Lapualle somaleita

Ronttonen

Lapualle tulisi sijoittaa turvapaikkaa hakevia somaleita. Kaupunkikuvaan tulisi näin hieman eloa. Nythän keskusta on täysin autio. Vain tyhjiä kaupparakennuksia ja eläkeläisiä.
Somalit sopisivat muutoinkin lapualaiseen miljööseen ja sen väestöön. Olisi somaa kuulla kuinka muutaman vuoden päästä somalimies puhuu poholaista murretta. Pöntinen nyt asialle.

24

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • lyänkö

      Sua sais vetää läsihin ! ! !

    • panemaaan

      Somalit vie kaikki naiset kun lapualaiset eivät pysty.

    • Asfalttia

      Niin tuli vaan mielehen notta Jokitie pitääs pietä.

      • pigimies

        Samalla siihen pitäisi panna viidenkympin nopeusrajoitus ja kameravalvonta muuten siitä tulee nuorison ja turhautuneen vanhemman miesväen kiihdytysrata, mikä se jo nykyiselläänkin on.


    • Säynätsalo

      Oishan se jämerää jos tuos raitilla muutama rullahuuli toikkarois..

    • somaliastamiehiä

      Ne pitää sitten kasvattaa körttilääsiksi, ja kauhavansomalit kasvatetaan nuorisoseuralaasiksi. Saarahan taas kunnon kylätappeluuhin uutta verta, kun ei nää nykyyset tissiposket osaa eres tapella.

      • purpelo

        Somalit tappelee vain naisten kanssa ja vihaa koiria. Koira on saastainen niiden mielestä.


      • neonainatiineenä
        purpelo kirjoitti:

        Somalit tappelee vain naisten kanssa ja vihaa koiria. Koira on saastainen niiden mielestä.

        Kyllä jos ne meinais saada niistä vielä kettutarhan hoitajia, niin kuin lappajärveläiset suunnitteli, niin sielä ei ketut kauaa vikise. Ne kun ymmärtää sen niin että koira ja kettu ovat samanlaisia.


    • näintodellisuudessa

      Vaan mitäpä tehdä jos tulee vaan Albanialaisia ja Venäläisiä turvapaikanhakijoita, kuten tuolla missä ne tappeli keskenään:

      http://www.uutisvuoksi.fi/Online/2015/08/24/Konnunsuon vastaanottokeskuksessa puhkesi perjantaina rähinä, jota rauhoittamaan tarvittiin neljä poliisipartiota/2015519468280/16

      Miettikää ihan oikeasti, siis venäläisiä ja albanialaisia turvapaikanhakjoita. Samaan aikaa sontasiion, eli Ilkka, valehtelee meille suut ja silmät täyteen juttuja ja kuvia syyrialaisista perheistä, jotka......

      • näinkin

        Taidat itse olla vähän sokea ja sontasiilosta tullut.


      • tairatollaaikasakia
        näinkin kirjoitti:

        Taidat itse olla vähän sokea ja sontasiilosta tullut.

        "Noin 30 hengen albaanijoukko hyökkäsi yhteistuumin keskuksen auton kimppuun. "

        http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/art-1440385058713.html

        "– Kaikki sai alkunsa albanialaisen ja venäläisen turvapaikanhakijan välisestä tappelusta, vastaanottokeskuksen johtaja Jari Kähkönen kertoo Ilta-Sanomille."

        Mitä muumia sen paremmin albanialaiset kuin venäläisetkään tekevät Suomessa turhapaikanhaussa?


      • pulliainen

        kyllä olen nähnyt TV stä että ne yksinäiset lapset "sotilaskarkurit" tulee kaikki Afrikasta ja Arabimaista. Ne on vain etujoukkoja, koko kylä tulee perässä.


      • tietäväinen

        Ei Suomeen oteta albanialaisia turvapaikanhakijoita, koska Albaniassa ei ole turvapaikanhakijan statukseen oikeuttavaa kriisiä.


    • kolloo

      Oliko tuo vitsi? Ei Lapualla voi puhua mistään "kaupunkikuvasta".
      Mielestäni on turhaa provosoida muutenkin rasistisia ja lupsakoita lapualaisia. Tosin aloittaja on varmaan juovuksissa, joten suotakoon hänelle anteeksi.

    • Näinkö_on

      Erilaisuus lisää suvaitsevaisuutta. Erityisesti Lapualle ja lapualaisille se tuntuu olevan tarpeen. Sanoinhan jo taannoinen yritysyhdistyksen puheenjohtaja (kauan aikaa sitten) erotessaan kesken kauden: Ei voi muuta kun erota, kun ihmisissä on maannousemaa napaan asti ja siitä ylöspäin kollonvikaa.

      • josnytkuitenkin

        mistä sitten johtuu että maahanmuuttokriitikot saavat eniten ääniä alueilta, missä on mamuja ja vähiten sieltä missä ei ole juurikaan kokemusta "erilaisuudesta"


      • vaalit2015
        josnytkuitenkin kirjoitti:

        mistä sitten johtuu että maahanmuuttokriitikot saavat eniten ääniä alueilta, missä on mamuja ja vähiten sieltä missä ei ole juurikaan kokemusta "erilaisuudesta"

        Näyttäis olevan pikemminkin päinvastoin. Vai kuinka suuren äänisaaliin persut saivat esim.Helsingissä, vasta 4.suurin puolue, maahamuuttomyönteiset sdp, kokoomus ja vihreät edellä. Kyllä perussuomalaiset on enemmän maaseudun puolue.


    • tolloo

      Kyllä kollojen sekaan somaleita sopisi. Jurot ja yksinkertaiset lapualaiset ja somalit tulisivat varmasti hyvin juttuun. Ei ole kieliongelmatkaan näin esteenä.

    • järkikäteen

      Somalit pitää lähettää pois Suomesta eikä mihinkään Lapualle. Osa niistä on jo 25-vuotta maannut tyhjän panttina ja kuluttanut meidän rahoja. Välillä käyvät Somaliassa lomailemassa. Jos väriä haluatte niin menkää käymään Korkeasaaressa.

    • vähäntietoatässä

      Aloittajan näkemys on kapea . Maailma on muuttunut pysyvästi, ja pakolaisasia on meidän jokaisen asia, haluttiin tai ei. keskuksia voidaan perustaa vaikkei kunta haluaisikaan. lukekaa uutisia niin tiedätte, Kauhavasta sen verran, että ovat viisaita jos ottavat SPR.n rahat ja perustavat keskuksen. Moni ruokakauppias, tennarikauppias, ja muu kauppias ottaa ilomielin päivärahat ja muut keskuksen ostokset vastaan. pyrkivät aina ostamaan paikallisilta. työllistää monta kymmentä henkeä, lisäksi siivousta, vartiointia, tulkkeja, psykologeja, sairaanhoitajia. Voi olla että kauhava saa poliisinkin vielä takaisin lentokentälle. Lapualaaset, ällkää esittäkö tyhmyyttänne, miettikää ensin ja sitten vasta kirjoittakaa.

      • luetosta

        Halla-aholla on asiaa juuri Sinulle:

        Australian malli ja
        suoja-alueet kriisialueiden lähelle

        Maahanmuutosta on tullut EU-politiikan keskeinen teema Välimeren kriisiytyneen pakolaistilanteen ja Etelä-Eurooppaan kohdistuvan maahanmuuttopaineen seurauksena. Halla-ahon mielestä pakolaistulvan hillitsemiseksi Euroopan pitäisi ottaa käyttöön Australian malli, jossa laitonta rajanylitystä ei palkita oleskeluluvalla.

        – Oleellista niin Euroopan oman edun kuin turvapaikanhakijoiden turvallisuudenkin kannalta on lopettaa liikenne Välimerellä. Meripelastusoperaatiot ovat suoraa tulonsiirtoa ihmissalakuljettajille ja houkuttelevat yhä useampia siirtolaisia merelle. Yksi ratkaisu voisi olla EU:n ylläpitämien suoja-alueiden luominen kriisialueille tai niiden välittömään läheisyyteen. Tällaisilla suoja-alueilla ihmisten välttämättömät tarpeet voitaisiin tyydyttää, ja turvapaikkahakemusten käsittely voitaisiin suorittaa siellä, Halla-aho ehdottaa.

        Dublin-menettelyllä
        ei mitään virkaa

        Halla-aho pitää yhtenä keskeisenä ongelma tällä hetkellä sitä, että kielteisenkään päätöksen saaneita turvapaikanhakijoita ei saada tehokkaasti poistettua Euroopasta. Niin sanotulla Dublin-menettelyllä ei ole hänen mielestään mitään virkaa, kun maat päästävät pakolaiset jatkamaan kirjautumatta muihin EU-maihin.

        – Dublin-menettelystä on tullut kuollut kirjain taakanjakomekanismien myötä. EU puhuu paljon siirtolaisuuden ja pakolaisuuden alkusyihin pureutumisesta, mutta nämä ovat pitkän aikajänteen kysymyksiä. Lyhyellä aikavälillä EU tuntuu nostaneen kädet pystyyn ja yrittää vain selviytyä tulijavyörystä tavalla tai toisella, Halla-aho toteaa.

        Sisärajoille valvontaa

        Presidentti Sauli Niinistö on ilmaissut huolensa Eurooppaan suuntautuneesta ja rajuihin mittasuhteisiin kasvaneesta muuttoliikkeestä. Niinistö kysyi viime viikolla suurlähettiläspäivillä pitämässä puheessaan, että kestääkö esimerkiksi Schengen-järjestelmä mitä tahansa. Niinistön mielestä vapaa liikkuvuus ei voi olla hallitsematonta liikkuvuutta.

        Pakolaistulva on kasvanut niin rajusti, että esimerkiksi Unkarissa sitä yritetään pysäyttää lähes 200 kilometriä pitkän piikkilanka-aidan avulla. Halla-aho ei pidä mahdottomana, että ihmisten vapaata liikkumista alettaisiin valvoa Euroopan sisällä.

        – Schengen-sopimus ja EU:n sisäinen vapaa liikkuvuus edellyttävät, että yhteinen ulkoraja on hallinnassa. Tällä hetkellä se ei ole, ja paine sisärajojen valvonnan uudelleenkäynnistämiseen kasvaa kaikkialla Euroopassa, Halla-aho arvioi.

        Turvapaikanhakijat
        parakkikyliin?

        Suuren turvapaikanhakijamäärän takia vastaanottokeskusten tilat ovat loppuneet Suomessa kesken ja uusia on avattu tai niiden perustamista suunnitellaan useilla paikkakunnilla. Vastaanottokeskusten perustaminen on aiheuttanut kovaa keskustelua niiden puolesta ja vastaan.

        – Vastaanottokeskuksia ylläpitävälle Punaiselle Ristille keskukset merkitsevät työpaikkoja ja majoitukseen soveltuvien kiinteistöjen omistajille julkista rahaa, Hallo-aho muistuttaa.

        Halla-ahon mielestä vastaanottokeskuksia ei pitäisi ylläpitää vuokratiloissa kaupunkien keskustoissa, koska se avaa mahdollisuuksia keinotteluun.

        – Esimerkiksi Kreikka majoittaa turvapaikanhakijat aidattuihin parakkikyliin. Tällainen kustannustehokkaampi ratkaisu voisi tulla kyseeseen myös Suomessa.

        Vastaanottokeskus ei
        ole kultakaivos

        Useissa kunnissa lasketaan, että vastaanottokeskuksen perustaminen voisi tuoda paikkakunnalle valtion rahaa ja työpaikkoja. Halla-aho korjaa luuloa keskuksen tuomasta rahavirrasta.

        – ”Valtion raha” on todellisuudessa kuntalaisilta itseltään verotettua ja valtion byrokratian kautta kierrätettyä rahaa. Tietysti valtiolta saatavat korvaukset voivat näyttää hyvältä kunnan taseessa, mutta maksajana on aina viime kädessä kuntalainen itse. Vastaavasti vastaanottokeskuksen tuomat työpaikat rahoitetaan verorahalla.

        Rikollisuus ja
        turvattomuus lisääntyvät

        Mikäli pakolaistulvan kasvua ei saada pysäytettyä, niin Halla-ahon mielestä Suomessa tapahtuu sama kuin mikä on tapahtunut Ruotsissa ja monessa muussa Euroopan maassa jo aiemmin.

        – Rikollisuus ja turvattomuus lisääntyvät ja muodostuu siirtolaislähiöitä. Yhä suurempi osa hyvinvointipalvelun ja turvallisuuskoneiston resursseista käytetään maahanmuuton ongelmien ja epäonnistuneen integraation lääkitsemiseen, Halla-aho päättelee.

        https://www.suomenuutiset.fi/halla-aho-siirtolaistulva-vaarantaa-vapaan-liikkuvuuden/


      • Mielipide_nykymenosta

        Valtion raha on aina, kohteesta riippumatta, veronmaksajilta pois.
        Suomessa on aina, siis niin kauan kuin muistan, keskitytty lähinnä siihen, miten mikäkin ryhmä saisi lisää "valtion rahaa".
        Näyttää tulleen nyt sen suhteen loppu vastaan.
        Maahanmuuttajista sanoisin, että pidä olla vastaan, jos vain jostain hommia löytävät tai sitten itse jotain firmaa alkavat "pyörittää".
        Suurista pakolais- jne. määristä olen sitä mieltä, että kyllä maailmassa ihmisiä piisaa vaikka kaikesta muusta pulaa olisikin.
        Kyllä muuallakin on fiksuja ihmisiä kuin Lapualla, vaikka ei aina ollakaan niin "komiasta suvusta"


    • Yhteistävastuuta

      Syyrialaisia ja muita avuntarvisijoita kyllä mahtuu. Kouluja on paljon tyhjillään jotka ei kelpaa sisäsiittoisille Kosolan sukulaasille.

    Ketjusta on poistettu 3 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      97
      2803
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      104
      2380
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      91
      2160
    4. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      16
      1944
    5. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      42
      1796
    6. 152
      1782
    7. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      45
      1767
    8. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1716
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      131
      1510
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      41
      1304
    Aihe