Saanko puolet yhteisesta (=exältä)

huithapuliikoo

Olemme päätyneet eroonn ja harkinta-aika on menossa. Liittoa kesti 7 vuotta. Ositusta ei ole tehty,koska sitä ei kuulemma voi tehdä ennenkuin on eroon tuomittu.
Meillä ei ole avioehtoa.
Minulla on jonkin verran velkaa (kulutusluottoja) mutta exäni on vakavaraisesta suvusta.
Meillä on oma kesämökki saaressa ja isohko omakotitalo. kaksi uutta autoa,joista toista olen pääasiassa käyttänyt. Lisäksi on osakesäästöjä roppakaupalla.
Saanko osituksessa puolet yhteisestä omaisuudesta miinus oma velkaosuuteni? milloin sellaisen osituksen voi tehdä. Pitääkö minun palkata lakimies, koska yhteisistä vararoista saisin lakikulut maksettuakin.

14

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Niin_on

      Voi tehdä jo nyt, riittää että on vireillä eli 1-vaihe menossa. Kannattaa käyttää lakimiestä, kun tuntuu ettet ole ihan selvillä asioista, riitelemään ei hevin kannata alkaa. Maksaahan se tietysti, mutta rahaa palaa tuossa muutenkin. Hyvän diilin oot tehnyt, onneksi olkoon, helpolla pääset käärimään hyvät rahat.

      • Hyvätili

        Aivan mahtava veto,uutta hakusalle.


    • YksinkertaistaSovussa

      Ositus tehdään sen tilanteen mukaan, kun avioeron 1- vaihe on pantu vireille - eli osituksen voi tehdä heti kun eron harkinta-aikaa on haettu.
      Ositus tehdään siten että sinun varat ja velta lasketaan yhteen, samoin puolisosi varat ja velat. Jos kummallakin on enemmän varoja kuin velkaa tasinkoa maksaa se, jolla on enemmän varoja. Tosin osituksessa voidaan sopia muutakin.

      Ositus kannattaa mielestäni hoitaa sovussa ja parempi aina jos siinä ei käytetä asianajajia. Esim. sovitte keskenänne mikä on talon arvo ja mikä mökin. Teette kaksi n. samanlaista "kasaa" omaisuudestanne ja päätätte kumpi saa to9isen kasan ja kumpi toisen. Lisäki sinä vastaat tietysti omista veloistasi.

      • hyväthyssykätsentään

        Käyttäisin ilman muuta asianajajaa. Keskenään sopiminen harvoin onnistuu.


    • jakkoon

      Älä nuolaise ennen kuin tipahtaa. Miehen omasiuus voi olla peritty testamentilla, jossa on ehto, että sinulla ei ole siihen mitään avio-oikeutta. Lisäksi onko mökki saaressa vain hallussanne vai ihan kirjoilla omaa omaisuuttanne, se on kun eriasia.

    • jnhv

      Sillä että miehesi on vakavaraisesta suvusta ei ole merkitystä. Kerrot omaisuudesta, talosta , mökistä autoista, onko varat saatu tuolta miehen suvulta osin niiden hankkimiseen ja miten. Olisi ollut suvulta varsin tyhmää antaa varoja ilman merkintää, jossa sanotaan että eivät ole jaettavissa eron sattuessa ei nykyiselle eikä tuleville puolisoille. Avoliitossahan se ei ole mahdollistakaan, sinun pitäisi näyttää käyttäneen omia varojasi toisen omaisuuden kasvattamiseen.

      Muuten menitkö avioliittoon vain hyötyäksesi toisen omaisuudesta, kovin lyhyellä ajalla 4 vuotta ajattelet saavasi toisen suvun varat itsellesi, helposti saa kuvan, että olet laskelmoinut asiaa etukäteen.
      En ikinä anna lapsilleni mitään omaisuuttamme ilman tuollaista ehtoa, enkä katso sen loukkaavan millään tavoin heidän puolisoitaan, sillä lapsenlapsethan ovat saajia joka tapauksessa. Miksi erossa pitäisi saada rikottua vielä toisen suvunkin asiat.

    • uskohuvikses

      Sua yritetään seuraavaksi vähintään sumuttaa, ehkä uhkailla ja manipuloidakin, suvun/eksän toimesta. Maanantaina etsit symppiksen perheoikeuteen/avioeroihin erikoistuneen juristin ja itse potkaiset osituksen liikkeelle heti kun mahdollista. Vastapuoli on jo yhdessä asiassa valehdellut, siellä ehkä parhaillaan pimitetään varoja sinun ulottuviltasi, esim. realisoidaan kiinteistöjä ja "hukataan" käteisnostoilla hinta.

      • varallinen

        On teitä Auervaaroja sekä naisissa että miehissä.


    • huithapuliikoo

      Tuota mies minä ole (aloittaja) ja 7 vuotta meidän liittoa kesti.
      Exäni mukaan minun ei tarvitsisi palkata lakimiestä.
      Ehkäpä otan silti lakimiehen etujani ajamaan.

    • Cho-

      Se riippuu ihan kenen nimissä omaisuus on ja tosiaan tuola aikaisemmin joku puhuikin jo merkitystä perinnöstä. Lakimies kannattaa ottaa jos siltä vähääkään tuntuu.

    • Jos nuo talot ja mökit on hankittu teidän yhdessäoloaikana olet aika vahvoilla. Jos ne taas ovat olleet miehelläsei ennen kuin olette yhteen menneet, luulen ettet saa niistä mitään.

      Monesti varakkaat suvut kyllä pitävät huolta omaisuudestaan.

      Luulempa, että parempi olisi ottaa tähän ulkopuolista apua.

      • auervaarattosiaan

        Niin, tuo aloittaja laittoikin tuonne jonnekin että on mies, eli varallisuus on tällä kertaa naisella (naisen suvulla).


      • 149

        Suomessa on yhdentekevää, onko omaisuus hankittu liiton aikana vai ennen sitä. Ilman avioehtoa on myös saatavien raha-arvon kannalta periaatteessa yhdentekevää, kumman nimissä omaisuus on. Jos avioehtoa ei ole, kaikki menee jakoon. Poisluettuna sellainen peritty omaisuus, joka on testamentissa suojattu.

        Laissa on myös olemassa kohtuullistamispykälä, jota kuitenkin käytetään melko harvoin, ja joka ei varmasti tule kyseeseen aloittajan puolison kohdalla. Lähinnä koskee aivan ääritilanteita, esim. huomattava varallisuusero ja liitto kariutuu 6 kk kohdalla tai avioehto ja koko omaisuus toisen nimissä ja toinen 15 v kotiäitinä.


      • 149 kirjoitti:

        Suomessa on yhdentekevää, onko omaisuus hankittu liiton aikana vai ennen sitä. Ilman avioehtoa on myös saatavien raha-arvon kannalta periaatteessa yhdentekevää, kumman nimissä omaisuus on. Jos avioehtoa ei ole, kaikki menee jakoon. Poisluettuna sellainen peritty omaisuus, joka on testamentissa suojattu.

        Laissa on myös olemassa kohtuullistamispykälä, jota kuitenkin käytetään melko harvoin, ja joka ei varmasti tule kyseeseen aloittajan puolison kohdalla. Lähinnä koskee aivan ääritilanteita, esim. huomattava varallisuusero ja liitto kariutuu 6 kk kohdalla tai avioehto ja koko omaisuus toisen nimissä ja toinen 15 v kotiäitinä.

        Tarkoitinkin juuri sitä, että suvun omaisuus on yleensä suojattu opportunisteilta hyvin.

        Lähipiirissä sattu juuri sellainen tapaus, jossa mies havitteli puolta talosta ja autosta yms, mitkä vaimon vanhemmat oli heille hankkineet. Kävi selville, että nämä vanhemmat edelleen omistivat tuon omaisuuden, joten mies jäi nuolemaan näppejään.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Cynthia Woods

      😋😍😋😍😋😍😋😍😋 💋 ­­­N­­y­m­­­f­o­­m­­a­­a­­­n­i -> https://x18.fun/girl04372247#CynthiaWoods 🔞💋❤️💋❤️💋🔞�
      YIT-Yhtymä
      2
      14861
    2. Aimee Dvorak

      😍😋😍😋😍😋😍😋😍 💋 ­­N­­­y­­­m­­f­o­m­a­a­n­­­i -> https://x18.fun/girl02740429#AimeeDvorak 🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞💋💋
      0
      3059
    3. Molly Graham

      😍😋😍😋😍😋😍😋😍 😍 ­­N­­­y­­m­­­f­­­o­­m­­a­a­n­i -> https://x18.fun/girl02277975#MollyGraham 🔞❤️💋❤️💋❤️🔞❤️
      Puhelimet
      0
      3055
    4. Rachelle Reynolds

      😋😍😋😍😋😍😋😍😋 🔞 ­N­­­y­­m­f­­­o­­m­­­a­­a­n­i -> https://x18.fun/girl03175674#RachelleReynolds 🔞❤️💋❤️💋❤️
      Etelä-Savo
      0
      3055
    5. Becky Steele

      🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑 💋 ­­N­y­­­m­­f­­­o­­­m­­a­a­­­n­­i -> https://x18.fun/girl05250014#BeckySteele 🔞❤️💋❤️
      Arkkitehtuuri
      0
      3055
    6. Pamela Orr

      😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋 🍒 ­­­N­y­­m­f­­o­­­m­a­­­a­­­n­­­i -> https://x18.fun/girl06055581#PamelaOrr 🔞❤️💋❤️💋❤️🔞
      Star Wars
      0
      3054
    7. Lakeisha Coleman

      🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑 💋 ­­N­y­­­m­f­­o­­m­a­­­a­n­­i -> https://x18.fun/girl08105348#LakeishaColeman 🔞💋❤️💋❤️💋🔞
      Synnytys
      0
      3050
    8. Stephanie Love

      😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋 ❤️ ­­N­y­­­m­f­­o­­m­­­a­a­­n­­­i -> https://x18.fun/girl01692207#StephanieLove 🔞❤️💋❤️💋❤️
      Lappi
      0
      3046
    9. Allison Queen

      🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒 ❤️ ­N­­­y­m­­­f­­­o­­m­a­a­­­n­­­i -> https://x18.fun/girl07854217#AllisonQueen 🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞
      Vedonlyönti
      0
      3044
    10. Nancy Taylor

      😍😍😍😋😋😋😋😍😍😍 ❤️ ­­­N­­­y­m­­­f­o­m­­­a­­­a­n­­­i -> https://x18.fun/girl01560856#NancyTaylor 🔞💋❤️💋❤️💋
      Kauris
      0
      3044
    Aihe