e-pillerit ja agressiivisuus

okm

Nyt haluan kokemuksia!
Olen tässä jo jonkin aikaa miettinyt että voiko e-pillerit aiheuttaa raivokohtauksia, lyhyt pinnaisuutta, masennusta, ahdistusta, itkuisuutta jne.????
Aina kun olen ollut raskaana taikka en ole pillereitä syönyt olen ollut normaali, itsetunto katossa ja elämäniloa täynnä ja aina kun syönyt pillereitä (mm.yasmin, mercilon ja yaz) minusta on tullut narsistinen sekopää joka huutaa ja raivoaa, tiuskin lapsille ja miehelle, sairaalloisen mustasukkainen (vaikka ei aihetta), itken turhasta, suutu turhasta, Haastan riitaa. Skitsoilen siis kunnolla. Vuodan jokaisen liuskaa aikana sen 3,5vko putkeen, seksi ei kiinnosta ennemmin ällöttää ja kuvottaa....
voiko kaikki tämä johtua vaan jostain hiton pillereistä? ?? Kärsinkö minä ja perheeni aivan turhaan vain sen takia etten halua lapsia lisää vielä?? Kun voisimme käyttää vaikka kondomia joka ei ole hormonaalinen ehkäisy..
Kokemuksia kiitos!

6

58

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • mirenallinen

      Totta kai hormonaalinen lääkitys voi aiheuttaa moista.
      Asennuta kuparikierukka, jos et hormoneja halua, tosin voisit kokeilla paikallisia, toimivat eri systeemillä kuin pillerit. Esim. laastari ja rengas

    • esgrhdf

      Olet syönyt montaa pillerimerkkiä, etkä kertaakaan ole lukenut yhdenkään pakkausselosteesta haittavaikutuksista? Miten voi olla mahdollista?

    • Mies8746

      Kerron minäkin mitä meillä e pillereistä seurasi: seksiä tuskin koskaan ja aina pinna kireällä (emännällä siis). Asiasta keslusteltiin ja vaihdettiin kondomeihin. Seksi on taas samanlaista kuin alkuaikoina ja muutenkin se kipinä palannut kuvioihin mukaan. Ne pillerit on kamalia myrkkyjä ja en itse suosittelisi niitä kellekkään. Uskallan väittää että ilman e pilsuja suomessa ja varmaan koko maailmassa olisi vähemmän avioeroja ja onnettomuutta suhteessa.

    • Näin

      Mulla oli aikoinaan Yazit, seurauksena itkuisuutta, raivoa ihan turhasta, suuttumista myös ihan turhasta.. Ensin saatoin purskahtaa itkuun ilman syytä ja ollakin sit heti ilonen tai toisinpäin, suhde oli koetuksella. Nyt on viides pillerimerkki, joka onneksi sopii. Väliin mahtui myös laastarit.

    • Vaihdevuodet

      Noin 80 % naisista kärsii ennen kuukautisia esiintyvistä oireista. Vaikka muutamia päiviä tai 1–2 viikkoa ennen kuukautisvuodon alkua alkavat oireet ovat naisten vaiva, kärsii niistä usein koko perhe. Nainen äksyilee, itkeskelee ja ärisee pienestäkin syystä. Lapset ovat hämillään ja puoliso saattaa ihmetellä. PMS on onneksi useimmiten hoidettavissa.
      Suurimmalla osalla PMS-oireet (premenstrual syndrome) ovat lieviä, mutta 5–10 % kokee ne vaikeina. PMS koettelee erityisesti länsimaisia naisia, jotka ovat harvoin raskaana. PMS-oireiden tiedetään liittyvän munasarjojen sykliseen toimintaan eli säännölliseen kuukautiskiertoon. Jos munasarjat poistetaan tai nainen on raskaana tai imettää, häviävät myös PMS-oireet. Niiden perimmäinen syy on kuitenkin tuntematon.
      Jo alle 20-vuotias nainen voi kärsiä oireista, mutta tavallisempia ne ovat 30–40-vuotiailla. PMS-oireet voivat olla sekä psyykkisiä että fyysisiä. Tyypillisiä psyykkisiä oireita ovat mielialanvaihtelut, ärtyneisyys, masentuneisuus ja itkuherkkyys. Yleensä vallitsevana on vain yksi tai kaksi oiretta. Yleisimpiä fyysisiä oireita ovat päänsärky sekä rintojen ja vatsan turvotus. Psyykkiset oireet ovat yleensä lieviä, mutta pieni osa naisista kärsii vakavammasta ennen kuukautisia esiintyvästä masennuksesta, eli ns. PMDD-oireista (Premenstrual dysphoric disorder). Vakavimmillaan oireet saattavat aiheuttaa työ- ja toimintakyvyttömyyttä.
      Hyvä yleiskunto, liikunta ja ravinto ennaltaehkäisevät oireiden syntyä ja helpottavat niitä. Kahvia tai alkoholia ei kannata nauttia ennen oireilua eikä sen aikana. Vaikka makeannälkä iskee ja suklaa houkuttelee, eivät ne välttämättä helpota oireita. Myös stressin välttäminen saattaa olla hyväksi. Jos itsehoidosta ei ole apua, kannattaa hakeutua lääkärin puoleen. Lääkäri voi määrätä hoidoksi yhdistelmäehkäisypillereitä, jotka estävät ovulaation ja tasaavat hormonipitoisuuksia ja siten helpottavat sekä fyysisiä että psyykkisiä PMS-oireita. Myös pitkästä syklistä (pilleritauko vain kahden tai kolmen kuukauden välein) saattaa olla hyötyä.
      --------------------------------------------

    • n.l

      En uskaltaisi käyttää mitään muuta ehkäisyä kun kondomia enkä ole koskaan käyttänyt. En halua niellä myrkkyä enkä ylimääräistä tavaraa elimistöön.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Cynthia Woods

      😋😍😋😍😋😍😋😍😋 💋 ­­­N­­y­m­­­f­o­­m­­a­­a­­­n­i -> https://x18.fun/girl04372247#CynthiaWoods 🔞💋❤️💋❤️💋🔞�
      YIT-Yhtymä
      1
      14836
    2. Aimee Dvorak

      😍😋😍😋😍😋😍😋😍 💋 ­­N­­­y­­­m­­f­o­m­a­a­n­­­i -> https://x18.fun/girl02740429#AimeeDvorak 🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞💋💋
      0
      3049
    3. Molly Graham

      😍😋😍😋😍😋😍😋😍 😍 ­­N­­­y­­m­­­f­­­o­­m­­a­a­n­i -> https://x18.fun/girl02277975#MollyGraham 🔞❤️💋❤️💋❤️🔞❤️
      Puhelimet
      0
      3045
    4. Pamela Orr

      😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋 🍒 ­­­N­y­­m­f­­o­­­m­a­­­a­­­n­­­i -> https://x18.fun/girl06055581#PamelaOrr 🔞❤️💋❤️💋❤️🔞
      Star Wars
      0
      3044
    5. Lakeisha Coleman

      🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑 💋 ­­N­y­­­m­f­­o­­m­a­­­a­n­­i -> https://x18.fun/girl08105348#LakeishaColeman 🔞💋❤️💋❤️💋🔞
      Synnytys
      0
      3040
    6. Rachelle Reynolds

      😋😍😋😍😋😍😋😍😋 🔞 ­N­­­y­­m­f­­­o­­m­­­a­­a­n­i -> https://x18.fun/girl03175674#RachelleReynolds 🔞❤️💋❤️💋❤️
      Etelä-Savo
      0
      3035
    7. Becky Steele

      🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑 💋 ­­N­y­­­m­­f­­­o­­­m­­a­a­­­n­­i -> https://x18.fun/girl05250014#BeckySteele 🔞❤️💋❤️
      Arkkitehtuuri
      0
      3035
    8. Allison Queen

      🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒 ❤️ ­N­­­y­m­­­f­­­o­­m­a­a­­­n­­­i -> https://x18.fun/girl07854217#AllisonQueen 🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞
      Vedonlyönti
      0
      3034
    9. Jennifer Mitchell

      🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑 🔞 ­­N­y­­m­­­f­o­­m­­­a­a­n­­­i -> https://x18.fun/girl08490246#JenniferMitchell 🔞❤️💋❤️💋❤️
      Joensuu
      0
      3029
    10. Stephanie Love

      😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋 ❤️ ­­N­y­­­m­f­­o­­m­­­a­a­­n­­­i -> https://x18.fun/girl01692207#StephanieLove 🔞❤️💋❤️💋❤️
      Lappi
      0
      3026
    Aihe