Koirat torilla?

Koiriakaksi

Tiedän että aiempien keskusteluiden perusteella torilla oleskelevista koirista puhuminen on todella riidanhaastamista, mutta jospa tällä kertaa onnistuisi ihan asiallinen keskustelu. En kaipaa kännikalojen ja lasinsirujen vertaamista ihaniin koiriin vaan yksinkertaisesti sitä, onko järjestyslaki voimassa myös Kuopion torilla.

On aivan turhaa kommentoida miten suloisia koirat ovat, kyse on yksinkertaisesti siitä, onko tämä laki voimassa Kuopion torilla:

Järjestyslaki 27.6.2003/612

2) pidettävä huolta siitä, ettei koira pääse kytkemättömänä kuntopolulle tai muulle sen kaltaiselle juoksuradalle eikä lainkaan yleiselle uimarannalle, lasten leikkipaikaksi varatulle alueelle, toriaikana torille taikka yleiseen käyttöön kunnostetulle ladulle tai urheilukentälle, jollei se ole erikseen sallittua;

Onko se erikseen sallittua Kuopion torilla?
Ja en ole koirienvihaaja, en pidä koiranjätöksiä pahempana kuin lasinsiruja mutta voisiko koiraväkikin puhua asiallisesti asiasta.

36

1737

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • minäkyllätykkään

      Minusta on erittäin mukavaa kun koiria näkyy torilla. Hyvin käyttäytyviä ja hoidettuja lemmikkejähän tuolla viipottaa, hyvä kuopiolaiset! Ihania ovat ja sopivat vallan hyvin ihmisvilinään, lämmintä rentoa tunnelmaa tuomaan. Usein tulee bongailtua niitä sieltä... :)) PS. Äh, nuo sun pykälät...

      • Paskapersepulidoggi

        Kerjäläiset pois torilta kanssa enemmän haittaa niistä ja vielä varastaa sinulta.VOI PERSE NÄITÄ LAKEJA Mutta jonkin pitää vali vali vali AINAAAAAAAAAAA


    • hrhehdj

      Sama homma uimarannoilla. Tuttavaperheemme koiria pelkäävä lapsi ei mielellään enää lähde/uskalla lähteä paikkoihin, missä koiraihmiset ovat päättäneet luoda omat sääntönsä itselleen. Eipä sinällään, että olisi pelkästä pelosta kiinni, on kovasti allerginen. Yritäpä siinä sitten selittää miksi jotkut eivät piittaa kohtuullisistakaan säännöistä ja yritä samalla opastaa miksi itse ei pitäisi käyttäytyä niin...

    • fgdfgiopghopdf

      Hanki elämä. Kaikista pikkuasioista jaksat vinkua. eikö sinulla ole muuta tekemistä.

    • Heips. Olen itse yötöissä siinä torin huudeilla, ja muutama vk sitten kello kahden maissa yöllä torin laidalla asuva kaveri tuli koiransa kanssa moikkaamaan mua, ja sanoi että hänet olivat poliisit pysäyttäneet ja maininneet ettei koiran kanssa saisi kulkea nyt torilla.. Ihmettelin sitä, mutta en ole ennen tämän ketjun lukemista edes tiennyt että koiria ei saa kuljettaa hihnassa torilla ns. toriaikana. Ymmärrän kyllä säännön toisaalta (oma koirani ei ole aiheuttanut kyllä hämminkiä) ja tästä eteenpäin noudatan sääntöä. Mutta hassua että poliisit puuttuivat koiran ulkoilutukseen torilla keskellä yötä..

    • Tästä vois melkeen kysyä torivalvojalta; sehän majailee ainakin arkisin aamusta asti siinä kontissa tms. omassa rakennuksessaan torilla.

    • trolli_mika_trolli

      Onneksi asut Suomessa. Monessa maassa on kulkukoiria jotka juoksentelevat vapaana. Varmasti saisit sydänkohtauksen.

    • ofgopfgopkfegpå

      "Trolli on internet-slangisana, jolla tarkoitetaan viestiä tai henkilöä, jonka ensisijainen tarkoitus on ärsyttää ihmisiä, aiheuttaa ristiriitoja, turhien viestien kirjoittamista ja saada vastaukseksi fleimejä tai ennalta-arvattavia viestejä taikka peittää kirjoittajan puutteet käsiteltävänä olevan asian tuntemuksessa."

      • Anonyymi

        Tuhansien aiheiden tyyppi on näköjään terrisoinut palstaa jo vuodesta 2015.


    • eoprieworiweoro

      Suomi ei olekaan sivistysvaltio ja tulee jälkijunassa.

      "Suomessa suhtaudutaan koiriin ylipäätään nihkeämmin kuin monessa muussa Euroopan maassa. Kun vaikkapa Saksassa ei ole tavatonta, että koira on mukana kirjastossa ja Ranskassa koirat ovat tervetulleita torille, on Suomessa hyvin tiukat säännöt karvaturreille."
      http://yle.fi/uutiset/piskeilta_paasy_kielletty__suomessa_suhtaudutaan_nihkeasti_koiriin/7021848

      "Moni ruotsalainen vie koiran mukanaan töihin"
      http://www.hs.fi/koti/a1433822615189

      • eoprieworiweoro

    • 1-1

      Ainahan voit käskeä torivalvojaa puuttumaan asiaan, hän voi soittaa vartijat tai poliisin torille, jos ei itse uskalla käskeä koiran haltijaa viemään koiran pois.

      Koirat eivät kuulu torille tai uimarannoille, sitä ei pitäisi olla vaikea kunnioittaa.

      Itse pidän todella paljon koirista ja tiedän miten hyödyllisiä koirat ovat koko yhteiskunnalle, mutta ihmsiille pitää taata torirauha ja rantarauha.

    • Viihtyisyyttä

      Koirat ehdottomasti pois torilta.Joskus koira jopa pöydällä nuoleksimassa emäntänsä jäätelöä.Samoin pyöriäilijät pois torilta.

      • 20-5

        Entä lokit? Enemmän nuo lokit aiheuttavat haittaa torilla kuin koirat. Välillä meno Kuopion torilla on kuin Alfred Hitchcockin linnut elokuvasta.
        Nuo tauteja levittävät paskiaiset ovat tulleet röyhkeimmiksi vievät jo eväät kädestä.

        Torivalvojalle pitäisi antaa ase, että voisi ampua kaikki torin lokit.


      • koiraimmeinen

        Itsekin sitä mieltä että ne koirat on pienempi haitta kuin lokit, pulut tai naakat. Koirat ei sentään päälle pasko... mutta en kyllä salli koirien vapaana pitämistä, monesti nähnyt puijonpoluilla vapaita koiria ja maininnut omistajille asiasta.


    • ei_ole_voimassa
    • yksinäinensaarnipuu

      kyllä koirat ihania. Ihanempia kuin ihmiset jotka pettävät ja valehtelet.

      • Koirakaveri_

        Taloussanomissa on hyvä juttu toimistokoirista. Mm.

        "– Toimistokoirat ovat tosi hyvä juttu. Tuntuu, että työntekijät usein kokevat jättävänsä yhden osan itsestään kotiin. Koira tuo ympäristöön inhimillisyyttä ja lämpöä."

        "– Kun vieraat huomaavat Lillin, se vapauttaa keskustelun heti. Se on ihan hirveän hyvä ice-breaker, he sanovat"


    • hau-haushamppiooni

      Torille voisi kaupunginjohtajamme viime töikseen asennuttaa ultra-äänellä toimivat koiran ja pulujen karkottimet jotka torivalvoja voi kytkeä päälle viralliseen tori-aikaan niin voisi syödä rauhassa partasten erittäin hyviä lihapiirakoita ilman että raivoisat rakit ja paskovat pulut ahdistelevat.

    • Sitäköänkohänkö

      Koiraveo pitäisi paluttaa. 1000€ vuodessa olisi sopiva summa. Halvempaa olisi vielä kun lapsen elättäminen. Avioeron tullessa koiran (omaisuutta) voi viedä piikille, Lasta (ihminen) ei saa tappaa, vaikka olisi uraohjus.
      Koiravero täytyisi maksaa tammikuun 5 päivään mene, oma alotteisesti, ilman eri kehoitusta. Jos veroa ei ole määräaikaan menessä maksettu, viedään koira piikille ellei veroa makseta viikinkertaisena (5 kertaisena) käteisellä maistraattiin virka-aikana. Viivästynyt vero taytyisi maksaa viimeistään tammikuun 5 päivän jälkeisenä seuraavana maanantaina. Kuten talvirenkaistakin määrätään pääsiäisen suhteen järkevästi. Se renkaan vaihtoaika.

      • sitä_samaa

        Sinulle voisi lätkäistä tyhmyyssakon. Kävisikö 10 000 euroa vuodessa.

        Oletko ajatellut hankkia Darwin palkinnon?

        "Se myönnetään Homo sapiens -lajin yksilölle, joka on poistanut perimänsä lajin geenipoolista "erityisen typerällä tavalla" ja parantanut näin ihmislajin pitkäaikaisia selviytymismahdollisuuksia. Perimänsä voi poistaa geenipoolista esimerkiksi kuolemalla tai steriloimalla itsensä."


    • Koirat_tervetulleita

      Oletko huomannut torilla olevan kahvion jossa on omat juomakupit koirille.
      Ainakin tuohon kahvioon ovat koirat tervetulleita.

    • Toriasiakas

      Kuopion kansainvälisillä suurmarkkinoilla pisti silmään lukuisat koirat, siis kyseessä ruokamarkkinat ja eikö silloin ole torille koirien tuonti kielletty ja yleensä muulloinkaan ei saa tuoda. Joskus olen nähnyt tilanteen et koiran annetaan tehdä tarpeensa myyntikojun pöydänjalkoihin. Sai kyllä kyytiä koiran omistaja.

    • Anonyymi

      Myykö kukaan Kuopiossa koiraansa halvalla hinnalla alle 100€ koska me voitas ottaa jos on

      • Anonyymi

        Siis pentua


      • Anonyymi

        Aivan kuin olisi jotain vailla, vaikke siltä puutu kuin järki.


    • Anonyymi

      Kertokee työ viisaat mikä lainkohta tai asetus kielltää polkupyörällä
      ajon torilla. Pottukauppias pottuili ja väitti ettei sais. Pyysin häntä
      etsimään lainkohdan ja lupasin hälle satasen jos löytyy . . .

      • Anonyymi

        Oikein härski invalidi käy hakemassa Partasen lihapiirakan autollaan suoraan myyntivaunusta kun niillä on invakortti joten luulisi pyöräilyn olevan sallittua.


    • Anonyymi

      Kuopion kaupunki, City of Kuopio
      Yleisenä tietona: Tori on myyntialuetta eikä pyörätie, minkä vuoksi tori ei ole sopiva pyöräilylle. Toriasioiden asiantuntija on paikalla ensi viikon alussa, ja silloin saamme vielä eksaktimpaa tietoa. Pahoittelemme viivästystä asian selvittämisessä.

      Kuopion kaupunki, City of Kuopio
      Saimme kaupungin torivalvonnan puolelta vielä lisätietoa. Kielto perustuu yleiseen turvallisuuteen. Varsinkin kesäisin torilla on niin paljon väkeä, että pyöräily ei ole enää turvallista.

    • Anonyymi

      Ei ole myöskään kielletty ratsastamasta hevosella torilla. Hevonen saa tehdä vaikka läjän keskelle toria niin halutessaan.

      Joitenkin ei niin viisaiden mielestä kaikki mitä ei ole kielletty on sallittua.

    • Anonyymi

      Huh... Hah Huh hah
      Hän Karakorumista ajoi Pekingiin orillaan...
      Hah... huh hah...
      Kiinalainen väki joutui paniikkiin torillaan...
      Hah... huh hah...

    • Anonyymi

      Ahtaampi se jalkakäytävä pyöräillä on kuin tori. Sitäpaitsi jalkakäytävällä
      ajamisesta on määräyyty rangaistus toisin kuin joku lautakunta- tai
      viranomaispäätös torialueella kieltämisestä. Nupulakiveys tosin tekee
      rullalaudoilla onneksi ajamisen hankalaksi. Avonainen tori, millä teet selväksi
      kaikille, kielitaidottomille maahanmuuttajille ettei sovi villaroida torilla?
      Tilakysymys se myöskään ei voi olla koska pyörän taluttaminen vie enemmän
      tilaa kuin ajaminen. Pyöräilijöitä ei koske mitkään säännöt, kukaan ei
      heille mahda jne.

    • Anonyymi

      Miten voi keskustelua siitä voiko pyörällä ajaa torilla tai kulkea koiran kanssa siellä?
      Tottakai voi, senkun menee, kulkee ja pyöräilee miten haluaa kaiken maailman mielensäpahoittajista välittämättä.

    • Anonyymi

      Poliisilaki taipuu moneen, niinku kertaluontoisesti. Esimerkkinä Elokapina.

    • Anonyymi

      Osta veli hyvä kani vaiha se kerbiiliin.

    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      140
      10192
    2. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      53
      2944
    3. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      204
      2769
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      25
      2097
    5. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      17
      1858
    6. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      17
      1679
    7. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      18
      1577
    8. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      14
      1566
    9. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      18
      1533
    10. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      15
      1358
    Aihe