Velkajärjestely kokemusta

Cigeyhjojohih

Kuinka suuret velat on olleet yksityisvelkajärjestelyssä? Onko ollut oma talo ja miten sen kanssa on toimittu. Onko puoliso ollut mukanaan. Meillä on vain minä velallinen. Noin 60000. Talo on puoleksi. Asuntolaina on jäljellä. Ulosotossa olen ja pelkään.että kohta haluaa ulosmitatta talomme. Pitääkö olla velkajärjestelyssä töissä vakituisesti kui sitä hakee. Minä opiskelen aikuiskoulutuksessa vakiotyöpaikan ohella. Nyt olen pari kuukautta harjoittelussa ja koulutusrahastosta saan palkan. Onko se este velkajärjestelystä. Mistä olette luopuneet kun olette velkajärjestely saanut. Onko ollut autolainaa jäljellä. Onko pitänyt auto myytä pois vaikka on pitkät työmatkat.miten käy kotille. Kokemuksia kaivataan?

9

80

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Toivoatulevasta

      Ihan ensimmäiseksi suosittelen kääntymään velkaneuvojan puoleen. Minulla aloitettiin velkajärjestely 12/2014. Velkaa oli reilu 30 000€. Puolisoni ei kuulu tähän järjestelyyn, koska olemme avoliitossa, ei naimisissa. Oman talon sain pitää, talo tosin vanha ja huonokuntoinen, mutta velaton. Katsottiin, että omassa on edullisemmat asumiskustannukset kuin vuokra-asunnossa.

      Myönteinen päätös ja vj:n alkaminen oli valtava helpotus, nyt ainakin tietää aina paljonko menee rahaa kuukaudessa mihinkin. Aika hyvin selvittäjän tekemät laskelmat on pitäneet kutinsa. Toimeen tulee, jos ei mitään ylimääräistä kuluerää tule ja elää nuukasti. Ennenkaikkea henkinen helpotus tuli, kun velkakierre katkesi ja on toivoa tulevasta jälleen.

      Nyt vaan heti varaamaan aikaa velkaneuvojalle, minulla tuli helpottava olo heti ensimmäisen puhelun jälkeen ja toivonpilkahdus tulevasta heräsi. Tsemppiä!

      • aloitaja

        Minä olen kyllä naimisissa. Velat eivät ole yhteiset, vain asuntolaina on yhteinen. Velkaneuvojalle olen saanut ajan lokakuulle, Pyysi myös miehen tulot ja kaikki kulujen tiedot. Toisessa tekstissa kerroin jo osa lainoista on ulosotossa. Tekisin kyllä kaiken että koti säilyy. Vuokraiden hinnat ovat samoja mitkä meidämme kuukausierät. Miestä kyllä en halua velkajärjestelyyn, koska minä olen velat tehnyt. Nyt maksan uo.n vierestä muita lainoja ja luulen että kun maksaisin velkajärjestelyssä sen summan, tulevat velat joskus oikeastikin maksetuksi.ottasin kyllä 10 vuoden "rangaistuksen"vastaan, kun saisi vain uo:n pelon niskaasta pois.


    • kokenutsaman

      Jos uo-velkasi on 60000 ja jos talon myynnillä saataisiin edes osa veloista kuitattua, ihan varmasti on myynti edessä!

      • aloitaja

        UO velka ei ole tässä vaiheessa 60000. Kolmea suurempa lainaa maksan ihan normaalisti vielä ja osat ovat perintätoimistoissa. UO:ssa on tällä hetkellä 20000. Velkaneuvojalle olen ajan varannut ja pyysi kaikki velkatoedot ottamaan mukaan ja uo:sta suoraan pyydän lähettämään velkaneuvojalle uo:n velkojen tiedot. En halua tavallaan velkojen anteeksi antoa. Velkajärjestelyssä on yksi mahdollisuus säilyttää asunto. 300 e. on minun lainan osuus kuukaudessa.


      • Bkgyioo

        Yrititkö velkajärjestelyä nimimerkki kokenutsama?


    • Ihmetteli

      Miten tuollaisen velan on saanut aikaiseksi?

    • velatmenijatulitakas

      Sain työttömänä ollessa velkajärjestelyn "nolla päätöksellä", 5 vuoteen ei saa lainaa eikä mitään, paitsi olen kyllä saanut puhelin liittymän ja kanavapaketin sekä netin. Ongelmat alkoi kun sainkin vakituisen työpaikan, tiesin että lisäsuoritus velvollisuus on jos tulot nousee. Nyt lätkäistiin kahdeltsa vuodelta lisämaksusuoritusta reilu 6000 euroa, minulla on nykyään 2 alaikäistä lasta. Puuh, en tiedä yhtään millä saatanan vitun perkeleen helvetillä saan maksettua tuon summan, minulla on järjestelyä vielä 3 vuotta jäljellä ja ootan kauhulla lisää maksuja....

      Paikallinen velkaneuvojan erittäin hyvä neuvo oli että hoida ittes takas työttömäks niin ei tartte maksaa lisämaksusuorituksia....ohhoijaa...

      En ihmettele enää miks niin moni vetää ittensä kiikkuun lähimpään oksaan.

      • toisaaltajatoisaalta

        No ideahan on, että jos/kun tulot nousevat, niin pitää niistä säästää, kun tietää että lisäsuoritusvelvollisuus tulee kumminkin. Ei piä hupeloida kaikkia. Ja lisäsuorituksethan pitää maksaa itse oma-aloitteisesti, ei kannata odottaa että kerralla lätkäistään isompi pompsi. Jos on epävarma, niin viimeistään aina heti uuden vuoden jälkeen edellisvuoden tilinauhojen kanssa velkaneuvojan juttusille, laskevat lisäsuoritusvelvollisuuden edellisvuodelta. Ja laskelmissahan otetaan sitten tuo huoltovelvollisuus huomioon. (toki ihan itse pitää sitten miettiä, että onko järkevää hankkia lapsia maksuohjelman aikana, aina ei tietenkään äidin iän puolesta ole mahdollista odottaa siihen asti, että maksuohjelma on ohi, ennen kuin raskaaksi hankkiutuu mutta silloin kuitenki tietää ja voi varautua siihen, että taloudellinen tilanne tulee olemaan tiukempi)

        Ja lopputuloshan tulee olemaan kuitenkin se, että saat KAIKKI LOPPUVELKASI anteeksi, joten onhan se nyt aika HITON iso etu (kun muut ihmiset ovat velkansa korkoineen kokonaan itse maksaneet).


      • velatonjo

        Joopa joo. Ja minä maksoin joka kuukausi palkastani 1/3, kunnes lähes 40 000 € tuli maksettua. Ei tullut mistään 'alennusta' tai apuja. Minulla kolme alaikäistä.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Kyllä suoraan

      Sanottua vi.tu.taa. Miksi en toiminut silloin. Sama kun olisi heittänyt smagardin menemään.
      Ikävä
      70
      2132
    2. Voisitko nainen kertoa mulle

      Tykkäätkö sä musta, vai unohdanko koko jutun? Mä en viitti tulla sinne enää, ettei mua pidetä jonain vainoajana, ku sun
      Suhteet
      173
      1661
    3. Perustele miksi hän ei

      Ole sopiva sinulle
      Ikävä
      155
      1567
    4. Oisko jii-miehelle jollakin asiaa

      Jos vaikka on jäänyt joku asia sydämen päälle.
      Ikävä
      90
      1358
    5. Miehelle naiselta

      Ajattelen sinua aina, en jaksa enää. Ja luulin, että pidit minusta, mutta silloin olisit tehnyt jotain. Mutta sinä et te
      Ikävä
      50
      1342
    6. Iäkkäät asiakkaat ärsyttävät kaupoissa

      Miksei Kela järjestä palvelua, jolla toimittaisivat ostokset suoraan ikäihmisille? https://www.is.fi/taloussanomat/art-
      Maailman menoa
      287
      1192
    7. Olen syvästi masentunut

      En oikein voi puhua tästä kenenkään kanssa. Sillä tavalla että toinen ymmärtäisi sen, miten huonosti voin. Ja se että mi
      Tunteet
      135
      1069
    8. Miksi sinulla, nainen

      On niin negatiivinen asenne minuun ja yleensäkin negatiivinen käsitys?
      Ikävä
      113
      1033
    9. Mikä oli nainen

      Paras yhteinen hetkemme niistä pienistä ja vähäisistä.
      Ikävä
      75
      1032
    10. Nainen, millainen tilanne oli

      kun huomasit ihastuneesi häneen oikein kunnolla. Missä tapahtui ja milloin
      Ikävä
      54
      892
    Aihe