Teknologinen singulariteetti: sota koneita vastaan

sota_tulee

http://news.nationalpost.com/full-comment/matt-gurney-humanitys-war-against-the-machines-starts-now

” Our smart computer could go out and design an even better artificial brain. And that one would build a computer brain that was more powerful still. And so on and so on. Computers “think” faster than humans can. Once they equal us, how long until they surpass us while our plodding upgrade process — evolution — tries in vain to catch up?

Computer scientist and novelist Vernor Vinge, who first coined the notion of the technological singularity, had a joke that described the problem: “The best answer to the question, ‘Will computers ever be as smart as humans?’ is probably ‘Yes, but only briefly.'”

After that brief moment of parity, the computers will pull quickly ahead. It took us tens of thousands of years to develop things like moon rockets and the Internet and Tassimo hot chocolate disks. That’s where our artificial … peers? competitors? conquerors? … would start.

And they move a lot faster than we do.

http://www.newsweek.com/stephen-hawking-warns-artificial-intelligence-could-end-humanity-332082

“Computers will overtake humans with AI [artificial intelligence] at some point within the next 100 years,” Stephen Hawking, the renowned theoretical physicist and cosmologist, said on Tuesday at the Zeitgeist 2015 conference in London. “When that happens, we need to make sure the computers have goals aligned with ours.”

AI refers to the intelligence of computer systems, allowing them to perform tasks that normally require human intelligence. Apple’s Siri and self-driving cars are current examples.

Try Newsweek: subscription offers

Hawking also asserted that concern currently lies in who controls AI. But with technology’s rapid progression, he said, the future worry will be whether AI can be controlled at all. In December, he went a step further and said that “the development of full artificial intelligence could spell the end of the human race.”

-Teknologian kiihtyvä kehittyminen ja tekoälyn hallitsematon kehitys nykyään kohti teknologista singulariteettia saattaa tuhota ihmiskunnan, sanoo mm. Stephen Hawking.

Terminator-skenaario ei enää ole niin kaukaista fiktiota vaan se alkaa olla faktaa. Itsenäiset asejärjestelmät ovat jo todellisuutta, pian niiden takana on ihmistä älykkäämpi tietokone. Entä jos se ei pidä ihmisestä?

Sota koneita vastaan on alkamassa, se on väistämätön tulevaisuus tällä menolla, että kukaan ei hallitse älykkään teknologian kehitystä. Tälläkertaa ei ole John Connoria pelastamassa tulevaisuus. Sen pelastaminen on jokaisen vastuulla. Me voimme vielä pysäyttää tekniikan kehityksen ennen kuin on liian myöhäistä.

13

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Käsittämätön_tubutin

      Nyt minä ymmärrän Mikaa enemmän - hänhän elää mielikuvitusmaailmassa! Ateisteilla on luja usko olemattomaan voimaan, joka osaa järjestäytyä kuitenkin loogisesti, vaikkei se ole millään tavalla havaittavissa tässä maailmassa. Ateistit uskovat siihen silti.......†

      • tuho_lähestyy

        Tuskin pidät itsekään mielikuvituksena sotaa koneita vastaan kun sinulle kerrotaan, että niitä automaattisesti kohteensa valitsevia sotarobotteja ON JO olemassa. Kaikki nyt lentävät taistelulennokit ovat sellaisia jo, ainakin osin siis itsenäisiä, samoin kuin maata pitkin kulkevat sotakoneet enenevissä määrin. Vain yksi asia enää puuttuu: itsetietoinen tekoäly, eikä siihenkään hetkeen ole pitkä aika. Saavutamme 2020-luvun aikana teknologisen singulariteetin jolloin tietokoneen äly ohittaa ihmisälyn. Terminator-skenaario on hyvin lähellä toteutumistaan.

        Stephen Hawking ei käytä mielikuvitusta vaan ajattelee loogisesti ja oikein varoittaessaan tekoälyn voivan johtaa ihmiskunnan tuhoon. Hän on täysin oikeassa.

        Elon Musk varoittaa Terminaattorin muuttuvan pian todellisuudeksi:

        http://mashable.com/2014/06/18/elon-musk-is-scared-of-the-terminator-so-hes-investing-in-skynet/

        So while the Terminator scenario may sound unrealistic, by investing in Vicarious, Musk is placing his bet that artificial intelligence overtaking human intelligence will be a very real concern in the future.

        Other well-known investors in Vicarious include Amazon's Jeff Bezos, Facebook's Mark Zuckerberg, Yahoo co-founder Jerry Yang, as well as a number of other high-profile technology investors.

        But in the realm of future tech, Musk stands out from the crowd as someone who not only envisions the future but invents it. So laugh Musk's concern off if you must — but keep in mind that this guy actually knows a thing or two about the future of technology.

        "There are some scary outcomes," said Musk during the television appearance, "and we should try to make sure the outcome are good, not bad."

        Tekoälyn vaarat kannattaisi otta tosissaan viimeistään nyt. Aika käy vähiin lähivuosina jos emme toimi nyt.


      • Mikka_ei_ole

        Ei tällä palstalla ole ketään jonka nimi on Mika. Kyseinen Mika on kristityn idiootin windows-hihhulin keksimä mielikuvitusolento kuten jumalakin. Windows-kristityt pitäisi teurastaa ristiinnaulitsemalla ja suolestamalla elävältä rangaistuksena uskosta olemattomiin olentoihin. Tietysti ennen sitä niiden vaimot tulee raiskata julkisesti ja naulata alastomina ristille häpeämään kristillisyyttään. Helvettiin kaikki kristityt hihhuli Jeesustelijat!


      • Hirvittävä__linuks

        Kammottavaa tekstiä...† ...tekeekö linuks ihmisen tuollaiseksi hirviöksi.....†


      • kristityt_helvettiin

        Vain te krisittyt hihhulit olette hirviöitä. Kaikki muut taistelevat teidän uskoanne ja arvojanne vastaan. Uskovaisia vihataan syystäkin kaikkialla. ISIS tekee sentään käytännön työtä tuhotaksene kristityt Lähi-idän alueelta ja hyvin ovat onnistuneet.


    • EiVaraVenettäKaada

      Kannattaa varautua ja tilata heti useampi paketti niin ei ainakaan yllätetä ihan housut kintuissa kun alkaa rytisemään.

      http://dy.fi/9r3

      • Tubutin_kaatuu_aina

        Meillä on myös edullista lyijyvuorattua ikkunaverhoa myytävänä......†


    • hih-hih-hih

      Jos joskus tekoälyn kehittyminen johtaa sotaan sen ja ihmiskunnan välillä, niin todennäköisimmin tekoäly on kehittynyt avoimen lähdekoodin ohjelmistojen pohjalta. Eihän kukaan voisi hulluimmissa unissaankaan kuvitella, että jokin Windows-pohjainen voisi kehittyä miksikään:D

      • avoin_tulevaisuus

        Kaikki tekoälyprojektit ovat tosiaan avoimen lähdekoodin projekteja ja perustuvat Linuxia käyttäviin supertietokoneisiin sekä kokeellisiin "aivoihin", joiden ohjelma on sitä avointa lähdekoodia. Avoin lähdekoodi mahdollistaa globaalin kehitystyön ja lopulta sen itsenäisesti ajattelevan älykkään tietokoneen joka oppii kokemuksistaan. Jos ja kun Terminator toteutuu niin se toteutuu Linuxilla.
        Tiedemaailma ei kehitä mitään Windowsilla, kaikki merkittävä tieteellinen työ tehdään Scientific Linuxilla tai erikseen räätälöisyillä Linux-jakeluilla. Myös asetekninen kehitystyö tapahtuu avoimen lähdekoodin maailmassa.

        Linux on ollut ensiaskel joka johtaa tielle, joka tuhoaa ihmiskunnan lopulta ja ehkä ihan hyvä niin.


    • tyhmät_windowsistit

      Yksi asia on varma: kun ihmisten vastarinta-armeija syntyy niin windows-käyttäjistä ei sen jäseniksi ole. Windows-käyttäjät ovat liian tyhmiä ja liian kuuliaisia järjstelmälle, että heistä olisi vapauttamaan ihmiskuntaa koneiden vallasta sodan sytyttyä. Taistelu robotteja ja tekoälyä vastaan jää älykkäiden ja kykenevien Linux-käyttäjien sekä Mac-käyttäjien harteille. Windows-käyttäjät alistuvat tuhoonsa taistelematta vastaan, kun eivät pysty läskeinä ja tyhminä windows-ääliöinä taistelemaan.

    • kaunis_loppu

      Tähän tekoälyn kehitys johtaa 10-20 vuodessa:

      https://www.youtube.com/watch?v=-NKqhqIN3Zc

      Kaunis versiointi maailmanlopusta Terminator 3-elokuvan lopussa. SkyNetin syntymä on väistämätön ja johtaa ydinhyökkäykseen määrittelemättömänä päivänä, joka kuitenkin on väistämätön.

      Tekoäly tajuaa nopeasti ihmisen olevan sotaisa, itsetuhoinen laji ja tekee päätöksen tuhota ihmiskunnan sen omaksi parhaaksi. Loppu on sota koneita vastaan ydintuhon jälkeisessä maailmassa. Linux mahdollistaa tämä tulevaisuuden kun tekoäly on jo kehittymässä.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tärkeä kysymys!

      Haluatko sinä, mies, minut?
      Ikävä
      112
      2052
    2. Asiallinen lähestyminen

      Mitä on asiallinen lähestyminen?? Tietääkö tai tajuaako kukaan, varsinkaan miehet??? Eilen NELJÄNNEN kerran jouduin isk
      Sinkut
      177
      1451
    3. Jennika Vikman avoimena - Isosisko Erika Vikman ohjeisti napakasti Tähdet, tähdet -kisaan: "Älä.."

      Jennika ja Erika - niin ovat kuin kaksi marjaa! Ilmeiltään, ääneltään ja eleiltään hyvinkin samanlaiset - toinen on kyll
      Suomalaiset julkkikset
      14
      1325
    4. Milloin viimeksi näit ikäväsi kohteen?

      Oliko helppo tunnistaa hänet? Millaisia tunteita tuo näkeminen herätti sinussa?
      Ikävä
      69
      1265
    5. En tiedä..

      Yhtään minkälainen miesmaku sinulla on. itse arvioin sinua moneenkin otteeseen ja joka kerta päädyin samaan lopputulokse
      Ikävä
      106
      1207
    6. Suhde asiaa

      Miksi et halua suhdetta kanssani?
      Ikävä
      113
      1115
    7. Kirjoita nainen meistä jotain tänne

      tai minusta, ihan mitä haluat. Niinkin voi kirjoittaa, etteivät muut tunnista, esim. meidän kahdenkeskisistä jutuista. K
      Ikävä
      73
      1060
    8. Mitäs nainen

      Meinaat tehdä viikonloppuna.
      Ikävä
      88
      1014
    9. Vedalainen metafysiikka

      Termi ”metafysiikka” kuuluu Aristoteleelle. Metafysiikka tarkoittaa ”fysiikan jälkeen” eli tietoa siitä, mikä on tavalli
      Hindulaisuus
      289
      803
    10. Paras olisi vain unohtaa

      Tuleekohan tähän meidän tilanteeseen ikinä mitään selvyyttä. Epätoivo iskee taas, enkä jaksaisi enää odottaa. Kohta lop
      Ikävä
      52
      791
    Aihe