Lopetin lääkkeen "salaa"

nifshuknfwuknhgh

Oon koittanu vuosia eri annoksilla yhtä mieliala"lääkettä", joka ei vaan auttanu n. kuukautta kauempaa ikinä. Nykynen lääkäri ei haluu muuttaa enää annosta saatika kokeilla muita masislääkkeitä. Noh, en tule sen kanssa toimeen ja olo on itsetuhoinen jo sen näkemisen takia aina, joten sain tarpeekseni sekä siitä että tosta lumelääkkeestä. Lopetin sen salaa sekä lääkäriltä, terapeutilta (joka kielsi yhtäkkii lopettamasta) että vanhemmiltani, enkä saa sanaa suustani sen merkiks, etten enää syö tota....huoh. Pelottaa kaikkien reaktiot. Miten tällaseen ylipäätään suhtaudutaan yleensä psykiatrialla. Alkoi koko se pilleri ottaa päähän niin paljon, et sen näkeminen jo sai mut vihaseks. Silti oon surullinen jotenkin, ettei se koskaan auttanu mua oikeesti ja itsemurha pyörii päässä päivittäin sekä olo on muutenkin tosi tuskainen, mutta niin on ollu jo ennen lopetusta ja ennen mitään lääkettäkäään. Teinkö ihan tyhmästi? Meni hermot vaan siihen "lääkkeeseen".

8

58

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • 020715

      Muistan kun itselläni oli joskus lapsena lääke paniikkihäiriöön. Se oli aika lumetta, koska huomasin jo ekana päivänä että uskalsin mennä ulos ihan itsekseni kävelemään heti kun olin ottanut lääkkeen. Tosin tajusin lumeen merkityksen myöhemmin. Sen lopetin sitten kesken ihan omin neuvoin, kun minulle paljastui totuus ja minulla ei toisaalta enää ollutkaan paniikkikohtauksia. Vähän päässä oli huminaa.

      Myöhemmin tein saman tempun kun minulla oli sama lääke masennukseen.
      Eihän ne katso hyvällä kun päättää itse omasta lääkityksestään. Yleensä jos päätät lopettaa sen lääkityksen, ja jos olet alaikäinen joku saattaa jopa valittaa sossutädeille.

      Mitä toivon hartaasti, on että et ajattelisi itsestäsi negatiivisesti.

    • eipässiänarussa

      Kyllä kai jokaisella on päätösvalta syökö lääkettä vai ei. Jos koet että lääkkeen kanssa voit sittenkin paremmin, ota asia puheeksi lääkärin kanssa. Olet ainakin kokeillut ja ennen kaikkea olet säilyttänyt itsemääräämisen taidon miten sinua kohdellaan.

      • jygfes

        Pakkohoidossa ihmisellä ei ole ihmisoikeuksia. Kirjaimellisesti. Usko pois. Maailma on julmempi kuin uskoisi.


    • ÄläHulluttele

      Eiköhän kuitenmin kannattaisi puhua noista suunnitelmistasi ja tuntemuksistasi jollekin ammattilaiselle, eikä vain omatoimisesti muutella lääkitystä miten sattuu?

      Jos et tule toimeen lääkärisi kanssa, niin olisiko mahdollista päästä jonkun toisen lääkärin vastaanotolle? Puhu asiasta vaikka vanhemmillesi. Jos on jo valmiiksi itsetuhoisia ajatuksia, niin tilanne tuskin paranee jos vain lopettaa lääkkeet ja työntää pään puskaan.

    • lääke

      Lopetin myös lääkkeet salaa. Olin useaan otteeseen jutellut lääkärille ja hoitavalle työntekijälleni, kuinka olisi toiveena hitaasti ja valvotusti ajaa lääke alas. En koskaan saanut tuota "lupaa", joten päätin, että ei auta kuin itse lopettaa. Mielestäni lääke oli myös vain lumetta. Asiaa vahvisti se, ettei edes lopetusoireita tullut.

      En ole kenellekkään kertonut ja hoitopaikkaani on niin harvat käynnit, että kukaan sieläkään ei tiedä. Mielestäni minulla on oikeus päättää lääkkeen käytöstä.

      Minulla motivaationa lopetukselle on parempi vointi. En halua syödä lääkettä loppu elämääni vain "varmuuden vuoksi", kuten minulle on sanottu. Se ei ole oikea käyttötarkoitus mielestäni...

      • jytdg

        Tuo "varmuuden vuoksi" on mitä törkein vale. Ne ovat myrkyllisiä myrkkyjä, sekä eivät edes toimi aktiivisiin ongelmiin, saatika ennaltaehkäisevästi. Taas huomataan, miten psykiatria on vain rahastusta ja politiikkaa. Ei tieteellä ole sen kanssa mitään tekemistä.


    • lautaläjä

      Sinä saat päättää itse mitä vedät tai olet vetämättä, jos olet täysikäinen. Jokaisella on oikeus päättää haluaako käyttää mitäkin huumetta ja kieltäytyä, jos ei halua. Alaikäiset ovat valitettavasti pitkälti vanhempien armoilla mitä tulee 'psyykenlääkitykseen.' Nopeasti lopettaa ei kannattaisi, koska viekkarit voivat olla niin hurjat, että ihmiset päätyvät traagisimmillaan epätoivoisiin ratkaisuihin vieroitusoireita paetaakseen. Tutustu:

      www.survivingantidepressants.org
      www.cepuk.org
      www.recovery-road.org
      www.breggin.com

      • Jooghai

        Alaikäiset on kylläkin aika pitkälti psykiatrien armoilla.Vanhemmat luottaa "ammattilaisiin" kun he sanovat että lapsesi tarvitsee tätä ja tätä mömmöä.On sellaistakin tapahtunut että vanhempi on tajunnut että lääkkeet eivät ole hyväksi lapselle niin psykiatrit eivät ole suostuneet lopettamaan lääkitystä laitoksessa.
        Eikä täysikäisetkään aina pysty itse päättämään lääkityksestään niinkuin nim.jygfes ylempänä mainitsee pakkohoidon.
        Sitten on vielä tämä psykiatrien nykyisin suosima kikka,potilas yritetään saada neuroleptikoukkuun.Vieroitus on hyvin vaikeaa ja potilas on tiukasti psykiatrien otteessa.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Nainen, tervetuloa

      Tule luokseni eka vaikka viikoks tai pariksi. Saisin helliä, kannustaa ja tukea sua ja kokata lempi herkkujasi. Pääsisit
      Ikävä
      30
      5939
    2. Kela valvoo lasten tilejä.

      Tämä isoveli Kela kyttää jopa lasten yli 200,- euron rahat jotka on melko varmasti lahjaksi saatu. Se vaikuttaa perheen
      Yhteiskunta
      311
      3880
    3. Olisit ollut varovaisempi

      Nyt jos minut hylkäät ja et meidän asiasta minulle mitään ilmoita niin ettet edes anteeksi pyydä, niin tiedä että minä e
      Ikävä
      52
      3244
    4. TTK-tähti Saana Akiola paljasti tv-ohjelmassa tapahtuneen ahdistelun

      Olisko pitänyt suunnitella ulostulo paremmin? Nyt lehdet soittelevat kaikki 8 läpi ja kuusi sanoo ettei koskenut häntä.
      Maailman menoa
      37
      3066
    5. Mitä haluaisit sanoa hänelle

      Nyt tällä hetkellä?
      Ikävä
      164
      2444
    6. Vastenmielisyys

      Kuvaa sinua parhaiten
      Ikävä
      55
      2076
    7. Elisa laskuttaa jo sähköpostilaskusta erikseen euron

      Paperilaskuista on otettu lisämaksua jo ajat sitten, mutta nyt Elisa ottaa euron siitä että lähettävät sähköisen laskun
      Maailman menoa
      123
      1970
    8. Oho! Susanna Laine kohtasi epäonnea lomareissulla Italiassa - Avaa tilannetta: "Vähän sahaavaa..."

      Ou nou! Tsemppiä kuitenkin loppulomaan Italiassa, Susanna Laine ja mahdollinen seuralainen! Lue lisää ja katso kuvat:
      Suomalaiset julkkikset
      11
      1640
    9. Sinulle, tahtoisin kertoa mitä

      ajattelen siitä. Ehkä olen väärässä, mutta minusta kuulostaa jonkin alulta, mutta ei kerro minkä. Se selvinnee myöhemmi
      Ikävä
      28
      1609
    10. Ensitreffit alttarilla Jyrki paljastaa hääyön intiimiasioista kameroiden sammuttua: "Fyysinen..."

      Ooo-la-laa… Ensitreffit alttarilla -sarjassa alkaa hääparien välillä ns. tunteet kuumenemaan. Lue lisää: https://www.s
      Ensitreffit alttarilla
      7
      1597
    Aihe