haastehakemus ja pois jäänti

syytetty83

Minua uhataan 400e sakolla jos jätän saapumatta oikeuteen. Olen syytettynä kavalluksesta, joka ei ole ihan niin mustavalkoinen kuin kantaja väittää.
Olen käynyt kuulusteluissakin asian suhteen,mutta ilmeisesti minua ei kuunneltu tarpeeksi tarkkaan koska papereissa olleet asiat ei todellakaan pidä täysin paikkaansa. No kuiteskin, voinko laittaa asianajajan paikalle, vqi siirtyykö käsittelyaika jos jätän menemättä perustellusti? Minulle vaaditaan tuntuvia sakkoja asian suhteen, eli miten homma etenee sitten siitä? Olisin kiitollinen jos saisin asiallisia vastauksia.

8

104

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • hrhrhrgrbhr

      mitähän jos menisit selvittämään asiasi. JOkatapauksessa 400 euroo lätkästään kai jos et mene.

      • syytetty83

        Olen tuona ajankohtana sairaalassa, toipumassa tulevasta leikkauksesta .olen asiasta ilmoittanut mutta vastausta ei ole kuulunut .että onko mahdollista käyttää asianajajaa tilallani vaiko pyytää tapahtumalle lykkäystä?


      • liikaa.arvuuttelua

        en ole asiantuntija, mutta kannattais aina antaa heti aloituksessa kaikki oleellinen tieto.

        nyt aloituksesta saa sen käsityksen ettei sinulla ole hyvää syytä pois jäännille, kun vastauksessa puolestaan annat hyvän syyn. mikä lienee todellisuus.


    • satunnainenvastailija

      Ota yhteyttä käräjäoikeuteen ja kerro, että istunnon suunniteltuna ajankohtana olet estynyt, koska olet sairaalassa. Sinulle tiedoksiannetuissa asiakirjoissa on yhteystiedot. Jos sinulle on tullut jo sairaalasta paperilla tietoa siitä, kuinka pitkä toipumisaika on, toimita kopio tästä myös käräjäoikeudelle.

      Laillisen esteen vuoksi käsittelyä ei "lykätä", koska pääkäsittelyä ei ole siinä tapauksessa koskaan aloitettukaan. Pääkäsittely peruutetaan, ja jutulle määrätään uusi käsittelypäivä myöhemmin. (Tämä nyt siis lähinnä sen takia, että lykätä-verbillä on oikeudenkäynneissä ihan oma merkityksensä, joka poikkeaa arkikielen merkityksestä. Juttu voidaan lykätä vain silloin, jos jutun pääkäsittely on jo aloitettu).

      Jos sinut on velvoitettu saapumaan paikalle henkilökohtaisesti, asiamies ei riitä.

    • G56heikki

      Jos sinut on velvoitettu saapumaan oikeuteen uhkasakon uhalla, täytyy sinun olla paikalla henkilökohtaisesti joka tapauksessa. Halutessasi voit ottaa mukaan avustajaksesi asianjajan. Jos et saapuisi oikeuteen määrättynä päivänä, juttu lykkääntyy ja sinä joudut maksamaan uhkasakon 400 e, jos sinulla ei ole ollut laillista estettä. Kannattaa siis mennä paikalle. Itse asia selvitetään oikeudessa. Kaikki perustuu näyttöön, joten jos sinulla on jotain kirjallista tai henkilötodistelua siitä, että syyttäjän väite ei pidä paikkaansa ilmoita asiasta mielellään etukäteen oikeuteen ja ota papertitja/tai todistaja mukaasi.

      • 10-3

        Vähän nyt sinne päin. Jos syytetty tuo oikeuteen uutta näyttöä, tai todistajia niin oikeus harkitsee asiaa. Yleensä syytetyn tuoma uusi näyttö ja todistajat on kierrätettävä poliisin kautta.
        Poliisi suorittaa lisätutkinnan. Tämä sen vuoksi, että niin syyttäjälle kuin asianomistajallekin on varattava tilaisuus esitää vastine uutta näyttöä kohtaan. He voivat tilata poliisilta lisätutkinnan pöytäkirjan(syyttäjälle poliisi lähettää) ja antavat vastineensa siihen, jos antavat, pakko se ei ole. Seuraavassa käsittelyssä he siis tietävät lisätutkinnan sisällön.


    • niiinpä_niin

      Ota nyt HETI yhteyttä käriksen ja pyydä käsittelypäivän siirtoa. Asianajajan paikallaolo ei riitä, kun sinut on henkilökohtaisesti sakon uhalla haluttu paikalle. Jos et itse mitenkäään pääse paikalle nyt etkä edes uutena käsittelypäivänä, pyydä kärikseltä, että juttu voitaisiiin hoitaa ilman sinun läsnäoloasi asianajajasi avulla. On nimitttäin niin, että jos et itse ole paikalla vastaan haraamassa eikä sinua kukaan muukaan samoissa merkeissä edusta, niin lopputulos on ns. yksipuolinen tuomio haastehakemuksen mukaisesti. Voihan siitäkin valittaa hovioikeuteen, mutta aikaa kuluu ja turhaa taitaa olla, jos ei ole esittää tosivahvoja perusteita muutoksella. Siis fivakasti toimeen nyt heti.

      • MiksiPelkäätSyyttömänä

        Uhkasakko määrätäään aina poissaolosta. Mutta jo kerrasta oikeus määtää sinut uotavkaksi seuraavaan istntoon. Oikeus tekee ns. "pystynoutoja" käräjäsihteeri soittaa poliiisille, joka läj´htee etsimään sinia oikeuteen. Haakevat vaikka töistä tai mistä tahansa.Ehkä ei sairaaalasta kuitenkaan. Miksi pakoilla, lain käsi on pitkä.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Cynthia Woods

      😋😍😋😍😋😍😋😍😋 💋 ­­­N­­y­m­­­f­o­­m­­a­­a­­­n­i -> https://x18.fun/girl04372247#CynthiaWoods 🔞💋❤️💋❤️💋🔞�
      YIT-Yhtymä
      2
      14871
    2. Aimee Dvorak

      😍😋😍😋😍😋😍😋😍 💋 ­­N­­­y­­­m­­f­o­m­a­a­n­­­i -> https://x18.fun/girl02740429#AimeeDvorak 🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞💋💋
      0
      3059
    3. Stephanie Love

      😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋 ❤️ ­­N­y­­­m­f­­o­­m­­­a­a­­n­­­i -> https://x18.fun/girl01692207#StephanieLove 🔞❤️💋❤️💋❤️
      Lappi
      0
      3056
    4. Molly Graham

      😍😋😍😋😍😋😍😋😍 😍 ­­N­­­y­­m­­­f­­­o­­m­­a­a­n­i -> https://x18.fun/girl02277975#MollyGraham 🔞❤️💋❤️💋❤️🔞❤️
      Puhelimet
      0
      3055
    5. Rachelle Reynolds

      😋😍😋😍😋😍😋😍😋 🔞 ­N­­­y­­m­f­­­o­­m­­­a­­a­n­i -> https://x18.fun/girl03175674#RachelleReynolds 🔞❤️💋❤️💋❤️
      Etelä-Savo
      0
      3055
    6. Becky Steele

      🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑 💋 ­­N­y­­­m­­f­­­o­­­m­­a­a­­­n­­i -> https://x18.fun/girl05250014#BeckySteele 🔞❤️💋❤️
      Arkkitehtuuri
      0
      3055
    7. Allison Queen

      🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒 ❤️ ­N­­­y­m­­­f­­­o­­m­a­a­­­n­­­i -> https://x18.fun/girl07854217#AllisonQueen 🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞
      Vedonlyönti
      0
      3054
    8. Pamela Orr

      😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋 🍒 ­­­N­y­­m­f­­o­­­m­a­­­a­­­n­­­i -> https://x18.fun/girl06055581#PamelaOrr 🔞❤️💋❤️💋❤️🔞
      Star Wars
      0
      3054
    9. Lakeisha Coleman

      🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑 💋 ­­N­y­­­m­f­­o­­m­a­­­a­n­­i -> https://x18.fun/girl08105348#LakeishaColeman 🔞💋❤️💋❤️💋🔞
      Synnytys
      0
      3050
    10. Nancy Taylor

      😍😍😍😋😋😋😋😍😍😍 ❤️ ­­­N­­­y­m­­­f­o­m­­­a­­­a­n­­­i -> https://x18.fun/girl01560856#NancyTaylor 🔞💋❤️💋❤️💋
      Kauris
      0
      3044
    Aihe