Oikeisto(kepu,kok,rkp,kd) ajavat yövartijavaltiota

yövartijavaltio

Ettekö osaa lukea tilastoja http://keskustelu.suomi24.fi/t/13687861 , miten porvarikausilla valtionvelka nousee aina hurjasti, vaikka porvarit nimenomaan alasajavat Suomen hyvinvointivaltiota, koska porvarien tavoitteena on palauttaa sodan jälkeen menettämänsä asemat ja 1930-lukulainen ”yövartijavaltio” http://hirvasnoro.blogspot.fi/2008/05/vasemmistoenemmist-1958-ja-tylisten.html , jossa julkisen vallan rooli rajataan mahdollisimman suppeasti järjestyksen turvaamiseen ja omaisuuden suojelemiseen. Suomi oli silloin maa, jossa oma perunapalsta, lehmä ja suku toimivat vakuutuksina sairauden, työttömyyden ja vanhuuden varalta. Silti oikeiston mielestä valtio oli kasvanut liian suureksi. Kokoomus vaati valtion menojen supistamista, jotta veroja voitaisiin alentaa.

Hyvinvointivaltio vai yövartijavaltio(Jykä Käteisen pahemminvointivaltio = itsepalveluvaltio jossa vain yläluokan(eliitin) omaisuutta ja turvallisuutta suojellaan verovaroin, myös rahvaan verovaroin vanhaan kuningaskuntatyyliin)? Ja multimiljonääri Juha Sipilän kepu ajaa samaa yövartijavaltiota tai kuningaskuntaa.

Yhteisöverotuotto on jo muutenkin pieni ja yhteisöveron lasku 20%:iin laski sitä erikseen. Tästä tuli vuosittainen 800 miljoonan euron lovi verotuloihin, joka on katettava ansiotulo- ja kulutusveroilla ym.

Myös pääomaverotus on Suomessa 5,5 miljardia euroa alle EU-keskitason. Kuitenkin Suomen talouskasvu on EU:n huonointa heti Kyproksen jälkeen. Sen sijaan kovemman pääomaverotuksen ja yhteisöverotuksen EI-maissa talous kasvaa, ehkä juuri siitä syystä että pääomien ja yhteisöveron alea ei laiteta muiden maksettaviksi, joka pysäyttää talouskasvun.

Ja ilmeisesti mielestäsi yritysten pitäisi maksaa vielä nykyistäkin vähemmän veroja Suomeen, vaikka jo nyt yhteisöveroprosentti ja todellisuus ovat eri asia:

Suuryhtiöt maksavat vähiten yhteisöveroa
http://www.hs.fi/talous/a1423205249829

"Suomessa suuryritykset maksoivat liikevoitostaan yhteisöveroa alle seitsemän prosenttia toissa vuonna, ilmenee verottajan tilastoista. Tuolloin yhteisöverokanta oli 24,5 prosenttia.

Suuryritysten mediaaniveroaste oli tarkalleen ottaen 6,76 prosenttia. Mediaani tarkoittaa keskimmäistä lukua, jos luvut, tässä tapauksessa suuryritysten veroasteet, järjestettäisiin riviin.

Pienet ja keskisuuret yritykset maksoivat veroja selvästi enemmän. Vuosina 2009–2013 niiden veroaste oli 21–24 prosenttia.

Eroa selittää se, että suuryhtiöt toimivat kansainvälisesti ja voivat ainakin osin itse päättää, mihin maahan ne veronsa maksavat. Kyse on verosuunnittelusta, joka lähtökohtaisesti on täysin laillista toimintaa".

Liian pienet yhteisöverot, sekä yritystuet pienentävät verotuloja, kuten myös EU-tasolla liian matala pääomaverotus sekä sen etuoikeutetut tulot, jossa verotus on 0%. Tämän takia ansiotuloverotusta ja arvonlisäverotusta sekä muita kulutusveroja pitää nostaa, joka sakkaa taloutta sekä haittaa mm. pienyritysten toimintaa ja myyntiä.

Nyt korjausliike, jossa elinkeinoelämä maksaa maksukykynsä mukaan, samoin myös omistavan luokan pääomatulojen saajat.

5

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • LiPääministeriksi

      Ei ihme että Suomen valtiovelka nousee kun kepu ja kokkarit sitä jatkuvasti nostavat, ja rikkain 20% suomalaisista saa melkein yhtä paljon sosiaalitukia kuin köyhin 20%. Nyt Li Andersson pääministeriksi niin meno tulee muuttumaan ja rikkaat maksavat osansa oikeudenmukaisesti eli progressiivisen henkilöverotuksen mukaan johon kuuluvat ansiotulojen lisäksi myös pääomatulot, optiot, bonukset ym.

      • on_se_kovaa

        Kepu ja kokoomus rakentaa, persujen avustamana, sellaista yhteiskuntaa köyhille kuin Amerikka. Siellä pienituloisten pitää tehdä kahta, jopa kolmea työtä samaan aikaan tullakseen toimeen. Meillä kun ei ole yhtäkään työtä antaa kaikille, niin täällä SSS hallitus ja EK rakentaa yhteiskuntaa jossa sosiaalihuolto maksaa osan palkasta, kun yrittäjien pitää saada mahdollisimman suurta tulosta jonka voi viedä verottajalta piiloon. On siinä maksettavaa veronmaksajilla kun maksaa maataloustuet, yritystuet ja nyt vielä osan halpatyön palkkakuluistakin.


    • yövartijat

      Yövartijavaltio.

      "Vartija, mikä hetki yöstä on?" -Jes. 21:11-

      EU tiivistää ja yhdenmukaistaa jatkuvasti sisäisiä toimintatapojaan kohti yhteistä liittovaltiota. Tuskin kenellekään on enää epäselvää, että kansallinen itsemääräämisoikeus on uhrattu EU:n alttarille. On esitetty, että Suomesta, ja laajemmin koko EU:sta, on tulossa niinsanottu yövartijavaltio. Sellaisia äänenpainoja kuulee aina silloin tällöin, tässä yksi niistä, tosin ei kovin hyvin perusteltu:

      Suomen synkkä lista - Suurlama on vasta käynnistymässä
      http://turjalainen.blogspot.com/2010/04/suomen-synkka-lista-suurlama-on-vasta.html

      Yövartijavaltio on alunperin sosialistien kehittämä pilkkanimitys sellaiselle valtiolle, joka ei ylläpidä mitään hyvinvointipalveluja, kuten sivistystointa, sosiaalihuoltoa tai sairaalajärjestelmää, vaan ainoastaan ylläpitää minimitoimintoja, joilla turvallisuus, kuri ja järjestys valtion sisällä voidaan taata; poliisi, armeija, tuomioistuimet, vankilat... Yövartijavaltiossa kaikki hyvinvointiin tähtäävät palvelut toimivat yksityisen sektorin varassa, ja ovat kansalaisten saatavissa vain kovaa rahaa vastaan. Ehkä kaikkein lähimpänä tällaista valtiota on ollut villin lännen ajan USA.

      https://fi.wikipedia.org/wiki/Yövartijavaltio

      Suomesta ja EU:sta tulee yövartijavaltio, jossa verotulojen romahdettua, ainoastaan väkivaltakoneistot pitävät systeemiä pystyssä: poliisi, armeija, oikeuslaitos ja vankilat. Yövartijavaltio ei tarjoa kuin väkivaltakoneistot, joilla suojellaan "oikeusjärjestystä", siis käytännössä valtiota ja eliitin omaisuutta.

    • epädemokratia

      Uusliberalistin demokratia
      Lainaukset: http://sakutimonen.com/tag/yovartijavaltio/

      "Kun kokoomusnuorten varapuheenjohtaja Saul Schubak sai sanomisiinsa nähden ansaitsematonta huomiota, niin samaan imuun näkyy pyrkivän toinenkin kokoomuksen nuori uusliberalisti. Aleksi Tolvanen pani paremmaksi ja vaati lapsilisien poistamisen lisäksi myös kaikkien muidenkin sosiaalietuuksien poistamista.

      Hänen mielestään vähäosaisten tukemista ei saa jättää tunteettoman sosialistisen ideologian ja omahyväisten poliitikkojen ja byrokraattien armoille, vaan hyväosaiset hoitavat sen ihan vapaaehtoisesti. Kun auttajan omat rahat ovat kyseessä, niin hän myös seuraa tarkemmin avun kohdentumista. Näin apu menee varmasti oikeaan osoitteeseen eikä sillä tueta työtävieroksuvia roikaleita.

      Tolvanen haluaa muuttaa koko yhteiskunnan uusliberalistiseksi yövartijavaltioksi. Siinä vain oikeuslaitos, poliisi ja armeija kuluvat valtion tehtäviin ja kaikesta muusta huolehtivat markkinavoimat. Työmarkkinat on vapautettava kaikesta sääntelystä ja jopa eläkejärjestelmä on kumottava. Näin saavutetaan täystyöllisyys.

      Näillä friedmanilaisilla uusliberalisteilla on ajattelussaan perustavaa laatua oleva ristiriita. Heidän yhteiskuntamallinsa pohjautuu avoimeen ahneuteen ja kaikkien kilpailuun kaikkia vastaan. Silti he naiivisti kuvittelevat, että rikkaat ihan hyvää hyvyyttään auttaisivat köyhiä pyyteettömästi. Mistä tällainen vilpitön auttamishalu kumpuaisi? Siihen kysymykseen ei kukaan ole vielä vastannut.

      Yövartijavaltiossa on paljon muitakin ongelmia. Oikeuslaitoksen, poliisin ja armeijan rekrytoinnissa tuskin olisi vaikeuksia, koska oikeutta ja turvallisuutta voisi ostaa rahalla. Ne kuuluisivat kuitenkin vain maksajille. Suurin osa kansasta olisi niitä, joita vastaan varakkaimpia suojeltaisiin.

      Tästä tullaankin yövartijavaltion suurimpaan ongelmaan eli demokratiaan. Demokratiassa enemmistö päättää asioista, joten Tolvasen ihannevaltiota ei koskaan voida toteuttaa ja ylläpitää demokraattisesti. Yleinen reaktio kirjoituksiin kertoo selvästi, että nykyinen yhteiskuntamalli on enemmistön suosiossa. Enemmistö siis vaatii sosiaalietuuksien ylläpitämistä.

      Rooman valtakunnassa vain roomalaiset saivat äänestää, joten suurin osa asukkaista oli ilman äänioikeutta. Ihan sama olisi tilanteen oltava uusilberalistisessa yhteiskunnassa. Enemmistöltä pitäisi äänioikeus ottaa pois, koska sitä kuitenkin käytettäisiin järjestelmän kannalta väärin äänestämällä etuuksien puolesta. Tähän loogiseen johtopäätökseen nämä nuoret uusilberalistit eivät koskaan päädy tai ainakaan he eivät sitä sano ääneen.

      Eivät he sitä sano jatkossakaan. Koko uusliberalsimi on uskontoon verrattavaa toiveajattelua eikä sitä ole missään toteutettu onnistuneesti. Etelä-Amerikan sotilasjuntat sitä kokeilivat ja siellä kävi juuri kuten pahimmat epäilijät odottivat. Demokratia tuhottiin, koska uusliberalismi ja demokratia eivät mahdu samaan valtioon".

    • SolidaarisuusRules

      "Meidän hyvinvointi sosialisointi on täysin Demarien tekemä".

      Tämä on ainoa asia, jossa olet oikeassa. Suomen pohjoismainen hyvinvointivaltio on TÄYSIN SDP:n, vasemmiston ja työväenliikkeen(AY-liike) ansiota. Sen ansiota ovat myös sinun työehtosi, länsimainen palkkatasosi, lomat, lomarahat, arkipyhäkorvaukset, viisipäiväinen työviikko, työterveydenhuolto, sairausajan palkka ym. kuten myös saamasi (äitisi äitiyspalvelut)neuvolapalvelut, esi- ja perusopetus, jatkokoulutus, ilmaiset kirjastopalvelut, terveydenhoito, sosiaalipalvelut(lapsilisät, tuet ja turvat) ym. peruspalvelut, maan vakaus ja turvallisuus, toimiva infra jne. EK, elinkeinoelämä, pääomapiirit, kokoomus ovat tätä hyvinvointikehitystä koittaneet parhaansa mukaan jarruttaa, torpedoida ja estää, ja nyt 12 vuotta porvaripuoluejohdossa hyvinvointisuomea onkin alasajettu kiihtyvään vauhtiin. EK, yrittäjäjärjestöt, kokoomus Stubb etunenässä ajavat tänne Viron veromallia, jolla SSSuomesta saadaan matalapalkkatakapajula.

      Suomi on kaikilla mittareilla mitattuna muiden Pohjoismaisten hyvinvointivaltioiden tapaan menestynyt erinomaisen hyvin suhteutettuna 5,5 miljoonan väkilukuun. Vasta oikeiston aikaansaama hyvinvointipalvelujen rapauttaminen on muuttanut suuntaa. Porvarijohdossa valtionvelkaa ollaan otettu järkysti ja se on valunut varakkaiden, rikkaiden, pääomapiirien ja elinkeinoelämän taskuihin, sillä ei ole Suomea rakennettu, päin vastoin alasajettu samaan aikaan palveluja. Nyt meillä on EU:n alatason pääomaverotus, omistukseen ja varallisuuteen kohdistuvat verot sekä yksi EU:n alhaisimmista yritysten yhteisöverokannoista 20%. Samalla meillä on EU:n korkeimpia työn palkan eli ansiotulojen verotus sekä kulutusverotus mm. arvonlisävero. Ostovoima on tästä syystä huono, joka hidastaa talouden toimintaa. Kaikki oikeiston väärän talouspolitiikan syytä.

      SDP:n luoma hyvinvointivaltio mahdollistaa myös hyväosaisen ja tuloisen kermapersesukupolven veronapinan ja itsekkyyden. Porukka, joka ei viitsisi itse osallistua enää kun kaikki hyvinvointisuomen edut on jo saatu, ja sen ansiosta menestytty. Porvareiksi muuttuneet kermaperseet eivät soisi samoja hyvinvointivaltion antamia mahdollisuuksia tuleville sukupolville. Perin itsekästä, moraalitonta ja häpeällistä toimintaa.

      Vasemmistoenemmistö 1958 ja työläisten joukkovoima synnyttivät sosiaaliturvan
      http://hirvasnoro.blogspot.fi/2008/05/vasemmistoenemmist-1958-ja-tylisten.html

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Nesteen bensapumput pois, tilalle latausasemat

      Näin se maailma muuttuu, kun Suomessakin liikenneasemat lopettavat polttoaineiden myynnin ja tarjoavat enää sähköä autoi
      Maailman menoa
      179
      1488
    2. Mietin sinua nainen

      Ikävöin sinua enemmän kuin voin myntää. Ajattelin et laitan sinulle viestriä (kirjoitin jo puhelimeen viestin) Sitten
      Ikävä
      55
      1032
    3. Härsilällä jännät paikat, saako hän 30 päiväsakkoa Rasmuksen tapauksesta

      Syyttäjä vaatii peräti kolmekymmentä päiväsakkoa Härsilälle, vaikka todistajan mukaan Rasmus aloitti nuhjaamisen, jossa
      Lapua
      63
      761
    4. Kyllä suoraan

      Sanottua vi.tu.taa. Miksi en toiminut silloin. Sama kun olisi heittänyt smagardin menemään.
      Ikävä
      35
      755
    5. Nainen, viime aikoina olen itkenyt sinua yhä useammin

      Niin kuin juuri äsken. Aamulla näin myös unta sinusta. Koskin unessa hiuksia päälaellasi, ja pyytelin sitä heti anteeksi
      Ikävä
      51
      707
    6. Voisitko nainen kertoa mulle

      Tykkäätkö sä musta, vai unohdanko koko jutun? Mä en viitti tulla sinne enää, ettei mua pidetä jonain vainoajana, ku sun
      Suhteet
      111
      690
    7. Ne alkaa aina yhdeltä

      jos mies et ole sattunut huomaamaan!
      Ikävä
      81
      669
    8. Haluan sinua mies

      Saat minut kuumaksi.
      Ikävä
      36
      664
    9. Voitaisiinko harjoitella rakas

      Näiden tekoa? 👶👶👶👶👶👶
      Ikävä
      71
      634
    10. Täällä iImenee vihamielisyys kristinuskoa kohtaan

      Ei taida sielunvaellus-/jälleensyntymisväellä olla omasta asiastaan mielekästä sanottavaa, kun pitää kiivaasti hyökätä e
      Hindulaisuus
      304
      609
    Aihe