Onko mitään keinoa parantaa Itämeren tilaa?

23323232345

Vai onko peli jo lopullisesti menetetty?

8

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • MitaanTietamaton

      On mahdollista. Voi mennä useampi sukupolvi, ennen kuin Itämeri on freesissä kunnossa. Eikö Lontoon savusumukin ole jo hälvennyt?

    • Seppomartti

      Saastekuormitus on viime vuosina vähentynyt muttei vesi ole parantunut. Syitä on monia, mutta mm. Klorofyllin tuotanto on paljon aikaisempaa suurempi vähemmälläkin saasteella. Puola tuottaa yli kolmaneksen koko Itämeren kuormituksesta. Muistaakseni Suomen, Ruotsin ja Saksan osuus on kukin 7-8% . Venäjän osuus on laskenut ja taisi olla 11%. Veneliikenteen osuus alle 1% ja maatalouden n. 50%. Yli 10 v jälkeen Tanskan salmista saatiin suolapulssi 2014. Näistä lähtökohdista ajatellen maatalouden valumat kuriin ja risteilyaluspäästöt pois. Kalanviljelyn tekniikan parantaminen ja muutama entisen itäblokin tehdaspäästö pois niin seuraava sukupolvi näkee jälleen kirkasta vettä Itämeressä kuten oli oman purjehdusurani alussa. Ei mahdoton urakka

    • KauanKestää

      Aika surkealta se näyttää. Saaristomeren tila on omissa käsissä ja katse kääntyy maatalouteen. Ihan viattoimia ei ole kunnatkaan koska puhdistamojen ohijuoksutukset tuntuvat olevan sääntö monissa kunnissa rankkasateiden aikaan.

      Ison altaan tilaan voidaan vaikuttaa vain yhteistyöllä koska sen surimmat saasteet tulevat muualta kuin Suomesta.

      Yksi kysymys on kuitenkin se, mikä on Itämeren "luonnollinen" kohtalo. Vaikka ihmistä ei olisi, matala meri voisi silti kasvaa umpeen maalta luonolisesti liukenevien ravinteiden ja mineraalien takia.

      Onko toivoa?
      On kai, mutta kauan se kestää.

    • PuoskaritCo

      Tottahan toki!

      Lähettäkää rahaa mulle, niin asia hoituu! Näin "virallisetkin" Itämeren suojelijat rahantarvettaan perustelee.

      Ylen areenassa oli n. 5 vuotta sitten hieno dokumentti Itämeren tilasta. Oli nähtävillä ainakin 3 vuotta, mutta jostain syystä ei ole enää, todella hieno ja ainaisesta "virallisesta" totuudesta raikkaasti poikkeava. Siinä kuvaillaan hienosti Itämeren rehevöitymisen historiaa ja perimmäiseksi syyksi nousee Tanskan salmista tulevien suolapulssien puute. Päästöt ovat siis vain jäävuoren huippu, joka on toki hyvä saada kuriin, mutta ei ratkaise varsinaista ongelmaa.

      Näin ollen rahaa keräävät puuhailijat taitavat vain työllistää itsensä täältä eläkkeelle antaen ymmärtää etsivänsä jotain viisastenkiveä.

    • seppomartti

      Itse annan vakiosumman kuukausittain Itämeren suojelun kanssa puuhailevalle WWF:lle. Jos nämä puuhailijat harmittaa, niin voi kodistaa kiinnostuksensa "Elävä Itämeri" säätiöön. Ilkka Herlin voi toteuttaa Itämerimissiotaan ilman roposia tai turhaa työllistymistarvetta. Menestystä Itämeren suojelupyrkimyksille!. Ilmeisesti tietoa ja seuratatutkimuksia kertyy mutta on kovin vaikea saada joku Puolan tai Venäjän massiivinen saastuttava tehdas kuriin.

    • Tänään 9.7.15 radiossa (Yle) kerrottiin, että yhteistyö Neuv... eikäkun Venäjän kanssa on juuri nyt jumissa, mahdollisesti Ukrainan kriisin takia.
      Puolan kanssa ei aikaisemminkaan ole oikein päästy juttuun Itämeren suojelusta.
      Muut Itämeren valtiot ovat pikkutekijöitä, paitsi Saksa, joka ehkä pystyisi painostamaan Puolaa ja Neuv... eikäkun Venäjää. Juuri nyt Saksalla on kuitenkin enemmän ihmeteltävää Välimerellä kuin Itämerellä.
      Jos Venäjä ja Puola eivät piittaa Itämeren tilasta, meidän muiden yritykset eivät auta paljonkaan.

    • Sinilevä

      No kunnon virtauksia Atlantilta juutinrauman läpi joka toisi suolapulsseja itämerelle. Itämeri on muuttumassa ajan kanssa sisävesistöksi ja rehevöityy ja happikuolema uhkaa ennen pitkää. Pitäisi kaivaa kunnon läpivirtaus jäämerelle jotta vesi pääsisi kiertämään. Tilannetta on myös hankaloittanut Ruotsin ja Tanskan rakentamat sillat jotka ovat entisestään heikentäneet virtauksia Atlantilta ja Pohjanmereltä. Pelkäänpä pahoin että peli on jo menetetty.

    • Norvekki

      Sen verran rupesi leväpuuro tööttäämään, että siirsin veneeni Norjaan. Viikonloppupurjehduksia en enää pysty tekemään, mutta loma tulee purjehdittua Norjassa.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Haluaisitko nähdä

      Hänet alastomana?
      Ikävä
      74
      3270
    2. Hilirimpsistä

      Hyvää huomenta ja kivaa päivää. Ilmat viilenee. Niin myös tunteet. 🧊☕✨🍁❤️
      Ikävä
      201
      2852
    3. Nainen lopeta pakoon luikkiminen?

      Elämä ei oo peli 😔😟
      Ikävä
      22
      2676
    4. Älä elättele

      Toiveita enää. Ihan turhaa. Sotku mikä sotku.
      Ikävä
      49
      2628
    5. Olet täällä. Mutta ei minulle.

      Nyt olen tästä 100% varma. Satuttaa. T: V
      Ikävä
      20
      2496
    6. Kuule rakas...

      Kerrohan minulle lempivärisi niin osaan jatkaa yhtä projektia? Arvaan jo melkein kyllä toki. Olethan sinä aina niin tyyl
      Ikävä
      41
      2335
    7. Miten hitsissä ulosoton asiakas?

      On tää maailma kumma, tässä haisee suuri kusetus ja ennennäkemättömän törkeä *huijaus*! Miten to.monen kieroilu on edez
      Kotimaiset julkkisjuorut
      210
      1793
    8. Törmättiin tänään

      enkä taaskaan osannut reagoida fiksusti. Menen aina lukkoon. Yksi asia on varma: tunteeni sinua kohtaan ovat edelleen v
      Ikävä
      24
      1747
    9. Vieläkö sä

      Rakastat mua?❤️😔
      Ikävä
      37
      1610
    10. Dear mies,

      Hymyiletkö ujosti, koska näet minut? 😌
      Ikävä
      18
      1466
    Aihe