Omituista?

Kukatekijamitä

Suuri määrä lapsia oikeasti tarvitsee kodin ulkopuolisen sijoituspaikan. Se on valitettavaa, mutta totta. Se on yksi elämän surullisista asioista. Osalle perheistä valitettavasti mikään tuki ei riitä, annettiinpa se missä muodossa tahansa. Lapset eivät voi vuosia odottaa, että tilanne korjaantuu.

Jokainen lienee sitä mieltä, että laitos on huono vaihtoehto? Kodinomaiset olosuhteet ovat usein paremmat.

Tosiasioista huolimatta joillekin ihmisille näyttää tärkeintä olevan oman pahan olon purkaminen täällä ja kaikkien sijaisvanhempien leimaaminen ahneiksi ja rikollisiksi, jotka eivät muuta halua kuin hyötyä lapsista ja tästä seuraa se, että he kaltoinkohtelevat lapsia heti tilaisuuden tullen. Kun julkisuuteen tulee tapauksia, joissa vääriä asioita on tehty -kyllä, vääriäkin ihmisiä sijaisvanhemmiksi päätyy! - nämä totuuden torvet kieriskelevät ilossa ja pursuavat pyhää vihaa kaikkia pahoja sossuja ja sijaisvanhempia kohtaan: he olivat oikeassa!

Tästä seuraa se, että tämän tyyppisillä vapailla keskistelufoorumeilla ei ääneen pääse juuri muita kuin jokunen häirikkö. Aiheen mukaista keskustelua ei esiinny vaikkapa sen enemmän biovanhempien puolella kuin täälläkään. Tämä ilmeisesti on myöskin joidenkin ihmisten tavoite. Esim. Lokakuun liikkeen mainostaminen on räikeää ja disinformaatiolla halutaan korvata faktat. Kummallisesti loputon määrä kovia kokeneita kirjoittajia kirjoittaa samalla tyylillä. Vain nimimerkki vaihtuu.

Huonosti palstaa seuraava satunnainen lukija saa sellaisen kuvan, että enin osa sijaisvanhemmista on lähes hulluja psykopaatteja ja biovanhemmat taas käytännössä joka tilanteessa vääryyksiä kokeneita pyhimyksiä. Tuossa todellisuudessa biovanhemmat ovat sankareita, jotka taistelevat leijonan lailla systeemiä vastaan. Ykkösvihollinen sijaisvanhemmat ja viranomaiset, puolustajina puolestaan Lokakuun liikkeen tapaiset yhden asian ja totuuden järjestöt, joissa asianajajatkin tekevät työtä lähes ilmaiseksi pelkkää hyvää hyvyyttään.

Kun Suomi24:ää ei moderointi kiinnosta, seuraukset näkyvät joka päivä. Yhä vähemmän täällä on muita kuin samat 1-2 fanaatikkoa, jotka jaksavat suoltaa omaa propagandaansa. Sijaisvanhemmuudesta täällä ei keskustella, vaan tarkoitus on leimata moiseen rikokseen syyllistyvät ihmiset kriminaaleiksi ja varmastikin monen lapsen olo olisi siis ihanampi, jos sitä sijaiskotia ei olisi tarjota lainkaan!

36

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Kylläsesiitä

      Hyvä kirjoitus. Häiriköille banni.

    • kylästynyt_täälläkin

      Niinpä, tulin innokkaana alun perin tänne kuulemaan muilta sijaisvanhemmilta kokemuksia ja ihan kyselemään, mutta kun huomasin, että täällä on max kaksi häiriintynyttä bioäitiä, en käynyt varmaan kuukausiin.

      Omalla toimellaan he työntävät mahdollisia sijaisvanhempia pois koko ajatuksia ja voin väittää, että jopa nettikirjoittelun perusteella moni asiaa harkitseva voi jättää koko jutun. Jotkut lapset siis jäävät vaille parasta kotia tässä ja joutuvat sitten laitoksiin. Hienoa?

      Ihmeellisen samanlainen kirjoitustyyli näillä lukemattomilla ihmisillä joilla huonot kokemukset tosiaan. :D

      Voisiko tuon bannata, ketään ei kiinnosta.

      t.tuore sijaisäiti

      • Kyllä_on_nähty

        Sehän se juuri on se tarkoitus, että täällä ei kukaan tee muuta kuin ulvoo vihaa sijaisvanhempia kohtaan.


    • yhteysphliittoon

      Ottakaa yhteys Perhehoitoliittoon. Voitte siellä haukkua sijoitettujen lasten vanhempia ym. jotka mielestänne häiritsevät elinkeinoanne.

      • Se_on_niin

        Heti meni pieleen oikeastaan kaikessa. En edes ole sijaisvanhempi. En myöskään ole haukkunut sijoitettujen vanhempia vaan ainoastaan arvostellut teitä propagandisteja, jotka sotkette kaiken keskustelun. Koeta nyt jotenkin ymmärtää lukemasi.


      • ammatti_opettaja
        Se_on_niin kirjoitti:

        Heti meni pieleen oikeastaan kaikessa. En edes ole sijaisvanhempi. En myöskään ole haukkunut sijoitettujen vanhempia vaan ainoastaan arvostellut teitä propagandisteja, jotka sotkette kaiken keskustelun. Koeta nyt jotenkin ymmärtää lukemasi.

        Kommentti ei näyttänyt olevan sinulle edes osoitettu, vaan tympääntyneille sijaisvanhemmille, joten lukutaito olisi paikallaan.


      • syklo

        Kuka sijaisvanhempi oli tässä ketjussa tympäätynyt biomameihin? Ketju koskee tympääntymistä näiden 1-2:n sekopäisen palstan pilaamista jossa olisi mukavaa joskus keskustella ihan normaalienkin ihmisten kanssa, etenkin saada sijaisvanhemmilta vertaistukea. Ei kiinnosta lukea satoja (yhden tai korkeintaan kahden) negatiivisia ja harhaisia kirjoituksia erilaisista sijaisperheistä. Luuleeko tämä tyyppi ihan tosissaan, ettei muut huomaa samaksi? Kirjoitustyylikin on jo niin kummallinen, että heti haistaa asian...

        Minä en ole lainkaan tympääntynyt tuon sijoitetun lapsemme biologiseen äitiin, hän on sen verran älykäs ihminen, että olen kyllä onnekas kun mietin..... Kun lueskelen sitten täältä niin käy kyllä näiden parin sekopään lasta ja tämän sijaisperhettä sääliksi pahasti.


    • erimieltä

      Ei kukaan ilossa kieriskele, hyvä ihminen!

      Propagandaa on se, kun ihmisille uskotellaan sijaiskoteja tarvittavan kipeästi lisää ja lisää! Tai lapsien poissulkemista omilta juuriltaan.

      Kun valtamedia on sijaishuollon kumppani, niin täytyyhän nyt jossakin saada näkyä lasten ja oikeiden perheiden kelvoton tilanne! Onko niitä Lokakuun liikkeen sivuja jotenkin pakko lukea? Osta tavallisia viikkolehtiä vain ja voi hyvin!

    • erimieltä

      Jos oikein todella välität lapsista, niin käy kurkistelemassa muitakin suomi24:n palstoja. Vai onko liian omituinen aihe käsitettäväksi tuo "ilmaiseksi pelkkää hyvää hyvyyttään." ?

    • kultabosu

      Siellähän nämä Olgat, Juurikkalat ja muut Kankikaikkoset pörräävät hyvien ihmisten kerhossa. liittykäätte heihin, hyvät arvon sijaisvanhemmat.

      • garttu

        Mielelläni liittyisin näihin arvon sijaisvanhempiin, missä näiden fiksujen hienojen ihmisten kanssa saisi keskustella ilman, että sinne tunkee tällaisia riehujia? Kerro niin menen heti.


      • kalteritkopsahti

        Perhehoitoliito auttaa. Ota yhteyttä. Liitto demonisoi sinulle mitä haluat. Jos on tullut kopsautettua sijoitettua lasta, liitto kuitenkin puolustaa ja on sinun puolella loppuun saakka - vaikka korkeimpaan oikeuteen. Perhehoitoliitto nimittää vuoden sijaisperheet. Tällainen oli se rovaniemeläinen - vuoden sijaisperhe 2011 - jossa kidutettiin sijoitettuja lapsia, ja jonka emäntä lähti vankilaan. Siis vuoden sijaisperhe 2011. Jotta aika demoonista, eiks vaan.


      • katohitto

        Vai selvisikö sittenkin ehdonalaisella. Ken tietää?


    • So_simple

      Se on ihme juttu, että joka ikiseen keskusteluun tunkee näitä maailman omistajia, jotka eivät kestä eri mieltä olevia. Mikä on vikana ihmisessä, joka kuvittelee omistavansa jonkin keskustelun?

      Sijaisvanhempien demonisointi on täyttä idiotismia. Jos oma lapsi on huostaanotettu, kannattaa energia suunnata siihen, että ongelmansa saa hoidettua ja saa siis lapsensa takaisin. Jos taas ei ole itse kokenut huostaanottoa, on täällä vain melskaamassa turhaan. Silloin kannattanee etsiä muita harrastuksia?

      • erimieltä

        Sekin on ihme juttu, että kun lapsen huostaaminen on tehty vastoin minkään maailman oikeustajua taikka ymmärrystä, niin tulee näitä neuvonantajia jotka kehottavat hoitamaan jonkin ongelman.


      • maksettunenäkkyys

        Ne kokemusasiantuntijat - maksetut sellaiset - ovat kaikkein kovimpia neuvonantajia. Ruohonjuuritasolta alkavat leikkiä kuin olisivat sossuja. Ramppaavat sossujen palavereissa ja todennäköisesti puhelevat toisten vanhempien asioita. Varoitan vanhempia.


    • demonisaatio

      Kivaa, kun ollaan eri mieltä. Eihän tästä tulisi mitään, jos kaikki höpöttäisivät, kuten koulutetut kokemusasiantuntijat: "mulla on kahdet vanhemmat, toiset, jotka pelasti mut ja toiset, jotka on mun omat ja tulevat aina olemaan...." On niitäkin kertomuksia, joissa "ne mun sijaisvanhemmat kaltoin kohtelivat minua...." Kyseessä on fakta, ei mikään eri mieltä oleminen. Eiks oo demonista? Saavat rahaa viereiden lasten hoidosta ja sitten menevät kaltoin kohtelemaan. Huh, Huh.

    • umatruma

      Ihan hullua, kun suuri joukko tarvitsee kodin ulkopuolisen sijoituspaikan, niin sitten jotkut menevät vielä kaltoin kohtelemaan heitä. Ihan hullua. Vaikea ymmärtää. Ja ilmeisen vaikea sijaisvanhempien myöntää, että sellaista sattuu. Ja ilmeisesti enemmän, kuin kukaan arvaakaan.

      • Sekö_menee_niin

        Ja kun sitä viestiä oikein monilla nimimerkeillä toistaa, se alkaa olla totta jokaisen kohdalla?


    • niinpähän

      Valitettavan monen. Ei pitäisi olla ainoankaan.

    • onituista

      "Suuri määrä lapsia oikeasti tarvitsee kodin ulkopuolisen sijoituspaikan. Se on valitettavaa, mutta totta. Se on yksi elämän surullisista asioista. Osalle perheistä valitettavasti mikään tuki ei riitä, annettiinpa se missä muodossa tahansa."

      Tuo on valitettavasti valhetta ja SE vasta onkin törkeä asia. Suuri määrä lastensuojelun työntekijöistä ei tarjoa olemassaolevaa lakisääteistä tukea perheille, vaikka kaikkiaan se olisi huimasti halvempaakin kuin lapsen siirtäminen muualle, pois kotoa.

      Sijaisperheet olisi nyt maahanmuuttobuumin aikana parasta jättää koko huostatoimien ulkopuolelle, koska lapsilla riski joutua valvomattomiin oloihin ja hyväksikäytetyksi on huima.

      • No_huh_huh

        Tuo nyt on täyttä roskaa! Sijaisperheissä olevista lapsista suurin osa ei tule millään tavoin kaltoinkohdelluiksi. Täällä vain yksi ihminen nostaa esiin pelkästään poikkeustapauksia ja uskottelee lähinnä itselleen sen perusteella asioita. Kukaan muu juttuihin ei usko.

        Tragedia piilee siinä, että meillä on vanhemmuuteen täysin kykenemättömiä vanhempia. Homma vain ei toimi. Halpaa lystiä sijoittaminen ei tietenkään ole. Harvinaisen typerältä tuntuu tuo laudahdus sijaisperheiden jättämisestä huostatoimien ulkopuolelle. Mahdatko tarkoittaa sitä, että lapset oikeasti voi jättää vaikkapa narkkariperheeseen??

        Olet oikea Ajatusten Tonava.


      • sivuhuomautus
        No_huh_huh kirjoitti:

        Tuo nyt on täyttä roskaa! Sijaisperheissä olevista lapsista suurin osa ei tule millään tavoin kaltoinkohdelluiksi. Täällä vain yksi ihminen nostaa esiin pelkästään poikkeustapauksia ja uskottelee lähinnä itselleen sen perusteella asioita. Kukaan muu juttuihin ei usko.

        Tragedia piilee siinä, että meillä on vanhemmuuteen täysin kykenemättömiä vanhempia. Homma vain ei toimi. Halpaa lystiä sijoittaminen ei tietenkään ole. Harvinaisen typerältä tuntuu tuo laudahdus sijaisperheiden jättämisestä huostatoimien ulkopuolelle. Mahdatko tarkoittaa sitä, että lapset oikeasti voi jättää vaikkapa narkkariperheeseen??

        Olet oikea Ajatusten Tonava.

        Suurin osa huostaanotetuista on teinejä, joiden taustalla ei välttämättä ole sitä perinteistä alkoholisti/narkkari/mielenterveysongelmaista vanhempaa. Osa vanhemmista taas antaa lapsen huostaan, koska ei jaksa eikä pysty hoitamaan vakavasti ongelmaista lasta, kun apua ei tule, se ei ole auttavaa apua, tai apu keskeytetään kun tuki siihen loppuu. Laitoshoitoa vaativia lapsia taas huostaanotetaan hoidon saamiseksi, kun psykiatrisia sairaala paikkoja ei löydy tarpeeksi.


      • onituista
        No_huh_huh kirjoitti:

        Tuo nyt on täyttä roskaa! Sijaisperheissä olevista lapsista suurin osa ei tule millään tavoin kaltoinkohdelluiksi. Täällä vain yksi ihminen nostaa esiin pelkästään poikkeustapauksia ja uskottelee lähinnä itselleen sen perusteella asioita. Kukaan muu juttuihin ei usko.

        Tragedia piilee siinä, että meillä on vanhemmuuteen täysin kykenemättömiä vanhempia. Homma vain ei toimi. Halpaa lystiä sijoittaminen ei tietenkään ole. Harvinaisen typerältä tuntuu tuo laudahdus sijaisperheiden jättämisestä huostatoimien ulkopuolelle. Mahdatko tarkoittaa sitä, että lapset oikeasti voi jättää vaikkapa narkkariperheeseen??

        Olet oikea Ajatusten Tonava.

        Harvinaisen typerää väittää että kukaan muu ei usko. Onko sinun pakko ängetä oikeitten vanhempien palstalle huh-huttelemaan?


      • onkosunpakkoolla
        onituista kirjoitti:

        Harvinaisen typerää väittää että kukaan muu ei usko. Onko sinun pakko ängetä oikeitten vanhempien palstalle huh-huttelemaan?

        yh-ruikku


      • EI_mututiedolle
        sivuhuomautus kirjoitti:

        Suurin osa huostaanotetuista on teinejä, joiden taustalla ei välttämättä ole sitä perinteistä alkoholisti/narkkari/mielenterveysongelmaista vanhempaa. Osa vanhemmista taas antaa lapsen huostaan, koska ei jaksa eikä pysty hoitamaan vakavasti ongelmaista lasta, kun apua ei tule, se ei ole auttavaa apua, tai apu keskeytetään kun tuki siihen loppuu. Laitoshoitoa vaativia lapsia taas huostaanotetaan hoidon saamiseksi, kun psykiatrisia sairaala paikkoja ei löydy tarpeeksi.

        Esiin tilastotietoa?


      • opettelelukemaan

        Terveyden- ja hyvinvoinnin laitoksen THL:n mukaan Kanta-Hämeessä otettiin huostaan lähes neljäsataa lasta vuonna 2010.

        Viidessä vuodessa huostaanottojen määrä on kasvanut viidenneksellä. Avohuollon piirissä oli maakunnassa toissa vuonna lähes kolme tuhatta lasta ja nuorta.

        Myös koko maassa lastensuojelun piirissä olevien lasten ja nuorten määrä on THL:n mukaan kasvanut vuosikausia.

        Lapsia otetaan huostaan yleisimmin murrosiässä. Pikkulapsista huostaanotetaan eniten alle 1-vuotiaita vauvoja. Huostaanoton syynä on usein vanhempien päihteidenkäyttö, väkivalta, tai mielenterveysongelmat, kertoo THL:n raportti.

        Kai sinä osaat opettajana itsekin etsiä sitä tietoa?

        Eli eniten otetaan huostaan teinejä, ja eniten pikkulapsista vauvoja. Vauvojen huostaanottojen syynä on vanhempien päihteet, väkivalta, ja mt-ongelmat.


      • Turhuudet_pois

        Ja noita vauvoja siis ei saa sijaisvanhemmille antaa? Sitähän nimim. onituista ylempänä sanoi? Ja taas kerran: MIKÄ OPETTAJA?


      • eiuutisessaotettukantaa
        Turhuudet_pois kirjoitti:

        Ja noita vauvoja siis ei saa sijaisvanhemmille antaa? Sitähän nimim. onituista ylempänä sanoi? Ja taas kerran: MIKÄ OPETTAJA?

        Missä uutisessa niin sanottiin?


      • Zumbaa_kansalle

        Onituista tuossa ylempänä oli sitä mieltä. Ei kukaan puhu uutisesta.


      • keskustelijoitamonta
        Zumbaa_kansalle kirjoitti:

        Onituista tuossa ylempänä oli sitä mieltä. Ei kukaan puhu uutisesta.

        En ole onituista, joten miksi minulta kysyt.


      • Trombosyytti
        keskustelijoitamonta kirjoitti:

        En ole onituista, joten miksi minulta kysyt.

        Johtaako löytämäsi tilastotieto sinutkin siihen johtopäätökseen, että sijaisvanhemmuus on kokonaan lopetettava?


      • Missäseluki
        Trombosyytti kirjoitti:

        Johtaako löytämäsi tilastotieto sinutkin siihen johtopäätökseen, että sijaisvanhemmuus on kokonaan lopetettava?

        Olenko minä väittänyt niin?


      • EI_mututiedolle

        Ethän sinä nyt ikinä väitä mitään...

        Loogista on, että lapsia joudutaan huostaan ottamaan joko jo heti vauvoina tai teineinä, kun ongelmat alkavat kärjistyä.


      • missäartikkelissamutua
        EI_mututiedolle kirjoitti:

        Ethän sinä nyt ikinä väitä mitään...

        Loogista on, että lapsia joudutaan huostaan ottamaan joko jo heti vauvoina tai teineinä, kun ongelmat alkavat kärjistyä.

        Miksi minun pitäisi väittää jotain? Sinähän et uskonut, että suurin osaa huostaanotoista tehdään teineille, ja pyysit tilastotietoa, koska et osaa itse käyttää googlea, ja minä löysin artikkelin jossa asiaa selvennettiin. Nyt sitten olet oppinut uuden asian, eli että teinejä huostaanotetaan eniten.

        Jos se sinusta on loogista, niin miten et osannut sitä itse päätellä?

        Tässä sinulle mielenkiintoinen linkki:
        http://yle.fi/uutiset/koulukiusaaminen_ajaa_nuoria_psykiatriseen_hoitoon/5675242
        Muistetaanpas sitten, että kaikille ei sairaaloissa riitä paikkoja.


    • kohteluako

      Pian ilmestyy kaltoinkohteluselvitys, jossa pieni joukko kaltoin kohdelluista tuo kokemuksiaan julki.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 113
      2353
    2. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      65
      2197
    3. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      16
      1991
    4. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      19
      1707
    5. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      21
      1628
    6. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      13
      1432
    7. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      12
      1374
    8. Haluan tavata Sinut Rakkaani.

      Olen valmis Kaikkeen kanssasi...Tulisitko vastaa Rakkaani...Olen todella valmistautunut tulevaan ja miettinyt tulevaisuu
      Ikävä
      27
      1373
    9. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      16
      1347
    10. Kristityt "pyhät"

      Painukaa helvettiin, mä tulen sinne kans. Luetaan sitten raamattua niin Saatanallisesti. Ehkä Piru osaa opetta?!.
      Kristinusko
      6
      1282
    Aihe