Taidebongaus Helsinki 2kpl

kazimirZoo

Vanha junarata Eduskuntatalon vieressä. Maapinnan alapuolelle on maalanut samaa tuttu ja ihanoitu taiteilija V, josta maininta Ylen uutisissa.

Kysymyksiä henkilölle:
- teetkö luvan kanssa?
- saatko palkkaa?
- onko aihevalinnasta tullut ihmetyksiä?



Uutisissa Lentokentän junaradan asemalle tehty seinämaalaus.

Kysymys kuuluisalle taiteilijalle:

- ota apureita mukaasi, joista on syntyvä muraalikoulukunta
- valikoi uusia kasvoja kuin samoja vanhoja, niin eläkkeesi tulee olemaan turvattua

16

54

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • KazimirMalevitssii

      taidebongaus 3

      Hakaniemen sillan alla kohti pilvenpiirtäjien merenrantaa ja eläintarha zoo:ta. Sillan alla punertava iso maalaus

    • sdfsdfdfsrewzx

      hesan keskustan entisen junaradan kulkukäytävässä iso graffitti
      ja
      kulkukäytävän lopussa sillan väritetyt pilarit

    • GASIMIRIzoo

      Leppävaaran seudulla tunnelissa on saman tekijän kuin Ezboo Zentrumin lähistöllä - graafinen tekijä CTRL ALT DEL.

      Ezboon Gezguxen kaksi, kolme pysäkkiä ennen, Hesaan päin on muraalia.

      Pitäjänmäkikö omaa vanhaa seinäpintamaalausta, joka haalistuu aivan junaaseman vastapäätä? Yö-Päivä-maaseutu-kaupunki

    • stopus

      hki:n kivenlahti, tunneli, on sotkettu päälle, mutta alla on ihmishahmoja...

      • stopus

        Ezbon Gezguxen vieressä on hieno logojen tunneli. merkkifirmat. tuntuu jotenkin kivalta.

        Matinkylän ostoskeskuksessa on ostarigrafiitti, joka on hyvää


    • stopus

      matinkylän ja ison omenan maastossa siwan vieressä on uusi tunneliluomus. PSYKE - vahva sana, joka tuo lohtua ja janoa olla: suorat lempeät kirjaimet, mutta varmat just keskellä!! Bravo ja henkilöhahmo sinioranssinen on jännittävää ja lohdullinen. Samassa arvokas. Kivaa maalaus. Kirjaimet edustavat graffittitaidetta ja ovat kaukana Stopuksen edellä. Ne poukkoilevat niin, että ihmettelee. Värien kanssa voisi parantaa, sillä toiset värit eivät sovi toisiinsa. On olemassa väriteoriaa, jota voi lukea kirjasta kirjastosta. Kuitenkin nuorten väriteoria näyttää olevan ihan muuta mitä ajatella saattaa ja se kulkee omia polkujaan kun yhdistellään pinkkiä ja urbaaniviolettia, neonvärejä ja ruskeita....Kalligraafisesti yleensä grafiitti on ehdoton vaihtoehto ja kohta kilpailee islamin kalligraafikoiden kanssa. Vesiputous on hallittu harkittu kuvaesitys henkilöltä joka on tehnty taidetta...ja kakadu viidakon lintu, (jos se). Kivasti jätetty ulkoreunaan alkuperäistä seinäväriä, niin teos "keskustelee" betoniseinän kanssa. Lisää vain tommoista jazzikaltaista transsitilaa. Kokenut taiteilija liekkii vapaasti, sillä pitkä kokemus sallii leikkiä, joka on hallittua pitkän taipaleen saanosta. Kokematon voi ajatella, että leikki on hetken mielenjohdetta, mitä se onkin, mutta samaan hetkeen sisältyy paljon viisautta ja menneiden kokemusta, sekä nykyhetkeä ja tilaa. Se on loogista ja oikeaa. Lisää leikkia siis, kunhan saa realismistä varmaa otetta, sillä aika moni nykytaiteilija kamppailee taitojen kanssa, itsenäisesti, mutta epämääräisesti, kun kyllästyy muihin tekniikoihin. (Miksi ei tunnusta realismia yhdeksi tavaksi tehdä ja käyttää sitä hyväkseen eikä kieltää - viitaten toiseen keskusteluun). Joskus vielä ajattelen tekstitystä tarkasti, sillä grafiitti tekstitys vaatii omaa analyysiä.. mutta tekstarit ovat hyviä, onnea tekijöille.
      Joskus ajattelee, että jospa ei tarvitsisi pelätä ja voi rauhassa antaa aikaansa taideteokselleen, ettei ohikulkijoita tarvitsisi pelätä. Silloin fantasia pääsee valloilleen - se energia, jota kulutamme puolustukseemme vasikoita vastaan. Fantasia voi olla isoa rikasta ja mahtavaa, ylitseampuvaa ja totaalista.. kunhan värisankoja riittää.

      Värisilmässä myydään halpaa pigmenttiä, vaikka värivalikoima olematon, johon sekoitetaan öljykomponentit...niin väri syntyy kotona

      • stopus

        en ollut tarkka ja psyken kohdalla puhuin yhdestä teoksesta ja siirryin sitten kalligraafisiin grafiitteihin mainitsematta asiasta.

        PSYKE on siis tosi hyvää.


    • stoppari

      Oulussa kirjaston vieressä tunnelissa on vanhemman muraalitaiteiljan grafiitti, jossa leikitellään realismillä, sarjakuvamaisuudella, kalligrafialla ja omilla hullutuksillaan....iso seinäpinta keskellä vilkasta kulkureittiä luonnon helmassa. Varma ote, plus leikkimielisyys ja praktisuus. Bodarin keho on todella hyvin tehty, mutta pienehkö kun katsoo kaukaa: verisuinet, heijastumat, pullistumat...jännää kehoa, omaa luokkansa...tekijä on perusteellinen, että erottaa toisistaan osasia, eikä tahdo sekoittaa niitä punaisella langalla yhteen, vaan teokset kulkevat sarjakuvamaisesti....Sekoittamisella tarkoitan, että joku asia, joka yhdistää kaikkia kuvailmaisuja yhteen....vaikka uskon, että kuvat saattavat olla keskeisiä tekijän aatemaailmoja...

      Oulun keskustan sähkökaapin pöllömaalaus. 4 seinäinen sama pöllö lämminkeltainen ja vihertävä tausta, jossa kävyn muotoja rytmisellä toistolla.

      Missä oulun jättisuuret muraalit, kun kaupunki tuntuu olevan aika sopivaa siihen, koska pohjarakenne on aika simppeli ja löytyy myös avoimia tiloja kaduilla ja maisemissa. Todella vähän kuitenkin taidemaalauksia ulkosalla vaikka lytyy pari vanhaa historiallista freskoa: Matti Mäki Ternajapojat - (nimi oikein?). Veistoksien saralla Oulu voittaa maalaukset, vaikka taidegallerioissa on yksinkertaisesti hyvää taidetta, osui kohdalleen, että nauttii.

      Oulun keskustassa on kasvisravintola, aika kiitettävä, vaikka kristillisten tahojen keittämä kauppojen pois heitettävästä, kuulemma, tavarasta. Hinta 9 euroa tai 10. Pohjoisekseen on hyviä menyitä. Sijainti kauppahallissa.

    • stoppari

      1.

      Kannelmäellä, mikä on viihtyisä paikka, toritasolla on lintu ja ihmisfiguurinen katuspreijaus.

      Kolmeulotteinen kuva, joka elää kahdessa ulottuvuudessa. Toisen kaappaa sininen kokokuva lintu ja toisen pehmotyyliset kulmikkaat mutta pehmoilta vaikuttavat keltaoranssiset figuurit.

      Kuva on psykologinen trilleri, sillä tasojen fokus on ympyrä - ympyrä - ympyrä.

      Linnun yksityiskohdat vaativat tarkkuutta. Pienellä siveltimellä vain sitä sivelemään. Aika herkkukohtia voi saadaa aikaan. Tarkoitus on tehdä hyvää. Palkkaus puuttui? Se on se valtion virhe, vaikka lupaa voisi nykyään ehkä saada.

      Kivoja pehmofiguureja. Aavikko tulee mieleen. Ammut lintua ja se syö sinua. (Nyt kerroin banaalia).

      Näin Suomi kehittyy realismiin.

      ------------------------------------------------------------------------------------

      Pasilan junaaseman alisilta, just Hesan päin kävelen suunnatessaan, oli hienon hieno mustalla värillä maalattuja viivoja ristiin. Mitä tältä puuttui, kun teos imaisi kuin mukaan. Miten näin olla voi?

      Missä abstrakti elävää taide? Piste, viiva, muoto, pintastruktuuri, väri....

      Mitä nyt yhdestä spray purkista (halvimillaan 3,90 e ja hinta helposti nousee lähelle 10 euroa tyhmissä kaupoissa). Loppuu lyhyeen ja setä pesee. Millä muulla voi luoda? Kun purkit laimenetaan.

    • Kirgiisi

      bongattu on yksi, lyhyt hoppari, joka koirasi perässä valtion tueksi. Näinkin nuori kloppi voi olla hujooppi. Ota moppi ja pesee lööppi.

    • Stoppari

      Myyrmäen seudulla häärivät nuoret abit teletabit, luovat ihmiset aivan progressiiviset, mukana on Salla Ikonen ja muut. Hipit elosalla, miesnaiset mukavat aivan tukevat, jotta maali roiskuu paksu, kerros omaan laskuun, ihan kuvitusta löytyy arkijutuista plus jospa silloin tällöin kuvaan mahtuu mielikuvitusta, Art Goes Vantaa tunneleissa ylläreissä takaeissä. Myös Espoo kokee valuja spreijausta ja vain maalia. Samat aiheet kuin edelliset, mutta vähän nopeatempoiset. Oma tyyli edistyy, kunhan tietää mihin rakastuu. Kiirettä ei pidä soittaa, ellei rytmi nopsaa koittaa, sydänpumppu reiluvaihde nuoruuden tangon hullu vaihde. Jengit arkijutut diggaa, kokonaisuutta vailla tsiggaa, jokin pointti viheliäinen, joka pitää paikat ain' niin kuin järjellinen sato, sateenkaaren aivokato, jossa looginen on kulku, jos ei laajaalainen on juttu, ettei jaksa käsitellä.

      Siksi pitää neuvotella, ellei taloja nyt riittää, johon maalia vain riittää. Isä miettii, että jestas parempi on vähän pestäs, no voi mutta, jos niin paljon! Mitä siitä! Niinhän aina ruvettiin vain tekelemään ulkomaille saakka saamaan. Tekemällä opetellaan taidetyötä rikastellaan.

      Hutiloida ei nyt pidä, aliarvioida mitään, pelkäämättä olla itse, löytää se tyyli siitä.

      - mitä tahtoo
      - mitä on
      -mitä tekee
      - mis' hyvää on
      - tietää kuvat maailmalla
      - löytää kuvat tuntemalla
      - r kioskista ain' Yorkiin, jos ei Myyrmäen niin New Yorkin


      Ja kun tahtoa teil' riittää, voikin Stopus tulla pitää, seuraa ja maalailla koko seutu yhdessä.

      Mitä sanoo jouko suuri? Taidemarket siitä tuli. Viesti tähän kiitos laita, niinpä minä tulla taitan. jee jee

      Tai voi Stopus tahdon mukaan tulla kriitikoksi tukeen, jos on teos vailla tajuu, jota pitää oikein chaijuun kanssa arvioida, niinpä Stopus antaa soida korvia ja höröjä ihan turhat torvia. Jou man. Respect.

      • stopparinuorihiphoppari

        ajat paikat salaiset yömyöhät pahaiset
        jengi metsikössä häärii
        pssst pssst pssst he seinät maalii
        emme kerro kertomalla
        emme kuiskaa edes näille
        sinisille virkoille wiiu wiiu kiukuille
        jos on aijetta spreijata
        laita nootti, tähän jätä
        (varovasti)


    • stopus

      Siilitien alisilta jos ei yli yli ilta
      mustaa betonissa näkyy
      geometrista on ähky
      ennen kuplimista shriftii
      kosmologista siin riitti
      mangamanga silmämäinen
      mustavalkoinen on häinen
      iso iso maalaus siilitien vuoden uus'

      • stopus

        mellumäen mosaiikki
        tarkkatyö iso tikki
        kirjaston vieressä
        alisillan reunassa
        kolme kissaa esittää
        yksi niistä vierastaa
        keskimmäinen rakastaa
        kolmatta jok' on naista
        kahdella kun hännät heiluu
        mutta sydän kuuluu reilu
        yhdelle

        rytminen on työ tämä
        mosaiikin polygamma
        kaipaisin vain vähän syvää
        kolmeulotteista hyvää
        vaikka rikasta on rytmi
        kun kontrastit hyppää
        kyytiin

        mosaiikkia ei paljon ole
        yhtään ollut, ainut
        pitkään aikaan työ tämä
        älä riko vandal setä
        työ pyhää
        mellu vetää


      • stopus

        kontulassa usa elää
        asuntovaunussa jenkki relaa
        kenen veistos?
        kenen maa?
        apurahoja ken jakaa?
        uuta juttua on tullut
        rapakoiden rapatakaa
        kontulassa saatanoita
        piruloita, eläintöitä
        apinoita bodyllä
        modifikoiduilla
        ankkoja kuin lehmiä
        ylisuuri tehtyjä
        kenguruja hybridoituja
        kauheita ja noiduttuja
        ken ei pelkää leikkiä
        jari, vesa, veikkoja
        niin ei mittee
        kuuluu ei suomeen taruun
        näinkin pelottavaa laaru
        mistä lie euroopasta
        mistä lie aasiasta
        amerikoista
        saapuneita
        tuonpuoleisen apureita

        samaa tyyliä vois pitää
        myllypyron metroaukon
        parit ufot jengiläiset
        ihan epäeläväiset
        mistä lie tulleita
        andromedasta nää lumeita


      • stopus

        Galleria Laurassa Usa vetää aulassa
        kolme muuanlaista tyyliä
        Eka kertoo metsästä, setä tuo poltettavaa
        nimi usa, suku - ruotsi.
        Toka myös omapäinen
        nimi - maailmaa - suku kanssa
        Kolmas jottain sinnepäin.

        Se metsätyö hybroreal
        ismi valokuvasta on tehty
        pilkkutarkka itse viety
        osaamista taituruutta
        löytyy siit' parantamista
        vaikka värit - hyvvee juttu
        kontrastoituja niin paljon
        Ron on nimi O on tainut
        vaikuttaa et, väri syöty
        kontrastismi huippuun.
        Peura metsän laidassa
        katselee kuin aidassa
        kuutamolla pelko kasvaa
        susi nälkänsä voi rasvaa
        kasvattaa, niin juosta pitää
        nopiaa kuin jalkaa riittää
        puiden kaarnoja on saatu
        vangin vangintsevasti taittu
        kuvastosta kuvata
        silmä lepää rapatakaa

        osoite on helsinki
        keskustaa


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Cynthia Woods

      😋😍😋😍😋😍😋😍😋 💋 ­­­N­­y­m­­­f­o­­m­­a­­a­­­n­i -> https://x18.fun/girl04372247#CynthiaWoods 🔞💋❤️💋❤️💋🔞�
      YIT-Yhtymä
      2
      14851
    2. Aimee Dvorak

      😍😋😍😋😍😋😍😋😍 💋 ­­N­­­y­­­m­­f­o­m­a­a­n­­­i -> https://x18.fun/girl02740429#AimeeDvorak 🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞💋💋
      0
      3059
    3. Molly Graham

      😍😋😍😋😍😋😍😋😍 😍 ­­N­­­y­­m­­­f­­­o­­m­­a­a­n­i -> https://x18.fun/girl02277975#MollyGraham 🔞❤️💋❤️💋❤️🔞❤️
      Puhelimet
      0
      3055
    4. Rachelle Reynolds

      😋😍😋😍😋😍😋😍😋 🔞 ­N­­­y­­m­f­­­o­­m­­­a­­a­n­i -> https://x18.fun/girl03175674#RachelleReynolds 🔞❤️💋❤️💋❤️
      Etelä-Savo
      0
      3055
    5. Pamela Orr

      😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋 🍒 ­­­N­y­­m­f­­o­­­m­a­­­a­­­n­­­i -> https://x18.fun/girl06055581#PamelaOrr 🔞❤️💋❤️💋❤️🔞
      Star Wars
      0
      3054
    6. Lakeisha Coleman

      🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑 💋 ­­N­y­­­m­f­­o­­m­a­­­a­n­­i -> https://x18.fun/girl08105348#LakeishaColeman 🔞💋❤️💋❤️💋🔞
      Synnytys
      0
      3050
    7. Stephanie Love

      😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋 ❤️ ­­N­y­­­m­f­­o­­m­­­a­a­­n­­­i -> https://x18.fun/girl01692207#StephanieLove 🔞❤️💋❤️💋❤️
      Lappi
      0
      3046
    8. Becky Steele

      🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑 💋 ­­N­y­­­m­­f­­­o­­­m­­a­a­­­n­­i -> https://x18.fun/girl05250014#BeckySteele 🔞❤️💋❤️
      Arkkitehtuuri
      0
      3045
    9. Allison Queen

      🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒 ❤️ ­N­­­y­m­­­f­­­o­­m­a­a­­­n­­­i -> https://x18.fun/girl07854217#AllisonQueen 🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞
      Vedonlyönti
      0
      3044
    10. Nancy Taylor

      😍😍😍😋😋😋😋😍😍😍 ❤️ ­­­N­­­y­m­­­f­o­m­­­a­­­a­n­­­i -> https://x18.fun/girl01560856#NancyTaylor 🔞💋❤️💋❤️💋
      Kauris
      0
      3044
    Aihe