Lopetin lääkkeen "salaa"

nifshuknfwuknhgh

Oon koittanu vuosia eri annoksilla yhtä mieliala"lääkettä", joka ei vaan auttanu n. kuukautta kauempaa ikinä. Nykynen lääkäri ei haluu muuttaa enää annosta saatika kokeilla muita masislääkkeitä. Noh, en tule sen kanssa toimeen ja olo on itsetuhoinen jo sen näkemisen takia aina, joten sain tarpeekseni sekä siitä että tosta lumelääkkeestä. Lopetin sen salaa sekä lääkäriltä, terapeutilta (joka kielsi yhtäkkii lopettamasta) että vanhemmiltani, enkä saa sanaa suustani sen merkiks, etten enää syö tota....huoh. Pelottaa kaikkien reaktiot. Miten tällaseen ylipäätään suhtaudutaan yleensä psykiatrialla. Alkoi koko se pilleri ottaa päähän niin paljon, et sen näkeminen jo sai mut vihaseks. Silti oon surullinen jotenkin, ettei se koskaan auttanu mua oikeesti ja itsemurha pyörii päässä päivittäin sekä olo on muutenkin tosi tuskainen, mutta niin on ollu jo ennen lopetusta ja ennen mitään lääkettäkäään. Teinkö ihan tyhmästi? Meni hermot vaan siihen "lääkkeeseen".

8

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • 020715

      Muistan kun itselläni oli joskus lapsena lääke paniikkihäiriöön. Se oli aika lumetta, koska huomasin jo ekana päivänä että uskalsin mennä ulos ihan itsekseni kävelemään heti kun olin ottanut lääkkeen. Tosin tajusin lumeen merkityksen myöhemmin. Sen lopetin sitten kesken ihan omin neuvoin, kun minulle paljastui totuus ja minulla ei toisaalta enää ollutkaan paniikkikohtauksia. Vähän päässä oli huminaa.

      Myöhemmin tein saman tempun kun minulla oli sama lääke masennukseen.
      Eihän ne katso hyvällä kun päättää itse omasta lääkityksestään. Yleensä jos päätät lopettaa sen lääkityksen, ja jos olet alaikäinen joku saattaa jopa valittaa sossutädeille.

      Mitä toivon hartaasti, on että et ajattelisi itsestäsi negatiivisesti.

    • eipässiänarussa

      Kyllä kai jokaisella on päätösvalta syökö lääkettä vai ei. Jos koet että lääkkeen kanssa voit sittenkin paremmin, ota asia puheeksi lääkärin kanssa. Olet ainakin kokeillut ja ennen kaikkea olet säilyttänyt itsemääräämisen taidon miten sinua kohdellaan.

      • jygfes

        Pakkohoidossa ihmisellä ei ole ihmisoikeuksia. Kirjaimellisesti. Usko pois. Maailma on julmempi kuin uskoisi.


    • ÄläHulluttele

      Eiköhän kuitenmin kannattaisi puhua noista suunnitelmistasi ja tuntemuksistasi jollekin ammattilaiselle, eikä vain omatoimisesti muutella lääkitystä miten sattuu?

      Jos et tule toimeen lääkärisi kanssa, niin olisiko mahdollista päästä jonkun toisen lääkärin vastaanotolle? Puhu asiasta vaikka vanhemmillesi. Jos on jo valmiiksi itsetuhoisia ajatuksia, niin tilanne tuskin paranee jos vain lopettaa lääkkeet ja työntää pään puskaan.

    • lääke

      Lopetin myös lääkkeet salaa. Olin useaan otteeseen jutellut lääkärille ja hoitavalle työntekijälleni, kuinka olisi toiveena hitaasti ja valvotusti ajaa lääke alas. En koskaan saanut tuota "lupaa", joten päätin, että ei auta kuin itse lopettaa. Mielestäni lääke oli myös vain lumetta. Asiaa vahvisti se, ettei edes lopetusoireita tullut.

      En ole kenellekkään kertonut ja hoitopaikkaani on niin harvat käynnit, että kukaan sieläkään ei tiedä. Mielestäni minulla on oikeus päättää lääkkeen käytöstä.

      Minulla motivaationa lopetukselle on parempi vointi. En halua syödä lääkettä loppu elämääni vain "varmuuden vuoksi", kuten minulle on sanottu. Se ei ole oikea käyttötarkoitus mielestäni...

      • jytdg

        Tuo "varmuuden vuoksi" on mitä törkein vale. Ne ovat myrkyllisiä myrkkyjä, sekä eivät edes toimi aktiivisiin ongelmiin, saatika ennaltaehkäisevästi. Taas huomataan, miten psykiatria on vain rahastusta ja politiikkaa. Ei tieteellä ole sen kanssa mitään tekemistä.


    • lautaläjä

      Sinä saat päättää itse mitä vedät tai olet vetämättä, jos olet täysikäinen. Jokaisella on oikeus päättää haluaako käyttää mitäkin huumetta ja kieltäytyä, jos ei halua. Alaikäiset ovat valitettavasti pitkälti vanhempien armoilla mitä tulee 'psyykenlääkitykseen.' Nopeasti lopettaa ei kannattaisi, koska viekkarit voivat olla niin hurjat, että ihmiset päätyvät traagisimmillaan epätoivoisiin ratkaisuihin vieroitusoireita paetaakseen. Tutustu:

      www.survivingantidepressants.org
      www.cepuk.org
      www.recovery-road.org
      www.breggin.com

      • Jooghai

        Alaikäiset on kylläkin aika pitkälti psykiatrien armoilla.Vanhemmat luottaa "ammattilaisiin" kun he sanovat että lapsesi tarvitsee tätä ja tätä mömmöä.On sellaistakin tapahtunut että vanhempi on tajunnut että lääkkeet eivät ole hyväksi lapselle niin psykiatrit eivät ole suostuneet lopettamaan lääkitystä laitoksessa.
        Eikä täysikäisetkään aina pysty itse päättämään lääkityksestään niinkuin nim.jygfes ylempänä mainitsee pakkohoidon.
        Sitten on vielä tämä psykiatrien nykyisin suosima kikka,potilas yritetään saada neuroleptikoukkuun.Vieroitus on hyvin vaikeaa ja potilas on tiukasti psykiatrien otteessa.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Cynthia Woods

      😋😍😋😍😋😍😋😍😋 💋 ­­­N­­y­m­­­f­o­­m­­a­­a­­­n­i -> https://x18.fun/girl04372247#CynthiaWoods 🔞💋❤️💋❤️💋🔞�
      YIT-Yhtymä
      0
      7877
    2. Perustele miksi hän ei

      Ole sopiva sinulle
      Ikävä
      174
      1705
    3. Mikä oli nainen

      Paras yhteinen hetkemme niistä pienistä ja vähäisistä.
      Ikävä
      77
      1104
    4. Miksi sinulla, nainen

      On niin negatiivinen asenne minuun ja yleensäkin negatiivinen käsitys?
      Ikävä
      113
      1103
    5. Nainen, millainen tilanne oli

      kun huomasit ihastuneesi häneen oikein kunnolla. Missä tapahtui ja milloin
      Ikävä
      55
      968
    6. Persut petti duunarit

      Kyllä persujen kuuluu nyt mennä häpeämään kun äänestivät lakkolakien puolesta. Vielä muka kehutaan olevan työväenpuolue,
      Perussuomalaiset
      186
      906
    7. Persuille kovaa kyytiä YLEn kannatusmittaus

      https://yle.fi/a/74-20085866 Näin se menee persueliitti. Pettäjän tie on karu, persujen äänestäjät ovat nyt reagoineet
      Maailman menoa
      181
      888
    8. Lindtman runnonut demarit huimaan nousukiitoon!

      Palkansaajat – siis Suomen käynnissä pitävä kansanosa – ei näemmä arvosta EK/SY-sätkyakka Purran saksipelleilyä. Niin
      Maailman menoa
      271
      876
    9. Mitä ajattelen sinusta

      Että olit erilainen kuin muut ja jollakin kummalla tavalla samanlainen kanssani, vaikka ei tunnetukaan. Sinun kanssa tu
      Ikävä
      35
      793
    10. Mitä vastaat jos

      Kysyn maanantaina jutteluaikaa ihan arkipäivisistä asioista, rauhassa? Koska nimittäin aion 😍
      Ikävä
      36
      704
    Aihe