Couperosa iho - suositelkaa ihotautilääkäriä!

auttakaaa

Olen kärsinyt iho-ongelmista aina teini-iästä asti ja nyt olen reilu parikymppinen. Minulla on samaan aikaan kuiva, herkkä sekä sekaiho. Iho punoittaa jatkuvasti otsasta, leuasta, silmien alta poskista ja nenän pielistä. Nenässä, otsassa ja nenän vieressä on laajentuneita huokosia. Erityyppisiä finnejä on jatkuvasti missä milloinkin. Välillä on kausia, kun niitä ilmestyy kaulaan, selkään ja hiusrajaan. Huomasin kuitenkin tänään tutkittua ihoani hiussuonia punoittavista kohdissa, etenkin nenänpielissä! Asiaa selvitellessäni netin avustuksella tulin tulokseen, että minulla saattaisi olla jonkin asteen couperosa, vaikka couperosa onkin harvinainen alle 30-vuotiailla. Sen lisäksi minulla saattaa olla jokin muu iho-ongelma. Nyt vihdoin päätin hoitaa asian kuntoon aloittaen asiantuntevasta ihotautilääkäristä. Olen ehdottomasti menossa yksityiselle. Nyt tarvitsisin suosituksia alan ammattilaisista pääkaupunkiseudulla, mielellään Helsingissä. Koitin netistä selata jo lääkäreitä Mehiläisen ja Terveystalon sivuilta, mutta kenelläkään ei ollut mainintaa erityisesti couperosaihon hoidosta.

6

1032

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Dd----

      Couperosa ei ole oikeastaan sairaus vaan kosmetologinen haitta, siksi kukaan lääkäri ei sitä hoida. Se saattaa pahentua kuitenkin ruusufinniksi, joka on lääkärikäynnin tarvitseva sairaus. Silloin on kiepitä paukamia kasvoissa.

      Voisiko sun selässä olevat finnit yms. olla aknea? Sen ja mahd. ruusufinniepäilyn(?) takia menisin ihotautilääkärille. Luulisin että nuo vaivat ovat perusosaamista kaikilla.

    • Lääkäriin
    • Pinkkinaama

      Ihotautilääkärille sitä mennään, vaikka -kuten edellä joku mainitsikin- couperosa ei ole varsinaisesti ihosairaus, vaan verisuosinsairaus tai -vaiva. Jotain tämän tyyppistä ainakin minulle ihotautilääkäri sanoi. Minulla meni couperosa jo ruusufinniksi viidenkymmenen ikävuoden korvilla. Couperosaa kävin aikaisemmin hoitelemassa muutaman kerran KTP-laserilla LaserTilkassa. Uudelleen niitä suonia silti tuli, mutta oli hoidoista vähän apuakin.

      Ruusufinnitautia menin näyttämään Mehiläiseen. Naisihotautilääkäri, nimikirjaimet A.H.
      Couperosaan on ainakin yksi uudehko (ja kallis) voide, nimeltään Mirvaso. Ei todellakaan paranna, mutta kadottaa (supistaa?) verisuonet n. 6-8 tunniksi, ei tarvitse hehkua ihan punaisena.
      Jos on vain jokunen laajentunut verisuoni näkyvissä, niin en osaa sanoa, häipyykö ne näkyvistä, mutta yleiseen punakkuuteen naamassa on ainakin tehokas.

      • tie-tämätön

        Hei, minulla on hieman couperosaa tullut poskipäille. Ihoni on muuten allerginen ,herkkä atooppinen sekaiho.Olen pitkään käyttänyt erisanin kosteuttavaa kuorintavoidetta(hellävarainen) kosmetologin sanoessa että voin käyttää viikottain kuorintavoidetta . Apteekista taas sanoivat että ei suositella kuorintaa coupresaiholle Mites on kuinka moni käyttää ja millaista kuorintavoidetta jos on hieman couperosaa kasvoissa?? Mietin että olenko itse herkistänyt ihoani lisää??


      • Dida____
        tie-tämätön kirjoitti:

        Hei, minulla on hieman couperosaa tullut poskipäille. Ihoni on muuten allerginen ,herkkä atooppinen sekaiho.Olen pitkään käyttänyt erisanin kosteuttavaa kuorintavoidetta(hellävarainen) kosmetologin sanoessa että voin käyttää viikottain kuorintavoidetta . Apteekista taas sanoivat että ei suositella kuorintaa coupresaiholle Mites on kuinka moni käyttää ja millaista kuorintavoidetta jos on hieman couperosaa kasvoissa?? Mietin että olenko itse herkistänyt ihoani lisää??

        Epäilen että on. Couperosa tarkoittaa sitä, että ihosi hiusverisuonet reagoivat herkästi, joten kuorinta todellakin pahentaa ihon kuntoa. Couperosaiho on usein pinnalta kuiva ja ohut, joten kuorinta myös ärsyttää sitä enemmän siksi. Lisäksi kuorinta poistaa ihon luonnollista lipidikerrosta, joka suojaa ihoa.

        Usein couperosan hoidossakin käytetyt menetelmät kuten laserit yms. saattavatkin pahentaa ihon kuntoa.

        Couperosaihon hoidossa on parasta välttää kaikkea ihoa ärsyttävää ja kohdella ihoa hellävaraisesti. Tällä keinolla saa parhaat tulokset jos aloittaa kun tilanne on vielä hallittavissa.

        Tärkeintä on välttää alkoholin juomista, tupakointia, saunomista, ja aina suojata iho UV-säteiltä sekä pakkaselta, tuulelta ja nopeilta lämpötilanvaihteluilta. Älä siis tee kuten suurin osa suomalaisista ja ryntää suoraan kuumasta suihkusta ulos pakkaseen. Varaa aikaa antaa ihon rauhoittua suihkun jälkeen, levitä kosteusvoidetta, anna imeytyä ja suojaa peitevoiteella ja puuterilla. Ulos tarvitset päähineitä, huppuja, huiveja yms. kasvojen suojaksi myös.

        Valitse aina hellävaraiset ihonhoitotuotteet, joissa ei ole alkoholia eikä hajusteita. Käytä kuuriluontoisesti couperosaa hoitavaa voidetta päivävoiteen alla, esim. Avene Redness-Relief Fort, Dermalex couperosavoide, Favoran Anti-Redness 24h hoitovoide, tms. Yleensä noita saa käyttää 3 kuukautta ennen kuin tulosta näkyy, joten vaatii malttia.

        Lisäksi kannattaa siis välttää kaikkea mikä ärsyttää ihoa, myös vesipesua. Itse käytän vain sellaisia puhdistusvesiä, joilla kasvot puhdistetaan illalla ilman vesipesua. Jos iho ei ole rasvainen etkä käytä runsaasti meikkivoidetta, tämä voi toimia. Esim. Avene, La Roche Posay, Garnierin vaaleanpunaisella korkilla varustettu micellar water, jne..


      • tietä-mätön

        Avenelta löytyy kuorintavoide joka soveltuu myös couperosaiholle?? Annetaan vaikuttaa muutama minuutti ja huuhdellaa pois .Ei kuorita ihoa kuten" normaalia "ihoa. Minusta se on tosi hellävaraisen tuntuinen ja en laita sitä poskipäille.Sekaihoisena puhdistan iltaisin vuoroin erisanin puhdistusemulsiolla - acon sekaihon geelillä, aamulla pelkkä vesipesu agualan-l.. Rasvat on apteekin perusvoiteita jotka saan reseptillä edullisesti. Ton dermalex voiteen juuri ostin. .Allerginen olenkin hajuisteille, kasvikunnan raaka-aineille sun muille..


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Cynthia Woods

      😋😍😋😍😋😍😋😍😋 💋 ­­­N­­y­m­­­f­o­­m­­a­­a­­­n­i -> https://x18.fun/girl04372247#CynthiaWoods 🔞💋❤️💋❤️💋🔞�
      YIT-Yhtymä
      2
      14861
    2. Aimee Dvorak

      😍😋😍😋😍😋😍😋😍 💋 ­­N­­­y­­­m­­f­o­m­a­a­n­­­i -> https://x18.fun/girl02740429#AimeeDvorak 🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞💋💋
      0
      3059
    3. Molly Graham

      😍😋😍😋😍😋😍😋😍 😍 ­­N­­­y­­m­­­f­­­o­­m­­a­a­n­i -> https://x18.fun/girl02277975#MollyGraham 🔞❤️💋❤️💋❤️🔞❤️
      Puhelimet
      0
      3055
    4. Rachelle Reynolds

      😋😍😋😍😋😍😋😍😋 🔞 ­N­­­y­­m­f­­­o­­m­­­a­­a­n­i -> https://x18.fun/girl03175674#RachelleReynolds 🔞❤️💋❤️💋❤️
      Etelä-Savo
      0
      3055
    5. Becky Steele

      🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑 💋 ­­N­y­­­m­­f­­­o­­­m­­a­a­­­n­­i -> https://x18.fun/girl05250014#BeckySteele 🔞❤️💋❤️
      Arkkitehtuuri
      0
      3055
    6. Pamela Orr

      😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋 🍒 ­­­N­y­­m­f­­o­­­m­a­­­a­­­n­­­i -> https://x18.fun/girl06055581#PamelaOrr 🔞❤️💋❤️💋❤️🔞
      Star Wars
      0
      3054
    7. Lakeisha Coleman

      🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑 💋 ­­N­y­­­m­f­­o­­m­a­­­a­n­­i -> https://x18.fun/girl08105348#LakeishaColeman 🔞💋❤️💋❤️💋🔞
      Synnytys
      0
      3050
    8. Stephanie Love

      😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋 ❤️ ­­N­y­­­m­f­­o­­m­­­a­a­­n­­­i -> https://x18.fun/girl01692207#StephanieLove 🔞❤️💋❤️💋❤️
      Lappi
      0
      3046
    9. Allison Queen

      🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒 ❤️ ­N­­­y­m­­­f­­­o­­m­a­a­­­n­­­i -> https://x18.fun/girl07854217#AllisonQueen 🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞
      Vedonlyönti
      0
      3044
    10. Nancy Taylor

      😍😍😍😋😋😋😋😍😍😍 ❤️ ­­­N­­­y­m­­­f­o­m­­­a­­­a­n­­­i -> https://x18.fun/girl01560856#NancyTaylor 🔞💋❤️💋❤️💋
      Kauris
      0
      3044
    Aihe