Infoa Barcelonaan matkaaville

Barcelona-matkaaja

Jees Elikkäs ajattelin kirjoitella vähän infoa tuleville reissaajille, koska ennen omaa reissua oli kohtalaisen vaikea löytää monista itseä kiinnostavista asioista tietoa.

Ensiksikin hotellin sijainti. Me majoitumme El Ravalissa Tryp Apolo Hotelissa. Sijainti oli hyvä. Kävelymatka Ramblalle ja satamaan. Metrolla pääsi kätevästi liikkumaan nähtävyyksien lähettyville. Lähin asema oli ihan hotellin vieressä, Paral-lei tai jotain sinnepäin. Hotellissa oli myös se etu, että hotelliasiakkailla on mahdollisuus käyttää lähistöllä sijaitsevaa kuntosalia ilmaiseksi. Respasta saa jokaista kertaa varten erikseen lapun, joka pitää sitten antaa salin aulassa työntekijälle. Passi pitää olla mukana!! Tästä kerrasta oppineena vielä parempi sijainti hotellille olisi ollut Catalunya placan tuntumassa.

Jos haluaa mennä katsomaan jalkapalloa, Barcan liput on kätevä ostaa heidän omasta lippukaupastaan. Liput saa pdf:nä ja tulostettu liput sitten vain mukaan. Luottokorttia tosin tarvitsee lippujen ostamiseen.

Yleisesti ottaen kun nätävyyksiä menee katsomaan, menkää hyvissä join jo ennen kuin paikka aukeaa. Sagradalla oli jo tunti ennen aukeamista jonoa lipunmyyntIin. Onneksemme olimme siellä jo silloin ja selvisimme lyhyellä jonotuksella. Otimme liput, joilla pääsimme myös yhteen tornista. Lippuun oli merkitty kellonaika. Aika oli klo 10 eli n. tunti piti odotella. Aika meni nopeasti kuvia otellessa viereisessä puistossa. Viittä vaille pääsimme sisään. Missään ei kylläkään lukenut, että lippuun merkitty aika oli samalla aika myös torniin nousevaan hissiin. Onneksi lipunmyynti kuitenkin sanoi, että do tower first. Niinpä ehdimme ajoissa.

Casa Batlloon menimme vasta avaamisen jälkeen jonottamaan, siellä jonotus kesti vain muutaman minuutin. Tibidabolle menimme kätevästi bussilla Catalunya placalta, hinta 2,90. Montjuïcille menimme omalta metroasemaltamme funicularilla alkumatkan ja lopun matkaa kävellen, koska köysirata ei vielä ollut auki. Alas tulimme sillä. Linna oli ihan hyvä näköalapaikka, saimme hinnasta alennusta, koska alle 29v. viiden euron sijasta 3e.

Montserratille teimme retken, jolle liput ostimme Barcelona Turisme -sivustolta. Easy Montserrat reilu 40e. Reissulla kaikki toimi moitteettomasti. Matka vuoren juurelle ilmastoidulla bussilla, loppumatka junalla. Näin pääsee luostarin tasolle. Siitä ylöspäin huipulle pääsee funicularilla. Se pitää maksaa erikseen, 10e maksaa meno-paluu. Meillä aika riitti siihen, että käytiin ensin vilkaisemassa miltä luostarissa näyttää ja sen jälkeen huipulle ja takaisin. Ns. Mustaa Madonnaa emme menneet katsomaan. Ensinnäkin ei kyseisen pienen patsaan takia huvittanut jonottaa tuntia tai enemmänkin, eikä toisekseen olisi ollut aikaakaan.

Teimme myös päivämatkan Valenciaan. Junalippujen ostaminen oli ihan oma projektinsa. Menimme kaksi päivää aikaisemmin Sants-asemalle ostamaan lippuja. Siellä oli automaatteja, joista lippuja saa vain kortilla. Meillä oli tätä matkaa varten nostettuna käteistä. Sitten menimme tiskille, heiltä saa vain seuraavalle päivälle. No seuraavana päivänä tulimme takaisin ja onneksi siellä oli henkilökunnasta heppu neuvomassa jonossa olevia. Saimme nopeasti kuulla, että meidän pitääkin ottaa vuoronumero ja jonottaa siinä vieressä. Odotusta ei onneksi kestänyt kauaa ja virkailija osasi englantia. Saimme meno-paluun 76e/hlö. Valencian metrossa en tykännyt, jotenkin outo... Menimme sillä kuitenkin lähelle Bioparc-eläintarha. Se oli aivan mahtava paikka! Sinne ei olisi saanut viedä mitään elintarvikkeita. Noh eväät oli repun pohjalla ja survon päälle hupparin ja sateenvarjot (mukana varmuuden vuoksi) niin vaikka piti reppua avata niin pystyin sillä tavalla näyttämään, etteivät eväitä huomanneet. Edessä olleella vanhemmalta pariskunnalta jotain takavarikoitiin. Bioparcista menimmekin taksilla Oceanograficiin. Siellä saikin sitten jonottaa oikein urakalla, noin tunnin. Olihan se iso kompleksi, mutta ei tehnyt suurta vaikutusta. Ehkä vähän siksikin kun olimme pari päivää aiemmin käyneet Barcelonan akvaariossa. Onhan se sinänsä iso juttu, että näki mursua, valaa ja pingviini, mutta liian pienet tilataan niillä on. Varsinkin yksi valas säälittävää kun yrtti mennä kalterin läpi.. Hieman katselimme vielä moderneja rakennelmia ja Turia-puistoa kunnes lähdimme taksilla takaisin Joaquin sorolla -asemalle. Ihmettelin vähän miksi siellä oli turvatarkastus ennen kuin pääsi junaan. Siis samaan tyyliin kuin lentokentällä tavaroiden läpivalaisu.

Sitten takaisin Barcelonaan. Kävimme myös satamassa köysiradan, joka kulkee uimarannan tuntumasta Montjuïcille kulmille aika korkealla. Oli pelottavampi koppero kuin se, jolla menimme Montjuïcille linnalta alas aiemmin. Täyteen ahdettu ja ulkoisestikin kopperompi. Tähän myytiin ainakin meidän sinne mennessä lippuja vain yhdensuuntaiset, ja jono oli melkoisen pitkä, ehkä reilu tunti meni.

Liikkumisesta yleensä. Kannattaa ostaa 10-kerran kortteja. Meillä niitä kahdestaan meni viikossa 4. Maksavat n. 10e/kpl.

5

218

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Barcel8na-matkaaja

      Font magica kannattaa ehdottomasti käydä tsekkaamassa. Ilta-aikaan hieno show. Showta ei kuitenkaan ole joka ilta. Valot ja musiikki saavat ihmeitä aikaan.

      Parc Güell on myös näkemisen arvoinen paikka. Ja menkää ja maksakaa sisäänpääsy. Me luimme ennen matkaa, ettei kannata maksaa. Olisi kannattanut. Sinnepä vaan myytiin lippuja, joissa on kellonaika sisäänpääsy varten. Meilläpä ei ollut kelloja ja puhelimetkin hotellissa. Emme voineet siis mennä. Noh jätimme sen sitten seuraavalle reissulle. Seuraavalla reissulla täytyy käydä vierailemassa myös kansallismuseossa, joka sijaitsee ihan Font Magican vieressä. Reissut Pyreneille ja PortAventuraan voisivat olla mukavat.

      Loppuun vielä noista pukeutumissäännöistä. Sagradaan näkyi pääsevän ilman kontrollia mm. mikrosortseissa. Barcelonan katedraalissa oli tarkempaa, ja siellä käännytettiinkin moni nainen ovelta. Joka on siinäkin nähnyt bisneksen, koska myivät isoja huiveja edustalla. Montserratissa pääsee ainakin ilmaisille alueille ilman kontrollia vaatteista. En sitten tiedä onko tarkempaa Mustan Madonnan luokse mentäessä. Myöskään Tibidabolla ei kirkkoon vaadittu peittävämpää pukeutumista.

    • Barcelona-matkaaja

      Sen verran vielä, että taskuvarkaita ym. huijareita ei osunut viikon aikana kohdalle. Ehkä olivat lomalla? Tai sitten keskustelupalstoja ym. lukeneeni olimme niin tarkkana tavaroidemme kanssa, ettei meitä kannattanut edes yrittää ryöstää. Ramblalla ainakin päiväaikaan kiinnitin huomiota poliisien läsnäoloon siellä sun täällä. Voisiko olla, että lisäämällä poliisien määrää pääkadun röökiä olisi saatu vähenemään..

      • Barcelona-matkaaja

        Siis rötöksiä eikä röökiä :D nää nykyvempaimet tykkää "korjata" tekstiä...


    • Karamellikka

      Kiitos opastuksista. Sunnuntaina matkaan ja huoneistohtelli rannalta. Suunnitelmissa käydä ainakin siinä kirkossa joka vieläkin keskeneräinen ja "Kandipuistossa", taide kiinnostaa tyttöjä. Toivottavasti on jalakpallomatsejakin. Vesiurheiluvälineet mukana joka on matkan päätarkoitus.

    • Vinkkinä

      Sagrada di familiaan kannattaa ostaa etukäteen lippu netistä. Ei tarvitse jonottaa.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Cynthia Woods

      😋😍😋😍😋😍😋😍😋 💋 ­­­N­­y­m­­­f­o­­m­­a­­a­­­n­i -> https://x18.fun/girl04372247#CynthiaWoods 🔞💋❤️💋❤️💋🔞�
      YIT-Yhtymä
      1
      14846
    2. Aimee Dvorak

      😍😋😍😋😍😋😍😋😍 💋 ­­N­­­y­­­m­­f­o­m­a­a­n­­­i -> https://x18.fun/girl02740429#AimeeDvorak 🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞💋💋
      0
      3049
    3. Stephanie Love

      😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋 ❤️ ­­N­y­­­m­f­­o­­m­­­a­a­­n­­­i -> https://x18.fun/girl01692207#StephanieLove 🔞❤️💋❤️💋❤️
      Lappi
      0
      3046
    4. Molly Graham

      😍😋😍😋😍😋😍😋😍 😍 ­­N­­­y­­m­­­f­­­o­­m­­a­a­n­i -> https://x18.fun/girl02277975#MollyGraham 🔞❤️💋❤️💋❤️🔞❤️
      Puhelimet
      0
      3045
    5. Rachelle Reynolds

      😋😍😋😍😋😍😋😍😋 🔞 ­N­­­y­­m­f­­­o­­m­­­a­­a­n­i -> https://x18.fun/girl03175674#RachelleReynolds 🔞❤️💋❤️💋❤️
      Etelä-Savo
      0
      3045
    6. Becky Steele

      🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑 💋 ­­N­y­­­m­­f­­­o­­­m­­a­a­­­n­­i -> https://x18.fun/girl05250014#BeckySteele 🔞❤️💋❤️
      Arkkitehtuuri
      0
      3045
    7. Allison Queen

      🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒 ❤️ ­N­­­y­m­­­f­­­o­­m­a­a­­­n­­­i -> https://x18.fun/girl07854217#AllisonQueen 🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞
      Vedonlyönti
      0
      3044
    8. Pamela Orr

      😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋 🍒 ­­­N­y­­m­f­­o­­­m­a­­­a­­­n­­­i -> https://x18.fun/girl06055581#PamelaOrr 🔞❤️💋❤️💋❤️🔞
      Star Wars
      0
      3044
    9. Lakeisha Coleman

      🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑 💋 ­­N­y­­­m­f­­o­­m­a­­­a­n­­i -> https://x18.fun/girl08105348#LakeishaColeman 🔞💋❤️💋❤️💋🔞
      Synnytys
      0
      3040
    10. Jennifer Mitchell

      🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑 🔞 ­­N­y­­m­­­f­o­­m­­­a­a­n­­­i -> https://x18.fun/girl08490246#JenniferMitchell 🔞❤️💋❤️💋❤️
      Joensuu
      0
      3039
    Aihe