Tulella tapetut

sirpaminfosta

Tähän aiheeseen päädyin toisessa ketjussa mainitun Rapolan kartanon omistajan nimen kautta, koska hän oli saksalaisen uskonpuhdistaja Martin Lutherin opetuslapsia. Hänen nimensä oli Pietari Särkilahti ja hän kuoli jo vuonna 1529.

Miksi tätä ei sanota suomen kielisellä Wikipedia-sivulla, mutta englannin kielisellä kerrotaan?! Suomen kielellä mainitaan vain, että hän oli innokas uskonpuhdistuksen edelläkävijä.

Suomeksi kuten englanniksikin hänen mainitaan olleen myös Mikael Agricolan oppilas, ja suomen kielen käytön edistäjä.

"Petrus Särkilahti (a.k.a. Pietari Särkilahti, sometimes written as Petrus Saerkilahti) - died 1529 - was a Finnish student of Martin Luther and one of the early pioneers of teaching science in Finnish language. He spread the idea of the religious reformation eagerly. [1]"

https://en.wikipedia.org/wiki/Petrus_Särkilahti

Kuka todellisuudessa on vastuussa Suomi-Ruotsin noitavainoista, jotka Euroopan laajuisesti aloitettiin Ahvenanmaalta vasta vuonna 1666, jos innokas uskonpuhdistus Lutherin nimeen alkoi jo reilusti yli 100 vuotta aikaisemmin -Särkilahti itsekin kuoli jo vuonna 1529?

"Ensimmäiset länsieurooppalaisten noitateorioiden mukaiset noitaoikeudenkäynnit Ruotsissa käytiin Ahvenanmaalla vuonna 1666 ja ne alkoivat ilmeisesti 1655 Ahvenanmaan kihlakunnantuomariksi nimitetyn Nils Psilanderin aloitteesta. Psilander oli opiskellut Tarton yliopistossa, jossa hän oli tutustunut saksalaisiin noitateorioihin ja -sapattiin ja hän ilmeisesti katsoi perustaneensa tekonsa aikakautensa uusimpaan tietoon "

https://fi.wikipedia.org/wiki/Noitavainot_Ruotsin_valtakunnassa

Omituista vähättelyä myös kidutuspuheisiin ja tuomioihin liittyen kuin konsanaan silloin, kun kirjoitin Jammun lapsivankilasta ja toinen henkilö kommentoi, että siellä oli varmaan vain "ihan vähän kaltereita".

Olenko haukkunut väärää puuta - eli katolista kirkkoa - näistä noitavainoista?

Millä tavalla meidän historiamme on tällä kohtaa väärennettyä?! Saiko määrätty kansanosa luterilaisen kirkon avulla ja väkivallalla pelottelulla - siis pelottelemalla noitavainoilla - vallan suhteessa kansaan ja kansalaisten rahoihin, jolloin todellisuudessa kyseessä olikin täysin poliittinen vallankaappaus uskonpuhdistuksen nimissä?

Ja näin syntyi valtion ja luterilaisen kiskon konsensus jopa niin tiukasti, että luterilaisella kirkolla on tänä päivänäkin suora verotusoikeus Suomen kansalaisiin.

Mitä todellista merkitystä tuolla annetulla verotusoikeudella on kuin palkita hyvin suoritettu vallankaappaus - uskosta puhdistamisellahan sillä ei ole mitään tekemistä.

En ole kuuna päivän valkeana ymmärtänyt edes ajatella, että kaiken pahan alku ja juuri olisi Suomessa, Saksassa ja Martin Lutherissa!

Ensimmäiset epäilyt kyllä heräsivät siitä, että kun katolinen kirkko on pahoitellut kaiken mahdollisen ja pyydellyt anteeksi, niin koskaan se ei ole maininnut noitavainoista mitään.

Seuraavaksi kummastutti tämä uutinen. Miksi katolista kirkkoa on lepyteltävä?!

"Kirkkohallitus lepyttelee katolilaisia – uskonpuhdistuksesta puhuminen lopetetaan, tilalle reformaatio

KOTIMAA 5.7.2015 18:11 Päivitetty: 5.7.2015 19:04

Tiina Juujärvi

http://www.hs.fi/kotimaa/a1436062190118

"Ruotsin valtakunnassa enemmistö syytetyistä ei ollut yhteiskunnan vähäosaisimpia vaan itsenäisiä maanviljelijöitä ja kaupungeissa kauppiaita vaimoineen.

Ilmeisesti oli yleistä, että syytteitä esitettiin suhteellisesti varakkaita vastaan useammin kuin köyhiä.

Yleensä yhdessä oikeudenkäynnissä käsiteltiin vain yhden syytetyn tapausta kerralla. Syytetty ja syyttäjä tunsivat yleensä toisensa ja asuivat samassa kylässä.[25]

Oli kuitenkin sosiaalisia ryhmiä, jotka olivat ilmeisesti noitavainosyytöksien ulkopuolella. Tällaisia ryhmiä oli muun muassa aateli, papisto ja pappien rouvat."

Suomen selvitystilaan asettaminen pitäisikin todellisuudessa aloittaa jo 1500-luvulta!

6

71

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • sirpaminfosta

      Martti Lutherista kerrotaan tällainen mielenkiintoinen tarina.

      "Jo nuorena Luther tunsi erityistä kiinnostusta hengellisiin asioihin pohtien varsinkin omaa suhdettaan Jumalaan. Ratkaisevan käänteen aiheutti raivoisa ukkosmyrsky kesällä 1505. Myrsky iski Lutherin ollessa matkalla opiskelukaupunkiinsa. Tästä säikähtäneenä hän rukoili apua: ”Auta, Pyhä Anna! Jos tästä selviän, ryhdyn munkiksi!”. Koska Lutherin henki säästyi, hän piti lupauksensa, erosi oikeustieteellisestä ja meni kaupungin augustinolaisluostariin isänsä vastustuksesta huolimatta."

      https://fi.wikipedia.org/wiki/Martti_Luther

      Pyhä Anna on yleisemmin tunnettu muilla kielillä nimellä Pyhä Anne - hän oli Marian äiti ja Jeesuksen isoäiti.

      "Saint Anne (also known as Ann or Anna or Anne Elizabeth, from Hebrew Hannah חַנָּה, meaning "favor" or "grace") of David's house and line, was the mother of the Virgin Mary and grandmother of Jesus Christ, according to Christian and Islamic tradition. Mary's mother is not named in the canonical gospels, nor in the Qur'an. Anne's name and that of her husband Joachim come only from New Testament apocrypha, of which the Protoevangelium of James (written perhaps around 150) seems to be the earliest that mentions them."

      https://en.wikipedia.org/wiki/Saint_Anne

      Tässä luterilaisuus-katolilaisuus -ongelmassa ilmenee nyt sama asia kuin muissakin ääripääjutuissa; totuus ei löydy kummastakaan päästä, vaan kaaren puolivälistä. Kyseessä oli vain poliittinen vallankäyttö, ja rahan ahneuteen liittyvä keikautus - taivaspaikat eivät olleet enää myynnissä aneilla, mutta nuo aneiden ostamiseen käytetyt varat siirtyivätkin nyt luterilaiselle kirkolle suoraan valtion avulla. Kyllä pojat osaa!

      Se mikä kielii siitä myös, että totuus ei ollut aineissa uskonpuhdistuksessa, koska Luther päätti puhdistaa uskosta myös kaiken sen toivoa ja lohdutusta antavan, eli katolilaisille tärkeät auttaja, pyhimykset, joiden mukaan tänä päivänäkin vielä katolisissa maissa annetaan lapsille nimi.

      Edelleenkin katolilaisille tämä pyhimysleikki on erittäin tärkeä osa jokapäiväistä elämää - pyhimykset suojelevat ja auttavat heitä.

    • sirpaminfosta

      Uskonpuhdistuksen jälkeen luterilaisuudessa ei ollut enää mitään sijaa sen enempää äiti Marialla kuin äiti Annellakaan, eikä pyhimyksillä - vaan kansalaiset - alamaiset - jäivät syntisinä vain luterilaisten, kolkkojen ja kylmien kirkkosalien armoille, joista oli yritettävä hankkia tuo hengellinen lohdutus.

      Näin ollen ei ollut odotettavissa alamaisten taholta suoraa kapinaa myöskään valtion kirstun kautta kierrätettävää kirkollisveron perintääkään vastaan, koska hengenelämän vaihtoehtoja ei yksinkertaisesti oltu edes jätetty.

      Nyt tuo sama taho on tällä kertaa vaihtunut suoraksi talouselämän uskon vallaksi, jolloin hallitusvaltaa käyttävät it-miljonäärit sun muut jo muutenkin rahakirstun päällä istujat. Nyt aika tappaa jo loputkin hengenelämästä ja sielusta - tehdä massiivinen,kansalaisten henkirikos - ilman minkäänlaista vikurointia edes uskontosanoilla.

      Yksinkertaisesti meillä on Jumala nimeltä Raha ja hänen poikansa Talouskasvu sekä Saatana nimeltä Valtion budjettien alijäämä ja Pörssikurssien lasku, jota vastaan taistellaan, ja johon taisteluun unilukkaria nimeltä Propaganda heiluttamaan keppiä - myös milloin missäkin valtiossa kaiken maailman yksityistämisvaatimussanktioin.

      Miten pitkälle oli kirkonkirjoja tarkistettava Ulvilan noitavaino- ja saatananpalvontaoikeudenkäynnissä, jossa väitettiin rituaaleihin käytetyn niin Lahden tuhkaa kuin vertakin, kun etsittiin syyllistä?

    • sirpaminfosta

      Eikö nämä vuosiluvut olekin metkoja, Suomi-Ruotsin noitavainolinkistä:

      "Ensimmäiset länsieurooppalaisten noitateorioiden mukaiset noitaoikeudenkäynnit Ruotsissa käytiin Ahvenanmaalla vuonna 1666 ja ne alkoivat ilmeisesti....".

      Lahti perusti firmansa Juliuksen vuonna 1999, samana vuonna perustettiin EKP, Euroopan Keskuspankki - alijäämäruoskan heiluttaja, koronkiskuri ja pörssikurssien vakauttamisen taivas - ja Suomi liittyi euroon tilirahana luovuttaen 80 % valuuttavarannosta, kultavarannostaan (52 tuhatta kiloa) EKP:lle.

      "Pedon luku 666 nousi oudosti esiin Ulvila-tutkinnassa"

      http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/art-1288468197142.html

      Te jotka olette murha.infossa Ulvilan tapauksen penkomisessa erikoistuneet näiden merkillisten, uskovaisten asiantuntijatodistajien todistuksiin - nähneet tapakseen liittyvän saatananpalvontaväitteiden ohella oudosti jotakin uskovaisuuteen liittyvää, niin tässä olisi teille hieman aineistoa miettimiseenne.

    • voiniitäaikoja

      Luin taannoin Jan Guilloun kirjan "Noitien asianajaja", siinä oli hyvä selvitys noitavainoista ja niiden alkuperästä. Täyttä faktaa, jota oli kirkonkirjoista, oikeudenkäyntiasiakirjoista ym. kerätty. Jotkut vähättelevät silti Guillouta.

      Ainakin se jäi kirjasta mieleen, että kun puhutaan pimeästä keskiajasta, niin se kaikkein pimein aika on ollut juuri tuo noitavainojen vuosisata, 1600-luku. Sitä edeltävät vuosisadat, kuten 1200-1300-luvut, eivät olleet ollenkaan niin pimeitä, ja kaikkeen suhtauduttiin vapaamielisemmin. Se vainoharhaisuus alkoi paljon myöhemmin, eikä siinä tosiaan kai katolisella kirkolla ollut osuutta vaan tiukalla luterilaisuudella.

      Ja nyt sitten on uudestaan pulpahtanut noitavainohysterian kaltaista Ulvilan murhaan liittyen, siltähän se välillä on vaikuttanut.

    • sirpaminfosta

      Niin, Tampereen yhteydet sinne Ulvilaan, joita joku onkin kysellyt, löytyvät sitten varmaan näistä Platoniin perustuvissa geometrisistä kuvioista.

      KÄTKETTY NÄKYVILLE

      Sivulla 122 Eino puhuu tunnetusta menetelmästä: "kätke se näkyville."
      Mitä se tarkoittaa?

      "Tässä esimerkki piilotetusta asiasta, joka kuitenkin on kaikkien nähtävillä:
      Tehtävä:

      Pistä kartalle ensin harpin kärki Tampereen vanhan kirkon kellotorniin.

      Sitten säädä harppiin 666 metriä, ja piirrä ympyrä:

      (artikkelissa kuva)

      Saimme pentagramin!

      Miksikö yksi kärki osoittaa eteläpuiston huiteville? No Nalkalan torin kärkeen kaavoitettiin aikoinaan tontti ortodoksikirkolle, mutta tämä osoitettu paikka ei kelvannut, ja se rakennettiin sitten nykyiselle paikalleen.

      Nykyään Eteläpuistossa on Tampereen hiippakunnan tuomiokapituli.

      Sitten vedetään viiva keskustan (vanhan kirkon) ja eteläkärjen kautta. Ulotetaan viiva etäisyydelle, joka tulee toisesta 666m säteisestä ympyrästä:

      (artikkelissa toinen kuva)

      Kuinka ollakaan, ennen kirkkojen rakentamista Hatanpään kartanon omisti vapaamuurari Hans Boije, joka vaikutti Tampereen kaupungin perustamiseen. (Tampere ja kuuluisa vapaamuurarikaupunki Washington on perustettu lähes samoihin aikoihin) Ja yllättäen Hatanpään kartanon alueelta löytyykin Tampereen vanhin muistomerkki eli Boijen ajoilta peräisin oleva ns. "Vapaamuurarin hauta."
      (Historian tuntemattomuudesta kertoo se, että etsiessäni alueelta muistomerkkiä, kysyin noin kymmeneltä vastaantulijalta; "Missä täällä on se Vapaamuurarin hauta?". Yksikään ei ollut koskaan kuullutkaan moisesta.)
      Sitten tsekkaamme sakaroiden päissä olevien kirkkojen symboliikan läpi.
      Nyt joku sanoo, että symbolithan ovat vain koristeita vailla mitään merkitystä!

      Mutta väärin: varsinkin ennen vanhaan symbolit olivat hyvin tärkeitä. Ajatellaanpa tuttujen esimerkkien kautta: Muslimiko sanoisi: "Pystyttäkää haudalleni vaikka ortodoksiristi tai hakaristi, kun ne ovat niin kauniita symboleita."

      Ei, ei mene näin. Symboleilla on jämpti merkitys, josta ei tingitä.

      Siis: tässä ensin vapaamuurareiden tärkeintä symboliikkaa:

      (ja artikkeli jatkuu lisäkuvilla)

      http://ufohauta.jimdo.com/kätketty-näkyville/

      • sirpaminfosta

        En nyt ymmärrä sitä metakkaa, joka pidettiin vapaamuurari Julinin kuoleman jälkeen siitä, että miten paljon luterilaisen kirkon henkilökuntaa - pappeja, piispoja ja kanttoreita - kuuluu vapaamuurarijärjestöön, kun näyttää siltä, että koko luterilaisen kirkon ovat perustaneet vapaamuurarit.

        "Hans Boije isännöi vuoden 1775 vapaamuurarikokousta Hatanpäällä, jonka seurauksena Tampere perustettiin 1779. Tästä kului vain 12 vuotta, kun Ranskan kansalliskokous valitsi vallankumouksen tuoksinassa metrin uudeksi mitaksi. Siitä hieman myöhemmin se virallistettiin, ja vallankumouksen loputtua metriaate lähti leviämään nopeasti Eurooppaan.

        Entä mitä Ranskan vallankumous tähän kuuluu? No katsokaapa sen poikimaa ihmis- ja kansalaisoikeusjulistuksen yläosaa:

        (artikkelissa kuva)

        Ranskan vallankumousta symboloiva maalaus, La Liberte. Maalannut Nanine Vallain vuonna 1793.

        Kuten yllä olevasta kuvasta näkyy, muurarius juontaa juurensa Salomonin temppelin rakentajista (kuvassa ovat pylväät J ja B, eli Salomonin temppelin Jakin ja Boas.) Muurariuden väitetään periytyvän sieltä asti, ja heidän salaisuutensa olevan juuri ko. temppelin rakentajien tietämät suuret salaisuudet (tässä ei tarkoiteta niitä ammattisalaisuuksia, miten se laasti pitää levittää.)

        Siihen, miksi etäisyys on 666 metriä/arsinaa, tai miksi kuvio on pentagrammi, en nyt ota kantaa."

        http://ufohauta.jimdo.com/kätketty-näkyville/

        Suomi24 keskustelupalstalla oli keväällä 2007 tieto, että murha.info -palstan ovat perustaneet vapaamuurarit. Tämä tieto sittemmin poistettiin.

        Eiköhän tuo luku 666 - Ilmestyskirjan lisäksi - tule jo vanhasta testamentista kullasta, joka luovutettiin kuningas Salomonille. Kuningas Salomonilla oli kultaa, koreutta, palatseja ja rikkautta niin, että itse Saaban kuningatar tuli sitä ihmettelemään. Kuningas Salomon oli myös Egyptin faaraon vävy, eli hänen vaimonsa oli faaraon tytär.

        Kuningas Salomon pointti ja viisaus oli ilmeisesti hänen kyvyssä kerätä kultaa ja rikkauksia.

        Ensimmäinen kuningasten kirja:

        "14 Sen kultamäärän paino, jonka Salomo vuosittain sai, oli kuusisataakuusikymmentäkuusi talenttia. 15 Lisäksi tuli veroja kauppamiehiltä ja tavaranvälittäjiltä sekä kaikilta Arabian kuninkailta ja paikallisilta käskynhaltijoilta.
        16 Kuningas Salomo teetti taotusta kullasta kaksisataa isoa kilpeä, joihin kuhunkin meni kuusisataa sekeliä kultaa. 17 Samoin hän teetti taotusta kullasta kolmesataa pikkukilpeä, joihin jokaiseen meni kultaa kolmen minan verran. Kuningas sijoitti ne Setripalatsiin."

        http://www.evl.fi/raamattu/1992/1Kun.10.html

        Mutta mitenkähän tuo luku 33,3 suhteutuisi tähän laskuoppiin, kun ei puhutakaan metreistä, vaan arsinasta?! Se oli kuultaa tämä mittojen muuttuminen kuin konsanaan euroon siirtyminen.

        "Vanhan kirkon luoteiskulmalta on Finlaysonin kirkon tontin rajalle matkaa n.474m. Kun Finlaysonin kirkko 1879 valmistui, Suomessa käytettiin pituusmittoina venäläisiä arsinoita (0.7112m). Ja kuinka ollakaan, Vanhasta kirkosta Finlaysonin kirkon tontille on 666 arsinaa.(666 X 0.7112 = 473.7m)
        Kun seuraava kirkko, eli Aleksanterin kirkko valmistui 1881, metrin tulo häämötti jo selvästi. Tällöin oli enää 5 vuotta siihen, kun Suomi alkoi siirtyä metrijärjestelmään(Turku hankki metrin mallin 1886). Siitä seuraavan, eli Ortodoksikirkon, valmistuessa Suomi oli jo metrijärjestelmässä."

        http://ufohauta.jimdo.com/kätketty-näkyville/


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Cynthia Woods

      😋😍😋😍😋😍😋😍😋 💋 ­­­N­­y­m­­­f­o­­m­­a­­a­­­n­i -> https://x18.fun/girl04372247#CynthiaWoods 🔞💋❤️💋❤️💋🔞�
      YIT-Yhtymä
      2
      14871
    2. Aimee Dvorak

      😍😋😍😋😍😋😍😋😍 💋 ­­N­­­y­­­m­­f­o­m­a­a­n­­­i -> https://x18.fun/girl02740429#AimeeDvorak 🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞💋💋
      0
      3069
    3. Becky Steele

      🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑 💋 ­­N­y­­­m­­f­­­o­­­m­­a­a­­­n­­i -> https://x18.fun/girl05250014#BeckySteele 🔞❤️💋❤️
      Arkkitehtuuri
      0
      3065
    4. Allison Queen

      🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒 ❤️ ­N­­­y­m­­­f­­­o­­m­a­a­­­n­­­i -> https://x18.fun/girl07854217#AllisonQueen 🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞
      Vedonlyönti
      0
      3064
    5. Lakeisha Coleman

      🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑 💋 ­­N­y­­­m­f­­o­­m­a­­­a­n­­i -> https://x18.fun/girl08105348#LakeishaColeman 🔞💋❤️💋❤️💋🔞
      Synnytys
      0
      3060
    6. Stephanie Love

      😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋 ❤️ ­­N­y­­­m­f­­o­­m­­­a­a­­n­­­i -> https://x18.fun/girl01692207#StephanieLove 🔞❤️💋❤️💋❤️
      Lappi
      0
      3056
    7. Molly Graham

      😍😋😍😋😍😋😍😋😍 😍 ­­N­­­y­­m­­­f­­­o­­m­­a­a­n­i -> https://x18.fun/girl02277975#MollyGraham 🔞❤️💋❤️💋❤️🔞❤️
      Puhelimet
      0
      3055
    8. Rachelle Reynolds

      😋😍😋😍😋😍😋😍😋 🔞 ­N­­­y­­m­f­­­o­­m­­­a­­a­n­i -> https://x18.fun/girl03175674#RachelleReynolds 🔞❤️💋❤️💋❤️
      Etelä-Savo
      0
      3055
    9. Nancy Taylor

      😍😍😍😋😋😋😋😍😍😍 ❤️ ­­­N­­­y­m­­­f­o­m­­­a­­­a­n­­­i -> https://x18.fun/girl01560856#NancyTaylor 🔞💋❤️💋❤️💋
      Kauris
      0
      3054
    10. Pamela Orr

      😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋 🍒 ­­­N­y­­m­f­­o­­­m­a­­­a­­­n­­­i -> https://x18.fun/girl06055581#PamelaOrr 🔞❤️💋❤️💋❤️🔞
      Star Wars
      0
      3054
    Aihe