Olenko itsekäs ja kummallinen?

KahdenKisunMami

Haluaisin teiltä muilta kissanomistajilta mielipiteitä seuraavanlaiseen tilanteeseen. Meillä on kaksi kissaa, jotka ovat molemmat kahdeksanvuotiaita ja olleet minulla pennusta asti. Kissat (sekä koirani) ovat minulle todella tärkeitä, kuten yleensäkin lemmikit omistajilleen ovat. Pidän niitä tasavertaisina perheenjäseninä, siinä missä ihmisiäkin, en osaa arvottaa eläintä millään tavoin alemmas. Muutakin elämää toki on, opiskelen ja käyn töissä, tapaan ystäviäni jne, vietän siis aivan normaalia elämää, mutta pidän lemmikkejäni hyvin tärkeinä, ja teen niiden hyvinvoinnin eteen kaiken mitä ikinä tarvitsee tehdä. Joulut ovat itselleni tärkeitä juhlia. Sellaisia, että vietetään oman perheen kanssa aikaa, että lähellä on ne rakkaimmat, siis oma perhe. Ja tähän kuuluvat myös lemmikit. Olen viettänyt kaikki joulut yhtä lukuunottamatta niin, että kissat ovat olleet aina mukana. Nyt sukulaiset pyysivät meitä luokseen viettämään tulevaa joulua, pyysivät itseasiassa jo viime jouluna. Mutta kissat eivät ole tervetulleita, koska kuulemma raapivat sohvia ja seiniä ja karvaa irtoaa kamalasti. Vietettiin joitakin vuosia sitten yksi joulu niin, että oltiin sukulaisten luona ja kissat kotona. Tuli todella huono omatunto, mietin koko illan, kuinka kisut ovat kotona keskenään. Tapana on aina ostaa kissoillekin lahjoja ja herkkuja ja antaa ne aattoiltana. Vastasin tähänkin tämänvuotiseen kutsuun, etten halua tulla, jos koko perheemme ei ole tervetullut. Ymmärrän kyllä, etteivät kaikki halua tietynlaisia eläimiä kotiinsa, koiramme saa kyllä tulla mukanamme. Olenko teidän mielestä jotenkin omituinen tai ilkeä? Tuntuu, että monet lähipiirissäni pitävät minua inhottavana ja hankalana, kun en suostu jättämään kissojani reilun 400 kilometrin päähän niin, että hoitaja kävisi niitä katsomassa joulun aikoihin tunnin ajan / päivä. Minusta sellainen järjestely vain tuntuu niin kolkolta ja julmalta. Eiväthän kissat ymmärrä, että nyt on joulu ja tarkoitus viettää aikaa läheisten kanssa... Silti itselleni tulee aina huono omatunto pelkästä ajatuksestakin. Mitä olette tilanteesta mieltä, pitäisikö minun jättää kissat kotiin ja lähteä joulunviettoon ilman niitä, vai pitää kiinni aiemmista joulunviettotavoistamme - koko perhe yhdessä? Voi kuulostaa tosi omituiselta ja varmaan jonkun mielestä järjettömältäkin. Miten teillä on joulunvietot ja muut juhlat järjestetty? Ovatko kissat kaikkialla mukana, vai jätättekö kotiin, jos tuttavanne / sukulaisenne eivät niitä luokseen huoli? Voin toki käydä reissussa ja ottaa kissoille hoitajan, mutta juuri ne joulut ovat aina olleet sellaisia juhlia, jotka ainakin itselleni on tärkeät viettää myös lemmikkien kanssa.

7

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • kotikissat

      Kissa ei edes nauti jos sitä raahataan kyläreissuille mukana, koirat eriasia.Ja ymmärrän ettei kukaan halua kissoja kylään, ne saattavat sotkea, ja on muutenkin hankalaa niiden kanssa.Sinuna jättäisin kissat hyvän hoitajan vahdittavaksi, ja lähtisin joulunviettoon :)
      Itse olen kissan jättänyt hoitajalle, kun olen ollut parinviikon reissulla.Hyvin pärjäsi, oli luotettava hoitaja.Paremnpi kissojen olla rauhassa kotona, kun kulkea boksisa ja olla vieraissa nurkissa riesana.

    • tonttuKissa

      Et kyllä ole.

    • parempikysymys

      Vastaus otsikon kysymykseen: Kyllä olet. Kissoja tuskin kiinnostaa lähteä vieraalle reviirille "joulua viettämään". Ne eivät edes tiedä, mikä joulu on, mutta koko kirjoituksestasi voi hyvin päätellä, miten rankasti kissojasi inhimillistät. Toimit täysin itsekkäistä syistä, et kissojen parasta ajatellen. Se ei ole niiden vika, eikä niiden kustannuksella korjattavissa oleva asia, jos olet niistä noin pahasti riippuvainen. SINÄ haluat viettää joulun niiden kanssa niille nameja ja lahjoja tuputtaen, mutta niille se on päivä siinä missä mikä hyvänsä muukin. Sinuna alkaisin miettimään sitä, miksi olet kissoistasi noin riippuvainen.

    • KahdenKisunMami

      Nyt vaatii tuo alkuperäinen tekstini selvästi hieman tarkennusta. Kissat ovat olleet yhtä vuotta lukuunottamatta siis mukana joulunvietossamme, ja kissojen kanssa joulut olemme viettäneet kotona ja olleet ylipäätäänkin koti-ihmisiä joulun suhteen. En ole itsekkäästi riippuvaisuuksissani niitä aiemmin kuskaillut lukuunottamatta joitakin lyhyempiä reissuja. Tänä vuonna oltaisi kyllä poikkeuksellisesti kokeiltu pidempääkin, mutta se jää nyt tällä kertaa toteuttamatta. Kissoista riippuvaisuus on kyllä kaukaa haettua ja jotenkin huvittavaakin, mutta ajattelinkin, että varmasti joku ymmärtää asian jotenkin noin ja sallittakoon sekin. Hain otsikolla lähinnä vastausta siihen, olenko nyt ihmisiä kohtaan itsekäs, kun kieltäydyn heidän kutsustaan eläimen takia. Moni lemmikinomistaja on todennut, että heidän lemmikkinsä ovat kuin perheenjäseniä. Ovatko esim. lemmikeille järjestetyt synttärijuhlat lahjoineen ja herkkuineen nekin inhimillistämistä? Tällaisia tapauksia tiedän monia. Kynttilät kakuissa ja kaikki.

      Ja mitä tuohon kissan kanssa matkusteluun tulee. Kissathan ovat erilaisia, toiset stressaavat, osa taas ottaa matkailun ihan rennosti. Ainahan kuulee pidemmistä kissanäyttelyreissuista taikka vaikka junamatkoista, joissa kissat saattavat viettää useita tunteja kuljetuskopeissaan putkeen? Lähes joka kerta junassa matkustaessani pitkiä matkoja, on lemmikkivaunussa vähintään yksi kissa mukana jollakin kanssamatkustajalla. Toiset matkustavat enemmän, toiset vähemmän. Uskon, että pennusta asti totutettuna oppii myös kissa sietämään matkustelua ja sen tuomia erilaisia tilanteita verrattuna tavalliseen arkeen.

    • Kuulostele

      Et ole kummallinen minun mielestäni. Monet lemmikkinomistajat rakastavat lemmikeitään tavattomasti, joskus kyllä vähän liikaakin siihen kuuluisaan inhimillistämiseen asti. On olemassa koti- ja perheihmisiä, ja reissaaja-/tms. ihmisiä. Sinä olet selvästi tuota ensimmäistä luokkaa, joka nauttii siitä että voi viettää juhlapyhiä perheen kanssa ja ehkä mieluiten siellä kotosalla. Ja sinun perheeseesi kuuluu myös kissat.
      Voit toki koettaa asettua kissojesi asemaan. Miltä sinusta tuntuisi olla kissa - joka on esim. koiraan verrattuna itsenäinen ja ei-laumahenkinen - viettää päivä tai pari omassa rauhassa kotosalla kun joku kantaa ruuan nenän alle. Kissoilla olisi varmasti melko lokoisat oltavat kotona , seuraa ne saavat toisistaan jos tarvis. Ja voihan hoitajalle jättää ohjeet että pistää kisuille joulupäivän ateriaksi valmiiksi ostetut gurmee eväät.
      Jos sinusta kuitenkin tuntuu paremmalta viettää joulu kissojen kanssa, jää kotiin. Elätetäänhän täällä vaan kerran ja joulu on kerran vuoteen. Kuulostele miltä itsestä tuntuu ja vietä aikaasi ja jouluasi juuri sillä tavalla kuin sinusta tuntuu parhaalta. Mieluummin minä olen muiden mielestä "itsekäs ja kummallinen" kuin kärvistelen ja tunnen oloni epämukavaksi tuollaisen asian takia. ;)

    • tonttuKissa

      Olen viettänyt Kissojen syntymäpäiviä ja nimipäiviä
      estottomasti, koska ne on omia juhlia. Ei tarvitse esittää.

      Hauska Jouluaiheinen tarina. Laitoin Kissoilleni kellot
      kaulaan aattona ja hetikohta ne lensi nurkkaan,
      mutta seuraavana Jouluna kelloja kannettiin kaulassa
      ylpeänä, ehkä Joulumieltä. Tuntui että ne Kissat
      inhimillisti asian....

    • Maahes

      Sisäkissoja omistavat ovat aina itsekkäitä ja yleensä myös lievästi ja kauniisti sanottuna kummallisia.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Cynthia Woods

      😋😍😋😍😋😍😋😍😋 💋 ­­­N­­y­m­­­f­o­­m­­a­­a­­­n­i -> https://x18.fun/girl04372247#CynthiaWoods 🔞💋❤️💋❤️💋🔞�
      YIT-Yhtymä
      2
      14881
    2. Becky Steele

      🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑 💋 ­­N­y­­­m­­f­­­o­­­m­­a­a­­­n­­i -> https://x18.fun/girl05250014#BeckySteele 🔞❤️💋❤️
      Arkkitehtuuri
      0
      3075
    3. Allison Queen

      🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒 ❤️ ­N­­­y­m­­­f­­­o­­m­a­a­­­n­­­i -> https://x18.fun/girl07854217#AllisonQueen 🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞
      Vedonlyönti
      0
      3074
    4. Lakeisha Coleman

      🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑 💋 ­­N­y­­­m­f­­o­­m­a­­­a­n­­i -> https://x18.fun/girl08105348#LakeishaColeman 🔞💋❤️💋❤️💋🔞
      Synnytys
      0
      3070
    5. Aimee Dvorak

      😍😋😍😋😍😋😍😋😍 💋 ­­N­­­y­­­m­­f­o­m­a­a­n­­­i -> https://x18.fun/girl02740429#AimeeDvorak 🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞💋💋
      0
      3069
    6. Stephanie Love

      😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋 ❤️ ­­N­y­­­m­f­­o­­m­­­a­a­­n­­­i -> https://x18.fun/girl01692207#StephanieLove 🔞❤️💋❤️💋❤️
      Lappi
      0
      3066
    7. Molly Graham

      😍😋😍😋😍😋😍😋😍 😍 ­­N­­­y­­m­­­f­­­o­­m­­a­a­n­i -> https://x18.fun/girl02277975#MollyGraham 🔞❤️💋❤️💋❤️🔞❤️
      Puhelimet
      0
      3065
    8. Rachelle Reynolds

      😋😍😋😍😋😍😋😍😋 🔞 ­N­­­y­­m­f­­­o­­m­­­a­­a­n­i -> https://x18.fun/girl03175674#RachelleReynolds 🔞❤️💋❤️💋❤️
      Etelä-Savo
      0
      3065
    9. Pamela Orr

      😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋 🍒 ­­­N­y­­m­f­­o­­­m­a­­­a­­­n­­­i -> https://x18.fun/girl06055581#PamelaOrr 🔞❤️💋❤️💋❤️🔞
      Star Wars
      0
      3064
    10. Nancy Taylor

      😍😍😍😋😋😋😋😍😍😍 ❤️ ­­­N­­­y­m­­­f­o­m­­­a­­­a­n­­­i -> https://x18.fun/girl01560856#NancyTaylor 🔞💋❤️💋❤️💋
      Kauris
      0
      3054
    Aihe