Kuka välittää?

heikoimpienpuolesta

Maria Syvälä kirjoitti 11 -vuotiaan Kristianin kohtalosta - 20 eri osastojaksoa erilaisissa sairaaloissa ennen kuolemaa. Onko tämä vain yksi jäävuoren huippu sen vuoksi, että Keski-Suomen lastenpsykiatria (Haukkala) ajettiin alas. Olen huolissani sellaisten lasten puolesta, joiden elämä ei suju täysin normin mukaisesti. Jos lapsella on neurologisia pulmia tai jos lapsi on sijoitettu, hänellä on moninkertainen mahdollisuus tulla syrjäytetyksi ja moninkertainen mahdollisuus kuolla ennen kontrolliryhmää, jossa on hänen ikätovereitaan. Sijoitetut lapset syrjäytetään mm. uskottelemalla heille, että erityisluokka on heitä varten, vaikka keskiarvo olisi lähes 8. Näistä lapsista ei välitetä eikä heille ole tarkoitettu samanlainen tulevaisuus kuin muille.

Yhteisön sivistys näkyy siinä, kuinka se huolehtii heikoimmistaan, kuten sairaista lapsista tai sijoitetuista lapsista.

31

123

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Turmion_kätilö

      Avaaja ei taida ymmärtää, että erityisluokkia tarvitsevat myös muut kuin oppimisvaikeuksista kärsivät lapset? Keskiarvo ei kerro kaikkea. Avaajan lapsellisista sepustuksista huolimatta ketään ei nykyisin enää erityisluokkiin tai -kouluihin heppoisin perustein laiteta. Tilanne on pikemminkin se, että niihin eivät pääse edes paikkaa tarvitsevat.

      • VOITEITÄ

        Mikä osio on Lasellista Sepustusta?

        "Jos lapsella on
        NEUROLOGISIA PULMIA
        tai
        JOS LAPSI ON SIJOITETTU

        hänellä on:

        A. moninkertainen mahdollisuus tulla syrjäytetyksi

        ja

        B. moninkertainen mahdollisuus kuolla ennen kontrolliryhmää, jossa on hänen ikätovereitaan. "


      • VOITEITÄ

        ...SIIS LAPSELLISTA (oli painovirhe tuolla aiemmin)


      • japointtision

        Miksi avaajan pitäisi ymmärtää? Eiköhän ymmärrys pitäisi olla siellä viranomaistaholla, ettei avaajan esittämä tilanne pitäisi olla mahdollinen. Kuka tuossa tilanteessa välitti lapsesta?


      • kätilöipä

        Tuomion kätilölle: Näyttää laitettavan kalliiseen erityisluokkaan lähes 8 keskiarvoinen nuori, jotta luokka saadaan säilymään paikkakunnalla (koulun edustajan kertomaa se, että luokkaa ei ehkä säily, (kun siihen ei kukaan halua lapsiaan)). Sijaisperheistä sitten saadaan hienosti lapset muut lastensuojelun piirissä olevat luokkaan, jotta julkisuudenhakuisen erityisopettajan työt jatkuvat.

        Sijoitetuilla lapsialla palkataan paljon psykologeja ja erityisopettajia. Mielestäni lähes 8 keskiarvoinen lapsi ei erityisluokkaa tarvitse. Syynä on se, että ko. erityisluokassa ei tule läksyä ja sijaisvanhemmat eivät tykkää nuorten kiukkuiluista. Ja sitä paitsi, HARRASTUS ON SIJOITETULLE LAPSELLE TÄRKEÄMPÄÄ, KUIN KOULUN KÄYNTI JA TULEVAISUUS. Sijaisperhehän pääsee eroon hyvin pian nuorista, jotka sitten syrjäytyvät kilpailussa erityisluokan oppimäärällään, jolla ei jatko-opinnoissa pärjää. Mutta ko. sijaisperheen muidenkin sijoitettujen lasten omaiset eivät ole olleet tyytyväisiä heidän tapaansa hoitaa nuoria elämään. Erityisesti koulu- ja opiskeluasioihin ollaan oltu tyytymättömiä.


      • se_totuus_hei

        "Lapsellinen sepustus" on tyypillistä amiksen suoltamaa sontaa. Pian hän heittelee niitä "kiva vastailla itselleen?" -hönkäilyjään.


      • poheemi
        se_totuus_hei kirjoitti:

        "Lapsellinen sepustus" on tyypillistä amiksen suoltamaa sontaa. Pian hän heittelee niitä "kiva vastailla itselleen?" -hönkäilyjään.

        Mä oon sellainen poheemi taiteellinen nainen. Mulla on hieno taidemaku ja sielunmaisema. Mulla on myös sielun sisko, joka on myös sijaisvanhempi ja jonka kanssa olen ryypiskellyt (konjakkia tietty), vaikka taolo oli täynnä lapsia. Who cares? Jos kerran konjakki tuodaan toisesta sijaisperheestä, niin me juodaan, oli lapsia tahi ei.


    • palstairis

      Mene hoitamaan hevostasi ja rakentamaan maneesia.

    • irispalsta

      Muista varmistaa, että ne liinat kestää sinuakin, tirehtööri. varsinainen tirehtööri. Hah, haa.

    • arghhhh

      ÄLÄ länkytä! Mä asun arktisessa todellisuudessa - se on mun SIELUNMAISEMA. Vai mitä Minttu?

    • outosyjäytt

      Valtakunnallisen asiantuntijan mielestä ei ollut lapsellista, vaan hän kovasti kummeksui sitä, että SAMASTA SIJAISPERHEESTÄ laitetaan peräkkäin kolme erilaista lasta JOPO - luokkaan. Hänestä se oli outoa. katsotaanpa, mitä tehdään seuraavalle - meneekö hänkin kiltisti JOPO - luokkaan. JOPO - luokasta on huomattavasti vaikeampi ponnistaa jatko-opintoihin, kuin normiluokasta. miten neljännelle käy, jää nähtäväksi.

      • Pyritään_asiaan

        Miksei asiaa ole tiedusteltu koulusta? Eiköhän sen pitäisi olla ensimmäinen paikka, jos koulun toimintaa ihmetellään?


    • suhmurointiataas

      On kysytty. Sieltä lipsahti, että JOPO - luokkaan tarvitaan hakijoita, kun ei muuten pysy paikkakunnalla. Sijaisvanhempi asian junaili!

      Sama se on nämä steinervanhemmat, jotka väkisin haluavat lapset ko. kouluun. Sijaisvanhemman pitää saada päättää vaikka tuomioistuimen kautta. Joku ihme tarve on taistella jatkuvasti oman TAHDON läpiviemiseksi näillä sijaisvanhemmilla. Saavat kai tuntea, että omat insinööreiksi opiskelevat ovat paljon parempaa ainesta, kuin sijoitetut.

      • Mummon_murut

        Kasin oppilaita ei laiteta jopo-luokkaan ellei heillä sitten ole vaikeita käyttäytymisongelmia. Oletko varma ettei niin ollut?


    • turhaavaan

      Olen.

      • Turhuudet_pois

        Mitä kautta olet VARMAN TIETOSI saanut?


    • lapsenvanhempi

      Keskiarvo ei ole mikään mittari sille, tarvitseeko lapsi erityisluokkaa vai ei. Jollain voi olla liki 10 keskiarvo mutta ei pärjää toisten kanssa, eikä kyse ole huonosta kasvatuksesta. Tai muut lapset eivät halua suvaita erilaista lasta. Lapsella voi olla käytöshäiriöitä, keskittymisvaikeuksia, väkivaltaisuutta, ja silti olla arvosanojen puolesta yhdessä tai useammassa aineessa huippuoppilas, jos saa juuri itselleen oikeanlaiset opettajat ja oikeanlaisen koulun.

    • taisteluapukkaa

      Tai sitten ei. Kun muut eivät halua lapsiaan erityisluokkaan, sijoitetut lapset aina voidaan laittaa. Samoin esim. steinerkouluun. Sijaisvanhemman TAHTO se on, joka ratkaisee. Sijaisvanhempi taistelee vaikka vanhemman kuolemaan saakka, jos muu ei auta.

    • antakaalapsia

      Lapselle alettiin sijaisperheessä hokea jo kuudennella luokalla, että JOPO -luokkaan, JOPO - luokkaan. Ja opettajalta tivattiin, että eikös olekin JOPO - ainesta, eikös Olekin, kuten perheen muutkin sijoitetut. Oma opiskelee ammattikorkeakoulussa, mutta sijoitetut syrjäytetään. Tuttu kuvio. Asiantuntija ihmetteli, että samasta sijaisperheestä on jo usea laitettu peräkkäin JOPO -luokkaan. Outoa vai mitä? Täysin erilaisia lapsia. Ja mahdollisesti seuraavaa jo suhmuroidaan, jos sossu ei viimein puutu.

      Ja paikkakunnan JOPO on vaarassa loppua, kun kukaan ei lastaan sinne halua. Nykyisin suuntaus on täysin toisenlainen, kuin erityisluokkia suosiva. Erityisopettajalle täytyy kuitenkin löytyä työtä.

    • herätysHOI

      Ja ei sillä steinerkoulullakaan tunnu menevän niin hyvin nykyisellään. Sinnekin suolletaan mieluusti sijoitettuja lapsia., Miksihän? Ajatelkaa, jos lapset vaikka otetaan pois sijaisperheestä, joka on laittanut heidän kristilliseen kouluun tai johonkin muuhun yksityiseen - miten lapsille käy, jos uuden sijaisperheen paikkakunnalla ei kristillistä koulua olekaan (tai muuta yksityistä):

      SOSSU HERÄÄ! ÄLÄ ANNA SIJAISVANHEMPIEN PÄÄTTÄÄ KAIKESTA!

    • Että_näin_siis

      Kyllä joidenkin ihmisten kauna sijaisvanhempia kohtaan on uskomaton juttu. Kun oman elämänsä ja lasten elämänkin on saanut sotkettua, kaunaa pitää sitten purkaa muihin vuosikaudet. Surullista.

    • viha

      Jos on kokenut sitä, että lapsia on kidutettu sijaishuollossa ja talon fiinit tyttäret ovat peitelleet kaltoin kohtelua moninaisin tavoin, kuvitteletko, että 3 vuotta lasten pois ottamisen jälkeen 10 vuoden kidutus on kuin pois pyyhitty. Eikös tässä ole oikeus olla vihainen ja katkerakin. Miksi minun sukulaiseni on laitettu paskapaikkaan, kun kerran hyviäkin on olemassa.

      • kärs

        Mitenkähän tällainen taiteilijaperhe kidutti vuosikymmenen sijoitettuja lapsia ja näiden sukulaisia. Kyllä se on kamalaa, kun kymmenen vuotta kidutettiin ja esitettiin ympäristössä miten "hienoja, fiksuja ja taiteellisia olemmekaan". Aivan samanlaista touhua, kuin Perhehoitoliiton suosikki Kemi-Torniossa. Kammottavia kiduttajia molemmat paskatalot. ja sitten kuvittelevat, että 10 vuotta kidutus on pois pyyhkäistävissä kolmessa vuodessa.

        Pitkiä olivat nuo 10 vuotta, jonka teidän paskatalon porukka kiduttamalla meille aiheutti.


    • narniaaaan

      Koita sinäkin hieno tytär ymmärtää, että ehkä sinäkin olisit katkera, jos sinun pikku pikku -prinssiäsi (jota kuljetetaan turvaistuimessa) tai saparoprinsessaasi kohdeltaisiin kaltoin. Taputtaisitko vain käsiäsi? Kerropa! Ja koita jo ymmärtää paskatalon pikkurouva (ei suurrouva), että lapsille ei pidä kostaa sitä, että heidän vanhempansa eivät ole heitä kyenneet pitämään. Sallisitko sinä sen pikkku narniaprinssille?

      • suurnenä

        Miten sijoittajat palkkaavat täysin moraalitonta (muka lainoppinutta) porukkaa lasten sijaisvanhemmiksi. Kiduttajien motto oli: "Kun ette kerran itse hoitaneet lapsistanne, olkaa hiljaa. me teemme teidän lapsillenne aivan mitä tahdomme! Se ei kuulu teille. Jos me haluamme, me juoksutamme heitä talon ympäri ja sanomme. "Ota halko kouraas ja juokse!" Pitäkää jo nyt suunne kiinni. Sinäkin pikkurouva alfanaaras. Suuren nenän sieraimet suurillaan.


      • alfapikkurouva

        Koita vaan hoidella sitä narnian pikkupikku prinssiä ja ole hiljaa. Ja juokse sen kapisen koirasi kanssa metsässä. Ja mitenkähän se tilakin on nyt niin vähissä, että se "kiltti pitää" pitää myydä. Eikö ole enää paskan luojia eli orjatyövoimaa. Hah, hah!


      • Että_näin_siis

        Tuota... Kenelle sinä oikein raivoat? Keneksi mahdat minua luulla? MIstä päättelet minun olevan nainen? Oletko hakenut apua raivokohtauksiisi?


    • katkeraaporukkaa

      Samaa porukkaa kuitenkin. Tuo "katkeruus" on tuon lössin heiniä. Ovat katkeria, kun lapset otettiin pois - kun osallistuivat kaikki kaltoin kohteluun alfatytärtä myöten. Äiteetään autteli kovasti kiduttamisessa, joten kyllä se katkeraksi pukkaa... Saattaahan se veljmieskin siellä huudella...

      • NytMeniHermot

        Oletko ajatellut, että s i n u l l a voi itselläsi olla ongelma.


    • eiihme

      No kyllä sullekin voisi tulla ongelma, jos 10 vuotta seuraisit diktaattorin touhuja ja lasten kaltoin kohtelua, johon kukaan ei puutu. Tuollanen paikka sairastutti varmasti monia.

    • savuaaaaaa

      Mutta ovat kyllä itsekin sairasta porukkaa. Narsismi ei ole ainoa diagnoosi. paljon muutakin häikkää ja sitten esitetään ja hymyillään viattomasti. Tyttäret erityisesti on valjastettu esittämään taiteilijaa yms. eläinten ystävää. Mutta kun selkäs käännät, kidutus on valmista alkamaan. Kiertäkää kaukaa. Totuus on palanut tulessa jo monta kertaa. Niin noiden hullujen totuus.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Cynthia Woods

      😋😍😋😍😋😍😋😍😋 💋 ­­­N­­y­m­­­f­o­­m­­a­­a­­­n­i -> https://x18.fun/girl04372247#CynthiaWoods 🔞💋❤️💋❤️💋🔞�
      YIT-Yhtymä
      1
      14826
    2. Perustele miksi hän ei

      Ole sopiva sinulle
      Ikävä
      184
      1784
    3. Mikä oli nainen

      Paras yhteinen hetkemme niistä pienistä ja vähäisistä.
      Ikävä
      77
      1124
    4. Miksi sinulla, nainen

      On niin negatiivinen asenne minuun ja yleensäkin negatiivinen käsitys?
      Ikävä
      113
      1123
    5. Nainen, millainen tilanne oli

      kun huomasit ihastuneesi häneen oikein kunnolla. Missä tapahtui ja milloin
      Ikävä
      64
      1046
    6. Lakeisha Coleman

      🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑 💋 ­­N­y­­­m­f­­o­­m­a­­­a­n­­i -> https://x18.fun/girl08105348#LakeishaColeman 🔞💋❤️💋❤️💋🔞
      Synnytys
      0
      981
    7. Pamela Orr

      😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋 🍒 ­­­N­y­­m­f­­o­­­m­a­­­a­­­n­­­i -> https://x18.fun/girl06055581#PamelaOrr 🔞❤️💋❤️💋❤️🔞
      Star Wars
      0
      980
    8. Allison Queen

      🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒 ❤️ ­N­­­y­m­­­f­­­o­­m­a­a­­­n­­­i -> https://x18.fun/girl07854217#AllisonQueen 🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞
      Vedonlyönti
      0
      976
    9. Jennifer Mitchell

      🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑 🔞 ­­N­y­­m­­­f­o­­m­­­a­a­n­­­i -> https://x18.fun/girl08490246#JenniferMitchell 🔞❤️💋❤️💋❤️
      Joensuu
      0
      974
    10. Aimee Dvorak

      😍😋😍😋😍😋😍😋😍 💋 ­­N­­­y­­­m­­f­o­m­a­a­n­­­i -> https://x18.fun/girl02740429#AimeeDvorak 🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞💋💋
      0
      973
    Aihe