Lisää saaria ryssille

konkurssiyhtiölle

"- Kaikki myyntiin tulevat saarikohteet kierrätetään ensin venäläisten kautta. He ottavat parhaat päältä. Tähän kiinteistönvälitystoimisto on sitoutettu jo aika päivää sitten, tietää Iltalehden haastattelema paikallislähde.

PS-Asuntojen omistaja ja toimitusjohtaja Teija Laaksonen ei halua kommentoida kauppoja millään tavoin. Hän ei halua myöskään keskustella yritysyhteistyön yksityiskohdista.

- Meillä on vaitiolosopimus kaikkien asiakkaidemme kanssa. Emme kommentoi tehtyjä tai vireillä olevia kauppoja mitenkään, Laaksonen toteaa.

Teija Laaksosen aviomiehen Christian Laaksosen omistama metallialan yritys, HL-Metal Oy Ab toimii pääurakoitsijana Airiston Helmen saaristokohteiden rakennushankkeissa.

Airiston Helmen ympärillä häärii pieni, tiivis ja tehokas paraislaisten yrittäjien ja päättäjien sisäpiiri. Ydinjoukkoon kuuluu Laaksosten lisäksi rakennusalalla toimiva kunnallispoliitikko sekä Paraisten kaupungin entinen rakennustarkastaja.

Paraisilla hämmästellään Airiston Helmelle myönnettyjä poikkeuslupia. Kaavoista on poikettu ronskilla otteella kaikessa mahdollisessa. On sallittu ruoppaus ja rantaviivan muutokset, annettu lupia massiivisille laitureille ja muulle epätyypilliselle saaristorakentamiselle.

Rakennusmestari Kaj-Johan Karlsson on RKP:n edustaja Paraisten kaupunginvaltuustossa. Karlsson istuu poikkeusluvista päättävässä ympäristölautakunnassa. Hän on myös yksi Ska-Plan -nimisen rakennusalan yrityksen omistajista. Ska-Plan on toiminut pääsuunnittelijana ja valvojana lähes kaikissa Airiston Helmen saarihankkeissa.

- Pitää paikkaansa. Olen toiminut vastaavana työnjohtajana ja valvonut rakentamista rakennuttajan eli Airiston Helmen toimeksiannosta. Veljelläni ja serkullani on yritys, joka on aliurakoinut HL-Metallille Airiston Helmen rakennusprojekteja, Karlsson kertoo.

Karlssonin osaomistaman Ska-Planin liiketoiminta on paisunut venäläisyhteistyön ansiosta. Julkisista asiakirjoista selviää, että liikevaihto on moninkertaistunut Airiston Helmen imussa.

Airiston Helmen tilien läpi on valunut varallisuutta muutamaan paraislaiseen yritykseen jo vuosien ajan. Rahaa on ollut käytettävissä, vaikka varsinainen matkailuliiketoiminta odottaa yhä käynnistymistään. Airiston Helmen tase on ollut vuosia vahvasti miinuksella ja yritys konkurssin partaalla. Suomen lainsäädännön mukaan toiminta on voinut jatkua, koska yhtiöön pumpatulla miljoonarahoituksella ei ole velkojia. Uusia saarihankintoja ja rakennushankkeita on pistetty vireille säännöllisesti."
http://www.iltalehti.fi/uutiset/2015083120274489_uu.shtml

Ei näytä hurreja haittaavan, varuskunnat lopetetaan ja maat myydään ryssille, millonkahan nuokin saadaan kuriin.

2

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • laittomia_lentoja

      "Paraisten kaupunki myönsi Airiston Helmelle poikkeuslupia rantaviivaan rakentuneille laskeutumisalustoille. Trafi antoi puolestaan erillisluvan valtiorajan ylittävään lentotoimintaan. Virallisesti on nojattu Schengenin rajasäännösten antamaan poikkeusmahdollisuuteen, joka koskee pienimuotoista EU:n alueelle suuntautuvaa lentotoimintaa. EU-säännöksiin kirjatun sivulauseen mukaan maahantulo- ja maastalähtöjärjestelyt voidaan vähäisessä, yksityisessä lentotoiminnassa järjestää kansallisen lainsäädännön puitteissa, kahdenvälisin sopimuksin.

      Paraisten kaupunki ei edellyttänyt venäläiseltä kopteriliikenteeltä edes ympäristölupaa. Nyt kaupunki yrittää kiireen vilkkaa korjata munaustaan. Lupamenettely käynnistettiin takaperoisesti tänä kesänä, kun perheen sisäisiksi saaristolomiksi ja yksityiseksi mökkimatkailuksi mainostetun lentotoiminnan kerrottiin laajentuvan Latviaan. Kahdenvälisen sopimuksen suojissa yhtiön helikopterit voisivat lennättää Baltian suunnasta väkeä Suomen rannikkopuolustuksen kannalta strategisiin saaristokohteisiin kenenkään häiritsemättä.

      Suomessa tartuttiin poikkeussyöttiin, joka löytyy etsimällä Schengenin rajasäännöksistä. Rajasäännöstö linjaa unionin ulkopuolelta EU-alueen ilmatilaan tulevaa, sekä ulkopuolelle lähtevää liikennettä. Päälinjan mukaan EU:n ulkorajat voidaan ylittää vain erikseen määriteltyjen rajaylityspaikkojen kautta. Kolmansien maiden kansalaisille pitää säännösten mukaan tehdä EU:n ulkorajoilla maahantulotarkastus sekä unionin alueelle tultaessa, että täältä lähdettäessä.

      Edellisen perusteella lienee selvää, että ylityspaikaksi kelpaa lentoasema, muttei yksityishuvila. EU:n ulkoraja ei voi olla venäläisen liikemiehen omistamalla saaristohuvilalla merimailien päässä mantereesta, avomeren tuntumassa, syvävesiväylien varrella."
      http://www.iltalehti.fi/uutiset/2015083120274496_uu.shtml

      Ei näytä kiinnostavan mitä ryssät kuljettaa lennoillaan.

      • tukikohtia

        "Airiston Helmen saarihankinnat sijoittuvat merialueelle, jolla sijaitsee Puolustusvoimien käytössä olleiden tai yhä olevien linnakesaarten tihentymä.

        Yhtiön omistus on Suomen rannikkopuolustukselle tärkeiden saaristotukikohtien seassa ja selustassa. Muutamassa kohteessa venäläissaarten ja armeijan hallinnoimien saarten välillä on suora näköyhteys.

        Yksi venäläissaarista sijaitsee Merivoimien suoja-alueen sisäpuolella. Saarelta avautuu näköyhteys kaikkiin ilmansuuntiin. Venäläisomisteisen Lilla Segellotin lähin naapurisaari on Merivoimien aktiivikäytössä oleva Högö.

        Suomen armeijan tukikohdan ja venäläissaaren erottaa vain noin viidensadan metrin merimatka.

        Säkkiluoto on suurin syvävesiväylillä sijaitsevista venäläissaarista. Uudenkaupungin väylää nuolevan saaren kokonaispinta-ala on lähes yhdeksän hehtaaria.

        Säkkiluotoa ympäröivät valtavat laiturirakennelmat. Rantaviivaan on rakennettu massiivisia laitureita sekä nosto-ovella varustettu huoltohalli. Mereltä päin tarkasteltuna rantaviivassa näkyy myös kaarimaisella tukirakenteella varmennetun luolan tai kellarin suuaukko.

        Säkkiluodon korkeinta kohtaa komistaa leirikeskusta muistuttava suuri kiinteistö. Rannan tuntumaan on rakennettu useita pienempiä huviloita.

        Saarella on meneillään lisärakennustyöt. Rantaan on varastoitu uutta rakennusmateriaalia, muun muassa maa-ainesta sisältäviä suursäkkejä.

        Airiston Helmen pienempiä saaria yhdistää samanlainen rakennuskanta.
        http://www.iltalehti.fi/uutiset/2015083120274446_uu.shtml

        Taitaa ryssät valmistautua hyökkäämään, mihin muuhun ne noita tarvitsisivat.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      24
      1779
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      20
      1694
    3. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      104
      1525
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      69
      1521
    5. Minun oma kaivattuni

      Ei ole mikään ilkeä kiusaajatyyppi, vaan sivistynyt ja fiksu sekä ystävällinen ihminen, ja arvostan häntä suuresti. Raka
      Ikävä
      72
      1508
    6. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      58
      1395
    7. Pelastakaa Lapset: Netti ei ole turvallinen paikka lapsille - Erätauko-tilaisuus to 25.4.2024

      Netti ei ole turvallinen paikka lapsille, mutta mitä asialle voi vanhempana tehdä? Torstaina 25.4.2024 keskustellaan ne
      Suomi24 Blogi ★
      16
      1371
    8. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      19
      1202
    9. Tervehdys!

      Sä voit poistaa nää kaikki, mut mä kysyn silti A:lta sen kokemuksia sun käytöksestä eron jälkeen. Btw, miks haluut sabot
      Turku
      65
      1150
    10. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      36
      1135
    Aihe