Teräase aina mukana.

UrbanWarrior

Mitä miieltä olette teräaseen kantamisesta? Itselläni aina mukana terävä laadukas taittoveitsi sekä autossa kirves.

72

6415

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Roselli

      Taidat olla erämiehiä. Noita värmehiä ei kyllä kylillä tarvitse, ellei halua saattaa itseään tosikuseen.

    • Janetskij

      Itsekkin puukoharrastaja mutta en kanna mitään teräasetta julkisilla paikoilla.
      Miksi pitäisi?

    • linerlock

      Minäkin kannan terää melkein jokapaikkaan mukanani itsepuollustustarkoituksessa. Monesti jopa tarvinnut sitä, riippuu minkälaista elämää viettää. Tuskin tavallisen normaalia elämää viettävän ihmisen tarvitsee täällä lintukodossa aseistautua, ainakaan vielä... Maailma muuttuu. Mutta muistakaa, kun tilanne etenee niin pitkälle että joutuu tekemään päätöksen että vetää veitsen esiin on myös osattava sekä olla valmis käyttämään sitä.

      • hölmönhommiane

        Sinä varmasti myös vietät ison osan elämästä "kiven sisällä". Niin kuin totesit tavan kansalainen ei aseita itsepuolustukseen tarvitse.
        Jossain vaiheessa ihmisen nuoruutta, voi helpostikin joutua noihin nakkikioski kärhämöihin, niistä selviää parhaiten nopeilla jaloilla.


      • Samamiestaas

        Suomessahan ei saa itsepuolustaa itseään kovin voimallisesti, itsepuolustus katsotaan lähes 99% hätävarjelun lioitteluksi. Millä tahansa apuvälineellä ja aseella se on kokonaan kielletty, heität sitten päällekarkaajaa rollaatorilla tai pesäpallomailalla olet itse Kusessa.


    • kesäterät

      Ei juuri mitään järkeä. Letermanni tai vastaava on paljon monikäyttöisenpi. Pelkällä veitsellä ei tee juuri mitään muuta kuin pönkittää pientä egoaan.
      Hienoa veistä ei myöskään raaski survasta tai vääntää joka paikassa.Itse pidän halpaa muvista moraa mukana. Sitä voi käyttää vaikka sorkkarautana ja vuolla rautanauloja. Ei harmita, jos katkeaa tai häviää. Tosihommissa käytän hiiliteräksistä vuolupuukkoa, jonka terä oikeasti nappaa.

    • EDC
    • pistooovaiviiltoooo

      Kyllähän asia on niin että tuollaisella molemmilta puolilta teroitetulla tikari/taisteluveitsellä pääsee paremmin läpi esim talvivaatteista jos vertaa euron moraan. Jos siis haluaa veistä kantaa mukanaan pelkästään tappelutarkoitukseen

    • Laitonta

      Kannattaisi kantaa käsikranaattia jos haluaa puolustautua kunnolla
      En kuitenkaan suosittele, laitonta

    • Tupakki-mies

      Colt ois hyvä, enkä tarkoita sytkäria...

    • pena1976

      Vittu tollasta ruikuttamista..... Ei tollasta jaksa kukaan kuunnella

      masennus ei oo oikia sairaus ja syrjäytymine o oma vika

      vitun loiset menkää VITTU TÖIHIN! ei oo vaikia mennä saatana perkele töihin!!1!!11!

      helvetin luuserit ottakaa itteänne niskasta kiinni saatana tollasia elätetä

      • Latvakakkonen52v

        Imetkö, sekopää?


    • puukkojajapyssyjänähny

      Mulla kulki asunnottomana ollessa kirveet ja puukot repussa. Oli sahakin. Jouduin poliisin kanssa tekemisiin niin eivät takavarikoineet. Monitoimlinkkari löytyi taskusta, johontuumivat et laita reppuun, siellä saa kuljettaa kuulemm a ja mun silloien tilanne oli edellä mainittu. Asuin metsässä tuolloin ja oli perusteltua kantaa matkassa työkaluja : D mut taskuissa teräaseet kaupungila ei käy! Pääsin huomautuksella ku en ollu harmiksi :)

      Se on toi puukko aika huono itsepuolustusväline- se voi painiessa joutua vihollisenkäteen ja olet kohta itse itsepuolustuksen uhri.. itte ku osaan ottaa veitten ja aseenkin haltuun. Ja otan tuommoisen aseella uhkaamisen riitatilanteessa tapon yrityksenä.. niin tekee varmaan moni muukin.

      Paras ase on vikkelä kieli ja nopeet jalat ;)

      Savolaismiehen neuvo.

      Oliko tää joku narkkihipin aloitus?

      • kiljusieppo

        Ainoa rehellinen savolainen?


    • Quetz

      Linkkuveitsen tai vastaavan terävälineen mukana pitäminen rauhanomaisiin tarkoituksiin ei mielestäni ole paheksuttavaa. Kovin järeitä vehkeitä ei ehkä taajamassa kannata kanniskella. Mitä itsensä turvaamiseen ulkosalla liikuessa tulee, siihen tarkoitukseen on tolkullisempiakin keinoja ja välineitä kuin puukko. Amerikkalaisia itsepuolustusvideoita katsellessa kannattaa pitää mielessä, että kulttuuri ja lainsäädäntö on täällä Pohjolassa kovin toisenlainen.

    • Coldsteeloisparas

      Amatöörit.. Tsekatkaa Cold Steel...

      • Maailmamuuttuu

        Kyllä puukkoa kannattaa mukana kantaa, veitsen käytön myös oppii suhteellisen nopeasti. Harjoitelkaa kevyitä pisto sekä viiltoharjoituksia esim puihin. Mukana kannettavan veitsen tulisi olla erittäin terävä jotta viillot tuottaisivat vahinkoa myös kevyemmilä osumilla. Näin talven tullen tulisi myös harjoitella pistämään tarkasti/tehokkaasti koska pukeudutaan paksuihin takkeihin. Veitsi on oivallinen itsepuollustusväline kenelle tahansa, muutaman viikon aktiivisella harjoittelulla saavutetaan taso jolla fyysisesti heikompi puollustaja pärjää itseään isommalle/vahvemmalle/kamppailulajien taitajalle.


    • eitarvikantaa

      En ole koskaan tullut ajatelleeksi, että teräaseen kantamisessa olisi mitään ongelmaa. Eihän yleensä teräaseessa ole juurikaan kantamista. Esimerkiksi puukot ovat yleensä melko kevyitä. Tietty jotain miekkaa tms. joutuu jo kantamaankin, kun painaa useamman kilon, mutta tavallisempia teräaseita ei juuri kantaa tarvitse.

      • ffgösny

        Jep, huomaamattomastihan se taittoveitsi siellä taskunpohjalla kulkee muiten tavaroiten mukana.


    • kiljusieppo

      Työvaatteissa ihan näkyvillä vuosia. Ei poikkipuolista sanaa koskaan, edes paheksuvia katseita. On poliisitkin olleet samaan aikaan kaupan kassalla. Kyllä suomalainen mieltää sen työkaluksi. Ulkolaiset asia erikseen, mutta saavatkin säikkyä.
      Portsari otti narikkaan Moran, kun kävin töiden jälkeen yhdellä. Sekin kävi ihan hyvässä hengessä, kun kysyin saako tulla työvaatteissa ja hän kyseli onko puukkoa.
      Siviilissä metsään mennessä täytyy puukon olla mukana, jos joutuu selviytymään kesken kaiken (puukko, tulivehkeet, sytykettä, vettä, puhelin, valaisin, varaparisto ainakin mukaan).
      Jatkosta ei tiedä. Saattvat pojat tulla kyselemään arabiaksi Koraaniläksyjä ja ellen muista ulkoa, katkeaa kaula. Tai sitten ovat pojat ihan leppoisia vesseleitä. Aika näyttää, ei vielä viitsi vesuri kädessä mennä Prismaan. Tulee sanomista.

    • näinkinvoikäydä

      Minä olen joskus kantanut pientä sivusta avattava sisätaskussa ja on unohtunutkin usein taskun pohjalle, jolloin olen muistanut sen vasta iltamyöhään. Näinkin voi käydä.

    • luupääpuukoton

      Olen keräillyt puukkoja jonkin aikaa ja niitä pidän mukana vain metsälenkeillä ja koiralenkeillä. Muutaman kerran on linkkari unohtunut taskuun kun olen asioinut isoissa marketeissa ja kaupungilla. Ei se ketään ole häirinnyt ja kotona olen sen poistanut ja laittanut laatikkoon. Linkkari ei miellytä minua yhtä paljon kuin puukko mutta on kätevämpi retkillä ja pikku lenkeillä. Metsään ottaisin mieluummin puukon ja laki sen salli kunhan en jatka lenkkiä adutusalueille enkä kulje yleisillä paikoilla linkkari tai puukko näkyen. Minä haluaisin ostaa karhun ja hirven pää puukot sekä Kauhavan ja Kainuun sekä alkuperäisen itä-suomalaisen puukon ja leukun, ison sellaisen.

    • janetskij

      No,mulla on joku Gerberin pikkulinkkari avaimenperässä.
      Lienee laillinen kun terän pituus alle viisi senttiä.
      Aina ollut mukana,vuosikaudet.

      En kyllä ole koskaan tarvinnut. Paitsi makkarapaketin avaamiseen ja makkaratikun veistoon,suunnilleen...

      Kun en hiimaile viikonloppuisin ulkona kyseenalaisilla seuduilla enkä muutenkaan harrasta outoa liikuntaa......

      Ja kaikista väkivaltatilanteista olen selvinnyt puhumalla, Savolaista syntyperää kun olen.
      Vaikka harrastinkin jujutsua vuosia ollessani vartiointiliikkeen palveluksessa...
      Aina on pärjätty pahatkin paikat puhumalla...

    • otajalatalle

      Pikkuinen jousella aukeava miniveitsi on ja sitä kantelin kunnes kyllästyin. Jahti kulki mukana ja kyllästyin myös siihen. Otan jalat alleni ja juoksen tarvittaessa, enkä näin ollen ole tarvinnut kumpaakaan.

    • Taistovalto

      Ymmärtääkseni yhdellä heimolla, joka kulkee kansallispuvuissa työtä vieroksuen on myös tapana kantaa veistä mukana.

    • toimiiminulla

      Kyllä ne kantaa useimmat joskus mukana, niin minäkin harvakseltaan puseron alla vyökotelossa. En ota edes näytteille ellen tarvitse koiran kanssa lenkillä. Muuten pidän kotona. On jahti ja pikkuisia monitoimilinkkareita ja monitoimityökaluja. Toimivat ja ovat käteviä.

    • hyväksynkantamisen

      Olen sitä mieltä, että ei ole paha asia esim. Matkalla mukana kantaa avaimen perä-linkkaria. Puukko, ellei se ole niitä viisi tai seitsemän senttisiä pikkupuukkoja on eri asia. Olen kantanut jahtia kotelossa vyöllä pieni vyötäröpituinen nahkatakki päällä, eikä suuren kauppakeskuksen vartija minua kiinni ottanut. Olen pienikokoinen nainen, mutta kannatan jonkinmoisen pienen monitoimi-työkalun tai monitoimilinkkarin mukana kantamista. Onhan se kätevä apu joka tilanteessa jopa pienemmillä metsissä, pyöräteillä ja joka paikassa, missä veistä yleensäkin tarvitaan. Pohjalaista kaksineuvoista kunhan en kanna mukanani, niin uskon kaikkien hyväksyvän.

    • omailoko

      Mukanahan se menee, eri asia on, mitä varten kannat sitä ja mihin tarvitset. Minä kantelen lähinnä omaksi ilokseni harvoin, kun on mukana ja koiran kanssa, mutta lähinnä kotelossa taittoveistä.

    • näinkinvoiollauskotko

      kirveestä luovuin ja puukkoja on joka lähtöön. jatkuvassa kantelussa se lähinnä menee rakennuksilla ja töissä, muuten vain harvakseltaan jokaisella luulisin. jotkut kantaa avaimenperässä tai sitten povitaskussakin, kuten minä joskus, nykyään ei ole tullut kannelluksi melkein vuoteen, kuin pari kolme kertaa.

    • Puukkojunkkari3000

      Joo, hyvä olla mukana joku puukko. Ei tarvitse olla laadukas. Tai siis, onhan tuollainen 2 euron puukko törkeän laadukas verrattuna johonkin amerikan-clown-juttuun...

    • Lasse_liten

      Kun puukkoa tai muuta teräasetta ei saa kantaa yleisellä paikalla, olen ruvennut kantamaan pokasahaa. Sitä on helppo kuljettaa, kun pistää se pään yli kuten kiväärin selkää. Lähitaistelussa sillä ulottuu puukkoa kauemmaksi ja terä tekee tosi pahaa jälkeä huitaisuissa.

      Vakavasti ottaen aloittajan kysymys on absurdi, asiasta on säädetty selvästi järjestyslaissa. Kun sen lukaisee tai pyytää jonkun lukutaitoisen lukemaan, ei näitä kysymyksiä tarvitse tehdä muuta kuin hupailu mielessä.

    • taskunpohjalla

      Kirjoittaja on tosissaan, sillä puukkoa/kääntöveistä kantelee joka kolmas nuori ja keski-ikäinen mukanaan usein. Näin ollen lienee paikallaan keskustelu, miten kannetaan, missä, mihin käytetään ja miten.
      Minä ainakin kantelen harvoin mukana, vaikka puukkoja ja linkkareita keräilen harvakseltaan. Asiallinen asia saa minut ottamaan puukon mukaan, kuten sieniretki tai yleensä metsäinen retki, muuten kantelen harvakseltaan linkkaria eli kääntöveistä, silloinkin usein vyöllä nahkakotelossa jahti-merkkistä linkkaria, joka on käteen sopiva. Isokokoisena se ei käy kaikkialle, jos tarvitsen veitsen mukaan, mutta se ei saa näkyä, otan pienen linkkarin ja kannan povitaskussa. Näinkin menee taskussa joltisenkin.

    • harvoinmukana

      Juuri toisella palstalla joku esiintyi poliisina, minä luin lakia ja sen mukaan monitoimityökalun, linkkarin ja puukon kantelu on sallittua, kun sen voi perustella hyvin ja ei kulje yleisillä paikoilla, vaan retkillä ja metsissä. Kukapa sitä joka kadun kulmassa esiin vetäisi. Vain harvoin se minullakin nykyään on mukana, mutta silloinkin vyöllä tai jossain muualla piilossa.

    • g3eww2

      Yleisillä paikoilla teräaseen hallussapito kielletty, tietysti jos puukon on juuri käynyt ostamassa niin pakko kai se on mukana kuljettaa mutta syytä pitää kuitti mukana ja teräase hyvin piilossa.

      Metsässä ja yleensä eräretkellä nyt voi puukkoa ja kirvestä mukanaan kantaa.

      Mihin tarvitsee jotain monitoimilinkkaria esim. kaupungissa, ei oikein tule mieleen tilannetta jos ei satu työtehtävissä sellaista tarvitsemaan.

      • MacGyverAlaSuomi

        Monitoimilinkkaria (VictorInox) tarvitsen kynsien leikkaamiseen ja viilaamiseen, hampaiden kaivamiseen (pihvin jälkeen) sillä valkoisella muovisella hammastikulla (muovilla?).
        Linkkarin pinseteillä taas tulee karsittua nenähaituvia jos pukkaavat esille päivätansseissa.
        Ai niin, on siinä isommassa mallissa neula tikkujen poistamiseen sormesta, suurennuslasi, pähkinänsärkijä, kassinkantokoukku ym. tarvittavaa kivaa.


      • hued
        MacGyverAlaSuomi kirjoitti:

        Monitoimilinkkaria (VictorInox) tarvitsen kynsien leikkaamiseen ja viilaamiseen, hampaiden kaivamiseen (pihvin jälkeen) sillä valkoisella muovisella hammastikulla (muovilla?).
        Linkkarin pinseteillä taas tulee karsittua nenähaituvia jos pukkaavat esille päivätansseissa.
        Ai niin, on siinä isommassa mallissa neula tikkujen poistamiseen sormesta, suurennuslasi, pähkinänsärkijä, kassinkantokoukku ym. tarvittavaa kivaa.

        Homojen hommaa!


    • puukotonterä

      Hyvin pärjää retkilläkin ilman puukkoa. Makkarapaketin voi puhkaista auki myös avaimella.. makkaratikutkin ja nuotiopuut voi tehdä ilman teriä kun käyttää päätään.. ;)

      Oon joskus tullu kokeiltua varusteetonta retkeilyä ja hyvin onnistuu. Vain ruoat ja tulentekivehkeet mukana. Keittoastiat jäi myös matkasta :D

      En ole robotti.

      • Hiiliteräs1971

        Olet käynyt ilmeisesti eräretkellä vain takapihan metsässä tai "Nuuksiossa"!!! Jos oikeasti meinaa korpeen mennä niin ei onnistu ilman puukkoa.


      • eryher

        Minä kans olen vahingossa lähtenyt ilman tärkeimpiä kamoja reissuun. Puukottakin pärjää, mutta eipä jää toista kertaa.


      • eivälttämätön
        Hiiliteräs1971 kirjoitti:

        Olet käynyt ilmeisesti eräretkellä vain takapihan metsässä tai "Nuuksiossa"!!! Jos oikeasti meinaa korpeen mennä niin ei onnistu ilman puukkoa.

        Kyllä hyvin onnistuu ilman puukkoa, suunnistusvälineet on toki tarpeellisempia.
        Mieluimmin jättäisin vaikka puukon kotiin ja ottaisin kirveen, jos tulien tekoa asiassa ajatellaan.


    • luonnossamukana

      Harvempi kuin erän kävijä kantelee linkkaria tai puukkoa. Minä keksin paljon käyttöä puukolle ja linkkarille, mutta minua aina jännittää, näkeekö poliisi veitsen. Siksi minä käytän linkkaria kotona ja metsäisillä koiralenkeillä luonnossa. Syön, kuorin, puhdistan, katkon, veistän, vuolen ja niin edelleen joskus. Sitähän varten molemmat ovat.

    • soidenkulkija

      No makkaranpaistossa ei puukkoa tarvitse mutta jos käyt metsästämässä niin puukko on kyllä aika välttämätön jos riistaa saa, jäniksen suolistuksessa puukko tarpeen, on joskus joutunut tilanteeseen kun haulikon patruunapesään jää hylsy jumiin kun hylsyn kanta lipsahtaa ohi ulostyöntäjän, tiukassa oli puukonkin kanssa poistaa.

    • RauskiTauski

      Stiletti on aina taskussa. Pari kertaa on tullut sillä
      miestä pistettyä, ihan vaan itsepuolustukseksi.
      Verraton väline...

    • käytönpuutepuukolla

      Kuinkas muuten, minäkin isoa linkkaria vyöllä kantelen, silloin tällöin. Joskus unohtuu vyötärölle ja kaupassakin on mukana. Eipä nuo kiinni ole ottaneet, vaikka varmaan nähneetkin ovat. Harvemmin se mummeli minun ikäinen kerän uhkailee, kunhan varalla mukana kulkee. Ja kyllä maastossa olen joutunut käyttämään, mutta ketään en ole vahingoittanut.

    • useinon

      Minä kannan mukana pientä kahvan kanssa noin 12 cm mittaista taittoveistä, jousiavusteinen. Lisäksi usein on jotain muuta kättä pidempää mukana.

    • pölhölän_Hoi.dokki

      Et sinä taittoveistä ja kirvestä tarvitse miehen sormen paksuisten väriliitujen teroittamineen. Tylppäkärkisiä ne ovat siksi että et vahingoita niillä itseäsi etkä voi niin paksuja työntää nenääsikään. Peseeseesi voit niitä tietty työntä kirveen ja taittoveitsen jälkeen, niinkuin olet jo tehnytkin.

      Oletkos muuten yrittänyt opetella koskaan sormiotetta. Tuo terapiaryhmässä värittäessäsi käyttämä kämmenote on kyllä tukeva, mutta hieman apinamainen...

    • daddyzero

      Joskus tullut vastaan puukkopoikia, mä oon niiltä spedeiltä yleensä ottanut sen pois ;D;D

    • veitsenterä

      Kylläpä olet varma miehisyydestäsi. Sen ei pitäisi mitenkään liittyä retkeilemisessä käytettyihin veitsiin eikä muihin asioihin. Veitsen valitsee jokainen itse tarpeidensa mukaan.

    • ainaveitsimukana

      Minulla on aina vyölläni Leatherman Wave kotelossaan ja avaimenperänä on Victorinox Camper. Eipä ole koskaan tullut mitään ongelmaa EDC-työkalujen suhteen, enkä välitä paskan vertaa mitä järjestyslaki sattuu asiasta sanomaan. Monet tilanteet on tullut pelastettu työkaluilla, ihan päivittäin melkein.

    • daddyzero

      Retkeilyt on erikseen mutta näitä aina mukana kavereita olen kyllä pyörittänyt lattian kautta.
      Olen ollut vartijana ja silloin keräsin niitä veitsiä ja kyllä monitoimittomia pois, joskus joku mussu mussutti niin lattienkautta ja kontaten pöytää ympäri. Itkivät oikeuksistaan mutta kun sanoin että soitetaan poliisit niin suu meni suppuun...... okei joskus tuli oltua näin jälkeen päin ajatellen liian raju mutta hauskaa oli. ;D ;D

      • ainamukanaikuisesti

        Syyllistyit rikokseen ottamaalla Leathermanin tai sveitsiläisen linkkuveitsen pois. Järjestyslaissa on pykälä "Työkalukäytön tai MUUN hyväksyttävän syyn takia", eli mitään perustetta kerätä monitoimityökaluja pois ei ole olemassakaan. Itse tarvitsen joka päivä jopa useita kertoja päivässä Leathermanin tai Victorinoxin linkkuveitsen työkaluja milloin mihinkin pikkuhommaan, pyörän korjailuun, ensiaputilanteiden työkaluksi ja geokätlöillessäni. EDC on Everyday carry, aina mukana, oli peruste pitävä tai ei ja työkalut saa pitää mukanaan. Pelkkä pyörällä joka paikkaan liikkuminen on jo laillinen peruste pitää aina Leatherman mukana kaikkialla, myös baariin mennessä koska työkalua ei välillä viedä kotiin. Mulla on Leatherman vyölläni ympäri vuorokauden aina ja Suomen laki väistää siinä kohtaa kun katson työkalun tarvitsevani.


      • fdsafdsfdss
        ainamukanaikuisesti kirjoitti:

        Syyllistyit rikokseen ottamaalla Leathermanin tai sveitsiläisen linkkuveitsen pois. Järjestyslaissa on pykälä "Työkalukäytön tai MUUN hyväksyttävän syyn takia", eli mitään perustetta kerätä monitoimityökaluja pois ei ole olemassakaan. Itse tarvitsen joka päivä jopa useita kertoja päivässä Leathermanin tai Victorinoxin linkkuveitsen työkaluja milloin mihinkin pikkuhommaan, pyörän korjailuun, ensiaputilanteiden työkaluksi ja geokätlöillessäni. EDC on Everyday carry, aina mukana, oli peruste pitävä tai ei ja työkalut saa pitää mukanaan. Pelkkä pyörällä joka paikkaan liikkuminen on jo laillinen peruste pitää aina Leatherman mukana kaikkialla, myös baariin mennessä koska työkalua ei välillä viedä kotiin. Mulla on Leatherman vyölläni ympäri vuorokauden aina ja Suomen laki väistää siinä kohtaa kun katson työkalun tarvitsevani.

        On herttaisen yhdentekevää mitä sinä katsot tarvitsevasi. Jos et ole työtehtävissä jossa voi terää tarvita niin et tarvi veitsellä varustettua monitoimityökaluakaan.


      • ainamukanaikuisesti
        fdsafdsfdss kirjoitti:

        On herttaisen yhdentekevää mitä sinä katsot tarvitsevasi. Jos et ole työtehtävissä jossa voi terää tarvita niin et tarvi veitsellä varustettua monitoimityökaluakaan.

        Kyllä tarvitsen ja määrittelen tarpeeni itse ja täysin ohi Suomen lain. En alistu noudattamaan täysin naurettavaa järjestyslakia ja kannan aina mukanani ihan mitä itse haluan kenenkään muun turvallisuudentunteesta yhtään välittämättä. En noudata automaattisesti muutenkaan lakia vaan saatan esimerkiksi tyhjässä risteyksessä ajaa päin punaista jos sattuu olemaan kiire enkä noudata edes orjallisesti nopeusrajoituksiakaan. en alistu Suomen lakeihin silloin kun laki häiritsee omaa toimintaani. En myöskään osallistu pilipali äänestyksiin joissa valitaan aina samat rosvot eduskuntaan, yhteiskunta saa tehdä mitä se haluaa, minä asetun sen yläpuolelle ja elän miten haluan.


    • daddyzero

      Höpö Höpö nyt tulee taas sellaista puppua syvällä rintäänellä että hirvittää.
      Joku kirvesmies jä sähkäri kun käy hakemassa kaupasta maitoa niin se puukko menee mukana kuten laki sen sallii. Ainoastaan sen takia kun poliisi on Suomessa hyvän pelisilmän omaava niin normi jamppa saa sen monitoimettoman pitää. Jos sama sankari napataan kiinni vaikka syyn ei liittyisi mitenkään teräaseseisiin niin linkkari pois ja sakot. Just tätä mussutusta en kaipaa tuosta työstä :D:D

    • retkipuukko

      Minä yksinkertaisuuttani ja lain kuuliaisuuttani kysyin kerran poliisin neuvonnasta, saanko pitää linkkaria aina mukana, jos se kulkee kotelossa vyöllä, puseron alla, ja päällä on myös takki, joten linkkari on näkymättömissä. Poliisi kuunteli ja sanoi vaivautuneesti, että joo, kyllähän se käy. Noin yleisesti. No minä otin opikseni ja aina kun otan monitoimilinkkarin tai työkalun mukaan, pidän sitä kotelossa vyöllä ja näin se pysyy piilossa, kesät talvet, milloin mukaan satun ottamaan, joka nykyään on harvinaista. Sen sijaan ostin naisten puukon, 12 cm mittaisen pikkupuukon ja siihen olen tyytyväinen, mutta en kantele mukana, vielä ainakaan, ennen kuin retkelle lähdetään.

    • Tovilw



      Puukkoa taikka muuta sellaista teräasetta, joka on tarkoitettu työvälineeksi tai muuhun hyväksyttävään käyttöön mutta joka soveltuu henkeen tai terveyteen kohdistuvan rikoksen suorittamiseen tai sellaisella rikoksella uhkaamiseen, ei saa pitää hallussa yleisellä paikalla tai yleisessä kokouksessa taikka muussa julkisessa tilaisuudessa, ellei se ole välttämätöntä työn vuoksi tai hallussa pitämiseen ole muuta hyväksyttävää perustetta.

    • sopiikokeilla

      Hyväksyttävä peruste on esimerkiksi kuten itselläni koiran kanssa metsässä ja lenkillä, pyöräretkellä ja retkellä yleensä. Kyllä se mukana on lupa pitää, jos on tarvetta siihen ja voi todistaa veitsen mukana kantamisen tarpeellisuuden. En ole sanonutkaan, että sitä kenenkään takia mukana kantaisin, silloin harvoin, kun se mukanani kulkee jos kulkee. Älä tee turhaa numeroa tyhjästä. Ketään ei ole uhkailtu eikä puukotettu, eikä sen vuoksi veistä mukana kannettu. Näin vanhemmalla iällä naisena voin kertoa, että ihan lenkillä on tullut tarvetta, pikkupuun katkomiseen ja muihin vastaaviin, kuten tulen teon yritykseen kodalla ajattelin, mutta epäonnistuin. En osannut, eikä niksit tehonneet vaikka muut oppikin, minä en vielä osaa tehdä tulta puukkoa apuna käyttäen. Muihinkin sitä tarvitsee, varsinkin kun marjastus ja sienestys alkaa.

    • mitävartenkantelet

      Kyllä teräase tai teräsase saa olla mukana aina, kun tarvitsee sitä. Tarpeita on monia ja niihin ei muutamaa yksilöä lukuunottamatta ja aina ei heitäkään, kuulu tappelu teräaseen kanssa. Se on työväline, syömisen apuväline, ja monikäyttöön tarkoitettu apuväline. Jos nyt kantaa, kuten minä prismassa, ei kukaan kiinnitä siihen huomiota, ellet pidä varsiosaa näkyvillä. Minä laitoin kaupunkireissulle koteloon mukaan, mutta ei kukaan kysynyt, että linkkariko sulla on vyön alla, en muista kuulleeni. Ei pyörällä tullut tarpeellista käyttöä eikä aihetta esille ottamiseen tai näyttelyyn noin yleensä. Jos Järvenpään punakahvaisen puukon pitää näkyvillä, se herättää myönteistä huomiota esimerkiksi juhlapuvun kanssa. Mutta kyllä nahkakotelossa vyöllä oleva linkkuveitsi on paremman näköinen kuin kangaspussissa tai taskussa, kengän varressa. Käytöstähän se riippuu, onko syytä kannella mukana vai ei. Sitä ei hysteeriset miehet ja naiset päätä. Sen päätöksen tekee jokainen itse ja mitä varten kantelen, on minun asiani, kun en ketään vahingoita ja pysyy kotelossa näkymättömissä ihmisten ilmoilla.

    • hate7

      Suomessa ei saa kantaa mitään teräasetta (veistä)yleisillä paikoilla, sen todisti poliisien puuttumisen lahden mm kisoissa 2017 kisaturistien ruokailussa käyttämiin veitsiin ulkona(sitä en tiedä onko muovisetkin kiellettyjä) Veitsen terän pituudellahan ei nykyään ole rajaa Olkoon sitten 1mm-tai 100mm kaikki ovat laittomia. Onneksi näin pysyvät puukkojunkkarit kurissa edes hieman paremmin.

    • oletkohysteerinen

      Olet väärässä. Lakia lukee ennen muuta poliisi ja minäkin olen kertonut kulkevani harvakseltaan metsissä ja koiralenkeillä linkkari kotelossa vyöllä. Poliisi ei sanonut mitään kielteistä. Mutta jos tavallisen seitsemän senttisen, kahvan kanssa kaksitoista senttisen pitää mukanaan pienimmän monitoimityökalun vyökotelossa, tuskin se ketään häiritsee, en usko. Kunhan muistaa oikean käyttötarkoituksen koiralenkeillä ja metsässä. Eilen juuri vuolin puuta metsäpuistossa tällä näppärällä "aseella". En siis katkonut puuta, vaan vuolin sitä. Kaksi eri asiaa, kantaako veistä julkisesti uhittelun ja veitsen näyttelyn takia, vai kantaako työtä ja toimintaa varten, hyväksyttävää toimintaa. Jos unohtelee asioita, kuten minä joskus harvoin, silloinkin olen asiallisesti pitänyt veitsen kotelossa ja ilmoittanut kysyttäessä virantoimituksessa oleville kaiken, mitä minulta on kysytty. Jos veitsi ei kelpaa kokonsa vuoksi muuhun kuin omenoiden kuorintaan, ei se myöskään ole aseena vaarallinen, ellei heittäydy hysteerikoksi ja yli reagoi käsillä olevassa tilanteessa.

    • matkassa

      Hei vaan kaikille immeisille. Minä olen sitä mieltä, että pitää olla rehellinen ennen kaikkea itselleen siitä, miksi kantaa teräasetta. Ei sen kantelu pahasta ole, kunhan muistaa, mitä varten sitä kantaa ja että se on ennen kaikkea työtä ja muuta hyväksyttävää toimintaa varten. Metsäretket syksyllä ja kesällä ovat paras syy tämän apuvälineen kantamiseen, se on silloin hyväksyttyä, sen olen kysynyt. Lisäksi matkoilla ja marjaretkillä sekä sieniretkillä se pitää voida pitää mukana. Koiralenkit ulottuvat usein metsiin ja itse hyväksyn senkin syyksi kaksitoista senttisen kantelulle. Jos poliisi kyselee, syyn ilmoitan ja uskon heidän ymmärtävän.

      • Anonyymi

        Itselläni kirves aina autossa mukana. Usein tullut metsäteillä vastaan tilanne että puu katunut tielle. Terävällä retkikirveelläkin saa hyvin poikki paksunkin puun.
        Puukkoa kannan vyölläni kun lähden kalastamaan tai metsästämään tai muuten vaan eräilemään. Kauppaan jos menen ennen tai jälkeen retken niin jätän puukon autoon. Usein näkee maaseudulla kaupassa ihmisiä joilla puukko vyöllä. Jotkut fiksut jättää puukon autoon ja vyöllä pelkkä tuppi.
        Voihan huonolla tuurilla kaupassa olla joku sekopää joka saa jonkun hullun idean kun näkee puukon vyöllä ja tempaisee puukon, ehkä kaulaa haettu ajatus kun puukkoja ja veitsiä hyllyssäkin mutta ei sitä koskaan tiedä..


    • Anonyymi

      :)

    • Anonyymi

      Minulla on aina repussa puukko mukana, koska kuljen aina jossain metsissä ja milloin mitäkin sieltä tuon tullessani. En kanna puukko vyöllä, joskus vain pidemmällä vaelluksella, mutta yleensä se on piilotettuna repussa niinkuin hyvä tapa vaatii.

    • Anonyymi

      Tykkään keräillä rakentelun kalastuksen, puutöiden ym ohessa. Enimmäkseen moria ja puukkoja, mutta sain lahjaksi tommosen kääntyvän. En pidä kadulla kävellessä ja jätin pois kokonaan jos otin viinaa ennen. En ikinä ottanut ravintolaan mukaan tai hyvin harvoin. Tappelin välillä ja vältyin paljolta kun en kantanut veistä mukana. Puhumallakin selviää jo pitkälle.

      Jos haluat kantaa veistä mora tai puukko on helpompi perustella, että tulin töistä tai kalalta tms.

      Ei se ole niin paha, esim raksa liiveissä joskus unohtui Helsingin keskustassakin kauppaan mukaan monesti. Usein otettiin pois tupesta kahvitaolle mennessä ettei ihmiset säikähdä.

    • Anonyymi

      Avaimenperänä mulla on Leatherman Micra, veitsi siinä ei ole kovin hyvässä terässä, mutta on satunnaisesti kätevä. Joskus sillä on tehty töitäkin, kun ei kellään ole ollut mukana mitään parempaakaan narun tai teipin katkomiseen. Sakset siinä on myös hyvät. En ole oikeastaan edes ajatellut, ettei sitä saisi pitää mukanaan jatkuvasti. Koko on kuitenkin niin mitätön, ettei sitä edes kukaan huomaa.

      Työkäytössä olen viime vuosina pitänyt usein mattoveistä, harvoin on puukolle tarvetta tai sitten on parempi etsiä jo kirvestä tai isompia koneita.

      Mielellään otan mukaan työkaluja riittävästi, jos mahdollista. Koronan jälkeen jouduin vaihtamaan ammattia aluksi tilapäisiin vuokratöihin. Siellä huomasin, ettei useinkaan ollut mitään työkaluja firmalta, eikä tietenkään kenelläkään mitään omia. Jo normaali vasarakin oli siellä harvinainen näky.

      Itsepuolustuskäyttöön en ota sen enempää kantaa, kun on niin harvinaista normijampan kohdalla. Olen ajatellut, että jos jotain tulee, niin täytyy pärjäillä sillä, mitä löytyy ympäristöstä tai suoraselkäisesti painella karkuun.

      • Anonyymi

        Kuinka saate namupussin auki ilman veistä.😁😁😁


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kuinka saate namupussin auki ilman veistä.😁😁😁

        Höh, amupusseissa on ohje kuinka se avataan ilman työkaluja.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kuinka saate namupussin auki ilman veistä.😁😁😁

        Tapa itsesi mahdollisimman pian.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kuinka saate namupussin auki ilman veistä.😁😁😁

        Veitsellä harvoin aukeaa hyvin, sakset toimivat siinä paremmin.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Veitsellä harvoin aukeaa hyvin, sakset toimivat siinä paremmin.

        Kyllä sakset ovat, täytyy olla kielletty teräase.Itsellä on aina mukana teroitettu lusikka haarukka ihme.🌚🌚🌚


    • Anonyymi

      Haluaisin ehdottomasti nyt itselle tein hibtavertailua suomalaisten liikkeiden välillä ja borrasoutdoor:sta päädyin ostamaan

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Haluaisitko nähdä

      Hänet alastomana?
      Ikävä
      74
      3470
    2. Hilirimpsistä

      Hyvää huomenta ja kivaa päivää. Ilmat viilenee. Niin myös tunteet. 🧊☕✨🍁❤️
      Ikävä
      201
      2922
    3. Nainen lopeta pakoon luikkiminen?

      Elämä ei oo peli 😔😟
      Ikävä
      25
      2810
    4. Älä elättele

      Toiveita enää. Ihan turhaa. Sotku mikä sotku.
      Ikävä
      49
      2698
    5. Olet täällä. Mutta ei minulle.

      Nyt olen tästä 100% varma. Satuttaa. T: V
      Ikävä
      22
      2604
    6. Kuule rakas...

      Kerrohan minulle lempivärisi niin osaan jatkaa yhtä projektia? Arvaan jo melkein kyllä toki. Olethan sinä aina niin tyyl
      Ikävä
      41
      2405
    7. Miten hitsissä ulosoton asiakas?

      On tää maailma kumma, tässä haisee suuri kusetus ja ennennäkemättömän törkeä *huijaus*! Miten to.monen kieroilu on edez
      Kotimaiset julkkisjuorut
      234
      1981
    8. Törmättiin tänään

      enkä taaskaan osannut reagoida fiksusti. Menen aina lukkoon. Yksi asia on varma: tunteeni sinua kohtaan ovat edelleen v
      Ikävä
      24
      1837
    9. Vieläkö sä

      Rakastat mua?❤️😔
      Ikävä
      42
      1743
    10. Kela valvoo lasten tilejä.

      Tämä isoveli Kela kyttää jopa lasten yli 200,- euron rahat jotka on melko varmasti lahjaksi saatu. Se vaikuttaa perheen
      Yhteiskunta
      157
      1632
    Aihe