Koskelan naapurit suvaitsevat yhä

KumpulaKäpyläHyväMesta

Koskelan sairaalassa on ollut paljon tyhjää tilaa, joten en ihmettele sen ottamista maahantulijoiden väliaikaisasumiseksi. Onhan se ratkaisuna hotelleja halvempi, ne kun on tarkoitettukin maksavien tulokkaiden varalle.

Koskelan laaja sairaala-alue on sitä paitsi suvaitsevana pidetyn Käpylän ja Kumpulan vieressä, niin että peräkylien rasistien pitäisi olla erityisen vahingoniloisia, kun kumpulalaisille kävi näin "huonosti"?

Vaikka kumpulalaisten - olen siellä itsekin pitkään asunut - en ole kuullut valittavan. Olemme suvaitsevaista väkeä. Pikemmin on tullut tarjouksia toimittaa vuodevaatteita ym. apua saapujille, ehkä enemmän kuin Koskelan henkilökunta pystyy vastaan ottamaan. Työtäkin on vastaanottokeskuksesta kyselty - aina se muutaman kielitaitoisen työllistää, mikä ei vallitsevassa työllisyystilanteessa ole paha.

Ainoat, jotka eivät näytä Koskelan väliaikaisesta majoitustilasta tykkäävän ovat SVL:läiset, jotka ovat liimailleet tienoolle pelottelevia propagandalappujaan. Ovat tiettävästi toispaikkakuntalaisia. Kumpulalaiset ja käpyläläiset, minä mukaan lukien, ovat kilvan näitä lappuja jo pois ottaneetkin. Myös poliisin mukaan ne saattavat täyttää kansanryhmää vastaan kohdistuneen kiihotuksen tunnusmerkit.

Miksi Helsingin Koskelaan perustettu vastaanottokeskus näyttää herättävän suurempia pelkoja Kehä 3:n ulkopuolella kuin itse Koskelan sairaalan vieressä?

Koskelan sairaalan alueeseen liittyy muuten mukavia muistoja: olen mennyt naimisiin Koskelan sairaalan vanhassa kirkossa.

:)

Ja vielä hymiökin, vaikka avauksellani taisin murtaa nuivien vastakommenttien ylivuotavan padon.

22

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Hauturikolmannessapolves

      Kakolan mäellä turussa on hyvät tilat niille! Ja nää pakolaisetkin vanhenee/kuolee niin minnekäs ja kukas ne hautaa? Ev.lut seurakunta ei varmaan niille musuille kelpaa?

      • EiKakolastaKuitenkaan

        Kakolalaisetkin ovat tunnetusti olleet naapureitaan kohtaan rauhallisia.


    • Kokonaisnäkemys

      Helsingillä on tyhjiä tiloja muuallakin, mm. Nurmijärven Röykän vanha sairaala, jota ei yrityksistä huolimatta saatu kaupaksi. Tilaa noin tuhannelle, ja päälle tyhjinä olleet entiset henkilökunnan asunnot, joihin ei liioin vuokralaisia saatu.

      Nurmijärven kunta ehkä nurisisi, mutta kyseessä oleva kiinteistö on kiistatta Helsingin. Sitä paitsi ei olisi paha Nurmijärven kummallekaan ottaa välillä vähän vastuuta. Tähän asti Nurmijärvi on vain yrittänyt kuoria kermat kakusta ja houkutella pääkaupunki seudun isot veronmaksajat asukkaikseen.

      • UuteenAluepolitiikkaan

        Nurmijärven Röykän sairaala on iso ja ympäristö kaunis, mutta tähän tarkoitukseen toki hankala. Viranomaismatkat Helsinkiin olisivat pitkät ja yksin kaupassakäyntiinkin asukkaat tarvitsisivat tilausbussin.

        Vastaanottokeskuksessa asuminen on tietenkin väliaikaista. Suuremmat vaikeudet koittavat kun oleskeluluvan saaneille pitää osoittaa asunto - Helsingin asuntojonot ovat pitkät ja hinnat korkeita.

        En näe muuta kuin suuremman valtiollisen roolin vastaanottokysymyksessä. Helsinki selviää vastaanottokeskuksesta hyvin, mutta pysyvämpi asuttaminen on kasvukeskuksissa kallista.

        Ratkaisu voisi olla asuttaminen hiljeneviin taajamiin, joita ovat Salo, Kotka ja Kouvola. Etenkin Kouvola hyvien ratayhteyksien takia voisi saada valtion asuttamis- ja kouluttamistoimin piristysruisketta. Rakennemuutos on myllännyt Kymenlaaksoa.


      • NurmijärveltäNurinaa

        Röykän käyttöönottoa vastaanottokeskuksena asettui vastustamaan 30.8. Hufvudstadsbladetin mukaan ainakin Nurmijärven RKP:n osasto. Perusteet aika pitkälle samat kuin edellä: viranomaisyhteydet Helsingistä Röykkään ovat tarpeettoman pitkät. Julkista liikennettäkään lähelle ei juuri ole, joten kauppamatkatkin pitäisi tehdä tilausbussilla.

        Toisaalta, kauempana maakunnissa vastaavat asiointimatkat ovat varsin tavallisia.


      • VastuunkantoPalkittakoon
        UuteenAluepolitiikkaan kirjoitti:

        Nurmijärven Röykän sairaala on iso ja ympäristö kaunis, mutta tähän tarkoitukseen toki hankala. Viranomaismatkat Helsinkiin olisivat pitkät ja yksin kaupassakäyntiinkin asukkaat tarvitsisivat tilausbussin.

        Vastaanottokeskuksessa asuminen on tietenkin väliaikaista. Suuremmat vaikeudet koittavat kun oleskeluluvan saaneille pitää osoittaa asunto - Helsingin asuntojonot ovat pitkät ja hinnat korkeita.

        En näe muuta kuin suuremman valtiollisen roolin vastaanottokysymyksessä. Helsinki selviää vastaanottokeskuksesta hyvin, mutta pysyvämpi asuttaminen on kasvukeskuksissa kallista.

        Ratkaisu voisi olla asuttaminen hiljeneviin taajamiin, joita ovat Salo, Kotka ja Kouvola. Etenkin Kouvola hyvien ratayhteyksien takia voisi saada valtion asuttamis- ja kouluttamistoimin piristysruisketta. Rakennemuutos on myllännyt Kymenlaaksoa.

        Kouvola ilmoitti ottavansa turvapaikanhakijoita.

        Sen sijaan Keuruu ja Vihti katsoivat parhaaksi kieltäytyä valtionavustuksista.

        Valtion tukiaiset virtaavat tämän vastuunkannon muistaen lähivuosina perustellusti Kouvolalle, mutta yhtä perustellusti jäävät Keuruulta ja Vihdiltä saamatta.

        Menenpä ostamaan lakritsia. Kouvolaista tietysti.


    • päivääjakiitos

      Ovat erittäin kohteliaita ja asiallisia ihmisiä.

      • hyvästiIkuisesti

        Tottakai kelassa noin asioidaan. Ei tarvii edes papereita täyttää. Päivää sitten käsi ojossa otetaan rahat ja sanotaan kiitos.
        Olipas siinä kohtelias nuorukainen.


    • aghk45

      Outo ehdotus Ylen sisältä: ISIS:in hirmuteot sensuroitava uutisista

      Muut uutiset
      Viikon 5. luetuin
      67 kommenttia

      Sananvapauspalkinnon saanut Ylen toimittaja vaatii uutisten sensurointia.

      ”Kehotan suomalaista valtamedia lopettamaan isisken hirmutekojen ja propagandan uutisoinnin. Näillä uutisilla saadaan vastakkaisen asettelun valtaväestön ja muslimien keskuudessa, ja näillä palvelemme just isista ja islamafoobikoita.”

      Näin kirjoittaa Abdirahim Husu Hussein Facebook-seinällään.

      husu

    • Takaisintakaisin

      Somaliaan takaisin palannut somali kertoi, että siellä on rauhallisempaa kuin suomessa!

    • gutpaiIkuisesti

      Kaikki somalin näköiset somaliaan . Mustanaama ja islam ärsyttää. Ei en oo rasismia en vain tykkää.

      • tykkäämitätykkäät

        Jos et tykkää niin se on lähinnä sinun ongelmasi. Sinun tykkäämisesi mukaan ei maailma toimi, joten pitäisikö sinun itsesi mennä Somaliaan, saisit siedätystä, ehkä sitten olisi helpompi täälläkin asua.
        Ei taida helposti paikkaa löytyvän sinun tykkäämisellesi. Pohjois Korea voisi olla somalivapaa paikka, mutta tuskin siitäkään tykkäät ?


      • mutkumuku

        Somaliassa ei saa päivärahoja,sen vuoksi en halua sinne,täällä on mutulle paratiisi olot tarjolla.Vielä pitäis joka aamu saada koraani viirret ulos keskusradiosta kadulle ja lähijöihin.


      • gutpaiIkuisesti

        Pohjoiskoreassa ei muslimit hillu. Se on hyvä se. Somaliaan menisin lomalle jos sinne somalit älyäisi rakentaa turistikohteita.
        En mene kenenkää kotiin loisimaan niin kuin luuseri muslimit. Kuvottaa nähdä kadulla uskonnon tunnuksia. Niinkuin nämä lakanalla peitetyt akat ja huivipäät.

        Saisi toimia tykkäämiseni mukaan mutta roistot ja hyväksikäyttäjät pärjää. Suvakkien suostumuksella.
        Olen sitä mieltä vielläkin muslimit omiin maihinsa ja somalialaiset somaliaan. Olispa suomalaisen hyvä tulla lomaileman somaliaan ei tarviis tulkkia. hopi hopi sinne vaan.


    • annanpilluaheti

      Taidat olla kiimainen vanha horisko joka katselee karvaisia isis kannatajia

    • suvaitsevainen_vihreä

      Ihanaa!
      Suvaitaan!
      Rikkaus ja voimavara!
      Avatkaa ovenne, lisää tiloja tarvitaan!
      Suomi on rikas maa!
      Buu rasistit!

    • ollakkovaikoeikö

      Eikö meitä ole käsketty suvaitsemaan. Jos on erimieltä siitä on oltava hiljaa tai rasismi kortti heilahtaa. Minkävärinen se kortti mahtaa olla.

      • ÄlämölöPönttöönPlöts

        Oikea vastaus: vain viimeisin.

        Kuitenkin ykkönen ja kakkonen eivät saa keskustelua käyntiin, kun Se kolmas, rasisti, vetää lokaan molemmat keskustelua yrittäneet.

        Ehkä ratkaisut maahanmuuttokysymyksiin syntyvätkin hiljaisin virkamiespäätöksin eivätkä "keskustelussa", joka pahimmillaan on vain pahansuopaisten ja tietämättömien älämölöä.


    • eyuii

      Työikäiset maahanmuuttajat saivat keskimäärin 780 euroa enemmän sosiaalietuuksia kuin kantaväestö vuonna 2011. Suhteutettuna summa on noin neljänneksen suurempi kuin kantaväestön saamat sosiaalietuudet.

      Kelan tutkimusosaston julkaisemasta työpaperista ilmenee, että eroa selittää etenkin maahanmuuttajien heikko työllisyysasema.

      780 euron suuruinen ero rakentuukin selvästi perusturvaetuuksien käytölle. Niihin kuuluvat muun muassa työmarkkinatuen ja yleisen asumistuen. Kantaväestölle maksetaan puolestaan enemmän opintotukea, työkyvyttömyyseläkkeitä sekä erilaisia ansiosidonnaisia etuuksia.

      Tutkimuksessa on tarkasteltu pääasiassa Kela maksamia sosiaalietuuksia, eikä siinä ole huomioitu sellaisia kuntien maksamia tukia, kuten toimeentulotuki ja sairauspäiväraha. Helsingin kaupungin nuorten palvelujen ja aikuissosiaalityön johtaja Maarit Sulavuori kertoi toimitukselle, mitä kaikkea toimeentuloasiakkaille voidaan maksaa.

    • PopulisminPyrrhos

      Helsinkiläiset ovat toista maata.

      Ilmeisesti Helsinki on jälleen nettosaaja, kun valtio jakaa tukia maahanmuuttajista huolehtimiseen.

      Forssa, Vihti ja Keuruu ajoivat pois asukkaat, kehityksen ja valtionavun. Tuskin ovat suurien menestyjien joukossa Suomen kuntien parissa lähivuosina.

    • torsoorpo

      Kyllä tämä sisäministeri Orpo pitäis erottaa, juippi uhkailee kuntia ketkä eivät haluu välim. veneilijöitä. Orpo on sitä mieltä eittei kunnan päätöksiä kunnioiteta, vaan mutut viedään vaikka väkisin.

    Ketjusta on poistettu 3 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Cynthia Woods

      😋😍😋😍😋😍😋😍😋 💋 ­­­N­­y­m­­­f­o­­m­­a­­a­­­n­i -> https://x18.fun/girl04372247#CynthiaWoods 🔞💋❤️💋❤️💋🔞�
      YIT-Yhtymä
      2
      14881
    2. Aimee Dvorak

      😍😋😍😋😍😋😍😋😍 💋 ­­N­­­y­­­m­­f­o­m­a­a­n­­­i -> https://x18.fun/girl02740429#AimeeDvorak 🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞💋💋
      0
      3069
    3. Stephanie Love

      😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋 ❤️ ­­N­y­­­m­f­­o­­m­­­a­a­­n­­­i -> https://x18.fun/girl01692207#StephanieLove 🔞❤️💋❤️💋❤️
      Lappi
      0
      3066
    4. Rachelle Reynolds

      😋😍😋😍😋😍😋😍😋 🔞 ­N­­­y­­m­f­­­o­­m­­­a­­a­n­i -> https://x18.fun/girl03175674#RachelleReynolds 🔞❤️💋❤️💋❤️
      Etelä-Savo
      0
      3065
    5. Becky Steele

      🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑 💋 ­­N­y­­­m­­f­­­o­­­m­­a­a­­­n­­i -> https://x18.fun/girl05250014#BeckySteele 🔞❤️💋❤️
      Arkkitehtuuri
      0
      3065
    6. Allison Queen

      🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒 ❤️ ­N­­­y­m­­­f­­­o­­m­a­a­­­n­­­i -> https://x18.fun/girl07854217#AllisonQueen 🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞
      Vedonlyönti
      0
      3064
    7. Pamela Orr

      😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋 🍒 ­­­N­y­­m­f­­o­­­m­a­­­a­­­n­­­i -> https://x18.fun/girl06055581#PamelaOrr 🔞❤️💋❤️💋❤️🔞
      Star Wars
      0
      3064
    8. Lakeisha Coleman

      🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑 💋 ­­N­y­­­m­f­­o­­m­a­­­a­n­­i -> https://x18.fun/girl08105348#LakeishaColeman 🔞💋❤️💋❤️💋🔞
      Synnytys
      0
      3060
    9. Molly Graham

      😍😋😍😋😍😋😍😋😍 😍 ­­N­­­y­­m­­­f­­­o­­m­­a­a­n­i -> https://x18.fun/girl02277975#MollyGraham 🔞❤️💋❤️💋❤️🔞❤️
      Puhelimet
      0
      3055
    10. Nancy Taylor

      😍😍😍😋😋😋😋😍😍😍 ❤️ ­­­N­­­y­m­­­f­o­m­­­a­­­a­n­­­i -> https://x18.fun/girl01560856#NancyTaylor 🔞💋❤️💋❤️💋
      Kauris
      0
      3054
    Aihe