeeDvorak 🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞💋💋
      0
      3079
    4. Stephanie Love

      😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋 ❤️ ­­N­y­­­m­f­­o­­m­­­a­a­­n­­­i -> https://x18.fun/girl01692207#StephanieLove 🔞❤️💋❤️💋❤️
      Lappi
      0
      3076
    5. Molly Graham

      😍😋😍😋😍😋😍😋😍 😍 ­­N­­­y­­m­­­f­­­o­­m­­a­a­n­i -> https://x18.fun/girl02277975#MollyGraham 🔞❤️💋❤️💋❤️🔞❤️
      Puhelimet
      0
      3075
    6. Allison Queen

      🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒 ❤️ ­N­­­y­m­­­f­­­o­­m­a­a­­­n­­­i -> https://x18.fun/girl07854217#AllisonQueen 🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞
      Vedonlyönti
      0
      3074
    7. Pamela Orr

      😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋 🍒 ­­­N­y­­m­f­­o­­­m­a­­­a­­­n­­­i -> https://x18.fun/girl06055581#PamelaOrr 🔞❤️💋❤️💋❤️🔞
      Star Wars
      0
      3074
    8. Lakeisha Coleman

      🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑 💋 ­­N­y­­­m­f­­o­­m­a­­­a­n­­i -> https://x18.fun/girl08105348#LakeishaColeman 🔞💋❤️💋❤️💋🔞
      Synnytys
      0
      3070
    9. Rachelle Reynolds

      😋😍😋😍😋😍😋😍😋 🔞 ­N­­­y­­m­f­­­o­­m­­­a­­a­n­i -> https://x18.fun/girl03175674#RachelleReynolds 🔞❤️💋❤️💋❤️
      Etelä-Savo
      0
      3065
    10. Nancy Taylor

      😍😍😍😋😋😋😋😍😍😍 ❤️ ­­­N­­­y­m­­­f­o­m­­­a­­­a­n­­­i -> https://x18.fun/girl01560856#NancyTaylor 🔞💋❤️💋❤️💋
      Kauris
      0
      3064
    Aihe