RR valitus hylätty - mitä seuraavaksi?

älkääluovuttako

Hei, Västra Nylandissa luki tänään että valitus hylätty. Tarkoittaako tämä ettei enää ole mitään mahdollisuutta estää niiden kolmen yksityisasuntotalojen rakentamista Tehtaanniemelle? Jos on muita lakiin perustuvia estämismahdollisuuksia, mitkä nämä ovat? Tekeekö mikään taho Hangossa tällä hetkellä siinä tapauksessa mitä? Mikä/mitkä taho/tahot olisi tällöin kysymyksessä?

45

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • valtuustopäättääkaavasta

      Tehtaanniemen kaava ei salli asuntojen rakentamista. Siitä lähdetään.

      • älkääluovuttako

        Eli ymmärränkö oikein (nimimerkistäsi) että ainoa taho jolla vielä voi estää Tehtaanniemelle yksityisasuntojen rakentaminen on Hangon Kaupunginvaltuusto? Eli jos valtuusto todella antaisi luvan (en voi uskoa että Hankolaiset valtuutetut kehtaisi luovuttaa tontin ((tällä pilkkahinnalla!)), kun heillä on mahdollisuus antaa valmis, verovaroin jo kunnostettu, Kuningatarvuori siitä vierestä) niin onko todella asia loppuunkäsitelty? Eikö mitkään lakipykälät todella anna lisämahdollisuuksia? EU? Kilpailuttamislainsäädäntö? Kuka silloin olisi valistukseen oikeutettu?


    • eikömikäänriitä

      Lpopettakaa jo Hangon elinkeinon ja hankolaisten viihtyvyyden tuhoaminen. Aiheeton valitus viivästytti hanketta jo ihan riittävästi.

      • huijareidenmatkassa

        Valittajat avasivat hankolaisten silmät. Asuntojen rakentaminen Tehtaanniemelle haittaisi Hangon talvimatkailun kehittämistä, mikä on olennaista Hangon elinkeinon kehittämisessä. Alue on varattu hotellille. Mihin kunnon hotelli sijoitetaan, jos alueelle rakennetaan asuntoja? Hankkeen viivästyminen on ainoastaan viivästyttänyt sijoittajien miljoonavoittojen kotiuttamista. Niiden osalta voi kysyä, eikö mikään riitä? Ryhdytään vähintään arveluttaviin toimenpiteisiin voittojen maksimoimiseksi? Väkisin yritetään muuttaa kaavaa RR:lle sopivaksi. Siinä on ajatukset kaukana hankolaisten viihtyvyydestä ja parhaasta.


    • faktamus

      Miten millään ihmeellisellä tavalla vaikuttaa hankolaisten viihtyvyyteen se onko tehtaanniemellä yksityisasuntoja tai hotellihuoneita ? Pääasia, että siellä asutaan. Yrittäjä ei halua pitää kylpylää tyhjien asuntojen vuoksi vaan odottaa sinne ympärivuotista asumista vuokrattavien yksityishuoneistojen ja hotellihuoneiden avittamana. Ihmeellistä saivartelua muutamalta ammattikitisijältä.

      • älkääluovuttako

        No, kyllä faktamus itsekin tällä palstalla "fakta"-mantrojaan esittelee hyvinkin ammattimaisella vauhdilla. Mitkään uudet faktat kun tähän valmiiseen teflonpinnalle ei tartu, vaikka niitä on näillä palstoilla enemmän kuin riittämiin. Mutta, minun nyt ajankohtainen kysymys jäi vastaamatta; eli mikä taho on se joka vielä voi vaikuttaa Tehtaanniemen projektin kaatumiseen?? Ja pyydän huomauttamaan vielä kerran: en missään tapauksessa vastusta yksityisiä lomaasuntorakennuksia enkä SPA:ta - tietysti upeata jos saadaan Hankoon. Mutta, ei Tehtaanniemelle, vaan esim. Kuningattarenvuorelle. SE on saivartelua, ettei tämä olisi mahdollista neuvotella.


    • hangonkaupungin-päättäjä

      mamu huoriahan sinne muuttaa,eli siitä tulee pakolais-pano-keskus!

      • Justjuupi

        Hienoja päättäjiä meillä tuntuu olevan...


    • lipputankotemppueipäde

      Mikä rakennuslupa? Eikös se rakennuslupa mennyt vanhaksi elokuun lopussa?

      • näin.on.päätetty

        sinne ei kyllä ikinä rakenneta mitään!ja roxxi puretaan ja koko alue aidataan ja siitä tulee luonnonsuojelukohde/kansallispuisto!


      • justhyvä

        Tää on just hyvä!


    • näinsepitikinmennä

      Kuulin juuri ihan lähteeltä: RR ryhtyy rakentamaan vielä tämän vuoden puolella ja koko hanke on valmis keväällä 2017. Kuningattarenvuorta kuulemma ryhdytään kehittömään heti keväällä 2016. Kovia poikia! Hanko lähtee nousuun!

      • eitapahdu

        Näin on sanottu jo monta kertaa vaan mitään ei tapahdu.


      • kyllätapahtuu

        Jos RR aloittaa rakentamisen, niin Kuningattarenvuorelle. Hangon nousu on taasen kiinni poliitikkojen päätöksistä koskien Hangon taloutta.


    • ei.tosiaankaan.tapahdu

      älkää nyt unta nähköö!mitään ei tuu tapahtumaan,ohan se nyt jo todettu vuosi vuodelta et näin on!

    • asenneratkaiseetässäkin

      Hanke on menossa oikeaan suuntaan ja ripeästi.

    • järkimys

      Kai se homma viivästyy kun kaiken maailman piipertäjät tehtailee valituksia ja aiheuttaa suuria tappioita sekä yrittäjälle, että kaupungille, joutumatta itse siitä minkäänlaiseen vastuuseen. Nämä uikuttajat tulee kalliiksi. Aiheelliset valitukset ovat asia erikseen.

    • älkääluovuttako

      Ruotsinkielisten Ylen sivuilla ilmoitetaan tänään että kansliapäällikkö Jutilan mukaan Regatta Resorts ei nyt ole estettä että RR alkaa rakentamaan Tehtaanniemellä suunnitelmiens mukaan. Onko todella näin? Eikö valtuustolla ole mitään päätösvaltaa asiassa enää? Eikö kenelläkään muulla?

      • saarakentaa

        Kuningattarenvuorelle.


      • Luvalla

        Ei ole, rakentaa luvalla jos rahitus nyt on kunnossa.


      • diibadaabaariittää

        Kenen luvalla? Kavanderin?


    • OnJoPurettu

      Alku kuin alku - perjantaina purettiin pois näköalatornin.

      • tarkkuutta

        Se oli näköalatorni, ei näköalatornin!


    • Älöuntanäö

      Voivat aloittaa heti vanhan kaavan puitteissa!

      • älk

        Mutta kukaan tämän palstan lukija ei vaan osaa selostaa minulle kuinka Hangon kaupungin päätöksenteko ihan konkreettisesti toimii. En ole kiinnostunut mielipideletkautuksia, vaan jos joku nyt voisi kertoa onko joku taho (mikä) joka vielä voi estää yksityisasuntojen rakentamisen Tehtaanniemelle. Tarkoittaako tämä että kaikki te, jotka tässä mielipiteitänne esitätte, ette tiedä kuinka Hangossa lainmukainen päätöksenteko toimii?


    • stuupiduubi

      Ei ole enää mitään tahoa. Kaava on hyväksytty kakskyt vuotta sitten. Rakennusluvasta tehtyä valitusta ei otettu käsittelyyn korkeimmassa oikeudessa. Hankkeelle on kaikkien päättävien elinten hyväksyntä ja toivottavasti yrittäjä aloittaa rakentamisen mahdollisimman pian, niin saadaan tähänkin kylään työpaikkoja ja pientä toivoa paremmasta.

      • älk

        Mutta minä ymmärsin että korkein oikeus (eikö se ollut hovioikeus?) vain ei hyväksynyt itse valittajien valitusOIKEUTTA (eli valittajit eivät sen mielestä ole naapureita). Se ei siten ole käsitellyt ollenkaan sitä, saako rakentaa yksityisasuntoja liiketilalle kaavotetulle alueelle. Voiko joku taho vielä saada tällaista käsittelyä aikaan? Eli minun kysymys on vielä: onko vielä joku taho Hangossa joka voi estää rakentamisen? Ymmärrän siitä vähästä informaatiosta jota lehdestä saa, että RR vielä odottaa jonkun tahon päätöstä? Kenen? Mikä taho Hangossa? Tai muualla?


      • Virkamies66

        RR odotti kaupungin päätöstä ja se tuli: voivat aloittaa. Nyt järjestelevät työmaata, tilaavat tavaraa ja palkkaavat porukkaa. Työt alkaa kuulemma marraskuun alussa.


      • älk

        Mitä tarkalleen tarkoitat "kaupungilla"? Aiemmissa keskusteluissa on ollut arveluja "valtuuston" mielipidejakautumasta. Sivutettiinko valtuusto nyt täysin? Eikö sillä ole Hangossa ylin päätäntövalta? En ole lehdistä saanut selville kuka, ja koska, tällainen lopullinen päätös olisi tehty. Valaiskaa, kiitos. Ja kyllä lehdessä luki että RR odottaa jotakin/jonkun päätöstä vielä, ennenkuin alottaisi. On tämä Hangon päätöksenteko aika salamyhkäistä, kun kukaan ei tiedä kertoa mitään konkreettista. Nyt kyllä alan ymmärtää miksi Hangossa on helppo vetää läpi selvästi kaavanvastaisia hankkeita. Tässäkin on monta kertaa todettu että "ei tavallinen ihminen ymmärrä herrojen lakitekstiä". Ja tyytyvät siihen, vaikka olisivat toista mieltä. Pateettista.


      • OnJoPurettu
        älk kirjoitti:

        Mutta minä ymmärsin että korkein oikeus (eikö se ollut hovioikeus?) vain ei hyväksynyt itse valittajien valitusOIKEUTTA (eli valittajit eivät sen mielestä ole naapureita). Se ei siten ole käsitellyt ollenkaan sitä, saako rakentaa yksityisasuntoja liiketilalle kaavotetulle alueelle. Voiko joku taho vielä saada tällaista käsittelyä aikaan? Eli minun kysymys on vielä: onko vielä joku taho Hangossa joka voi estää rakentamisen? Ymmärrän siitä vähästä informaatiosta jota lehdestä saa, että RR vielä odottaa jonkun tahon päätöstä? Kenen? Mikä taho Hangossa? Tai muualla?

        Sekoilua, Korkein oikeus ei ole käsitellyt tämä tapaus vaan ...
        http://www.regattaresorts.fi/uutiset.html#7


      • älk

        Totta, Hallintooikeus oli se viranomainen. Mutta tuo RR:n uutistiedote - eihän sekään väitä että on saatu lupa rakentaa yksityisasuntoja. "Vallitseva lupahan" on ns. Time-Share rakentamista varten (hotellinomaista liiketoiminta), eikö? Mikä viranomainen on tämän viimeisen - alkuperäisen hotellimajoituksen muuttamisen yksityisasunnoiksi - vahvistanut? Ei ainakaan valtuusto?


    • Lisäätoimintaahankoon

      Ei valtuusto puutu rakennuslupiin vaan kaavoihin. Tässä se tapahtui jo kaksikymmentävuotta sitten. Nyt teillä änkyröillä pitää hakea uusia kohteita valitettavaksi. Tämä juna meni.

      • änkyrä

        20 vuotta sitten ei päätetty sitä mitä RR nyt on rakentamassa. Jos olet toista mieltä niin näytät tässä selkeästi sen sopimuksen tekstin, kiitos. Jos et niin tee, niin voimme totea että puhut palturia ilman parempaa tietoa.


    • Onpahölmöjäkysymyksiä

      Eikö siinä rakennusluvassa lue mitä saa rakentaa? Ei kai se kuka omistaa ole luvanvaraista? Onkohan änkyrällä nyt asiat menneet hivenen sekaisin?

    • hyvänpuolesta

      Kaavan teko kesken, ei vielä voi aloittaa. Kun kaava on valmis, sitten katsotaan, mitä paikalle saa rakentaa. Rakennusluvan ja kaavan sisällön pitää olla yhtä. Valtuusto on ylin päättävä elin kaava-asioissa. Kuningattarenvuoren kaava sallii RR:n SPA:n ja asunnot. Kuten on jo monesti todettu, hanke olisi jo harjakorkeudessa, jos se olisi toteutettu Kuningattarenvuorelle. Kavander haluaa asuntoja Tehtaanniemelle, mikä ei käy kaupunkilaisille. Neuvottelijoiden vaihtaminen auttaisi asiaa.

    • Lisäävaankaikkea

      Eihän Tehtaanniemelle kukaan ole käsittääkseni vakituisia asuntoja rakentamassa. Vaikka sehän se olisi Hangon kannalta parasta että tänne tulisi muutama varakas veronmaksaja. Nythän sinne rakennetaan kaavan mukaisia majoitusrakennuksia kylpylän ja hotellin ohella. Hyvä sekin. Tervetuloa!

      • NäinSenPitäisiOlla

        Olet niin oikeassa! Hanko voisi edellyttää asunnonomistajien muuttoa Hankoon, muuten kiinteistövero tai muutmaksut voisi olla korkeammat!


      • sertifikaattion

        Just. Turhaa toistoa. Hanke on menossa huisin hyvään suuntaan.


    • asenneratkaiseetässäkin

      Nyt pitää nopeaan tahtiin uusia RR:n sopimus, että pääsevät aloittamaan SPA:n ja asuntojen rakentamisen Kuningattarenvuorelle. Pitää ymmärtää, että Tehtaanniemi on varattu (kongressi)hotellille. Ei sinne saa kesämökkejä tehdä. Hangon matkailustragia mukaan tarvitaan kunnon hotelli, jossa majoitus ja kokoustaminen saman katon alla. Mennään strategian mukaan eikä ADHD-tyyliin hössötetä jotain muuta.

      • hoihoo

        Lisäävaankaikkea, yritä nyt vaan pysyä kärryillä.


    • kuttbkii

      Vielä ehtii tilaamaan aku Ankkaa neljä näytenumeroa ilmaiseksi.Ei mitään jatkotilausvelvotteita tai muitakaan.Neljä numeroa tulee postissa viikon välein ja sitten loppuu
      Täältä: http://tinyurl.com/4akuankkaa

    • futuristi

      Kyllä tämä Tehtaanniemi-Kuningatarvuori -köydenveto vielä iloksi muuttuu. Ilo on muuten surua hyvin paljon hienompi asia!

    • sertifikaattion

      Pitää olla sinut asioiden kanssa. Jos jonkun puolueen tai liiton ajama linja ei ole yhtä omien ajatusten kanssa, on syytä jättää vieras taakseen. Vääryys ei katoa papereita ja dokumentteja hävittämällä. Totuus ei pala tulessakaan. Oikeaan suuntaan. Hyvän puolesta. Silloin ei ole mitään hätää eikä kaduttavaa. Duunarit eivät ole sen huonompia kuin virkamiehet.

      • Nuuji

        uusi ajattelu vie aikansa omaksua


    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Cynthia Woods

      😋😍😋😍😋😍😋😍😋 💋 ­­­N­­y­m­­­f­o­­m­­a­­a­­­n­i -> https://x18.fun/girl04372247#CynthiaWoods 🔞💋❤️💋❤️💋🔞�
      YIT-Yhtymä
      1
      13442
    2. Perustele miksi hän ei

      Ole sopiva sinulle
      Ikävä
      184
      1784
    3. Mikä oli nainen

      Paras yhteinen hetkemme niistä pienistä ja vähäisistä.
      Ikävä
      77
      1124
    4. Miksi sinulla, nainen

      On niin negatiivinen asenne minuun ja yleensäkin negatiivinen käsitys?
      Ikävä
      113
      1123
    5. Nainen, millainen tilanne oli

      kun huomasit ihastuneesi häneen oikein kunnolla. Missä tapahtui ja milloin
      Ikävä
      64
      1046
    6. Persut petti duunarit

      Kyllä persujen kuuluu nyt mennä häpeämään kun äänestivät lakkolakien puolesta. Vielä muka kehutaan olevan työväenpuolue,
      Perussuomalaiset
      194
      956
    7. Persuille kovaa kyytiä YLEn kannatusmittaus

      https://yle.fi/a/74-20085866 Näin se menee persueliitti. Pettäjän tie on karu, persujen äänestäjät ovat nyt reagoineet
      Maailman menoa
      182
      920
    8. Lindtman runnonut demarit huimaan nousukiitoon!

      Palkansaajat – siis Suomen käynnissä pitävä kansanosa – ei näemmä arvosta EK/SY-sätkyakka Purran saksipelleilyä. Niin
      Maailman menoa
      271
      886
    9. Mitä ajattelen sinusta

      Että olit erilainen kuin muut ja jollakin kummalla tavalla samanlainen kanssani, vaikka ei tunnetukaan. Sinun kanssa tu
      Ikävä
      35
      833
    10. Itkisikö onnesta

      Jos panisin sua kunnolla?
      Ikävä
      86
      707
    Aihe