Windows 10 ennuste

Tämänkaltaista voi olla tulossa: http://keskustelu.suomi24.fi/t/13717425#comment-80089218

Uskon, että Microsoftilla on nerokas tapa hävittää legacyt uusien koneiden/ uudempien asennusimageiden yhteydessä, mutta tarjoaa silti keinon asentaa vuosikausia vanhoja ohjelmia, edelleen jatkuvasti päivitettävään Windows 10:n.

Tälle on viitteitä siitä miten Microsoft on aiemmin toiminut. DirectX 9:ä ei ole päivitetty viiteen vuoteen turva-aukoista ja bugeista mutta matalan tason rajapinnat on pidetty yhteensopivana. Samoin tehtiin .NET 1.0 ja 1.1:n kanssa ja ne asentuu mukisematta Windows 7:n.

Eli, Microsoftin rajapintoja päivitetään turva-aukoista 10v. Ja jokainen rajapinta pidetään se 10v asennettavissa uuteen Windows 10 imageen vaikka eivät päivittäisi turva-aukoista ja bugeista. Tällä tavalla jopa 20v vanha ohjelma saadaan toimimaan jatkossa Windows 10:ssä jos asennusimage on 10v ikäinen ja tietokone yhteensopiva. .NET:llä voidaan saada pidempi aika kun .NET 3.5 on yhteensopiva 2.0:n kanssa ja 4.5 on yhteensopiva 4.0:n kanssa. DirectX:ssä on kaksi julkaisua taaksepäinyhteensopivuutta, eli DirectX 10 ja uudemmat toimivat todella pitkään koska 12 on uusin.

Varmuudella tiedän Visual C 2005, DirectX 9:n ja .NET 2.0:n olevan yhteensopivia Windows 10:n ekan virallisen imagen kanssa, joten melkoisen suurella varmuudella ne saa toimimaan yhteensopivissa tietokoneissa 10v tulevaisuuteen ja .NET 2.0 pidempään, kunhan Windows 10 asennetaan tuosta imagesta.

4

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • oppiikohan

      Oli kokeilussa Win 10 ja tein sellaisen huomion että Crome selaimella ei voinut suoraa nettisivulta maalata siniseksi ja tulostaa suoraan jotain tekstiä, vaan piti tallentaa ja sieltä tulostaa, lieköhän tuo pysyvä vai muuttuuko lopullisessa versiossa. Tuo Edge tuntui alkuun ainakin vähän kököltä mutta kai siihenkin oppii ajan kanssa, näin vanhana ukkona vain tahtoo kaikki uusi vähän kestää omaksua.

      • Edge_on_hyvä

        Itse pidän Edge-selaimen yksinkertaisuudesta ja keveydestä ilman turhia härpäkkeitä. Tulee ihan mieleen Phoenix selain, joka oli huippuhyvä, mutta siitä edelleen kehitetty firefox on surkeaa bloatwarea. Alunperinhän Phoenix kehitettiin vastaiskuksi bloatiksi painuneelle Mozilla-selaimelle.


      • Ei siinä Windowsissa mitään Chromea kannata käyttää. Edge vaan, MS Office 365 tai http://home.office.com ja jne. sovelluskaupasta lisää. Se Windows 10 ja Microsoftin palvelut kun ovat jatkuvasti päivittyviä niin niihin on varsin turvallista sitoutua ja niiden päivitys on sellaista häviävän pientä muutosta ettei mitään rajua tee. Ei tule siis mitään pitkää omaksumisaikaa.

        Jos jostain syystä haluaa käyttää Chromea ja Googlen palveluita/sovelluksia (Docs, Sheets, Drive jne.) niin eiköhän sitten ole se Android oikea käyttöjärjestelmä.


      • Edge_on_hyvä kirjoitti:

        Itse pidän Edge-selaimen yksinkertaisuudesta ja keveydestä ilman turhia härpäkkeitä. Tulee ihan mieleen Phoenix selain, joka oli huippuhyvä, mutta siitä edelleen kehitetty firefox on surkeaa bloatwarea. Alunperinhän Phoenix kehitettiin vastaiskuksi bloatiksi painuneelle Mozilla-selaimelle.

        Ei Firefox ole mikään erityisen bloatti. Ei ole mikään pakko asentaa lisäosia. Kirjoitan tätä viestiä Debian 8 Iceweaselillä mikä on uudelleenbrändätty Firefox 31 ESR jota Debian porukka ylläpitää itse kun Mozilla haluaa muutella omaa.

        Tässä koneessa on 512Mt muistia tietokone on 11v ikäinen ja toimii sujuvasti, vaikka on Flash lisättynä.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      23
      1645
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      16
      1509
    3. Minun oma kaivattuni

      Ei ole mikään ilkeä kiusaajatyyppi, vaan sivistynyt ja fiksu sekä ystävällinen ihminen, ja arvostan häntä suuresti. Raka
      Ikävä
      68
      1419
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      38
      1373
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      49
      1314
    6. Pelastakaa Lapset: Netti ei ole turvallinen paikka lapsille - Erätauko-tilaisuus to 25.4.2024

      Netti ei ole turvallinen paikka lapsille, mutta mitä asialle voi vanhempana tehdä? Torstaina 25.4.2024 keskustellaan ne
      Suomi24 Blogi ★
      15
      1248
    7. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      8
      1136
    8. Tervehdys!

      Sä voit poistaa nää kaikki, mut mä kysyn silti A:lta sen kokemuksia sun käytöksestä eron jälkeen. Btw, miks haluut sabot
      Turku
      64
      1126
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      35
      1104
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1092
    Aihe