L-methylfolate vs. Acide Filic

B12-Methylcobalamin

Ensin mainittu on biologisesti aktivinen muoto acide folic'ista (B9). Ilmeisestikin tuo Methylfolate on suositeltavampi muoto?

Yhtenä kimmokkeena asiaan on viestini Jarrowsille koskien heidän alla olevaa tuotettaan, jossa tiedustelin miksi käyttävät kapseleissaan syöpääkin aiheuttavaksi todettua Titanium Oxidia, sekä voisivatko harkita tuoda markkinoille saman tuotteen, mutta maltillisilla annostuksilla, sillä tuon tuotteen annos on todellakin mega-luokkaa.

"Jarrow Formulas, B-Right, 100 Veggie Caps"

- http://www.iherb.com/Jarrow-Formulas-B-Right-100-Capsules/110

Vastauksessana kertoivat, että ovat luopumassa Titanium Oxidin käytöstä (muistaakseni viime maaliskuussa alkavassa tuotannossa, eli vanhaa varastoa näyttäisi edelleen oleevan myynnissä), sekä korvaavansa Acide Folicin Methtyfolatilla.

Tuoteen mega-annostukseen eivät ole harkitsemassa muutosta.

Oheisissa ketjuissa koetin avate keskustelua myös noista mega-annostuksien mielekkyydestä terveydellisin perustein, paiti aivan poikkeustapauksissa jota ovat lääkäreiden analyysiin perutuvia jonkin sairaudenhoidossa.

"B-tuotteiden mega-annokset!" http://keskustelu.suomi24.fi/t/13480432

"B12-Methylcobalamin vs. syanokobalamiini"

"Mihin terveydelliseen logiikkaan perustuvat nuo aivan hullun-villit virallisten vuorokausisuosituksien ylitykset kuten alla olevassakin tuotteessa? Lisäksi ilmeisen moni ottaa noita aivan hurjia vuorokausiannoksia ilman lääkärin valvontaa tai konsultaatiota."

- http://keskustelu.suomi24.fi/t/13475050

"What Is L Methylfolate?" : http://www.everydayhealth.com/drugs/l-methylfolate

"Methylfolate Makes Me Crazy"

- http://dramyneuzil.com/methylfolate-makes-me-crazy/

4

415

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • folaattia
    • B12-Methylcobalamin

      Mikä interessi sinulla on mainostaa noita kolmea ensimmäistä "romutuoteita" toistamiseen liki kaikkialla eri ketjuissa? Oletko ko. tuotteiden jälleenmyyjä? Vastasin sinulle jo toisessa ketjussa.

      Tuolla "osittain orgaaninen" termillä harhaanjohtavasti leikittely ei muuta noiden tuotteiden "romuluokitusta" eli ovat juurikin niitä vältettävien kategoriassa olevia, mutta tuottajille teollisesti helpommin ja edulisemmin valmistettavia ja aivan erityisen hyvän katteen antavia ja juuri siksi niitä on kaikkialla tyrkyllä.

      Tuollaisten synteettisten romujen pitkäikainen käyttö ei ole terveyttä edistävää, vaan riskeeraa olla juuri päinvastoin.

      Tuo "Rikas Oluthiivatabletti" http://www.valioravinto.fi/rikas-oluthiivatabletti sisältää juurikin roskatavaraa jota en halua käyttää.

      Tuo _syanokobalamiini_ ei ole orgaanista, vaan täysin syntettinen, keinotekoinen kemiallinen yhdiste cyanidia sisältäen ja jota ei luonnosta edes löydy. Kaikki terveellisenä markkinoitu ei sellaista ole.

      - syanokobalamiini (B12)

      - pyridoksiinihydrokloridi (B6) joka ei ole terveellisempää muotoa, eli pyridoksaali-5-fosfaattia (P5P)

      Kakkoslinkin tuotteesta en edes löytänyt vastaavia tietoja, mutta ilmeisemminkin samaa "romua" mainittujen B-vitamiinien osalta.

      Kolmannenkaan linkin tuoteselosteessa ei edes kerrota mitä B6 ja B12 versiota se sisältää, mutta epäilen sen sisältävän juurikin noita "romu-versioita", sillä laadukkaat versiot ovat harvinaisia.

      Kuten jo toisessa avauksessa mainitsin, niin törmäsin ongelmaan kun aloin etsiä laadukaista molekyyleistä koostettua B-vitamiini kombinaatiota maltillisilla annostuksilla, jossa mm. B12 on Methylcobalaminia ja B6 muodossa P-5-P.

      Nyt sitten avauksessa manittu valmistaja "arrow Formulas, B-Right" on vaihtamassa tuotteensa Acide Folicin muotoon L-methylfolate, sekä luopumassa kapseleidensa valkaisu-väriaineena käyttämästään myrkystä nimeltä Titanium Oxidi, eli sen tuote alkaa ollla molekyleiltään suunnilleen paras.

      Ainoa ongelma on sen norsuluokkaa olevat mega-annostukset, jota eivät suunnitele vaihtavansa tai tuovansa rinnalle maltillisen annoksen vastaavaa tuotetta. En tiedä onko heidä uudistettu tuote edelleen jauheena kapsulissa vai puristeen muodossa. Mikäli olisi puriste, niin senhän voisi valmistaa vaikka helposti neljään osaan jaettavaksi.

      Mikäli useampaa B-vitamiinia haluaa / tarvitsee käyttää, niin olisi toivottavaa löytää ne kaikki yhdestä ja samasta yhdistelmästä, mutta ehdottomasti laadukkailla molekyyleillä.

    • Anonyymi

      Mikäli em. syö, kannattaa käydä mittaamassa maksa ja munuaisarvoja vähintään 2 kertaa vuodessa. ja tietysti luotettavalla taholla, ei missään kaupassa ja kiertävällä.

      ihmettelen kovasti sitä tietoa jota kirjoittajilla on, vai onko vain nuoruuden uskoa.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 180
      1965
    2. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      52
      1888
    3. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      135
      1578
    4. Euroviisut fiasko, Suomen kautta aikain typerin esitys, jumbosija odottaa. Olisi pitänyt boikotoida!

      Tämän vuoden euroviisut on monella tapaa täydellinen fiasko. Ensinnäkin kaikkien itseään kunnioittavien eurooppalaisten
      Maailman menoa
      140
      1445
    5. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      41
      1324
    6. Nukkumisiin sitten

      Käsittelen asiaa tavallani ja toiveissa on vielä että tästä pääsee hyppäämään ylitse. Kaikenlaisia tunteita on läpikäyny
      Ikävä
      4
      1184
    7. Muistatko komeroinnin?

      Taannoin joskus kirjoitin aloituksen tänne komeroinnista eli hikikomoreista; syrjäytyneistä nuorista ihmisistä. Ehkä asu
      Suhteet
      48
      1175
    8. Naisten tyypilliset...

      Naiset ei varmaan ymmärrä itse miten karmealle heidän tavara haisee. Miehet säälistä nuolevat joskus, yleensä humalassa
      Ikävä
      10
      1143
    9. Tuollainen kommentti sitten purjehduspalstalla

      "Naisen pillu se vasta Bermudan kolmio on. Sinne kun lähdet soutelemaan niin kohta katoaa sekä elämänilo että rahat"
      Suhteet
      3
      1118
    10. Syö kohtuudella niin et liho.

      Syömällä aina kohtuudella voi jopa laihtua.On paljon laihoja jotka ei harrasta yhtään liikuntaa. Laihuuden salaisuus on
      Laihdutus
      10
      1109
    Aihe