Kovalevy! Apua!

WhoIsThis

Elikkä kone on vähä temppuillu silleen että välillä käy niin hitaalla että ei voisi uskoa, ei mitään hajua mistä tää vois johtua ja mielessä käyny kaiken näköstä mikä siihe vois auttaa no nyt kummiskin mietin et ostaisin uuden harddriven ja samalla SSD:een jotta pitäisi asentaa uusi windowssikin. Kysymys olis nyt se että voiko siitä mitään käydä jos nyt vaikka sammutan koneen vetäsen ton kovalevyn irti käyn ostaa uuden ja asennan sen tohon noin, ostan vaikka uuden windowssin jos tarve vaatii haluun vaan tän takasi nopeeks ku tää joskus oli!

22

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • tnshy

      Jätä se windows ja muut virukset asentamatta. Kyllä se siitä.

      • En pahemmi viiruksii oo asennellu täs se ongelma onki


    • lt146

      Minkä merkkinen levy?

      • Nyt en oo iha varma, katon huomenna kun kerkeen


    • Mutta siis mitä mun pitäis nyt tehä jos meinaan uuden kovalevyn ostaa, pitääks mun unistallaa jtn ajureita näyttiksestä vai pitääks siin järjestellä mtn?

    • Haminaattori

      Neljäänvuoteen en ole uutta tietokonetta koonnu joten en ihan uusimmasta tiedä, mutta uuden kovalevyn kanssa ei siinä tietokoneessa ole ainuttakaan ajuria ennenkuin asennat ne. Käyttöjärjestelmän mukana tulee joitakin joten niitten avulla kone toimii jotenkin ja saat asennukset onnistumaan. Eli tarvitset käyttöjärjestelmälevyn ja kaikille sille roinalle mitä koneessa omat levynsä. Tosin nykypäivää taitaa olla niiden löytyminen netistä kun kierto on sen verran nopeaa ettei kunnollisia ajureita saada rojun mukaan uutena.

      Tuosta ajoittaisestahidastelusta. Saattaa siellä olla virus kumminkin Wintoosan lisäksi, mutta uudellalevyllä on ne vähänaikaa vähemmistönä. Epäilisin nykyisellä levyllä mahdollista roskapostipalvelinta. Se syö koneen resulsseja ikävästi.

      • Haminaattori

        Pahus, unohtu. On siellä bios:sissa perusajureita CD-asemalle, kovalevylle, USB-tikulle ja näytönohjaimelle sekä joillekkin emolla oleville laitteille jotta käyttöjärjestelmän asennus saadaan alulle.


    • Helping_Hand

      Kysyjälle ohje:
      Ota ensin työtiedostot talteen (varmuuskopioi) ja tee koneellesi niin sanottu puhdas asennus, jolloin kovalevy formatoidaan. Sen jälkeen koneesi on yhtä nopea, kuin se oli uutena.
      Tai jos koneellasi on palautusosio (koneen ohjekirjasta selviää), niin palauta kone tehdasasetuksiin.

      Sen jälkeen tietysti asennat jonkun virustorjuntaohjelman ja asennat Windowsin tietoturvapäivitykset ajan tasalle.

      Haminaattori hieman sekoilee, Toimivat ja pätevät ajurit CD-/DVD-asemalle ja kovalevylle tulevat käyttiksen mukana. Muut tarvittavat ajurit, kuten esim näytönohjaimelle, saa valmistajan sivuilta tai ne on nykyisen kovalevyn (tai palautusmedian) mukana. Tietämättä koneesi merkkiä ja tyyppiä, niin täsmäohjeita, miten tarkalleen tulee menetellä, ei voi antaa.

      • Olisin jo asentanu windowssin uudelleen mutta se kysyy tätä CD:tä siihen mitä en saanut mukana ku ostin tän.


      • Mutta siis perjaatteessa mähän voin tehdä näin että heivaan ton vanhan kovalevyn ikkunasta ja ostan sitte uuden jostain verkkokaupasta tai jimmssistä ja siihe mukaa vielä windows 7 home premium, iha loogista että se toimis eikö nii? =D ja asennan sen windowssin siihe uuteen kovalevyyn.


      • WhoIsThis kirjoitti:

        Mutta siis perjaatteessa mähän voin tehdä näin että heivaan ton vanhan kovalevyn ikkunasta ja ostan sitte uuden jostain verkkokaupasta tai jimmssistä ja siihe mukaa vielä windows 7 home premium, iha loogista että se toimis eikö nii? =D ja asennan sen windowssin siihe uuteen kovalevyyn.

        Kertokaa toimisko tää ni se ois siinä en jaksa mitään rupee pelleilee, pitkääki jo halunnu takas windows seiskan!


    • e-l-e-k-t-r-o-n-i

      Kolvaile se levyn ajuri uudelleen niin johan taas toimii... Ellei auta niin lyö rautanaula siitä levystä läpi.

      Tai sitten opettelet laittamaan oikealle palstalle!

      • Jooh sori tästä :D


      • Tämä kysymys on oikealla palstalla, koska se käsittelee tietokoneen käyttöön liittyvää ongelmaa. Tietokonehan on tunnetusti elektroninen laite, joten kysymys liittyy silloin elektronisen laitteen käyttöön ja on täysin soveltuva tälle palstalle.


    • Win8pyöriivastapäivään

      Kun kone käy hitaalla, niin tarkoitatko, että tuulettaja pyörii hitaasti. Vai miten toteat että kone hidastelee? Jos nettiyhteys on hidas, se ei tarkoita, että tuulettaja pyörii hitaasti ja päinvastoin.

      • Siis tää koko kone käy nykyää hitaalla, kirjaimellisesti ihan kaikki sanoisin et mul on iha hyvä kone ettei se niiku johu sitä (i7 3770, GTX 780, 8GB ram)


      • Hjuvin_juksinkertaista
        WhoIsThis kirjoitti:

        Siis tää koko kone käy nykyää hitaalla, kirjaimellisesti ihan kaikki sanoisin et mul on iha hyvä kone ettei se niiku johu sitä (i7 3770, GTX 780, 8GB ram)

        Jos ostit koneen uutena, etkä saanut Windowsin asennuslevyä, merkitsee se sitä, että koneesi kovalevyllä on asennusmedia piilo-osiossa. Kaiva koneesi ohjekirja esiin, (valmistajan sivuilta löytyy pdf_tiedostona, kun syötät googleen koneen merkin ja mallin) ja palauta tietokoneesi tehdasasetuksiin, eli siihen tilaan, mitä se oli uutena.

        Tietysti kannattaa sitä ennen ottaa tärkeät tiedostot talteen, jotta ne ei häviä bittien taivaaseen.
        Tehdasasetuksiin palauttamisen jälkeen pitää päivittää Windows Updaten kautta tietoturvapäivitykset kuntoon ja tarkistaa, että virustorjunta on kunnossa.


      • Joo siis ostin tän joskus 3 vuotta sitten cdonista (thor gaming pc) ja sen jälkee myöhemmin päivitin tätä prossulla, näyttiksellä ja ramilla. Mitää tietoo mist tän merkin ja mallin löytäis ku ei tätä konetta enää myydä niitten sivuilla


      • Kysyväeieksy

    • pcmuseo
      • voihanvitalis

        Kysyjälle tuo kloonaaminen ei ole hyvä asia, koska silloin siirtyy myös kaikki konetta hidastava "töhnä" ja mahdolliset haittaohjelmat myös uudelle levylle. Toisaalta ei ole mitään tarvetta vaihtaa kovalevyä, jos entinen on kunnossa ja kone oli uutena tarpeeksi nopea.

        Eli mainiosti riitää tuo:
        http://keskustelu.suomi24.fi/t/13679438#comment-79823498


    • Kysyjä

      Emmä vittu jaksa enää tätä lagimista siis herranjumala ei täl koneel voi tehä mtn huome käväsen ostaa uuden käyttiksen ja kovalevyn ssd viel kylkee

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      38
      1600
    2. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1341
    3. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1285
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      9
      1279
    5. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      42
      1267
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      4
      1253
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      0
      1234
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1210
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1170
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      1
      1146
    Aihe