sunnuntailisätkö pois?

mielenosoitusmuonio

Miksi pienipalkkaisilta taas kerran yritetään riistää leipä rahat pois?
kun sunnuntai lisät juuri lisää palkka "meidän" pien tuloisten tilipussia.
ja sillä saamme ostettu leipää kaupasta.
pitäs ne "herrain"konnat laittaa sunnuntai töihin muutamaksi vuodeksi ja anta 400 € rahaa käyttöön kuukaudessa.
mitähän ne saisi sillä ostettua.
---toki työni palkka on noin 1300 € /kk. jos siitä viedään 2-3 sunnuntai lisää lisästä 25 % pois, palkka pienenee huomattavasti.
NOSTETAANKO MUONIOON PERJANTAINA "MIELN OSOITUS TÄSTÄ....
...KANNATETAANKO? Minne kokoonnutaan?????
Emme anna tälle "suomen kansa" nyt päätös valtaa! Ei anneta mennä läpi! Päin vastoin vaadimme "palkan korotusta".

25

120

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • mukanaaaa

      SE ei olis huono idea ollenkaan...

    • pelkäähuonoavaan

      Oliskohan siinä sellainen syy, jotta sillä saataisiin ravintola-alalle enemmän aukioloa sunnuntaiksi ? isoissa kaupungeissa kun ravintolat on kiinni korkeiden palkkakustannusten takia sunnuntaisin turistikaudella.
      On kyllä surkea liitto jos ei kykene neuvottelemaan jäsenistölle palkkaa millä eläisi ilman 100% sunnuntailisää.
      Kannattaisi repiä koko palkkaus systeemi alas, ja alkaa alusta katsoa, ei voi olla niin, että vain joku ylityö, tai sunnuntailisä pitää ihmistä hengissä, kun se toisaalta pitää ravintolat suljettuina sunnuntaisin, koska palkkakustannukset niin korkeat, että ei auki kannata pitää. Ei kuulosta ihan terveeltä systeemiltä, kenenkään puolelta katsottuna.
      Olisko se yhteiskuntasopimus sitten kuitenkin ollut parempi vaihtoehto ?

    • tyhjästäpahanyhjästä

      Tyhjästä on paha nyhjästä. Ammattiliitot ovat ajaneet Suomen talouden niin huonoon tilanteeseen eivätkä haluaa nähdä totuutta. Sen takia olemme tässä tilanteessa. On täyttä hulluutta ruveta lakkoilemaan. Sillä toimella me vain sahaamme omaa jalkaamme. Valitettavasti kansa ei tajua, missä tilanteessa olemme.

      Kuulee hoetavan "Minä teen niin ja niin paljon ja niin pienellä palkalla, että..." Okei, sinä teet. Niin tekevät monet muutkin, mutta jos yhteiskunnalla ei ole maksukykyä, niin ei ole. Koskee kaikkia työnantajia.

      Opettajat tuntuvat olevan tällä kertaa etujoukoissa työnseisauksiin. He eivät suinkaan ole huonopalkkaisimpia yhteiskunnassa. Missä työssä saat parilla sadalla työpäivällä vuodessa 3500 - 4000 euroa kuukaudessa. Suurilla lisätuntimäärillä saattaa jonkun riviopettajan palkka nousta paljon korkeammaksi, jopa 6000 - 7000 euroon kuukaudessa. Rehtorit ovat sitten kuntien palkka-aatelia, monesti ohittavat kunnanjohtajankin. Laiskat opettajat tekevät juuri tuon työmäärän vuodessa, 200 päivää, ja tulevat monesti tunneille valmistautumatta. Ahkerille opettajille ei taas tahdo riittää vuoden päivät. Opettajat vetoavat koulutuksen pituuteen. Nykyään kun vaaditaan virkaan kuin virkaan akateeminen koulutus ja palkkaus on alle edellä mainitun. Jos, keneltä, opettajilta odottaisi sivistynyttä ajattelutapaa ja malttia. Luulisi heidän tietävän tai ainakin suurimman osan heistä tietävän missä tilanteessa olemme tänään.

      Jos opettaja on poissa päivän työstään, siitä ei vielä aiheudu juuri mitään muuta kuin säästöjä, mutta jos sairaanhoitaja pistää väärän piikin, vaikutukset voivat olla dramaattiset.

      EI MENNÄ LAKKOON!

      Pieneläkeläiset, sairaat, syrjäytyneet jne., joilla ei ole isoja tuloja, eivät voi mennä lakkoon. Te muut eli paremmin toimeentulevat! Jos lakkoilette, lakkoilkaa tällaisten ihmisten puolesta, älkääkä paremmin toimeentulevat omien palkkojenne ja etujenne puolesta.

      • sittenkinajattelevia

        Näyttää siltä, että opettajien tai paremminkin OAJläisten lakkointo murenee. Monet paikallisyhdistykset ovat jättäytyneet pois lakkokaavailusta.

        Tätä olen odottanut, että opettajat osoittavat sivistynyttä ajattelutapaa tässä asiassa.

        Hyvä niin, siis EI MENNÄ LAKKOON.


    • Kunnantyäläinen

      Kaikki kunnan työntekijät lakkoon! Eihän täällä muita juuri ole. Tavataan viinakaupan jonossa niinkuin aina ennenkin

      • niinpäniinpäniin

        Edellä mainittu kommentti kertoo koko totuuden lakkoilun tarkoitusperistä.

        Ei tarvinne enempää selvityksiä.


      • KorvestaRojua

        Oy Alko Ab:n myymälät ovat suljettuja lakon vuoksi.


      • surkusurkusurkusurku

        No, voihan surku!

        Pitääkö selvin päin lakkoilla.


    • surullistatouhua

      Jonoksi asti riittää ruikuttajia, jotka sanoo, mitä ainakaan ei saisi tehdä, tarjoamatta minkäänlaista vaihtoehtoa, itse he eivät ole valmiita osallistumaan mihinkään.
      On kummallista kun nousukausina saavutetut edut nähdään omalta kohdin täysin koskemattomina asioina. Kun yhteiskunta ei kykene niitä rahoittamaan, niin aletaan puuhaamaan lakkoja.
      Tässä tilanteessa neuvottelu tarkoittaa joustoa alaspäin, ei ole muuta tietä. SAK ei edes suostu neuvottelemaan, kun sille on sanottu raamit mihin pitäisi päästä. Eli he eivät hyväksy mitään, heille neuvottelu on vain lisäetujen puristelua, oli tilanne mikä tahansa. Se on uskomatonta. Mahtaa olla viimeisiä kuolinkouristuksia vanhakantaiselle Ay-liikkeelle, pakko senkin on joskus uudistua, koska kaikki rakenteet on saatava vastaamaan vallitsevia olosuhteita. Kai sitä kuuluu siinä touhussa sitten löydä koko maa nurin, kun omasta vallasta pidetään kynsin hampain kiinni viimeiseen jäseneen asti.
      Vetää kyllä tosi surulliseksi, ja on vielä toisteltu mantraa jostain neuvotteluyhteiskunnan säilyttämisestä.

    • iuityrertyuiopåpoiuy

      Todennäköisesti kuolinkouristukset alkavat aivan muualla kuin Ay-liikkeessä. Kansaa kustiin silmään vaaleissa. Kepu ja persut lupasivat vaalikentillä aivan muuta kuin toteuttavat.
      Uskon että perjantaista tulee mieleenpainuvin perjantai vuosikymmeniin

    • Tehhää

      sunnuntaistaki arkipäivä ja työpaikat toimimaan niin että viien päivän jälkeen on kaks päivää vappaata. Sairaslomat kokonaan palkattomaks, kun eihän sillon ole työpanostakaan.

    • pussuhousuakkaseon

      jeee.jee....virastotalon eteen perjantaina kello 12.00
      panema hanttiin,ettei sunnuntai lisiä oteta vähääkään pois.
      mutta ei me yksin päättäjille pärjätä............se ku vain ruikutetaan täällä
      pohjosen kairoilla.
      paskat ne ei kuuntele meitä lappilaisia ollenkaan muutenkaan koskaan
      ja muutenkaan vähä palkkaisia.
      ite en aio mennä sunnuntai töihin enää jos lisiä leikataan vähäsenkään???

    • Eiriitä

      Joku aanoi ostavansa sunnuntailisillä leivän. Mihin muiden päivien palkka menee? Arvaan: liuan kalliiseen omakotitaloon ja autoon. Moni pn luullut, että valtion ja kunnan rahasäkissä riittää jaettavaa ikuisesti. Ei riuttänyt.

    • Ruttuisa

      Historia toistaa itseään,silloin kun kepu ja Aho oli pääministerinä hän yritti samaa,mutta epäonnistui, mutta onhan se sanomattakin selvää,että jos pääministerinä on elinkeinoasiamies kannuksesta joka ei koskaan ole ollut edes johtajana missään yrityksessä miten siinä käy,sama näyttää olevan myös Sipilän kohdalla,ei puhelininsinöörin taidot taida riittää kun vastassa on sentään yli 5.mijoonainen porukka ,eikä kaikki olen miljonäärejä kuten hän ja kaverinsa Ek.ssa joiden asialla hän näyttää olevan

    • Samaseon

      Hoh-hoi teidän rustailuja! Suomi velkaantuu nopeammin kuin Kreikka,kohta komissio sanoo mitä tehdään,sekö on hyvä? Epäilen hyvinvoinnin loppuvan tai ei se ainakaan parane?????

    • TOUHOTTAAKONETAAS

      EMME MENETTÄNEET SU LISIÄ.
      NYT SIT PEUKUTETAAN SEN PUOLESTA............................!
      MUTTA
      Nyt viedään ne lomarahat mitkä työntekijä tienaa vuoden aikana.
      Sekö on sitten hyvä asia?
      EI TODELLAKAAN, VAAN TIENATTU RAHA PITÄÄ SAADA TYÖNTEKIJÄLLÄ.
      Onhan se kummaa touhotusta tuolla ns: päättäjillä.
      LAITTAKOOT OMAT LOMA RAHAT KOKONAAN POIS, SE OLISI MEIDÄN
      PIEN PALKKALAISTEN MIELIPIDE, VAI MITÄ????
      SE ALKASI JO SIT NÄKYMÄÄN, JOS KAIKKI ISOT HERRAT ANTAISI LOMARAHANSA POIS!!!

      • Arkiontullut

        Kyllä ne lähtee,tänne virtaa porukkaa satoja päivässä. Päivää pitää jatkaa ,että tulijoille saadaan ruoka ja hyvinvointi. Lomarahat on vielä pienijuttu,kohta mietitään ,mitä pannaan suuhun alahuulen päälle. Kurjuutta on luvassa.


      • Jostainonluovuttava

        Vaikka se on saavutettu etu se lomaraha, niin sitä ei muualla euroopassa tunneta. Hyvin voi 30% ottaa pois jos sillä asiaa autetaan ja muita suurempia poisottoja ei tule. Voi olla tyytyväinen.


    • isolompsainenmaksaa

      Pienipalkkaiset ei muutenkaan laita mitään. Ei ole lainoja ei osake yms... Pienipalkkaiset tarttee vain ruokaan rahaa ja vuokraan.

    • ainaistaruilutusta

      Pienipalkkaiset on toki aina suurimpia valittajia. He kun saavat tulonsiirtoina erilaisia tukija, joten nettoveronmaksajina ovat aika mitättömiä. He ovat niitä jotka avaavat viestiketjuja tuohtuneina "veronmaksajina" ja vaativat siinä ominaisuudessa valtion varojen uudelleen kohdistamista, milloin mihinkin.
      Yleensä ne jotka oikeasti maksavat paljon veroja, he eivät täällä, tai muuallakaan valittele.
      Hauskaa näissä hallituksen leikkauksissa, joka ainoassa kohteessa nousee paha möly, kuinka juuri siitä ei pidä leikata. Tänään huvitti kun Ylen aamutelkkarissa oli eduskuntapuolueiden ryhmänjohtajat, siinä Sampo Terho hieman jo huvittuneena totesi, että tekee hallitus mitä tahansa, niin aina se on opposition mielestä väärin, mutta todellisia vaihtoehtoja heillä ei ole tarjota säästöihin.

    • Slisä-pois-tuo-tasarvoia

      Sunnuntailisän merkittävä lasku tuo työpaikkoja joka taas pienentää valtion menoja ja meidän kaikkien veroja. Eli sosiaalidemokraattien pitäisi tätä ehdottomasti kannattaa. Saadaan työttömille heikompiosaisille vähän enemmän. Toki se on nyt työssä olevilta pois.

    • näinpäse

      Suomalainen lomaraha ei ole ainutlaatuinen. Ympäri maailmaa on käytössä samankaltaisia järjestelmiä, jossa työntekijälle maksetaan kesällä tai ennen joulua lisäkorvaus peruspalkan lisäksi, kertoo Kauppalehti.

      Muualla ne kulkevat nimellä 13. kuukauden palkka tai lomabonus. Joissakin maissa maksetaan jopa 14. kuukauden palkka.

      Ruotsissa lomaraha maksetaan samalla perusteella ja kesäloman yhteydessä kuten Suomessakin.


      Saksassa työantajat maksavat joulun alla työntekijöilleen 13. kuukauden palkan, joka joskus jaetaan kesän ja joulun välillä. Ylemmissä asemissa oleva toimihenkilö voi olla oikeutettu jopa 14. kuukauden palkkaan.

      Samoin toimitaan muissakin Euroopan maissa, kuten Alankomaissa ja Ranskassa, kertoo KL.

      Suomalainen lomaraha ei ole ainutlaatuinen. Ympäri maailmaa on käytössä samankaltaisia järjestelmiä, jossa työntekijälle maksetaan kesällä tai ennen joulua lisäkorvaus peruspalkan lisäksi.

      Muualla ne kulkevat nimellä 13. kuukauden palkka tai lomabonus. Joissakin maissa maksetaan jopa 14. kuukauden palkka.

      Suomalaisella lomarahalla voi olla ainutlaatuiset juuret 1970-luvulla Ruotsiin virtaavassa työvoimassa, mutta järjestelmä ei ole uniikki.

      Ruotsissa lomaraha maksetaan samalla perusteella ja kesäloman yhteydessä kuten Suomessakin.

      Saksassa työantajat maksavat joulun alla työntekijöilleen 13. kuukauden palkan, joka joskus jaetaan kesän ja joulun välillä. Ylemmissä asemissa oleva toimihenkilö voi olla oikeutettu jopa 14. kuukauden palkkaan.

      Samoin toimitaan muissakin Euroopan maissa, kuten Alankomaissa ja Ranskassa. Näissä maissa 13. kuukaudesta sovitaan työehtosopimusneuvotteluissa. Lainsäädäntöön oikeus 13. kuukauden palkkaan on kirjattu esimerkiksi Espanjassa ja Portugalissa.

      Lomaraha on arkea myös muualla maailmassa. Latinalaisessa Amerikassa oikeus rahaan on kirjattu lähes kaikissa valtioissa lakiin. Muutama jakaa jopa 14. kuukauden palkkoja. 13. kuukauden palkkoja maksetaan myös Aasiassa, kuten Kiinassa, Singaporessa ja Indonesiassa.




      Eurooppalaisen lomarahan suuruus vaihtelee maittain, mutta on tyypillisesti kuukauden palkka. Hollannissa se on noin kahdeksan prosenttia vuosituloista, mikä Hollannin keskimäärin 25 000 - 30 000 euron vuosipalkalla tekee 2 000 - 2 400 euroa.

      Suomessa lomaraha on noin puolet kuukausipalkasta.

      Suomessa vuotuinen keskipalkka on noin 40 000 euroa, joka sisältää noin 3 200 euron kuukausipalkan ja yhden 1 600 euron lomarahan. Lomarahan puolittaminen söisi vuosiansioita 800 eurolla. Vuosipalkka putoaisi 39 200 euroon.

      Hallitus kertoi maanantaina tekevänsä lomarahasta lakisääteisen sekä leikkaavansa sitä 30 prosenttia. Hallituksen mukaan Suomen kustannuskilpailukyky on heikentynyt suhteessa keskeisiin kilpailijamaihin kuten Ruotsiin ja Saksaan.

      OECD:n tilastojen mukaan Suomi sijoittuu vuosittaisilla bruttotuloillaan keskimäärin Iso-Britannian ja Itävallan väliin. Suomea kalliimpi työvoima on muun muassa Ruotsissa, Hollannissa ja Tanskassa ja halvempi Saksassa.

      • säälittävääulinaa

        No niin, tuli esitys lomarahasta. Nyt on vain niin, että Suomen hintakilpailukyky on jotenkin palautettava. Muualla missä ei meidän ongelmia ole, siellä voidaan etuisuuksia kenties jopa lisätä, mutta meillä on kaikki keinot etsittävä, kuinka kustannustasoa on saatava alaspäin. Lomarahan poisto, tai pienentäminen on yksi niistä, on noita muitakin esitetty. valinta on vähän kuin sanonnassa "ruton ja koleran välitä".
        Huomionarvoista on noissa kaikissa hallituksen esittämissä keinoissa se, että joka ainoa ryhmä on nostanut hirmuisen ulinan siitä, kuinka heiltä ei saisi viedä mitään.
        Jokainen on valmis "talkoisiin" kun se vaan kohdistuu naapurin kukkarolle.
        Hallituksen on tehtävä toimenpiteitä maan etua tavoitellakseen, onneksi tämä kansan ainainen mölinä ei vaikuta niihin päätöksiin, koska silloin ei mitään voitaisi tehdä.


      • puolueeton

        Olipa lomaraha tai yleensä palkkakustannukset mitä tahansa, joka tapauksessa ne ovat liian korkeita Suomen viennille.

        Ammattiliitot ovat huolehtineet, että näin on. Ay-liikehän huolehtii valtion tuella vain työssä olevien eduista. Valtio tukee toimintaa jäsenmaksujen verovähennysoikeudella. Ensin on poistettava nuo oikeudet ja sitten katseltava muita lisiä ja palkkaturhakkeita. Erityisesti sosiaalidemokraatit, jotka ovat omineet ammattiliitot itselleen, ovat vastuussa Suomen tämän hetkisestä huonosta taloudellisesta tilanteesta. Kansa alkaa tajuta tämän vähitellen. Onneksi!

        Palkkaa tulee maksaa vain tehdystä työstä.


    • poiuytyuio

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Cynthia Woods

      😋😍😋😍😋😍😋😍😋 💋 ­­­N­­y­m­­­f­o­­m­­a­­a­­­n­i -> https://x18.fun/girl04372247#CynthiaWoods 🔞💋❤️💋❤️💋🔞�
      YIT-Yhtymä
      2
      14881
    2. Becky Steele

      🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑 💋 ­­N­y­­­m­­f­­­o­­­m­­a­a­­­n­­i -> https://x18.fun/girl05250014#BeckySteele 🔞❤️💋❤️
      Arkkitehtuuri
      0
      3075
    3. Lakeisha Coleman

      🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑 💋 ­­N­y­­­m­f­­o­­m­a­­­a­n­­i -> https://x18.fun/girl08105348#LakeishaColeman 🔞💋❤️💋❤️💋🔞
      Synnytys
      0
      3070
    4. Aimee Dvorak

      😍😋😍😋😍😋😍😋😍 💋 ­­N­­­y­­­m­­f­o­m­a­a­n­­­i -> https://x18.fun/girl02740429#AimeeDvorak 🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞💋💋
      0
      3069
    5. Stephanie Love

      😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋 ❤️ ­­N­y­­­m­f­­o­­m­­­a­a­­n­­­i -> https://x18.fun/girl01692207#StephanieLove 🔞❤️💋❤️💋❤️
      Lappi
      0
      3066
    6. Molly Graham

      😍😋😍😋😍😋😍😋😍 😍 ­­N­­­y­­m­­­f­­­o­­m­­a­a­n­i -> https://x18.fun/girl02277975#MollyGraham 🔞❤️💋❤️💋❤️🔞❤️
      Puhelimet
      0
      3065
    7. Rachelle Reynolds

      😋😍😋😍😋😍😋😍😋 🔞 ­N­­­y­­m­f­­­o­­m­­­a­­a­n­i -> https://x18.fun/girl03175674#RachelleReynolds 🔞❤️💋❤️💋❤️
      Etelä-Savo
      0
      3065
    8. Allison Queen

      🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒 ❤️ ­N­­­y­m­­­f­­­o­­m­a­a­­­n­­­i -> https://x18.fun/girl07854217#AllisonQueen 🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞
      Vedonlyönti
      0
      3064
    9. Pamela Orr

      😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋 🍒 ­­­N­y­­m­f­­o­­­m­a­­­a­­­n­­­i -> https://x18.fun/girl06055581#PamelaOrr 🔞❤️💋❤️💋❤️🔞
      Star Wars
      0
      3064
    10. Nancy Taylor

      😍😍😍😋😋😋😋😍😍😍 ❤️ ­­­N­­­y­m­­­f­o­m­­­a­­­a­n­­­i -> https://x18.fun/girl01560856#NancyTaylor 🔞💋❤️💋❤️💋
      Kauris
      0
      3054
    Aihe