KALLIIKSI TULI

MattiSeppä

Heinola käytti Tita Rinnevaaran johtajasopimuksen laadintaan omia varatuomareitaan, Esko Arasaloa ja Terhi Kankaanpäätä.
Kun Raili Hilden tuli valtaan ja erotutti Tita Rinnevaaran kaupunginjohtajan virasta ja asia meni oikeuteen, käytti kaupunki erottamisprosessissa edelleen omia juristejaan ja palkkasi avuksi maineikkaasta Bützow Oy:n asianajotoimistosta asianajaja Salla Pyymäen, joka oli johtavien virkamiesten kaveri jo ennestään, niin kuinkas sitten kävikään:

TURPIIN TULI.

KKO ei myöntänyt kaupungille valituslupaa hovioikeuden tuomiosta. Pyymäen ym. kulujen kanssa lasku lienee noin 250.000 €. Summa on pieni siihen verrattuna, että Hopeasillan uudisrakentamisesta voi tulla veronmaksajille 12 miljoonan euron lasku. Tällaista tuskin edes olisi yritetty sälyttää kuntalaisten maksettavaksi, jos Rinnevaara olisi ollut kaupunginjohtajana.

52

149

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • aapelitar

      Kalliiksi tuli jne. Jos Heinolan hyvillä veljillä ja sisarilla olisi ollut vähänkään järkeä, ei olisi tullut meille veronmaksajille kalliiksi. Olisi vaan annettu Rinnevaaran näyttää taitonsa, eikä alettu juonittelemaan häntä vastaan!

    • vakuutus-ja-vastuu

      Raskasta on hakea oikeutta, mutta ONNEKSI OLKOON Tita Rinnevaara. Kukahan Heinolassa tämän lystin maksaa. Jääkö käräjäoikeudelle työtä sen seikan selvittämiseksi, onko luottamusmiehet/naiset tehneet asiassa virkarikoksen ja joutuvat korvausvelvollisiksi.

      • Ex-Hönöläläinen

        Tsemppiä Tita ja jaksamista työssä. Sinua olisi oikeasti tarvittu Heinolassa. Ihan käsittämätön farssi ja lopullisen kärsijän roolissa ovat tavalliset Heinolalaiset...


      • KärsimätönEnOle

        Miten sinä kärsit? Minä en kärsi ainakaan mitenkään, vaikka heinolalainen olenkin.


      • odotettuoli

        Oikeus voitti


      • oikeusvoitti

        Onnea Tita? Meitä heinolalaisia on paljon, jotka odotimme tuollaista ratkaisua. Vaikka minä veronmaksajana joudun maksumieheksi, niin ilolla maksan, kun ajattelen, minkä näköiset johtavan eläkeläisen kasvot, kun hän huomaa, ettei hän olekaan Heinolan kaikkivaltias. Saapa nähdä, mitä saamme lukea Itä-Hämeestä?
        Osaako kukaan laskea, paljonko tällä valtuustokaudella joudumme turhaan maksamaan?


      • Ex-Hönöläläinen
        KärsimätönEnOle kirjoitti:

        Miten sinä kärsit? Minä en kärsi ainakaan mitenkään, vaikka heinolalainen olenkin.

        Jos et oikeasti ymmärrä sitä suhmurointia ja pieni piiri -leikkiä kaupungintalolla ja siitä juontuvia erikoisuuksia, mm. kaupungin taloudenpidossa ja henkilöstön pysyvyydessä, voit olla tyytyväinen.


      • tervemenoa
        odotettuoli kirjoitti:

        Oikeus voitti

        Niin tapahtui.


    • nytvastuullisetesiin

      JES!! HYVÄ UUTINEN
      Nyt olisi muutaman henkilön varmaankin syytä pohtia omia edellytyksiään jatkaa tehtävissään - sen verran kalliiksi tuli kaupungille se, että oikeus toteutui.
      Kj:n ulos kiusaaminen ja sopimukseen perustuvan korvauksen maksamisesta kieltäytyminen on maksanut mansikoita. Erokorvaus vähintään tuplaantui kaikkine kaupungille aiheutuneine asianajo- yms kuluineen. Löytyykö vastuunkantajia? Hallitus kieltäytyi järjestelmällisesti maksamasta korvausta. Kuka oli valmistellut asiaa? Käräjille mentiin, ja hoviin, eikä sekään riittänyt! Piti katsoa ihan loppuun saakka nähdäkseen, että turpiin tuli!
      Kyllä nyt on niin, että kaupunkilaisten veroeuroja hukattiin riitaprosessiin anteeksiantamattoman paljon.
      Eroaisin, jos olisin ollut mukana riitelemässä näin kalliisti, vaihtoehtohan oli sopia asia ja säästää satoja tuhansia euroja.
      Kuka virkamies on vastannut prosessista kaupungilla ja esittänyt tällaista toimintaa? Hänen tulisi jättää tehtävänsä heti.

      • peritään-pois

        Miten on, kun vastuulliset luottamushenkilöt viedään käräjätupaan. Oliko teko tahallinen, jolloin astuu voimaan rikoslaki toimiessaan luottamuhenkilönä, mutta virkavastuulla.
        Onko luottamushenkilöillä vastuuvakuutta


    • ei_huva
    • huvahuvahuva

      Heinolalle miljoonien säästöt, kun eivät valinneet Rinnevaaraa kaupunginjohtajaksi.

      • Kukamaksaa

        Onpa sinulla HUVAHUVAHUVA huno laskupää. Taisit pinnailla koulussa matikan tunneilta.


      • Eikovinhuva

        Heinolalle on syntynyt Rinnevaaran erottamisen jälkeen miljoonatappioita yhdestä sun toisesta syystä. Se kertoo valitettavasti tasosta, jolla kaupungin asioita hoidetaan.
        Turhat kulut, joita Rinnevaaran kanssa riitelystä veronmaksajille aiheutui, ovat vain jäävuoren huippu siinä tappioiden meressä, joka on syntynyt huonosta hallinnosta.


      • MissäKohtuusJaLaituri

        Oikeus ei ole VOITTANUT! Vielä pitää saada Sulkavankosken laituri TAKAISIN!


      • Ukrainalainen
        Kukamaksaa kirjoitti:

        Onpa sinulla HUVAHUVAHUVA huno laskupää. Taisit pinnailla koulussa matikan tunneilta.

        Nimimerkki Kukamaksaa, hoono soomi? Olet nähtävästi käynnyt vain kiertokoulun. Huno laskupää.


    • Muutanpa.pois

      Kalliiksi tuli... niin että mikä ihme ajojahti kaupungin asioita oikeasti hoitavaan ent. kaupunginjohtajaan Rinnevaaraan alkoi heti R:H:n palattua poliitiikkaan oltuaan vain vähän aikaa poissa vallankahvasta. Torilla oli vuosia sitten tilaisuus,jossa kaupungin jotkut viranhaltijat esittivät vanhusten kirjoittamia runoja. R.H oli myös lavalla ja aloitti: Kaikkihan tietävät että minä olen vanhusten asialla ja puolesta puhuja.Aikoi jatkaa kunnes joku sanoi:nyt luetaan runoja eikä olla vaalitilaisuudessa. Niimpä R.H luki pari lausetta,väkisin tuli mieleen että mistä keksit...En usko kenenkään runoksi. Vaan vallan vaalitaistoon käyvän juttuja... Minä maksan verot mielelläni kun Rinnevaara sai viimein oikeutta. Voitaisiinko seuraavissa vaaleissa valita ei vallanhimoisia vaan asioita oikeasti ajavia ihmisiä. Toivoisin Titan joskus palaavan takaisin tänne!!

    • lumumbal

      Mitä omia? Tita käytti omaa järkeään ja kaupunki sitä järkeä, minkä se oli jostakin kivenkolosta onnistunut löytämään.

    • tuttava

      Myöhästyneet onnittelut Tita Rinnevaaralle voitostasi! Toivotan jatkossa kaikkea hyvää!

    • äyrinhinta

      Kuinkahan suureksi nouseekaan veroäyrin hinta, kun nousuun ensinnäkin vaikuttaa hallituksen puheenjohtajan töppäyksien lisäksi pakolaisten aiheuttama lisä

    • Eurokommunismi

      Veroäyrin hinta nousee varmasti. Kuinkahan suureksi? Vain taivas on rajana.

    • perusteeton_korotus

      Tämä prosessi ei puolla yhtään luottamushenkilöiden palkkioiden nostamista, joka jo kertaalleen oli hallituksen käsittelyssä.
      Esityksen mukaan hallituksen ja valtuuston puheenjohtajille maksettaisiin vuosipalkkiota 7.500,00 euroa nykyisen 4.500,00 euron sijasta eli korotus olisi melkoinen ja tilastojen valossa Heinolan pikkukaupungin palkkiot nousisivat suurkaupunkitasolle! Se on täysin kohtuutonta, kun huomioidaan kaupungin tilanne; raju työttömyys, muuttotappiot, kaupungin saattaminen jatkuvasti negatiivisiin otsikoihin, kalliiksi käyvät päätökset yms..
      Hyvästä työstä pitää maksaa hyvä palkka, huonosta ei.

      • yksi.risti.kaksi.korot

        Sehän on koko Suomessa trendi ,että huonoille johtajille palkkion korotus. Hyvät ja asiansa oikeasti osaavat ja hoitavat potkitaan pois. Johan se nähtiin Rinnevaaran kohdalla, vaan hämpä voitti. Hävetkää . Mutta Heinolan johtajat vaan korottelevat palkkioitaan, hyvä veli, hyvä sisko...


    • kallista_hiljaisuutta

      Eikös olekin hauskaa huomata, että johtavista luottamushenkilöistä ei löytynyt ketään kommentoimaan julkisesti riitelyllä tunaroidun prosessin lopputulosta.

      Mikäli Rinnevaara olisi hävinnyt prosessin, olisi suurella todennäköisyydellä saatu lukea kommentteja lehdestä :) Nyt jostain syystä vallitsee hiljaisuus, paremmin sanoen 250.000 euroa maksanut hiljaisuus.

      • EImyönnetäEImitenkään

        Eihän heistä ole julkisesti myöntämään että tulipahan möhlittyä. Mutta palkkioita pitää nostaa... ovathan he töppäilleet koko rahan edestä. Voi Heinolan veronmaksajia,sääliksi käy.


      • kantaisitteVASTUUNNEedes

        Lehdessä luki että Heinolan valtuustossa hurja vaihtuvuus! Onkohan sillä jotain tekemistä vastuun pakoilemisen kanssa....Ettei olla vastaamassa kuka töni Titan ulos???


      • HYHhyh
        kantaisitteVASTUUNNEedes kirjoitti:

        Lehdessä luki että Heinolan valtuustossa hurja vaihtuvuus! Onkohan sillä jotain tekemistä vastuun pakoilemisen kanssa....Ettei olla vastaamassa kuka töni Titan ulos???

        Päättäjät luulivat pieraisevansa, mutta paskoivatkin housuunsa!


      • TodellaKallis

        Minusta, 250.000 ei ole koko totuus. Mukaan pitäisi laskea kaikki kulut: palkkakorvaus, Rinnevaaran oikeudenkäyntikulut, Heinolan oikeudenkäyntikulut, useita konsultointipalveluja ennen oikeudenkäyntejä (Mäkilä ja Butzowin Pyymäki ), valtuutettujen palkkiot (useita kokouksia ja istuntoja)... Kyllä, todella kalliiksi tuli


      • epäluotettavaa

        Heinolan kaupunginhallitus kompastui, kun kuvitteli että voittaa sopimusriidan.
        Asia olisi hoidettu siististi maksamalla sopimuksen mukainen korvaus, joka olisi ollut lienee alle puolet siitä, mitä tämä riitely ja kallis häviö maksoi.
        Lopputuloksena tuli valtavasti negatiivista valtakunnallista huomiota ja veroeuroja kului valtavasti ns. kankkulan kaivoon, kun ei kyetty hoitamaan asiaa sopimuksen mukaisesti.

        Aika omituista, että kaupungin ei tarvitsisi noudattaa sopimusta, jota se on ollut itse laatimassa. Mihinkähän sopimusoikeudelliseen tulkintaan sekin perustuu?
        Ikävää on se, että prosessi antaan Heinolasta hieman epämääräisen sopimuskumppanin kuvan. Voiko koskaan varmuudella tietää, pidetäänkö sopimuksista kiinni vai onko lopputuloksena vuosien riita? Sitä itse miettisin, jos olisi esimerkiksi yrittäjänä tekemässä sopimusta kaupungin kanssa.


      • Törkeäteko
        epäluotettavaa kirjoitti:

        Heinolan kaupunginhallitus kompastui, kun kuvitteli että voittaa sopimusriidan.
        Asia olisi hoidettu siististi maksamalla sopimuksen mukainen korvaus, joka olisi ollut lienee alle puolet siitä, mitä tämä riitely ja kallis häviö maksoi.
        Lopputuloksena tuli valtavasti negatiivista valtakunnallista huomiota ja veroeuroja kului valtavasti ns. kankkulan kaivoon, kun ei kyetty hoitamaan asiaa sopimuksen mukaisesti.

        Aika omituista, että kaupungin ei tarvitsisi noudattaa sopimusta, jota se on ollut itse laatimassa. Mihinkähän sopimusoikeudelliseen tulkintaan sekin perustuu?
        Ikävää on se, että prosessi antaan Heinolasta hieman epämääräisen sopimuskumppanin kuvan. Voiko koskaan varmuudella tietää, pidetäänkö sopimuksista kiinni vai onko lopputuloksena vuosien riita? Sitä itse miettisin, jos olisi esimerkiksi yrittäjänä tekemässä sopimusta kaupungin kanssa.

        Kaikkein paras ratkaisu olisi ollut se, että Rinnevaaraa ei alunperinkään olisi alettu vainoamaan. Vainoajat maksumiehiksi!


      • ONNEA.Titalle.MENESTYSTÄ

        Nim. hyhhyh kirjoitti osuvasti päättäjien pieraisusta, joka muuttui ripuloinniksi housuihinsa! Nyt olisi puhtaaksi pesun aika, eli tunnustaa että olivat tunaroineet ja kunnolla. Päättäjät kantakaa vastuunne ja näyttäkää että olette palkkioittenne arvoisia. Erotkaa jotka munasitte koko Heinolan maineen ja vielä maksatatte sen kaupunkilaisilla. Pakolaisten ottaminen on varmaankin että puhuttaisiin toisesta asiasta. Eikä maksukyvystä, josta eräs rouva päättäjä sanoi ettei mene Heinola siitä konkurssiin. Mutta kuitenkin jatkettiin älytöntä taistelua, josta ei näkynyt kuin jyrkkä alamäki. Rinnevaaran voitto oli varmaa, sillä hän oli oikealla asialla. Ja HÄN VOITTI. Kun olette pesseet vaatteenne, myöntäneet virheenne ja eronneet, niin sitten voi katsoa pystypäin eteen.


    • teetteväärin

      Ei anna kovin sovittelevaa ja eteenpäin vievää kuvaa Heinolan päätöksentekijöistä, kun halutaan viedä riita mahdollisimman pitkälle, samalla kuluja kasvattaen.
      Näinkö rakennetaan parempaa Heinolaa? Hävityt rahat ovat pois tärkeämmistä kohteista, lapsilta ja vanhuksilta. Noloa.

    • Ainaoikeusratkaisee

      Muistakaa vähän, mitä hallituksen pj omana aikana sanoi: erotetaan nyt Titaa, oikein tai väärin. Oikeus sitten ratkaisee. Se on Heinolan toimintatapoja: ensin tehdään päätöksiä, sitten oikeus ratkaisee päätösten laillisuutta. Titan erottamista oli hoidettu samalla periaatteella. Ihmettelen vain, miksi hallituksen jäsen lakimies ei keksinyt parempaa ratkaisua, ja mistä konsultit ottavat palkkioita, jos antavat niin tehotonta konsulttiapua. Kysytään Heikki Mäkilältä, hänkin oli konsulttina.

      • EIvastauksiaKYSYMYKSIIN

        Kysytään. Mutta kun kukin on kuin kusi sukassa. Kukaan ei kanna vastuuta, rahat kyllä kantoi omalla tilille???


      • vastuupako

        Hallitus epäonnistui täydellisesti ja aiheutti kaupungille turhia kuluja. Eipä löydy ketään nyt myöntämään virhettä vaan asiasta vaietaan ja odotellaan pölyn laskeutumista. Se ei käy vaan asia on pidettävä ihmisten muistissa ja tuotava esiin, kun hallitus esittää leikkauksia kuntalaisten palveluihin, perustellen asiaa säästöillä. Silloin voi kysyä, millaista roolia säästöt näyttelivät irtisanomisprosessissa jota ei kyetty sopimaan ns. puoleen hintaan?


    • kaikkihan.on.maksettava

      Jokohan Tita on saanut rahansa? Heinola ei puhu eikä pukahda asiasta.Hilden sanoi haastattelussa ettei menoerä kaada heinolaa, silloin oli kysymys vielä pienemmästä rahasta. Kaataako tämä nyt voimassa oleva maksu? Olisipa mukava kuulla hildenin vastaus!

      • pakkohan.se.on

        no ne maksaa hiljaa ette kaupunilaiset huomioisi.


    • eijärkeäei

      Heinolassa säästetään niin virkojen täytössä kuin vaikkapa erityistä tukea tarvitsevien lasten tukemisesta, joka tulee säästöpaineissa olemaan haastavaa.
      Samanaikaisesti käytetään kuitenkin satoja tuhansia euroja yksittäiseen riitaprosessiin! Kysyä sopii, onko hallituksella kykyä priorisoida asioita
      kuntalaisten edun mukaisesti?

      • kuinka.se.nyt.näin.meni

        Ja päättäjät jotka tyrivät erotetun kaupunginjohtajan asiassa, ovat hiljaa. niin konsultit kuin muu päättäjät. miksi heinolalaiset eivät vaadi selityksiä, ollaan kuin kusi sukassa.


    • konsultit.ja.päättäjät

      Konsultit ja päättäjät ovat laittaneet päänsä pensaaseen.
      Vielä se teiltä vastaus venytetään, miksi erotetun kaupunginjohtajan selvitys on puskissa, mistä otetaan rahat? Menettekö ennenaikaiselle eläkkeelle, ettei enää tarvi vastata?

    • mistäRAHAT

      Asiasta yritetään vaieta kuoliaaksi, emme unohda ennen kuin vastauksia on saatu???

    • mistärahatpois

      mistä rahat pois ??

    • EmmeUNOHDA

      Jouluna varmaan pidetään taas hienoja puheita ja uutena vuonna juhlitaan. ja koko ajan toivotaan kuntalaisten unohtavan. Turha toivo!

      • unohtaminen-on-vaikea

        Kai me voimme pikku hiljaa unohtaa, jos tässä pelissä mukana olleet jäävät rannalle seuraavissa kunnallisvaaleisa, vaikka kaupunki joutuu nuolemaan näppejä menetettyjen eurojen suhteen. Ei tyhjätaskuilta mitään heru.


    • maksettavaon

      Ei armoa. Ei annettu Titallekaan!

    • OutoElinkeinopolitiikka

      Outoa Heinolan elinkeinopolitiikkaa hakea Helsingistä asianajaja eikä Heinolasta. Tutkin ja näyttää olevan Salla neiti tai rouva kokemattomampi paikallisia asianajajia.

      Lopputuloskin olisi ollut veronmaksajille edullisempi aivan varmasti ja verorahat Heinolassa.

      Mikä järki oli ?

    • Kaikkitietävä

      Helsingissä asuu kaikki viisaus.
      Sinne muuttaa niin tulee heti kaikkitietäväksi. Siksi asianajaja Helsingistä eikä Heinolasta

      • puolueeton

        Viisauden lisäksi etuna on, ettei ulkopuolinen asianaja ole hyväveli-verkon hallinnassa eli pystyy toimimaan puolueettomasti.


    • ViktorViktuuria

      Viime vuosien parhaat Heinolassa tapahtuneet asiat.
      1. Tita Rinnevaara out.
      2. Matti Seppä putosi valtuustosta
      3. Hannele Rämölle potkut kh:n puheenjohtajan pallilta
      4. Rämö, Ulmanen, Bonden, Rusila erosivat valtuustosta
      Heinolalla mahtava tulevaisuus.

      • Ai-mikä-tulevaisuus

        Voi, voi.


      • heheheheee

        Parasta on, että Heinola menettää määräysvallan sotepalveluistaan.

        Pieni ja riutuva Heinola musertuu investointiensa alle, asukkaiden jatkuvasti vähentyessä.

        Ei näytä kovin mahtavalta tulevaisuudelta :)


    • pitkänokka

      niin ja aivan oikein päättäjile

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. KUPSinpelaaja vangittu törkeästä rikoksesta

      Tänään tuli uutinen että Kupsin sopimuspelaajs vangittu törkeästä rikoksesta epäiltynä. Kuka pelaaja kysressä ja mikä ri
      Kuopio
      19
      1661
    2. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      29
      1319
    3. Minun oma kaivattuni

      Ei ole mikään ilkeä kiusaajatyyppi, vaan sivistynyt ja fiksu sekä ystävällinen ihminen, ja arvostan häntä suuresti. Raka
      Ikävä
      64
      1224
    4. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      11
      1132
    5. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      28
      1066
    6. Tervehdys!

      Sä voit poistaa nää kaikki, mut mä kysyn silti A:lta sen kokemuksia sun käytöksestä eron jälkeen. Btw, miks haluut sabot
      Turku
      65
      1046
    7. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      10
      1045
    8. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      30
      1009
    9. Paske perse pillu

      Kulli seksi hiv
      Ikävä
      6
      1003
    10. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      6
      1001
    Aihe