Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

Harvinainen Alfa Romeo Giulietta Sprint Prototipo

Veteraanialfisti

http://www.helsinginuutiset.fi/artikkeli/251317-onko-tama-mysteeriauto-harvinainen-alfa-romeo

Tuolla on juttu ”mysteerisestä” Alfa Romeosta, jonka tarinaan sisältyy koko joukko koomisia tai lähinnä surkuhupaisia piirteitä. Tapaus on suorastaan vaiettu kuoliaaksi sekä Club Alfa-Romeo Finlandin sivuilla, että kerhon pyörittämällä keskustelupalstalla, koska tapaus on kerhon kannalta aika nolo ja saattaa koko kerhon toimintatavan aika kyseenalaiseen valoon.

Auton omistaneet veijariveljekset kuuluvat kyseiseen kerhoon, ainakin toinen taisi jopa istua hallituksessa. Samainen ”Suomen johtava Alfa Romeo-asiantuntija” ja toinen kerhon legendaarisista ”kummisedistä” oli aikanaan valitsemassa tämän auton kerhon järjestämän ”vuoden alkuperäisin Alfa Romeo”-kilpailun (Concorso d’originalita) voittajaksi. Hän on nyt ulosottomiehen toimeksiannosta todennyt, ettei auto tarkemmin ajatellen olekaan ihan niin ”alkuperäinen”. Kertoo aika paljon tästä ”asiantuntemuksesta”. Kyseisen kilpailuvoiton avulla autoa koetettiin kaupitella jopa 40.000 euron hintapyynnöllä, nyt lehtiartikkelin mukaan korkein tarjous olisi 3000 euroa. Melkoinen arvonalennus! Joku enemmän juridiikkaa tunteva voi pohdiskella, onko paperittoman (laittoman?) auton kaupittelu kenties jonkin asteinen rikos?

Ulosottomies on tainnut ottaa yhteyttä Mobilisti-lehden nykyiseen päätoimittajaan, joka on sitten suositellut kaveriaan ja lehden entistä avustajaa, ”Suomen johtavaa Alfa Romeo-asiantuntijaa”. Kun tämän ”asiantuntijan” lausunnon tulos oli sitten täysin päinvastainen kuin hänen aiemmin junailemansa alkuperäisyyskilpailun voitto, myös Mobilisti-lehti on tainnut nähdä paremmaksi vaieta koko asiasta. Muuten lehti varmasti otsikoisi kissankokoisin kirjaimin ”HUIPPUHARVINAINEN JA ARVOKAS ALFA-PROTOTYYPPI SUOMESSA!!!”

Auton vaiheet ovat arvatenkin edenneet suurinpiirtein seuraavasti. Kuten jokainen ymmärtää, yksikään italialainen koriräätäli ei ikinä olisi päästänyt tuollaista karmeaa tekelettä käsistään. Auton yhteydessä on mainittu myös legendaarinen suomalainen Alfa Romeo-keräilijä Reilu-Reiska, joka toi muitakin vastaavanlaisia Alfoja Suomeen tullin kautta tai sitten ohi. Valistunut huhuihin pohjautuva arvaus onkin, että auto on joskus 1980-luvulla uitettu Suomeen aihiona tai peräti osina ja sitten täällä eräässä autotuning-pajassa kasattu uuteen uskoon mahdollisesti jotakin ”VW-Ferrarina” tunnettua tai vastaavaa rakennussarjaa apuna käyttäen. Pääosa näistä Reilu-Reiskan muista hankinnoista taisi aikanaan haihtua ulkomaille yhtä salperäisellä tavalla kuin olivat tänne tulleetkin. Olisi mielenkiintoista tietää, miten auto on päätynyt näille veijariveljeksille ja kuinka paljon he ovat erehtyneet siitä maksamaan? Varmasti aika paljon, kun oikein ulosottoon on päädytty. Mahtaneeko näihin veljeksiin liittyä nimen perusteella jollakin tavoin myös se ”Anneli”, joka taannoin kauppasi vanhoja Alfa-romuja netissä.

Auton vaiheet olisi ollut mahdollista selvittää valmistusnumeron perusteella netin avulla Italiasta, mutta siihen ei ”asiantuntijan” kielitaito” ole riittänyt eikä niitä muutenkaan ole edellä olevista syistä johtuen haluttukaan tuoda päivänvaloon.

Missä proto luuraa nyt, vai joko se on atomeina?

3

843

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      92
      2421
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      101
      2133
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      83
      1780
    4. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      45
      1575
    5. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1556
    6. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      11
      1505
    7. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      33
      1468
    8. 54
      1340
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      87
      1296
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      30
      1219
    Aihe