Ihmettelen koirien myynti-ilmoituksia

pohtija22

Jotkun vaatii kun ovat pentuja myymässä tai sitten jo vanhempia kodinvaihtajia: " Ei kerrostaloon sillä vaatii ulkoilua ja aktiviteettia" Eli kerrostalossako ei noita saa :O Kerrostalossa vähä pakko viedä väh. 3 kert päivässä koira tarpeilleen. Kun taas omakotitalo asukit heittää koiransa kylmästi pihalle ja sanoo noni sesse teehän pisus pihalle ku emäntä hieman siivoo sillä aikaa... Tuoko on koiran elämää ku joutuu yksin pihalla käyskentelee?? Joo ei tarvi omakotitaloasukkien vetää hernettä nenään, on niitäki jotka silti vie koiransa remmilenkille, MUTTA yleensä se omapiha on tekosyy sille että koiraa ei tarvitse viedä lenkille ja siitä muuten sit alkaaki ne ongelmat ku koira rähisee toisille koirille kun ei osaa mennä remmisää ja ärisee vastaantuleville.

Noh toinen asia: "Annetaan koira kotiin jossa sille on AIKAA, ei työttömille tai opiskelijoille" Öööh joo aikamoinen yhtälö. Ensin myyjä ite on antamassa koiransa pois sentakia koska sillä ei ole enää töiden takia aikaa koiralle ja silti haluaa että seuraavalla on aikaa koiralle :D
Kellä sitä aikaa on oikeasti kun työttömillä tai eläkeläisillä tms. Seuraava työssäkäyvä kun ottaa ni pistää taas koiran kiertoon koska sille ei oo töiden takia aikaa.
Onko ihmisillä käsitys että työtön tai opiskelija ei pysty huolehtii koirasta? Ite olen vuosia jo ollut työtön ja omistan 3 koiraa :D Koirani on leikattu jokainen, saa rokotukset ja on 50% raakaruokinnalla. Aina olen koirani hoitanut jos on sairaita ollut.
Mut joo ainahan sitä saa vaatia ilmoituksissa, jokainen sen päättää kelle koiransa antaa mut ihmetyttää. Millasiin epäkohtiin sinä oot törmänny kun selailet koiramyynti-ilmotuksia?!

21

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • 1440

      Kasvattaja on oman rotunsa asiantuntija ja tietää rodun vaatimukset. Kaikki rodut eivät sovi kerrostaloon. Hyvä, että kasvattaja pitää huolen siitä, että ei myy sellaiseen kotiin, minne koira ei sovi. Se ei todellakaan ole epäkohta vaan vastuuntunto.

      • Lujittaja

        Kasvattajapa hyvinkin mutta käsitin että nyt on kysymys näistä (sekarotuisista) kiertopalkinnoista jotka vuoden-parin ikäisenä tarvitsevat uutta kotia. Erittäin usein ilmoituksissa mainitaan jonkinverran koiran käytösongelmista ja sitten nämä vaatimukset omakotitalo maaseudulla eikä muita eläimiä ja omistajalla aikaa kertovat millä se koira on pilattu. Rajojen laittamisessa on epäonnistuttu ja kuvitellaan että koira olisi onnellinen saadessaan reuhata ympäriinsä ulkosalla. Kerrostaloon en suosittelisi laumanvartijaa enkä vartiointiviettistä haukkujaa, mutta yleensä koira on koulutettavissa olosuhteisiin sopivaksi. Siinä on vaan ensimmäinen omistaja epäonnistunut ja kuvittelee ettei kukaan muukaan pysty. Ja onhan se tietty vaikeampaa uudelleenkouluttaa koiraa, joka jo on oppinut huonot tapansa.


      • Lujittaja

        Enkä myöskään arktisia vetokoiria enkä paksuturkkisia metsästyskoiria, jotka mieluummin viettäisivät kaiken aikansa ulkona.


    • 16plus8

      Olen kutakuinkin samaa mieltä aloittajan kanssa, mutta.... monesti se omakotivaatimus meinaa vähän sitä, että halutaan koiralle se oma piha, jossa purkaa energiaa. Kerrostalossa kun ei mielellään riehuta, eikä ole oikeasti realistista että kerrostaloelämässä koira saisi olla pihalla ja ulkona yhtä paljon kuin maalla. Lenkityksestä olen samaa mieltä, kaikki maalaiskoirat eivät saa liikuntaa ja lenkitystä, saatika sosiaalistamista niin paljon kuin kaupunkikoirat.

      Opiskelijalla on opiskelijan elämä, ja siitä on semmoinen yleinen käsitys ihmisillä, eikä siihen käsitykseen kaikkien mielestä koira sovi. Minäkin miellän koiran vakiintunutta elämää elävälle ihmiselle, joka ei juokse joka viikonloppu bilettämässä, ja jolla on varaa (oli sitten tukia tai palkkaa)ja aikaa pitää koiraa. Opiskelijalla harvemmin on näistä mitään; ei säännöllistä elämää, ei välttämättä aikaa (jos tekee töitä opintojen ohessa) ja tulotkin epävarmat. On ihan OK jos joku ei koiraa myy opiskelijalle. Toki tiedän itsekin paljon opiskelijoita, joilla on koiria ja jopa harrastavat koiriensa kanssa, ja hyvä niin. Se on pitkälti asenne ja järjestelykysymys, miten sovittaa koira senhetkiseen elämäänsä ja aikataulut kaikki laatia koiran elämän mukaan, koska koiran olemassaoloa ja vaatimuksia ei vaan voi unohtaa ja olla huomioimatta.

    • jhgghg

      Omakotitalojen asukkailla on aivan väärä käsitys kerrostalojen asukkaiden asenteesta. Minun mielestäni kerrostaloissa asuville koirille tarjotaan paljon enemmän liikuntaa ja koulutusta kuin omakotitalojen koirille.

    • ihmettelenkanssa

      Niin noh. Hyviä omistajia voi tosiaan asua millaisissa olosuhteissa vain, mutta enemmistö koiranomistajista on keskinkertaisia tai huonoja. Olen sattuneesta syystä asiaan kiinnittänyt huomiota kun itse elän aktiivisen koiran kanssa ja tässä on nyt saanut (tai joutunut miten sen haluaa ottaa) tutustua kerrostalo ja rivitaloelämään. Lenkit on olemattoman pieniä, luullaan että kävely on koiralle jotenkin väsyttävää liikuntaa. Ei siellä lenkkipoluilla mitään ruuhkaa ole. Otetaan koiria mitä ei osata kouluttaa, eikä tietenkään opetella ("se vaan ei opi", just), eikä sitten jakseta edes pitää, siellä ne sitten rempoo itsensä irti. Kaikenmaailman remmirähjistä kiskojiin ja karkailijoihin riittää.
      Luulot (=näiden koirakuiskaajien "tiedot") on ihan kuusta revitty. Pentuja sosiaalistetaan koirapuistossa liian isossa seurassa. Tai ei ollenkaan. Näitä "johtajuus-juttuja" tungetaan kaikilla mahdollisilla väärinkäsityksillä ja inhimillistämisillä neuvoina muille.

      Kakkoja ei tietenkään korjata, ei edes keskeltä tietä. Tänään viimeksi katsoin kun arka pikkukoira yritettiin pakottaa katsomaan isoa "mene, nyt ei se mitään tee" kun toinen viestittää kaikilla tavoin että pelkää. Purihan se. Isompi oli pentu. Että nerokasta. Sitten niille puhellaan ja ihmetellään kun ei ne "tottele" vaikka niille ei opeteta mitään. Ne kun aina puhuu suomea jo syntyessään. Ja mitä oudompi rotu, sitä kovempi kasvattaja: vaikka ei tietäisi mitään, osaisi mitään eikä tekisi mitään. Etenkin jos on mies. "Tässäki on sutta ja härkää", joopa joo, ja sehän susta ammattilaisen tekeekin. Vielä kun tietäsit jotain...
      Ja vaikka joku olisi koirankouluttaja, eläintenkouluttaja ja ammattilainen niin sitä ei kannata kuunnella eikä neuvoja kysyä ("se ei vaan tottele") omat tiedot on parhaat tiedot, eikä niitä tarvitse miettiä, kyseenalaistaa, uudistaa eikä hankkia naapurin lissua ja perttiä kummemmilta.

      No, ja sitä rataa, samoja juttujahan täällä kuulee.

      Mutta siinä mielessä ihmettelen minäkin myynti-ilmoituksia, sama se on mihin sen koiransa antaa kun aina sillä on se 50/50 mahdollisuus päätyä jollekin näistä kotitekoisista koirakuiskaajista.

    • pitäkähätunkkinne

      Kyllä kaikkein omituisimpia on nuo ilmoitukset joissa kotia vaihtamaan joutuvista pyydetään aivan järjettömiä hintoja ja päälle esitetään järjetön lista vaatimuksia. Vaatimukset ymmärtäisi JOS kyse olisi edes siitä että annetaan se koira ilman veloitusta. E-ei ihmiset, sellainen ei käy kertakaikkiaan laatuun. En koske pitkällä tikullakaan koiraan jonka hintapyyntö on yli satasen. Enkä liioin koiraan jonka omistajalle esitetään jotain vaatimuksia joista ei itsekään olla pystytty pitämään kiinni.

      • hghjggs

        Kaltaisessa pörssissä myytiin kerran 2-vuotiasta kääpiöbullterrierinarttua 1200 eurolla. Syy koirasta luopumiseen oli se, ettei se tullut toimeen toisten naurttujen kanssa. Aika iso hinta luonnevikaisesta koirasta.


      • kfpb
        hghjggs kirjoitti:

        Kaltaisessa pörssissä myytiin kerran 2-vuotiasta kääpiöbullterrierinarttua 1200 eurolla. Syy koirasta luopumiseen oli se, ettei se tullut toimeen toisten naurttujen kanssa. Aika iso hinta luonnevikaisesta koirasta.

        Se, ettei kääpiöbullterrieri tule toimeen saman sukupuolen edustajien kanssa, ei ole luonnevikaa. Sinulla on luonnevika, jos asian siten miellät.


    • koirallekuuluuvapausmyös

      Et taida olla koskaan asunut ok-talossa, etkä taida edes tuntea ketään koiran omistajaa joka ok-talossa asuu.
      Meillä ei koiraa pidetä noin kun kerroit, eikä muuten lähistöllä ok-taloissa asuvia pariakymmentä muutakaan koiraa.Lenkillä niitä tulee usein vastaan, ja ihmiset ainakin täälläpäin harrastavat koiriensa kanssa paljon.Tiedän, koska lenkkeillään porukassa välillä, ja jutellaan kun tavataan, samalla koiratkin saavat moikkailla.Yhtään pihakoiraa ei täällä ole, yksi vahus, ei enää jaksa pihasta lenkille lähteä, näkyy kuitenkin pihassa lönkyttelevän.Nuorempana sekin täällä lenkkeili.
      Koira meillä itsellä kulkee mukanamme ulkona, on siis aina pihassa vapaana kun itse teemme siellä jotain.Yksin ei jätetä pihalle.On kiva kesälläkin kun koira saa valita itse että onko ulkona tai sisällä, ovet ovat auki, eikä ketään ole perässä nykimässä hihnasta, vaan koira saa juosta hepuleissaan ihan täysillä jos sille päälle sattuu.Ja kyllä muuten usein pihassa satalasissa riekkuukin.Muissa asumismuodoissa koira ei voi olla niin paljon vapaana kuin ok-talossa.Kukaan omistaja ei kesäpäiväänsä koirapuistossa vietä, ok talossa voidaan olla oikeasti se koko päivä ulkona.Kerrostalossa koira kytketään aina kun se viedään ulos, ok-talossa vain kun lähdetään pois pihasta, ja heti lenkin jälkeen koira on taas vapaana.
      Olen itse himolenkkeilijä,joten koira saa päivittäin reipasvauhtista lenkkiseuraa.
      Meidän koira on parin ensimmäisen vuotensa aikana perustottelevaisuus koulutettu ja pentuna jo sosialistettu, ja on kyllä hyvin sosiaalinen yksilö.Ei hauku vieraita , ei rähjää kellekkään,tulee siis ihan toimeen vieraiden ihmisten ja koirien kanssa.
      Itse haluan asua ok-talossa, se on rauhallisin ja paras tapa mielestäni juuri siksi, että ulkona on paljon tekemistä, ja se "oma rauha".
      Tutuilla on koiria myös kerrostalossa, heidänkin koiransa tulevat juoksemaan pihallemme, koska heillä ei itsellä siihen mahdollisuutta ole.Vaikka käyttävät koiriaan ahkerasti lenkilläkin ja harrastuksissa.Irti juokseminen, on kuitenkin se, josta koirat nauttivat eniten.
      Kyllä se vapaana ulkoilu, ja vapaana ulkona perheen kanssa oleilu kesät talvet on se juttu, miksi koiran on parempi asua maalla, tai ok-talossa omalla aidatulla pihalla.
      Eli ymmärään että kasvattajat ja myyjät haluavat koiran ok-taloon.Lisäksi ok-talossa asuvilla on yleensä, paremmin varaa hoitaa koiran mahdolliset sairastelut jne.Itse myisin kaikki isot koirat ok-taloon, tai sellaiseen kotiin, että edes sukulaisen pihalle joskus irti juoksemaan pääsisi.Pieniä koiria voi kerrostaloissa pitää helpommin, toki niillekkin se vapaana olo on tärkeää.
      Voin ihan omasta kokemuksesta sulle kertoa, että meilläpäin, parin kolmenkymmenen koiran kohdalla, ei keksitä niitä tekosyitä lenkeille lähdön esteenä.Eikä koirat ole mitenkään huonosti pidettyjä, ei narunjatkona olevia,vaan ihan koulutettu on suuri osa, trimmailtuja, ja perhekoiria.Jotka kulkee paljon autoilla harrastuksiin, ja lenkkeilemään muuallekkin kuin omalle kylälle.Näkyy koiria autoissa, ja ihan on kerrottu mulle, että kylä reissulle ottavat monet myös koirat mukaan.Eli turhaa sun huolehtia, täällä meilläpäin on koirilla kaikki enemmän kun hyvin :)

      Kerrostaloissa varmaan löytyy myös niitä, jotka ei vie lenkille koiraansa kun talon kulmalle pikapissalle.Varmasti tiedät myös niistä.Olet varmaan tutkinut sitäkin asiaa...

      Noita samanlaisia luuloja ok-talossa asujien lenkkeilemättömyydestä on ennenkin täällä joku kirjoitellut.
      -joko aloittaja ei tiedä miten ok-taloissa koiria pidetään
      - tai hän on nähnyt muutaman huonosti pidetyn koiran
      -tai hän on katkera ok-talo asujille, ja siksi yrittää keksiä kateuksissaan jotain negatiivistä siitä, kun itellä ei varaa ok-taloon muuttaa ole :)

      • jhgghg

        Tunnen paljon kerrostaloissa asuvia koiria. Ne vain ihmettelevät pihoissaan, miksei kukaan lähde niiden kanssa lenkille tai harrastamaan mitään. Räksyttävät turhautuneina. Joka puolelta maaseutua kuuluu turhautuneiden ja kouluttamattomien koirien haukuntaa, mutta tuskin koskaan kerrostaloista.


      • noonpasniitäkyllä
        jhgghg kirjoitti:

        Tunnen paljon kerrostaloissa asuvia koiria. Ne vain ihmettelevät pihoissaan, miksei kukaan lähde niiden kanssa lenkille tai harrastamaan mitään. Räksyttävät turhautuneina. Joka puolelta maaseutua kuuluu turhautuneiden ja kouluttamattomien koirien haukuntaa, mutta tuskin koskaan kerrostaloista.

        Naapurin koira haukkuu, kerrostalossa.Eli väärässä olet, eikä ole ainut koira joka kerrostalossa haukkuu eroahdistuneena.Parempi kun veis ok taloon, ei haittais naapureita, ulkona olis varmaan onnellisempi, kun vois tarkkailla ympäristöä.


      • entäsitten
        noonpasniitäkyllä kirjoitti:

        Naapurin koira haukkuu, kerrostalossa.Eli väärässä olet, eikä ole ainut koira joka kerrostalossa haukkuu eroahdistuneena.Parempi kun veis ok taloon, ei haittais naapureita, ulkona olis varmaan onnellisempi, kun vois tarkkailla ympäristöä.

        Voi luoja, että ihmiset jaksaa vängätä. Kyllä minäkin olen joskus kuullut koiran haukkuvan kerrostalossa, mutta taatusti enemmän olen haukuntaa (rasittavaakin sellaista) kuullut omakotitaloalueella (jossa itsekin asutaan). Naapurin piski jopa syöksyy aina pihalta tielle räyhäämään, jos siinä tiellä toinen uros kävelee ohi. Se, että sinun naapurin koira haukkuu kerrostalossa, ei todista yhtään mitään. Ei sitten mitään. On siis aivan turhaa jatkaa tätä "minun naapuri tätä, no mutta minunpa tätä" -jauhantaa, sillä jollet pistä pystyyn galluppia todella paljon isommalla otannalla, niin tuo ei edelleenkään todista yhtään mitään. Aivan taatusti niin kerros- kuin omakotitaloasujilla sekä maalla on koirilla ongelmakäyttäytymistä. Siihen ei liity se koira mitenkään, vaan niihin IHMISIIN, jotka voisivat asua vaikka tiipiissä. Ihminen sen haukkuvankin koiran on pilannut, ei koira itse. Koira ei myöskään tiedä monennessako kerroksessa se asuu, joten lenkittäminen ja muu aktivointi on se, mikä merkkaa, ei varsinaisesti asumistyyppi. Sinunkin esimerkin koira olisi onnellisempi, jos sen omistajat osaisivat puuttua ongelmakäyttäytymiseen, asumismuoto ei siinä sen onnellisuudessa merkkaa hittojakaan.


    • mietippäomallekohalle

      Kumman sä omalle kohdalle valitsisit,jos sun se asumuismuoto pitäs "koirana" valita.Jos asunnon koko ja hoito yhtä laadukasta?

      Ok-talo aina vapaus pihassa lenkit hihnassa.
      Kerrostalo aina hihnassa ulkoilut.

      Koirasta muuten näkee helposti kumman valitsisivat.Se näkyy siitä, kun ei kytkettynä näytä niin iloiselta kun vapaana pihassa kurvaillessa.Ja siitä ilosta, kun koira joka ei aina saa olla vapaana, päästetään pihalle vapaaksi.

      • eiitsestäänselvyys

        Omakotitalo ei automaattisesti tarkoita vapautta pihassa. Voi olla niin tiivistä asumista, että parin metrin päässä on naapuri, tai pihaa ei ole välttämättä aidattu edes. Kukaan järkevä ei pistä koiraa langan päähän aitaamattomalle pihalle. Rivitalossa sama homma. Harvoin rivareiden pihat on kunnolla aidattu, muutama metri ja sitten yhteinen iso piha. Siinäkään ei hirveästi kirmata. Joskus omakoti- ja rivitaloasuminen voi ulkoilun kannalta vastata kerrostaloelämää.


      • vapausisosti
        eiitsestäänselvyys kirjoitti:

        Omakotitalo ei automaattisesti tarkoita vapautta pihassa. Voi olla niin tiivistä asumista, että parin metrin päässä on naapuri, tai pihaa ei ole välttämättä aidattu edes. Kukaan järkevä ei pistä koiraa langan päähän aitaamattomalle pihalle. Rivitalossa sama homma. Harvoin rivareiden pihat on kunnolla aidattu, muutama metri ja sitten yhteinen iso piha. Siinäkään ei hirveästi kirmata. Joskus omakoti- ja rivitaloasuminen voi ulkoilun kannalta vastata kerrostaloelämää.

        Meillä se tarkoittaa, omaa pihaa 2hehtaaria :)


      • huomaahetikyllä
        eiitsestäänselvyys kirjoitti:

        Omakotitalo ei automaattisesti tarkoita vapautta pihassa. Voi olla niin tiivistä asumista, että parin metrin päässä on naapuri, tai pihaa ei ole välttämättä aidattu edes. Kukaan järkevä ei pistä koiraa langan päähän aitaamattomalle pihalle. Rivitalossa sama homma. Harvoin rivareiden pihat on kunnolla aidattu, muutama metri ja sitten yhteinen iso piha. Siinäkään ei hirveästi kirmata. Joskus omakoti- ja rivitaloasuminen voi ulkoilun kannalta vastata kerrostaloelämää.

        Höpö höpö...kateus haiskahtaa XD


    • häpee

      pervo trolli.

    • kaikkealöytyy

      Monet haluaa koiralle sen "loppuelämänkodin"...vaikka itse ei jaksanut pitää edes vuotta paria.Miksi kuvittelevat että joku muu jaksaisi, jos koiran kanssa elämä niin vaikeaa....haloota-_-

    • neropattti

      Mistä ne myyjät tietää oletko töissä vai et?? Voithan sä valehdella, tuskin ne työsopimusta kyselee näyttää :D Ite en todellakaan näyttelis työtodistuksia ikinä kellee :D Ja niin helppo on nykyään kusettaa asumismuodossakin, ku nykyään myyjiä ei edes kiinnosta millainen tuleva koti on, sitä ei mennä edes paikanpäälle katsomaan ja luovuttamaan koira niin että itse viedään koira uuteen kotiin. Eih, päinvastoin se pitää itse hakea kuhan kato myyjä saa rahansa , se on se pääasia, se millainen tuleva koti on ni ilmeisesti monelle evvk. Jos mun eteen tulisi joskus aivan helmi koira ja siinä olis vaatimuksena että pitää olla töissä ja omakotitalo ni huijaisin että molemmat löytyy :D Mistäs ne sen tietää kjäh!

    • valinnantärkeys

      Aloitus luultavasti katkeran ja kateellisen kerrostaloasukin aikaansaannos.Muuta syytä ei tuollaiseen voi olla.
      Jos itse myisin pentuja, tietysti valitsisin sen parhaan ympäristön pennulle.Ok-talo ja varakkaat, eläinrakkaat , lemmikinsä tarpeista huolehtivat ihmiset.Jotka eivät eläinlääkärikäyntejä siirtele tai jätä käyttämättä rahapulan takia, eivät osta aina sitä halvinta ruokaa,eivätkä häkitä koiria koska se rikkoo paikkoja, tai häiritsee äänellään naapureita.Hyvin toimeentulevat, huolehtivat elukoistaankin paremmin :)

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Euroviisut fiasko, Suomen kautta aikain typerin esitys, jumbosija odottaa. Olisi pitänyt boikotoida!

      Tämän vuoden euroviisut on monella tapaa täydellinen fiasko. Ensinnäkin kaikkien itseään kunnioittavien eurooppalaisten
      Maailman menoa
      280
      3143
    2. 202
      2888
    3. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      71
      2474
    4. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      222
      1944
    5. Tuollainen kommentti sitten purjehduspalstalla

      "Naisen pillu se vasta Bermudan kolmio on. Sinne kun lähdet soutelemaan niin kohta katoaa sekä elämänilo että rahat"
      Suhteet
      13
      1378
    6. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      42
      1371
    7. Nukkumisiin sitten

      Käsittelen asiaa tavallani ja toiveissa on vielä että tästä pääsee hyppäämään ylitse. Kaikenlaisia tunteita on läpikäyny
      Ikävä
      4
      1327
    8. Syö kohtuudella niin et liho.

      Syömällä aina kohtuudella voi jopa laihtua.On paljon laihoja jotka ei harrasta yhtään liikuntaa. Laihuuden salaisuus on
      Laihdutus
      24
      1298
    9. Muistatko komeroinnin?

      Taannoin joskus kirjoitin aloituksen tänne komeroinnista eli hikikomoreista; syrjäytyneistä nuorista ihmisistä. Ehkä asu
      Suhteet
      51
      1267
    10. Nesteen bensapumput pois, tilalle latausasemat

      Näin se maailma muuttuu, kun Suomessakin liikenneasemat lopettavat polttoaineiden myynnin ja tarjoavat enää sähköä autoi
      Maailman menoa
      162
      1221
    Aihe